Отговори
# 225
добро утро и от нас Simple Smile
bidapet нормално е това с повръщането и ние така бяхме. малкото се понапъва да изкара каквото е задържала и връща каквото е още в коремчето. когато имахме такъв проблем и аз се чудих къде го побира това ядене от по 3 дни...
относно децата и разликата... ние искаме 3, ама ако второто пак е момиче мъжо ще го хване шубе за 3-то, да не е пак мацка. аз съм трето дете,трето момиче Wink и не мога да си представя едно дете- ужас. ина4е разлика през 3-4 години задължително щото ина4е да седиш толко време вкъщи не си е работа. едната ми сестра ги роди с година и половина разлика и щеше да полудее накрая, толко време само с деца да се занимаваш, само за памперси и пюрета да мислиш... #Crazy първото не мове още само да се оправя, а ти с тумбака... нито можеш да го вземея да го вдигнеш нещо да му помогнеш като хората, нито нищо...

# 226
Алис ние от сряда (вкл. сряда) нямаме пропуск на легена, даже няколко пъти се отчете вчера, а днес веднага на сутрешното хранене... пробвай все пак сини сливи, много помагат... а доколкото знам сушените най-много  Hug И тиквата трябва да помогне, дано  Hug Praynig
На мен за дечицата... така ми се иска номер 2 да е момченце... винаги съм си се представяла мама на момче и момиче  Praynig бъзиках се със Сашо, че ще преровя всички сайтове с бабини "препоръки" за момче, а имаше и едни таблици според възрастта на бащата и майката  hahaha не съм ли куку, а?  Joy
Ние с брат ми сме с 11 месеца разлика Simple Smile Много се биехме като малки ама сега сме си голяма подкрепа...
А за връщането на работа... това е другата причина да искам малка разлика... защото не си се представям как ще се развивам в кариерата като, а почна и майчинство... после пак точно навлзна сериозно и възстановя ритъма и контактите и хората свикнат, че съм се върнала на работа и хоп пак по майчинство...
Аз за себе си реших първо децата, после живот и здраве кариера Simple Smile

# 227
  Добро утро момичета!
 Да ви кажа мойто момиченце в моментите в които не спи не спира да пее  Joy.Спуквам се от смях ви казвам,защото на моменти така извисява глас,че чак вика hahaha.Може и да осъществи несбъднатата ми мечта и да стане певица,ама много е гласовита.Записах я на клип, да се смее един ден как е огласяла блока.По някое време го обръща на силен смях,а като се измори и започва да го обръща на мрънкане докато не и помогна да заспи,че сама не се сеща да млъкне май Joy.
 Аз също искам 3 деца,но ще изчакам малко беба да порасне,да и дам полагащото и се внимание.Сега съм на 31,та имам време да изчакам 3-4 години още.Нямам претенции за пола,защото вече си имам и от двете,но ако се реша на трето ще трябва първо да си купим по-голям апартамент,че в сегашния няма да стане.
 Лек ден момичета,нищо че е такъв студ навън!

# 228
На мен за дечицата... така ми се иска номер 2 да е момченце... винаги съм си се представяла мама на момче и момиче  Praynig бъзиках се със Сашо, че ще преровя всички сайтове с бабини "препоръки" за момче, а имаше и едни таблици според възрастта на бащата и майката  hahaha не съм ли куку, а?  Joy

Еличка, то аз точно по тези таблички смятах, според възрастта и там смяната на кръвта и прочие и така вместо ЕМА се появи Калоян   hahaha hahaha hahaha

# 229
И аз съм от изтръпналите майки, които проверяват дишането. Снощи сме заспали и двете със Сияна докато се кърмим. По едно време се събуждам и я гледам в ръцете си абсолютно неподвижна. Така се стреснах, че леко я раздрусах. Тя обаче си спи дълбоко и изобщо не реагира - за няколко секунди сърцето ми направи две-три обиколки от мястото си до петите и обратно.

Вчера разглеждах стари темички от бременлийския период и ме раздруса носталгия Simple Smile Определно искам поне още едно дете, искам и да са с малка разлика. Но участвах активно в отглеждането на племенниците ми, които са с 2 години и 7 м разлика и е лудница. Но пък и при по-малка разлика ще е доста трудничко. Та планирането ще е сложна задачка  Laughing Мамите с по две деца ще кажат, но си мисля, че се иска да си много добре подготвен психически да издържиш.
Еличка, и аз си се представям като майка на момиченце и момченце. Simple Smile

Неди, и Сияна като Никол е нощна птица. През нощта яде, а денем по-скоро се гушка на гърдата. Понякога дори нон-стоп. А на мен ми се иска вече по малко да си се занимава сама, но нещо не я влече.

# 230
  • София
Здравейте  Hug
Доста търчахме тези дни насам натам и не съм влизла.
Вчера бяхме на доктор, вече сме 60см и 6420гр. Скараха ни се че бързо наддаваме Sad Горкия сега е само на 60гр добавка + каквото си изцока. Все ми се вижда че иска още, много гадно така Sad Сложихме първия пентаксим, засега слава Богу май няма странични реакции  Praynig Уф, дайте идея, какво да го правя това дете? Наддал е 840гр за 15 дни, ми сега като е лаком да не му ли давам повече?
Ох, викат ме, после пак  Sad

# 231
  • Бургас
Сикониум ми Никол от скоро започна сама да се забавлява и то за кратичко време.
Но пак е нещо дори и 10мин.спокойствие.
Сега я люшкам в шезлонга и тя си говори на ръцете Laughing

Сисилия аз не съм компетентна,но племенника върви шишо ,а неговата доки нищо не му казва/те са Испания/
Казала е на сестра ми ,че като проходи ще стане като връстниците си.
Сега той е на 7м и вече хойка с паяка и сестра ми каза,че наистина започва да спда откъм бузки и дупе.

# 232
  • София
Неди и на нас ортопеда това ни каза. Цитирам "с този режим на хранене който си е изградил, има всички предпоставки да надебелее много до 6 месеца, но като започне да пълзи за около месец и половина ще свали всички тлъстинки"  Незнам, не ща да ми е дебело бебето, той всъщност не е чак дебел, само коремчето му е оформено  Laughing Ама пък като реве за още, как да го ограничавам  Cry

# 233
  • Бургас
Сисилия щом е здраво я нека си хапва.
Нали гледах снимки хич не е дебеланчо.
Освен това е много дълъг.
Никол е 60см.и 5кг и ми се карат ,че е много слаба ,а на теб ти се карат че е много дебеличък угодия нямат тия педита Crossing Arms

# 234
ама карат ли ти се Неди? Нали малката на 2 месеца беше 5090 гр. и 61 см и доки беше много доволна и я похвали даже Simple Smile
Сиска нека расте зета, че няма щерката да го бие я  hahaha трябва да я настигне, всъщност той вече я е минал... не е дебел не го мъчи, но просто не го карай да си доизяжда всичко ако не иска и не му увеличавай много дажбата... знам ли  newsm78

# 235
Ха здравейте и от нас  Hug Поизгубих се таз седмица, но от мъж ми не мога се доредя до компа, а през другото време ми е създал строга организация на разходки, хранене и спане  Mr. Green
Искам да благодаря специално на Инчето, че ме открехна где се намира тоз чуден магазин с качествени памперси на ниски цени и ме изтърпя докато си свърша куп работи, преди да й се изсипя най-нахално  Hug
За малката разлика на децата - напълно подкрепям мнението на Еличка  Peace ВИнаги съм искала поне две деца. Ако дай Боже имам достатъчно средства да им осигуря достоен живот може и повече да са. Та след като се роди Веско и се върнах на работа и видях колко е трудно да се наложиш наново, прецених, че е по-добре да си отгледам децата и след това да се съсредоточа само върху кариера. То пък и момента с таз криза при мен се оказа подходящ  Mr. Green Наистина е трудно, но аз имам помощта на съпрга си, майка ми, свекърва ми и най-вече гледачката ни, та ми е по-лесничко. И все пак и двамата си искат моето внимание, баткото се глези и ревнува напоследък, почти не остава време за мене си, но пък като ме погледнат тези невинни очи с толкова много доверие в тях, разбирам, че всичко си заслужава.
За представите и аз и Фийл и Тедико си се представяхме като мами на момче и момиченце, ма се оказа, че ще сме само свекърви  Wink Поне за сега  Whistling
Сисилия ти сигурна ли си, че си търси след кърменето ое ядене  newsm78 Възможно е да иска да посуче допълнително, за да се успокои, а не защото е гладен. Предполагам притесненията на педито ви са свързани с възможността за развитие на рахит при бързо израстване на детето. Честно казано на мен ми е странно защо даваш добавка, след като казваш, че имаш достатъчно кърма. Моята започна да намалява в резултат предпочитанеието на малкия да спи по цяла нощ, но се надявам със запасите във фризера и упоритост от моя страна да успеем да се кърмиме изключително до пети месец  Praynig Сигурна съм, че ще направя всичко възможно, за да упея.

# 236
Здравейте, и днес не става за разходки, особенно след вчеращния снеговалеж...  дават го др. седмица затопляне, така че скоро ще можем пак да излизаме.
Ние сме в някакъв период на растежа отново, само мрънка, иска внимание, а вечер дори реве с пълен глас. На някои хранения отказва да яде или яде малко. Иначе когато е спокойна, си гледка играчките на шезлонга, бута ги с ръчички и им приказва:) Напоследък е много активна и с крачетата, когато я преобувам или къпем маха и ритка с крачетата насам натам.  Ние също бяхме доста дебелички, но сега се поиздължи, а бузките не са вече чак толкова големи, явно реши да придобива манекенски форми. Иначе и тя като се събуди рано сутрин яде доста в сравнение през деня, но това е нормално, няма как да яде еднакво на всяко хранене. Правим пауза най- много 6-7 часа, не знам кога ще започне да спи по- цяла нощ. Баткото се будеше до 1г и половина, 1-2 пъти през нощта, направо си мечтаех да се наспя нормално поне 1 вечер. Дано при нея не е така.
Ходихме на ортопед, каза че всичко е наред, но задължително пак да отидем към 6-я месец и след 1г. тъй като момиченцата са по- предразположени към такива проблеми.
Искам да попитам кога започнахте с гимнастиката, аз съм забравила как беше с баткото, а сега педиатърката ни каза чак след 3-я месец. На мен ми се вижда късничко. Сокчета още не сме почнали, че имахме доста силни колики. На всичкото отгоре се плюнчи непрекъснато и си лапа ръчичките, май ще имаме скоро и зъбки...
Виждам, че обсъждате въпроса за 2-3 дете. Аз засега не мисля за 3-то. Моите са с разлика 3г. 6 м., но бих казала, че не е лесно, затова засега не мисля изобщо за 3-то. Баткото иска много внимание, а и тя все повече ще има нужда от внимание също. Не знам как ще се справяме, времето ще покаже. Поздравявам всички с ентусиазма, има нужда от повече деца, така че трябва да се раждат:)
Когато забременях 2-я път бях направо шокирана, направо неподготвена, но сега мога да кажа, че няма нищо по- хубаво от децата, изобщо не съжалявам, това наистина е най- голямата радост в живота на човека, най- голямото щастие. Разбира се никак не е лесно да отгледаш и възпиташ тези малки човечета, но иначе живота ни няма смисъл. Колкото и да е трудно с любов всичко се преодолява.

# 237
Момичета, много ви завиждам за плановете за втори, че и трети деца  Hug Дерзайте!

Аз за себе си съм решила, че това е невъзможно. Първо, след раждането, което за една бройка да приключи с летален изход, ме е страх да пробвам втори път и второ - като тегля чертата - въпросното раждане се оказва най-лесната част.
Имах ужасна бременност, каквато не пожелавам никому, и сега продължавам с други беди, не по-малки, но с далеч по-неясен край. Почвам сериозно да се съмнявам, че някога повече ще се чувствам здрава, енергична и бодра (а дано...) А и напролет ще стана на 33. Ако нещата потръгнат добре и някога се престраша, ще е най-рано след 5 г., пък тогава фертилността ми - я камилата, я камиларят. Освен това аз съм от хората, които винаги са работили на много станове и са водили много активен живот и в момента - каквато и занимавка да е бебун - се побърквам между четири стени.

Извинете ме, ако съм ви натоварила с мислите си.

Между другото - и аз съм от тези, на които таблиците и всички околни предсказваха момче. Но аз от самото начало знаех, че е момиче, и бях щастлива, когато ФМ го потвърди.

# 238
  • Варна
Сиси ти на всяко хранене ли дохранваш с 60мл АМ?
И след като е качил 850 гр за 2 седмици защо дохранваш,явно си имаш кърма,нека си суче само от теб
Или пък не давай добавка на всяко ядене, и не винаги рев означава глад
 И още нещо-не разчитайте много на това,че като почне да лази или ходи и ще му намалее дупето, да не говорим,че много от бебета с с големи килограми по-трудно "тръгват"

# 239
Дизраела, аз гимнастика правя от средата на втория месец. На бебка много й харесва, смее се и оказва съдействие Simple Smile

Манана, ти наистина имаш страхотна подкрепа Hug Ние с таткото сме си самички, та ще е голямо шоу с две деца. Но пък защо не Simple Smile Така или иначе не ми се връща скоро на работа.

Общи условия

Активация на акаунт