Любители на котки - тема 17

• 36 729
  • 366
  •   1
Отговори
# 105
От скоро купувам на РК гранули против зъбен камък, колко действа не знам. Гледах няколко пъти Шана след като хапне (гранули) отива до дивана и го гризва лекичко - като че ли си чисти зъбите след хапването. Сега като яде гранулите не го прави.
Не бих я подложила на терора да я упоят само и единствено да й почистят зъбите, както ме посъветва докторът. А тя е на 2 години и половина, не е ли рано за зъбен камък  Thinking

ros4enka РК наистина е най-доброто, което е на пазара. Какви късчета й вземате?

....а това е нещо,което може да се избегне в крайна сметка ...Р.К. имат пауч от скоро,нямат консерви...
Не съм виждала пауч на РК все още, но бихме го пробвали  Wink
ahasver как да се справим със зъбния камък?

# 106
  • град-държава
Цитат
Не съм виждала пауч на РК все още, но бихме го пробвали 
ahasver как да се справим със зъбния камък?

При всички положения забравяте за консервите и паучовете,правите курс с храна само срещу зъбен камък поне 2-3 месеца,зависи колко е наслоен зъбния камък,но ще има ефект в това съм сигурна и все пак по-доброто решение е почистването при специалист...
Моето мнение,че фактически няма абсолютно никаква полза от консервите и паучовете освен страхотната и примамлива миризма,за глезена на празник(рожден ден,Коледа и т.н.) ОК,но в крайна сметка нито са хранителни,нито са от полза както за самото животно така и за стопанина му защото той бере ядовете накрая,а болката е за лчбимия косматко...
Писах на предната страница за пауча на Р.К.- съветват смесването с гранула...

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 16:17 от ahasver

# 107
Леле, никога не съм знаела, че консервите толкова не се препоръчват! Thinking Аз даже си мислех, че са по-полезни от сухата храна...защото ми се е набило в главата, че мъжките не трябва да ядат суха, заради бъбреците...
А как изглежда зъбният камък?  newsm78 Да проверя моят да няма случайно..

# 108
Различете Алф от играчките Laughing Sunglasses Party

# 109
  • София
И аз като новак да се запиша със снимки:

Тара: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9215053
Тоби: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9215051
Шерил: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9017975

И последна снимка тати с дъщеря си: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9018013

# 110
dessitto страшни са сладурковци - само за гушкане, но като гледам те и сами си се гушкат Hug Heart Eyes Hug най- ми харесва снимката на Шерил - такъв поглед е хвърлила Grinning

# 111
Cantariny, по-добре зъбен камък, отколкото болни бъбреци
Не е съвсем така,ако някой пита мен по-добре и без двете,тъй като вета ни е специалист  стоматолог сме разговоряли доста на тема зъби,и ако трябва да бъда честна аз самата не бих могла да избера кое е по-малкото зло като и двете са ужасяващо голямо зло...
оооо, разбира се, че е по-добре да е здраво. Абсолютно съгласна съм с теб. и че могат да се избегнат тези проблеми, е така. Но повярвай ми, относно избора... мн добре знаем какво е бъбречна недостатъчност и какви може да са последствията, недай Боже... И двете неща са гадни, няма спор, но поставяйки дилемата- без зъбки или без коте.... ooooh! не искам и да си го помислям.
Факт е, че трябва да се вземат мерки за зъбния камък Naughty Задължително!
Cantariny, ние й даваме специална храна за котки с бъбречна недостатъчност- гранулки и въпросните късчета, които пак са такава специализирана храна за бъбр.недост. По принцип моето слънце е вече доста голяма и редуваме с късчета месо, защото вета каза, че ще са й по-удобни за хапване, че са по-меки.  Но предимно даваме гранулки, по-рядко от тези месца
Изглеждат долу-горе така: http://www.zoomagazin.eu/admin/images/categories/30093.jpg - в малки пакетчета.

dessitto, влюбих се в тези пухчовци. Супер са!!!  Heart Eyes

# 112
ros4enka, ahasver  благодаря за информацията.  Hug

Вие очевидно на Пуфи по препоръка на вет й давате тези гранули.
За нас май зъбния камък си остава единствения проблем....  Sad

# 113
  • град-държава
ros4enka ,тези късчета са вет храна,объркващо е когато се смесват нещата,здрава котка не трябва да се храни с такава храна,при товоето коте има проблем налице и от тук нататък да не казвам задължително,но препоръчително да се храни до живот със специализирана ветеринарна храна каквито са късчетата в случая,спомням си,че говорихме по твоя проблем в зоомания,но съм изключила,че е чак толкова сериозен проблем надявам се да нямате повече ядове и котката ти да е добре...
Аз исках да споделя за храните,с които могат да се избегнат тези заболявания,за съжаление при свършен факт процеса е необратим,но по-добре да е ясно,че говорим за два типа храна,а именно ветеринарна/специализирана(когато има налично(хронично) заболяване и тя става неизменна част от ежедневието на дом.любимец и висококачествен тип храна за здравословно и балансирано хранене и профилактика против заболявания настъпващи от неправилно хранене...
Аз дори имам неповторимо комичен случай с един пишман вет,когато трябваше да купувам храна от случайна клиника и бях изумена,когато лекаря в съответното заведение ме обвини какъв лош стопанин съм,че не храня котката си именно с храна,която си показала(ветеринарна за заболели котки),при което аз изпаднах в дива ярост и трябваше да обяснявам на горкия човек кой е лош стопанин и кой е лош лекар-тогава просто си представих  всичките му клиенти...
Та трябва да се разграничават нещата...от храна до храна има огромна разлика,живо изкуство си е,аз съм хранила и с домашна приготвена по таблици храна,предишната ми котка,когато на пазара имаше само храни от типа на Кит Кат и т.н. и когато някой ми каже ,че храни с домашно приготвена храна гледам доста скептично,като знам за какво става въпрос,защото едно парче скумрия и едно пилешко филе не е домашно приготвена храна за балансирано хранене на котката.
Малко се отплеснах,но се надявам да съм от полза поне малко...  bouquet

# 114
да, абсолютно, аз затова съм казала,че е с бъбречна недостатъчност и затова се храним с такава специализирана храна. Peace А то м/у другото си и пише на самата храна, че се дава само при установено заболяване и след консултация с вет Peace
 а иначе Пуфи е добре Simple Smile За наша радост съвсем леко й били завишени ст-стите и с храничката ще се нормализират нещата, дай Боже.

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 15:32 от ros4enka

# 115
  • Варна
Нашата Кетя пък днес е припишкала фотьойла докато беше сама Confused На него бяха домашните ми дрехи. Дали е някакъв протест и дали има връзка с факта, че е разгонена? Доста често взе да се разгонва, на Нова година тъкмо и приключи предния период и от вчера е пак така newsm78 Но не беше се случвало да си обърка тоалетната Whistling И в двете ми големи саксии е ровила, но те не миришат, надявам се че там не е успяла да свърши нещо.

# 116
  • София
Ето как седим пред компютъра  Laughing : http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9984273

# 117

Лелеее, този котарак е ОГРОМЕН! Heart Eyes Shocked  Heart Eyes Така като се сравни с пейзажа се вижда колко е  голям, колко тежи??

# 118
  • София
Тук даже не се е и опънал както трябва, няма място. Ами слабичък е лятото го  мерихме 4 кг. беше. Напоследък е надебелял, но не сме го мерили. Двете мацки са с голями шкембета. Но най вече козината им придава повечко килограми.

# 119
Тук даже не се е и опънал както трябва, няма място. Ами слабичък е лятото го  мерихме 4 кг. беше. Напоследък е надебелял, но не сме го мерили. Двете мацки са с голями шкембета. Но най вече козината им придава повечко килограми.

Ооо той си е направо елегантен. Wink
Козината му придава огромен вид. Crazy Къпали ли сте го? Представям си с мокра козинка каква е душичка. Mr. Green На моят не му е толкова огромна козината и пак прилича на мишка, мокър. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт