За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема-5

• 13 577
  • 299
  •   1
Отговори
# 75
Мисля, че пуснаха ампулите вит. С отново, така, че ги има по аптеките.

А, супер! Още днес ще го проверя, че са ми много удобни за малкия  Hug

# 76
  • София
В "кризата" една приятелка ми прати колет с ампули Simple Smile Смях Simple Smile Преди месец може би купувах за щерката, че се беше разсополивила.

# 77
Благодаря, за отговорите! По принцип за работата ми може ли частният лекар да ми издава болнични и понеже не ми е ясно какъв документ трябва ли изобщо да представя в работата ми, че съм бременна, който да важи и за майчинство след това, къде мога да про4ета?

# 78
  • София
някои от частните гинеколози не могат да издават болнични. Затова може би е казал да запишеш ЖК при гинеколог, работещ с касата. А винаги можеш да ходиш и при частния.

# 79
  • София
Мисля, че пуснаха ампулите вит. С отново, така, че ги има по аптеките.

А, супер! Още днес ще го проверя, че са ми много удобни за малкия  Hug
Пуснаха ги, да. В 2 варинта- 200 mg и 500 mg. АЗ давах на мота беба в млякото от 200 Mg, когато се беше разсополивила. Така ни каза педи.

# 80
Здравейте,

Искам да попитам може ли някой да пусне линк към таблица с теглото на детето в зависимост от възрастта, гледах я накъде, но не я намирам.

Благодаря предварително, хубав ден на всички   bouquet

# 81
Аха, а за работата какъв документ е нужен, освен болничен за бременност и след това за майчинство?
Извинявайте, че питам, но не мога да намеря нищо и в сайта на НЗОК.

# 82
Вчера счупих живачен термометър до леглото в което спим. Не съм сигурна дали обрахме целия живак привечер.  Днес минах и с прахосмукачка. Извинявам се, сигурно въпроса ми е тъп, но се притеснявам. Дали може да причини нещо на бебето? Чувала съм, че живака е много вреден за плода...

# 83
dendri, купи от аптеката сяра, около 2.25 лв струва и поръси там, където си счупила термометъра и около мястото. Остави 20 мин - прави реакция сярата със живака и после почисти хубаво!
Дъщеря ми точно на коледа счупи един термометър и така го оправихме.

# 84
Здравейте,

Искам да попитам може ли някой да пусне линк към таблица с теглото на детето в зависимост от възрастта, гледах я накъде, но не я намирам.

Благодаря предварително, хубав ден на всички   bouquet
за деца от 1 до 3 години - ЕТО
за бебета до 1 година - ЕТО

# 85
  • София
Аха, а за работата какъв документ е нужен, освен болничен за бременност и след това за майчинство?
Извинявайте, че питам, но не мога да намеря нищо и в сайта на НЗОК.
Гинекологът издава талон за констатиране на бременност. Попитай счетоводителката какви док. са й нужни.

Копирах линковете от отчетната ни тема

МОЛБА ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА МАЙЧИНСТВОТО ОТ 135 ДО 315 ДНИ
ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОТПУСК ПО ЧЛ. 163, АЛ.1 ИЛИ АЛ. 6 ОТ КТ
ДЕКЛАРАЦИЯ, КОЯТО СЕ ПОДАВА С ТРЕТИЯ /ОТ ПЕДИАТЪРА/ БОЛНИЧЕН
Декларация, която се подава до работодателя заедно  с третия болничен лист
Молба-декларация, въз основа на която се изплаща обезщетение&nbs … от 135-я до 315-я
Молба декларация за получаване на еднократна помощ при раждане на дете
Молба декларация за получаване на месечни помощи за дете до завъ … 0 годишна възраст

Можеш да провериш в отчетните теми в "Очакващи бебета през ..."

http://www.noi.bg/
Потърси и в "Парични обезщетения и помощи"

# 86
Вчера счупих живачен термометър до леглото в което спим. Не съм сигурна дали обрахме целия живак привечер.  Днес минах и с прахосмукачка. Извинявам се, сигурно въпроса ми е тъп, но се притеснявам. Дали може да причини нещо на бебето? Чувала съм, че живака е много вреден за плода...

Не се притеснявай. Щом сте го обрали ( с прахосмукачката предполагам)
няма проблем. Няма нужда от сяра. Това ми се струва изключително
опасно, а и вредно за бременна. Какво остава за малко дете. У нас малкия
счупи всички живачни термометри. Дори имах съмнение, че може да е
погълнал нещо. Нищо му няма. До някакви милиграми дори не е опасно.
Така ни каза нашия педиатър. Пак ти казвам - не се коси!  Hug

# 87
Благодаря!

# 88
хремата мисля че не но знам един спрей за нослето  казва се стеримар по принцип е за кърмачета и малки деца представлява физиологична морска вода   wavey newsm32

Стеримар е физиологичен разтвор.
МОля те, слагай препинателни знаци,
както и главни букви.  Peace
Окей , ще се постарая.Не споря че е физиологичен разтвор но с бебе на ръце дето пипа всичко така пиша.

# 89
Мамчета, тази сутрин син ми се събуди с червено петно между окото и ухото,което много ми напомня ухапване  /или само облазване/ Минахме през доки, но там имаше толкова много  хора, че не посмяхме да се задържим Иначе промяна в тонуса на детето няма, а аз нямам идея с какво мога да намажа?! newsm78 Колко късно може да се прояви евентуална алергична реакция?

Общи условия

Активация на акаунт