За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема-5

• 13 263
  • 299
  •   1
Отговори
# 180
Пьрвите движения,то не беше и точно движение,ами,като мехурчета ги усетих в края на 4-я месец.
При всички е различно.

# 181
  • София
Кога се усещат 1те движения на плода?
В кой месец може да се каже дали плацентата е нормално разположена?
при всеки различно- аз към 4-5 месец усетих за 1 път. а за плацентата- при прегледите лекарят ще ти каже, когато я види. Peace

Снежна не знам и аз, но 6-тицата му е голяма и голямо замятане пада, д видим днес в яслата как ще е Rolling Eyes

lady_ivy намери ли в пикадили? дано да е имало поне за теб Peace

# 182
Аз усетих първите пърхания началото на 4-ти месец! Heart Eyes Много е вълнуващо! Blush

А за памперсите-преди време и Хъджис Премиум така бяха свършили на всякъде! ooooh! Ставаше въпрос за 4 обаче,та
понахме направо 5 да вземаме!Нямам идея защо е така,ама е много кофти! Crossing Arms

# 183
Купих бишкоти Плазмон за разтваряне в млякото, но имам няколко питанки към мамите, които вече са ги ползвали. Бебето ми пие по 170 гр мляко (150 гр вода) и на такова количество мляко колко бишкоти се слагат, една ще е много ли?
Знам, че бишкотите се дават вечер за да се засити детето и да не се буди нощем, но нашия проблем е, че сутрин не иска да яде попара, в същото време става много рано сутрин и до към 13 часа яде 2 пъти мляко, тоест пропуска 1 твърда храна и май не се засища много. Та въпроса ми е, може ли да й давам бишкоти сутрин, някой дава ли така? А и по принцип по колко пъти на ден може да се дават - на опаковката не пише нищо.
За сега това. Запазвам си възможността после пак да питам нещо!  Mr. Green

# 184
Въпросът ми е продиктуван от една друга тема тук. Става дума за здравните книжки. Понеже нито аз, нито детето ми има такава, бих искала да знам каква е процедурата по издаването им. Педиатърката нищо не ми е споменала за здравна книжка за сина ми. Тя ли издава такава или аз ходя и се разправям с тези работи някъди. ще бъда много благодарна за по-подробна информация.

# 185
zuki Доки трябва да ти я издаде.попитай я като ходите Peace

il84   и моето зверче не искаше попара.и а давах бишкоти и бисквитки които се разтварят в млякото,слагах бишкоти на око.да стане гъстчко,но не много за да може да си го  пийва през дупката на биберона.можеш да му даваш когато не иска друго.и вечер и сутрин за закуска,но не трябва да заместваш пюретата и кашите с АМ с бишкотки Peace дано съм ти била полезна

# 186
Песиатьркката даде здравната книжка на синьт ми.

# 187
  • София
така, първо да ви пусна един линк за информация е, за решение на европейската комисия във връзка с нов стандарт за проходилките на бебетата:
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/09/45 … mp;guiLanguage=en

il84 ти беше ли захранила с глутен? понеже плазмон имат и безглутенови по принцип?
аз съм слагала по две, но в сутрешното мляко (не пречи да сложиш толкова и във вечерното, ти прецени дали няма да му дойде много на бебето). няма ограниения в количеството, но те са допълнително подсладени и аз избягвах да давам повече от 2-3 на ден и то не всеки ден (по мое усмотрение си е това). Peace

# 188
*Alma* , всъщност единствената твърда храна, която с удоволствие си хапва е каша на Ганчев в буркан - банан и бисквити. Плодовите и зеленчуковите пюрета веднъж яде, два пъти не! Много е инат на ядене. И аз всеки път давам твърдата храна, в един момент детето стиска устни, после започва да плаче и аз гледам, гледам... и накрая направя мляко. Така че, има дни, в които по-голямата част от храната й се състой от АМ. А е захранена след 4 мес, така че храните са й познати. От 3 дни взимам и кухня, но неиска и да чуе. Само кремчето яде, може би защото прилича на кашата. newsm78
elpet , в кашата с банан и бисквити има глутен, така че е захранена вече.

# 189
Пробвай с други марки пюрета,но тя все още е малка,и е нормално да обича да си похапва Ам.На мен доки ми каза да не насилвам ситното да яде каквото аз реша а да му давам аквото той иска,иначе рискувам да го отвратя от храната и да не сиак повече да яде нищо.Пробвай с разни игри,забаламосай я с любима играчка и може би ще иска да хапне поне 3-4 лъжички .Аз така правех.както в самото начало.дава 3-4 лъжички,на 5-тата се мръщи и аз дохранвам с АМ.на следващото хранене пак така и свикна да яде разни там пюренца.А може би просто не е готова за твърда храна.пробвай да пасираш повечето неща,тка че да станат на пюре.

# 190
Купих бишкоти Плазмон за разтваряне в млякото, но имам няколко питанки към мамите, които вече са ги ползвали. Бебето ми пие по 170 гр мляко (150 гр вода) и на такова количество мляко колко бишкоти се слагат, една ще е много ли?
Знам, че бишкотите се дават вечер за да се засити детето и да не се буди нощем, но нашия проблем е, че сутрин не иска да яде попара, в същото време става много рано сутрин и до към 13 часа яде 2 пъти мляко, тоест пропуска 1 твърда храна и май не се засища много. Та въпроса ми е, може ли да й давам бишкоти сутрин, някой дава ли така? А и по принцип по колко пъти на ден може да се дават - на опаковката не пише нищо.
За сега това. Запазвам си възможността после пак да питам нещо!  Mr. Green

Ползвам Плазмон безглутенови. За млякото вечер на 180мл.вода слагам бишкота и половина на  210мл.вода-2 бишкоти. ползвам ги от 2 месеца и съм доволна засищат. Първо пробвах с по една но се будеше и като добавих вълшебната  Simple Smile половинка сега си спи спокойно.
Вместо попара съм правила така: 90мл.вода+3лъжички АМ и започвам да слагам бисквитки докато се посгъсти 3бр. и слагам плодово пюре иначе е безвкусно.

# 191
cool_poli , а какви бисквити слагаш, защото и аз си мислех да дробя АМ с бисквити, но не знам какви да взема.  newsm78

# 192
cool_poli , а какви бисквити слагаш, защото и аз си мислех да дробя АМ с бисквити, но не знам какви да взема.  newsm78

Плазмон безглутенови и с глутен може ако си го въвела.  Аз ползвам безглутеновите за вечерното мляко и за сутрешната закуска като разнообразие на попарата.
Правя и с обикновенни на житен дар но те са с глутен  не се разтварят добре и не стават за биберон. Но сутрешнота попара с тях става по вкусна.

ако нещо не си разбрала питай пак че държа малкия и само ме бута.

# 193
Благодаря ти, cool_poli !   bouquet Давала съм вече глутен, така че ще пробвам с обикновени бисквитки, дано да й хареса  Praynig

# 194
В4-ти месец, може в началото може и в края ,не го мисли природата си знае работата.А за плацентата е индивидуално .Говори с доки.Леко бременеене bye

Общи условия

Активация на акаунт