Занимавки, моделиране и апликации за малки и големи 2

• 351 920
  • 1 209
  •   1
Отговори
# 1 005
Благодаря ти Грозно пате  Peace

# 1 006
Любимите занимания на моят син  Hug
Всеки ден нещо ново твори, не спира.
Сега прави спалня и кухня, снощи жабки, имаме коли, замъци, къщи, маски, шапки, ястия ...много неща  Joy

# 1 007
Купихме от Джъмо пъстроцветна пяна. Знаете ли как се работи с нея?

# 1 008
Каква е тази пяна? За първи път чувам.

# 1 009
Купихме от Джъмо пъстроцветна пяна. Знаете ли как се работи с нея?

Ако е foam - като малки топчета, работи се като с пластелин, но не изсъхва и не се разваля ако се остави на въздух. После се ползва отново. Но не знам това ли имаш предвид?

# 1 010
Напротив, изсъхва и става много твърда.
МОите момичета си направиха мини кексчета във формички, купени от магазинче за левче и сега си имат цветни закуски за детската кухня.

Ние напоследък се забавляваме да измисляме смешни животни. Реални, обаче нарисувани по смешен начин. След което аз ги ушивам от остатъци от дрехи, които няма да бъдат носени. Не съм ги качила в лабума, но може да го направя скоро.
 Участието на девойките засега е само в проектите, надявам се поне голямата да се научи скоро да шие, засега на малката заслугата е, че се научава да рисува все по-добре.

И понеже видях едно симпатично линкче с чорапчета, искам да ви споделя един супер любим албум :
http://picasaweb.google.com/Eleen.chan/FigurineAvecDesChausettes … d_Sock_Creatures#

Много бих се зарадвала, ако някой преведе и издаде въпросната книжка на български. Sunglasses

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 00:07 от Ивиче

# 1 011
 Привет на всички творци- малки и големи!

Ние у дома сме на тема "Домашен пластилин" (като този на Хедра от линка на първа страница). Възникнаха обаче няколко въпроса. Знаете ли естествен източник на син цвят? Има ли начин да се постигне бял цвят? Направих без оцветител, но има цвят на тесто. Когато изсъхват творенията побеляват- загубват свежия си цвят. Как може да се предотврати това? Може би се обработват с нещо  впоследствие?
  Благодаря за вниманието!

# 1 012
# 1 013
Привет на всички творци- малки и големи!

Ние у дома сме на тема "Домашен пластилин" (като този на Хедра от линка на първа страница). Възникнаха обаче няколко въпроса. Знаете ли естествен източник на син цвят? Има ли начин да се постигне бял цвят? Направих без оцветител, но има цвят на тесто. Когато изсъхват творенията побеляват- загубват свежия си цвят. Как може да се предотврати това? Може би се обработват с нещо  впоследствие?
  Благодаря за вниманието!

За естествен син цвят не се сещам.Аз оцветявам с готварски бои или степчета направо.Какъв е проблема? Нали не го хапват.  Grinning

# 1 014
 Никакъв. Попитах от любопитство. Аз ползвах степчета и боя за яйца.

А съхранявате ли произведенията от пластилин? Ако да, как?

Само с пшенично брашно ли става newsm78? Ако е оризово, например, може бялото да стане бяло. Или с нишесте?

# 1 015
  • Русе
 Имам първокласник и търся идеи за ефектно подвързване на тетрадки и учебници и за надписването им

# 1 016
Никакъв. Попитах от любопитство. Аз ползвах степчета и боя за яйца.

А съхранявате ли произведенията от пластилин? Ако да, как?

Само с пшенично брашно ли става newsm78? Ако е оризово, например, може бялото да стане бяло. Или с нишесте?
Не, не ги съхранявам.Случва се до ден-два да изтраят и после се превръщат в нещо друго.
Аз сега само с пшенично съм пробвала.

# 1 017
Имам първокласник и търся идеи за ефектно подвързване на тетрадки и учебници и за надписването им

Миналата година с Марена купихме заедно най-различни опаковачни хартии и мнооогоо етикети. Тя избираше коя хартия за коя тетрадка да е и етикета така, че да си отива с хартията. Получи се много симпатично, а и детето участва в избора, което е важно за тях.

# 1 018
Не, не ги съхранявам.Случва се до ден-два да изтраят и после се превръщат в нещо друго.
...

Това е разумно, аз с моите плюшкиновски наклонности съм напълнила къщата с творения.

Препоръката на учителката беше да са подвързани с бяла хартия. Оказа се добър вариант, защото първоначално тетрадките бяха с знаци(кръг, ромб и т.н.) за да ги различават и шаренията дойде в повече. Инак варианти има много- цветни хартии, цветни подвързии, шарени етикети с любими герои...

# 1 019
Разгледах всички линкове от първата страница. Моята голяма щерка обича да си занимава с интерес с такива неща така че, ще ви следя с интерес.

Общи условия

Активация на акаунт