За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема-5

• 13 232
  • 299
  •   1
Отговори
# 195
аз усетих малката в 17 г.с
ние също имаме проблем със храненето-не иска да яде нищо освен кърма и като види лъжицата или лигавника запо4ва да пищи или да си търка о4ето,и аз затова взех бишкотки на плазмон но и ги давам така направо хем си 4еше вен4етата хем и хапва нещо по разли4но-не 4е е във възторг ама понякога им се радва

# 196
...............
ние също имаме проблем със храненето-не иска да яде нищо освен кърма и като види лъжицата или лигавника запо4ва да пищи или да си търка о4ето..............
При такова поведение моят съвет/от опит/ е да прекъснете за момент със захранването, след 3-4 дни опитайте отново, може да смените лъжичката - друга форма, цвят...
Но в никакъв случай не насилвайте детето да яде, изплашили се веднъж от лъжичката и самото хранене после е много трудно и проблемно яденето  Peace

# 197
Кога се усещат 1те движения на плода?
В кой месец може да се каже дали плацентата е нормално разположена?

Питам,защото ми е много твърд корема,ама много.Първо ми е и не знам дали е нормално така,а и като не го усещам все се паникьосвам.

# 198
  • София
Кога се усещат 1те движения на плода?
В кой месец може да се каже дали плацентата е нормално разположена?

Питам,защото ми е много твърд корема,ама много.Първо ми е и не знам дали е нормално така,а и като не го усещам все се паникьосвам.

При първа бременност бебето ще усеща за първи път между 19 и 22 седмица, зависи от дебелината на матката и дебелината на коремната стена. Ако плацентата е предно разположена може да се усети и по-късно. Доколкото виждам ти си в 13-14 г.с така че ти е твърде рано да усещаш бебето. За да не се притесняваш при преглед попитай лекарят къде е закрепена плацентата.

# 199
първото усетих в 16 гс.

# 200
А нормално ли е да е доста твърд корема? В 15г.с съм.

# 201
Моят така се втвьрдяваше,когато имах контракции от 4-я месец.

# 202
  • София

Зависи. Постоянно е твърд или се втвърдява отвреме навреме?
Ако е първото - просто коремът расте и определено е всичко друго, но не и мек. Ако е второто - значи са контракции - и трябва да отидеш на лекар.

# 203
  • София

Ако не ти е твърд постоянно, а само на моменти, то значи имаш онтракции и трябва да го споделиш с наблюдаващия те АГ.
Иначе няма как да ти е меко коремчето. Естествено, че като расте бебето и кожата се опъва все повече и повече, ще ти се струва твърд Peace

# 204
  • Разпиляна във въображението
Мамчета работи ли страницата на НОИ със справките за изплатени обезщетения. Не мога да вляза от няколко седмици. Много странна работа.

# 205
Miriel работи при мен, но са сложили от скоро някакъв сертификат, който трябва да се добави
Ще ти пиша на ЛС Peace

# 206

Ако е първото - просто коремът расте и определено е всичко друго, но не и мек. Ако е второто - значи са контракции - и трябва да отидеш на лекар.
В П-ник съм на лекар.Дали ще е късно?Други симптоми имат ли тия контракции?Не кървя,но снощи малко ме болеше корема.Ми от няколко дена забелязах,че е по твърд от обик.

# 207
  • София

В П-ник съм на лекар.Дали ще е късно?Други симптоми имат ли тия контракции?Не кървя,но снощи малко ме болеше корема.Ми от няколко дена забелязах,че е по твърд от обик.

Постоянно ли е твърд или отвреме навреме се втвърдява? Ако се притесняваш много просто отиди днес на лекар или утре.

# 208
  • Разпиляна във въображението
Аз пиех папаверин когато чувствах стягане на корема, но слава богу рядко се случваше.

# 209
Здравейте мами, от два дни отказваме да пием мляко от шише. Каква може да е причината, днес ще ходя да взимам ново шише и с по големи дупки, но не знам дали е от това или вече е време да пие от чаша? Дори сок не иска от шишето. А като му давам на малки глътки пие. В момента ни растат и зъби, и не знам дали има нещо общо. Също така вечер не заспива с млякото както обикновенно, заспива доста трудно за разлика от преди, дали не му идва много храненето? Ще съм благодарна да дадете мнение.

Общи условия

Активация на акаунт