Любители на котки - тема 17

• 36 717
  • 366
  •   1
Отговори
# 90
  • град-държава
Тегли го,но след това няма никой...обърнах целия комп и няма... Crazy

# 91
Здравейте, искам да ви помоля за помощ - днес ни подариха котенце на около 45 дни. Посъветвайте ме как се гледа, каква храна да му даваме, кога да го заведем при ветеринар и ако можете ми препоръчайте някой - живеем в центъра на София.
Предварително благодаря на всеки за съветите!

Честито!  Да ви е здраво и игриво котенцето.  Hug На тази възраст са така сладки...
Препоръчително е котето да се обезпаразити вътрешно, ако не е било до сега. По-добре посетете ветеринар, за да го измери и да му даде първото хапче. Той ще ви даде много важни насоки за отглеждането.  Доколкото помня първата ваксинация първа се прави около 8-10 седмица. Наскоро посетихме един чуден доктор, много ми хареса и имаше страхотно отношение към животните. Ще пратя координати на лични, да не се тълкува като реклама.  Wink
Относно храната зависи от вас изцяло, има всякаква по магазините, и гранулирана и месна консервирана. Зависи от вас, но ако го научите да яде само котешка храна, ще е по добре за него(нея)... но това е мое мнение Hug

Колажът е превъзходен. Ted страхотна работа.   bouquet

# 92
  • София
Здравейте,

И аз се присъединявам към вашата групичка. Имам само 3 котета  Embarassed, скоро ще покажа снимки на моите пухчовци.
Отскоро живеем в Люлин 3, моля ако сте доволни от някой ветеринар да препоръчате.

# 93
  • град-държава
Здравейте, искам да ви помоля за помощ - днес ни подариха котенце на около 45 дни. Посъветвайте ме как се гледа, каква храна да му даваме, кога да го заведем при ветеринар и ако можете ми препоръчайте някой - живеем в центъра на София.
Предварително благодаря на всеки за съветите!

Като за начало бих припоръчала това или да се ориентирата към супер премиум или премиум храна за котета бебе...фирмите са много картинката е само за пример,по този начин  бихте му дали идеален старт на малкото коте,с тази храна храните до навършването на 4 месеца след това следващата като избягвате да му давате саламчета,кренвиршчита, кокалки и т.н,избягвайте рязка смяна на храната винаги с преход от старата към
 новата,за да избегнете стомашни и чревни неразположения,имайте в предвид,че това е много малко коте и за момента най-добрата храна за него е майчината,ако до сега не му е давана твърда храна можете да вземете и адаптирано котешко мляко и така леко  полеко към твърдата,моят личен съвет е да избягвате паучовете и консервите,да те ухаят страхотно и на вид са доста апетитни,но самият факт,че съдържанието им е 80% вода говори напълно красноречиво що за здравословна храна са също така не е особено добре за зъбките....хубаво е да посетите вет скоро за първо хапче 15 дена по-късно правите първата ваксина,като още 15 дена по-късно повтаряте(ваксината),обезпаризитяването може да се прави всеки месец профилактично,но това вече е личен избор...Успех ви желая с новият член на семейството ви,да ви е живо здраво и дълги години да ви радва... Mr. Green  bouquet

п.с.
Най-накрая отворих го...поздравления Ted_cat,получило се е страхотно...

Последна редакция: нд, 11 яну 2009, 23:31 от ahasver

# 94
  • Пловдив
Леко закачлив момент след дълго тичане из стаите:

# 95
Абе, хора, само на мен ри не ги отваря снимките в Имиджшак?
За Люлин ветеринарки препоръчвам нашите, в 4 -ти микрорайон са, блок 413. Две мацки са, неперкъснато имат клиенти, не взимат скъпо и си разбират от работата.
ahasver, явно интеренет браузера, с който отваряш линка, съответно сайта, си запаметява по подразбиране и го праща дето той иска  Mr. Green При мене така прави мозилата, затова си отварям такива неща с експлорера. За да не се тормозиш повече, ще ти го пратя по пощата. Но това пак да кажа, не е окончателен вариант.
Моля, новите ни попълнения, да се чустват тук като у дома си  Laughing И при желание да участват в котешкия ни колаж да ми пратят снимки на ted_cat@abv.bg  - с име на котето и ника на собственика.
Ина- Мария, благодаря за поздрава  Grinning Сега остава да си правим клипчета на котките и после един общ  Mr. Green
Момичета, не знам дали сте влезали в темата за фотокнига, но аз много се запалих, да споделя и тук, ако има желаещи да си направят - голяма е далавера. Плащал се само шипинга 15$ за книга с големината примерно на лист А4 от 120 страници.

# 96
...с тази храна храните до навършването на 4 месеца след това следващата като избягвате да му давате саламчета,кренвиршчита, кокалки и т.н,избягвайте рязка смяна на храната винаги с преход от старата към
 новата,за да избегнете стомашни и чревни неразположения...

А след 4 месеца каква храна е добра? Thinking Месо и изобщо домашна храна, може ли да се дава на 4-5 месечно коте? Едни познати имат коте на 4-5 месеца, сутрин яде гранули за малки котенца до 1 годинка, а през останалото време някакви останали месца. Кожа от пиле може ли да се дава, че веднъж му бяха дали и то си умря от кеф, но не съм сигурна като е толкова малко дали е позволено. Rolling Eyes

По принцип за консервите - ако не консерви, какво друго да се дава на котарак, знам, че само на гранули не е добре за мъжките?

И понеже спомена за ваксини - нали има една ваксина, която се прави веднъж в годината, тя за какво точно е и какви видове има? Ние ваксинираме с една, която струва 20ина лева, но последният път ни предложиха някаква за 60 Shocked, която включвала още 2 болести, но не разпитах подробности...
Ако сте го обсъждали се извинявам. Blush

# 97
  • град-държава
Цитат
А след 4 месеца каква храна е добра?  Месо и изобщо домашна храна, може ли да се дава на 4-5 месечно коте? Едни познати имат коте на 4-5 месеца, сутрин яде гранули за малки котенца до 1 годинка, а през останалото време някакви останали месца. Кожа от пиле може ли да се дава, че веднъж му бяха дали и то си умря от кеф, но не съм сигурна като е толкова малко дали е позволено.

По принцип за консервите - ако не консерви, какво друго да се дава на котарак, знам, че само на гранули не е добре за мъжките?

И понеже спомена за ваксини - нали има една ваксина, която се прави веднъж в годината, тя за какво точно е и какви видове има? Ние ваксинираме с една, която струва 20ина лева, но последният път ни предложиха някаква за 60 , която включвала още 2 болести, но не разпитах подробности...
Ако сте го обсъждали се извинявам.

След бебешката почвате с китен-храна за подрастващи,а като навърши година с храна за възрастни...Лично аз припоръчвам да избягвате човешката храна,голяма заблуда е да се слагат всички гранули под един знаменател,тук говорим за супер премиум храна,храна с която цял живот се хранят котки,които живеят по световните рингове,котки отглеждани в развъдници и т.н.,посетете няколко сайта на производители на такава храна,ще видите за какъв състав става въпрос,витамини,минерали и т.н. всичко си има тази храна-грамажа,който се дава като дажба е по-малък от нискокачествените храни,така и на теб ти е мирната главата и котката здрава и щастлива...също така смятам,че човешката храна си е за хората,това,че на котката и е вкусно не означава,че е добро и полезно за нея,кожата е един нагледен пример за неща,които не трябва да се дават,в бебешката възраст на моят котарак съм си позволявалада давам единствено намачкан сварен жълтък,кисело мляко със стайна температура,скариди(кото давам и до днес,но в малко количество),сърце и черен дроб сварени също така и почистен телешки шол(който търпи много обработка и е задължителен за коткатката която притежавам) и всичко това като добавка към гранулите....избягвай всичко което съдържа сол и подправки,сменяй водата често и така...разгледай по зоофорумите там прелива от от информация...Сега за ваксината-на 2 месеца се слага като първа ваксина тривалента ваксина задължително,тъй като Арчи дойде ваксиниран на 3 месеца ние трябваше да повторим и нашата струваше 20 лв,15 дена след първата ваксина е хубаво да се повтори,така ни посъветваха от развъдника и ние изпълняваме каквото ни кажат,та при повтарянето може да се сложи 4 валентна която е добавена срещу бяс,но тъй като е много тежка ваксина ние избрахме отново тривалентна,а за бяс сложихме след навържването на 10 месеца...та аз не съм чула до сега за васкина струваща 60 лв,като имай предвид,че нашият вет определено не е от ефтино работещите... Mr. Green
Препоръчвам ти ваксината Нобивак Трикат на Интервет,искай си нея,за мен тази ваксина е възможно най-добрата и повече от 20лв не струва... Peace

И тъй като сега видях,че постовете са на двама различни човека проддължавам за ваксината-става въпрос за годишната ваксина,тя се прави веднъж в годината,но при начанел старт на живота на котето е хубаво да се повтори,тъй като се нпредполага,че до ваксината котето е кърмено от майка си и то има естествен имунитет който влияе на първата ваксина и за това е хубаво да се повтори за да е сигурно,че всичко е ОК,след това всяка година се слага по един път...това е...

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 14:07 от ahasver

# 98
...с тази храна храните до навършването на 4 месеца след това следващата като избягвате да му давате саламчета,кренвиршчита, кокалки и т.н,избягвайте рязка смяна на храната винаги с преход от старата към
 новата,за да избегнете стомашни и чревни неразположения...

А след 4 месеца каква храна е добра? Thinking Месо и изобщо домашна храна, може ли да се дава на 4-5 месечно коте? Едни познати имат коте на 4-5 месеца, сутрин яде гранули за малки котенца до 1 годинка, а през останалото време някакви останали месца. Кожа от пиле може ли да се дава, че веднъж му бяха дали и то си умря от кеф, но не съм сигурна като е толкова малко дали е позволено. Rolling Eyes
Нашите ядат домашни манджи, риба, пилешки остатъци, зайци, кози, когато баща ми коли - последните 3 най-често в сурово състояние. Нищо им няма. Само  големи тарбуси Peace

че само на гранули не е добре за мъжките?
има специални гранули за мъжкари Peace

# 99
  • град-държава
Цитат
има специални гранули за мъжкари

Всяка супер премиум или премиум храна е разработена с цел НЕобразуването на уринарни камъни и с цел да е от полза и в никакъв случай във вреда на котката...специализираните храни против камъни са вече друга работа,те се дават при налично заболяване с цел поддържане на диета,но и в никакъв случай за постоянна и основна храна... Peace

# 100

Мерси за подробния пост! Hug
Сега погледнах, че първата ваксина, която са сложили е Нобивак Трикат, следващите са някакви други, но може само стикерите да са различни, защото казаха, че слагат една и съща.. Rolling Eyes

За храната - моят котарак яде от 3 години Ройал Канин сутрин, различни видове, която знам, че е много добра. Но не му се нрави, колкото консервите. Rolling Eyes Общо взето опира до нея, като види, че друго няма да му се даде, докато вечер като ме види с консевата и ще ми издере ръцете. Laughing

Все пак няма ли марки консерви, които са добри?

# 101
  • град-държава
Juiciness ,разбирам те напълно...моят кот е ужасен каприз и съм имала периоди в които съм го хранила почти насила,и на него не му се нрави,но аз съм го оставила без избор,защото и половината на дажбата да изяде тя му осигурява всичко това,което няма как да му осигури повечето варианти на хранене...иначе за съжаление все още няма премиум консерви въпреки,че от скоро Р.К. изкараха паучове,които Арчи опита за първи път преди 2 дена(и въобще за първи път в живота си),когато му беше рождения ден и му правих котешка торта,и на упътването се препоръчва смесване с гранулата именно поради недостатъчния хранителен баланс,дори фирма като Хилс препоръчват техните косерви да се мешат пропорционално в полза на гранулата поради същата причина...това е положението иначе свикнат ли на мека храна голям зор ще видиш после-проблеми със зъбите е най-сериозния както и недостатъчната хранителност,по добре му свари по някое и друго дробче омешвай с гранулата и така...и само да допълня,каквото и да става моля да избягвате да давате кокали,такива поразиии могат да станат,че да се чудите после какво да правите...храненето е въпрос на личен избор и споделям моят начин изцяло съобразен със живота и навиците в развъдник...С най-добри чувства към всички   bouquet

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 14:10 от ahasver

# 102
...и само да допълня,каквото и да става моля да избягвате да давате кокали,такива поразиии могат да станат,че да се чудите после какво да правите...храненето е въпрос на личен избор ...

Подкрепям Peace
Пилешки остатъци дори и на уличните котки не смея да давам..
Вкусно да, но съм виждала коте с нарязани черва от кокали.  Sad

Аз скоро забелязах, че моята писана има зъбен камък и ветеринара каза, че това е отражение от консервите. Аз я храня от малка само с РК и месенце й давам понякога вечер като награда... но вече се замислям. Не искам да й се развалят зъбките.  Crossing Arms

# 103
Cantariny, по-добре зъбен камък, отколкото болни бъбреци. Незнам как стоят нещата, честно казано със консервите и зъбния камък....но РК е супер храна Peace Ама то има ли консерви на РК всъщност ? На моята писана й взимаме само гранулки и късчета

# 104
  • град-държава
Cantariny, по-добре зъбен камък, отколкото болни бъбреци

Не е съвсем така,ако някой пита мен по-добре и без двете,тъй като вета ни е специалист  стоматолог сме разговоряли доста на тема зъби,и ако трябва да бъда честна аз самата не бих могла да избера кое е по-малкото зло като и двете са ужасяващо голямо зло..главният виновник за зъбния камък е именно меката храна или по точно консервираната такава(паучове и консерви) стигне ли се до зъбен камък,който не е почистван с години съответното животно рискува да остане без зъби на доста скромна възраст примерно 5-6-7 години,представете си какво ще е за една котка още 10 години живот без зъби или да води живот с постоянни болки,а това е нещо,което може да се избегне в крайна сметка ...Р.К. имат пауч от скоро,нямат консерви...

Общи условия

Активация на акаунт