Отговори
# 255
  • Велико Търново
Здравейте, мамчета  Heart Eyes Снощи Преслава се изака  newsm44 Беше доста като количество (което си е обяснимо) и като кафеникава каша... То бяха едни усмивки, едни хихикания Simple Smile Аз вчера ходих на кафе и майка ми използвала и и направила номера с термометъра. Ама сега пак, от снощи само пишка Sad

Като я гледам спокойна в легълцето и аз като вас се замислям за второ и много ми се иска, немога да си представя да не изпитам същите приятни емоции отново. Ама не се знае кога и дали въобще...

# 256
Сикониум, и на мен ми се случи такава случка. Само че беше с отворени очи, още по-страшно. Батко й играе на компютъра, тя лежи, извъртяла глава към него и го гледа, аз движа напред-назад. По едно време я проверявам какво прави, а тя не мърда. Докоснах я - нито шавна, нито премигна, стои неподвижна. Разтресох я няколко пъти преди да помръдне. Представяте си какво ми беше, вледених се за секунди. Така и нямам обяснение, като изпаднала в транс беше. Малко след това заспа, дали беше унесена с отворени очи - не знам.
Неди, когато ще простирам бебешко пране се обзавеждам с грейка, шапка и ръкавици....пробвах без тях и не повтарям  hahaha
Еладас, племенницата ми урочасваше като малка и майка й винаги миеше очите със светена вода след срещи с външни хора. Като поотрасна и бяха навън ежедневно - всяка вечер (да не преспивало детето с лошите погледи  Rolling Eyes). Имаше и вързано червено конче на ръката п/в уроки.
Малка разлика не съм търсила въобще. Родих веднага след дипломиране и горях от желание да работя, никога не бях го правила. После ме завъртя живота....до сега, когато реших, че е крайно време да се замисля с едно дете ли искам да остана. Децата ми знаете са с 12 г. разлика и аз, мъжа ми и сина ми виждаме само хубаво в това, лоши страни намират единствено хората. Най-точно казано мнението ми е, че разликата няма никакво значение - голяма, малка.....важни са децата, а не колко е голямо малкото, средното, голямото.......
Общо взето като чета становището по въпроса на всяка една от нас е продиктувано 1) от опита ни как сме живели при мама и татко и нашите братя/сестри; 2)от това как се е стекъл живота ни и 3) от наблюдение на роднински и приятелски семейства. Така че колкото сме женоря - толкова мнения  Mr. Green

# 257
Важен въпрос!

Момичета, искам подробно обяснение (за предпочитане със снимков мат'риал) как държите с една ръка 5-6-килограмово бебе, като му миете дупето на чешмата.
Аз отдавна не мога, мием я на четири ръце с таткото (предимно сутрин, тъй като тя обикновено се буди с акане с взлом, и вечер преди ваната)!

Но нашата пълни памперса по 3-4 пъти на ден, а мокрите кърпички не дават хигиенния резултат, който бих искала. Моля!

# 258
Здравейте Hug
Не съм ви чела сега ще го правя.
Виждам че си говорите за уроките.Аз не вярвам много много но аз "хващам очи"Ако някой ме погледне по лошо веднага почва да ме боли глава или се спъвам Laughing
За разликата в годините между децата съм съгласна с alliss3 .Няма лоша разлика и двата варианта са прекрасни.Моят брат е 7 год. по голям.Когато бях малка не искаше да си играе смен или да ме извежда с него но пък сега се разбираме страхотно Peace
Трябва да ви кажа че сега като бях бременна ми беше по лесно.Баткото (който си е бебе и той) има голяма нужда от внимание и аз от грижи за него не успях да се притесня и за секунда че нещо няма да е наред.А и той не ми оставаше минутка да седна така че тези ми упражнения спомогнаха за лесното раждане Whistling

# 259
Важен въпрос!

Момичета, искам подробно обяснение (за предпочитане със снимков мат'риал) как държите с една ръка 5-6-килограмово бебе, като му миете дупето на чешмата.
Аз отдавна не мога, мием я на четири ръце с таткото (предимно сутрин, тъй като тя обикновено се буди с акане с взлом, и вечер преди ваната)!

Но нашата пълни памперса по 3-4 пъти на ден, а мокрите кърпички не дават хигиенния резултат, който бих искала. Моля!
Аз и баткото доскоро миех така с една ръка а той е 11 кг GrinningСлагам си я на ръката да виси и я хващам под мишничката.Търсих снимка ама не открих ако никой не качи ще помоля таткото после да ме снима, че не го обясних ясно май Embarassed

# 260
От спомените ни като деца и аз и таткото бяхме убедени, че за малките деца повече от 2-3 години разлика е като цяла вечност. От 4 години разлика нагоре, да не кажа и по- малко интересите им са съвсем различни... и мине ли трудния период с памперсите и храненето, за майката идват доста добри времена...
И моят батко много ревнува и се тръшка за какво ли не, обаче поне ми е спокойно, че всъщност този период той няма да си го спомня и няма да гледа на сестра си като на стресов фактор, който му е развалил рахатлъка за цял живот...
Разликата ми с моя брат е година и 18 дни- е няма такъв купон, верно че доста се биехме и ние, но пък и забавленията и конкуренцията помежду ни за разни неща са били много стимулиращ развитието фактор (така ми се струва на мен)... Всъщност повечето ми спомени от детството са все в множествено число, за което съм доста благодарна на родителите си, въпреки, че изобщо незнам как са оцеляли  Crazy...
Ха, Алис, прозрачна съм ти като стъкло  Joy!!! Добре си го рекла това за мненията и женорята, да  Peace

Параход, докато мия дупе няма кой да ме снима денем, а и не ми се пльоскат такива снимки на обществено място, но:
ако Марта вече си държи стабилно главата и не се клати- запретваш бодито нагоре, хващащ я с една ръка през гърдичките, така че с палеца, който ти е на 90 градуса от другите пръсти да подпираш към едната мишница и шията, а с останалите пръсти ребърцата от другата страна, насочваш я с дупе към мивката и миеш... От това, че гледа надолу в тая поза- шанса да се заклати в някоя посока и да не е стабилна е минимален... незнам доколко е правилно, но аз така правех с баткото, а и напоследък с малката, а за да я измия качествено и отпред си я подпирам на торса с лице към мивката, пак с ръка през гърдичките- поизправена и така мия, като леко си мокря моите дрехи, но поне не си клати главата в тая поза засега... дано съм била полезна.

# 261
Гери, ама баткото може да стои прав, да се подпира и т.н., а тук говорим за бебета, които даже още не могат съвсем стабилно главата да си държат. Ще ти бъда много благодарна, ако снимаш!

Софко, прочетох, допълвам - ей това за отпред не ми беше ясно... ще пробвам...

Инак за разликата: със сестра ми имаме 9 години, почти не помня да съм имала сестра, преди и двете да станем пълнолетни!

# 262
  • Варна
Параход, аз мия Иван точно както е описала Софко  Peace.

Мимозиня, ти защо мериш по колко изяжда на ден бебока? И вие ли имате проблем с наддаването? Покрай ненаддаването на Иванеску реших да го проследя за 3 дни да видя по колко яде, досега минаха 2 от тях и резултата е - по 650 мл., като единия ден яде 12 пъти,а другия - 9, но количеството е еднакво. Пуснах му изследвания - кръв и урина идеални, чакам да излезе урокултурата, за да няма някоя бактерия. Вчера го заведох при педи-то да го види за всеки случай, че да не се кара защо не съм отишла като виждам, че не наддава. Претегли го и тя - 300 гр. за 23 дни.. малко е и се стресна. Но като го видя какъв е веселяк и колко е подвижен, се успокои и каза да не го мисля  Mr. Green.

# 263
И нета ли е на газ бе, много бавно включва..... newsm78

Параходче, първо отговарям на теб, че Макси дреме и чакам зов...
Трудно е, но става миенето сам. Слагаш си халатчето на рамото, разперено, така че да я завиеш, водата предварително темперирана. Първо миеш дупе, като при мен бебо е на лявата, а мия с дясната, после обръщаш бебо по гръб, като го слагаш да полегне на сухата нагоре ръка и държиш здраво за крака и миеш с противоположната. При условие, че тежи и шава е леко зор, ама тъй като е за кратко, ще се справиш  Hug После мяташ Марта на рамото като за оригване и я завиваш с халата. Така не се измокрям...

Искам да успокоя и всички, чийто бебета са само на кърма, не акат по няколко дни, пръцкат зловонно, често и концертно, повръщат повече и ядат по-малко, както успокоихте и мен като започна този период и при нас  Peace Същата работа сме - не ака по 3-4 дни, после има серия от акане по 2-3 пъти на ден, после пак не ака и така.... Дръжте бебчето свито (дори и да не е голо над легенче) като видите, че започва да се напъва и като е яло и не заспи веднага. Това му помага да изкара по-лесно събралото се аки. И при нас, като при Еличка мама, Макси ака само така. По-лесно му е и като се замисля, това е полезен рефлекс (и мен да ме мъчат да акам легнала или права, ще ми е малко трудно, свитата поза е по-естествена).

И накрая да се включва към отбора на желаещите трето! Мисля разликата да е поне 5 години между Макси и новото и АКО живеем в собствен голям апартамент и естествено ако имаме достатъчно пари за 3 гърла  Mr. Green

Еличка, поне гледай да е пролетно или лятно!
Абсолютно съм съгласна с Бидапет - с лятното бяхме по цял ден навън и не го разбрах как порасна първите месеци, с това общуваме повече, но пък ни се свива под лъжичката понякога (ей като сега като сме и с бати, на тясно и не можем да излезем).
Хайде после ще се включа, че съм в стаята, в която и двамата спят (ура и до там стигнахме - да спят по едно и също време, без да си пречат)... да не им развалям рахатлъка...

# 264
Момичета, много ви завиждам за плановете за втори, че и трети деца  Hug Дерзайте!
Аз за себе си съм решила, че това е невъзможно. Първо, след раждането, което за една бройка да приключи с летален изход, ме е страх да пробвам втори път и второ - като тегля чертата - въпросното раждане се оказва най-лесната част.
 Освен това аз съм от хората, които винаги са работили на много станове и са водили много активен живот и в момента - каквато и занимавка да е бебун - се побърквам между четири стени.
Между другото - и аз съм от тези, на които таблиците и всички околни предсказваха момче. Но аз от самото начало знаех, че е момиче, и бях щастлива, когато ФМ го потвърди.
Параход,напълно те разбирам. Hug
Аз също не мисля за второ,защото няма кой да ни помага.А съпругът ми е на държавна работа и ще гледам максимално бързо да се върна на работа.
А свекъра като почне да приказва второто да е момче,полудявам. #Cussing out
До вчера да се преуморя и ме болят шевовете и на преглед не съм ходила от 19.11.
Иначе вече втори ден спим от 21 до 06 и хапваме по 6 пъти на ден по 100-170 мл.

# 265
Зравейте момичета,
аз да се включа преди и таз тема да сте завършили!
Фийл- понеже днес ми беше ден за наваксване с четенето много се смях, как без да искам съм те подвела HugСъжалявам за което, все си мисля, че и преди съм писала, че сме родом от Х-во и си пиша без да помисля Hug
Бебко днес ми е послушен, остави мама да прочета нещо във форума, заиграва се сам в шезлонга под гимнастиката, но взема ли го веднъж на ръце - край Laughing Днес открихме и играта на "дзак" - ако мога така да го опиша Grinning, както си лежеше и над главичката съм оставила една пеленка за повръщане и оплюнчване, нашият как е мятал с ръцете незнам но си завил главата Laughing Брей мълчи това дете и какво да видя Shockedотивам, вдигам пеленката и той Laughingотдолу, после повторихме упражнението няколко пъти - няма такъв смях с глас Heart Eyes Понякога имам чувството, че не мога да му устоя и от стискане на зъби без тях ще си остана LaughingСигурна съм че разбирате за какво говоря Wink
Много ме зарадва темата за бременността и следващата такава. И на мен ми липсва този период Blush, още в 9 месец усеах, че ще ми липсва хем с такъв трепет очаквах newsm78 - хормони. Сега пък не искам да пораства, все такъв си го искам, всеки ден да ме изненадва с нещо newsm78 на това какво му се вика Embarassed
И аз искам 2 бебче, кога не сме планирали - ако може да е момиченце..... Embarassed
Аничка и аз успявам да го мия по начина на Софко - също ми се случва по няколко пъти на ден Joy
Сега привършвам, че тук пече едно хубаво слънце и ще излизаме, за срамутиите до сега клюфтим вкъщи - ма нали и мама трябва да с рови в интернет-А Hug
ОБИЧАМ ВИ Heart Eyes
Срещата в Софето отлага ли се?

# 266
sisilia защо не пробваш да му разредиш храненията. Като гледам вие сте на 7, просто минете на 6. Аз така си реших проблема с лакомията на Миро. Сега вярно че ми яде по 200мл на хранене, но яде само 5 пъти и като общо количество е ок. Към момента не е дебел, развива се пропорционално.

Искам да попитам мамите с опит. Миро яде от няколко дена зеленчукови пюрета. Все още яде по няколко лъжички, но с тенденция да хапва повече. Като почне да яде по 30-40 грама трябва ли да му дам на това хранене с 30-40 грама по-малко мляко?

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 15:21 от mimisofia

# 267
# 268
майчета,някой ползвал ли е БИОГАЯ???????

питам предимно заради коликите,че ние още си ги имаме

# 269
Маняна ги ползваше, макар и с друга цел, пиши й.

Общи условия

Активация на акаунт