Любители на котки - тема 17

• 36 759
  • 366
  •   1
Отговори
# 150
Шушулче, те така и не ми отговориха в темата на въпроса ми за цена, но четох тук - там и са над 1000лв май... да каже някой по- компетентен.
Koooolko  Shocked , ай стига, бе Shocked Shocked Shocked. 1000 кинта? Б@си, толкова пари за 1 торба с косми не давам Naughty, на мен ГуГу ми се струваше безбожно скъп, та тези Crossing Arms, а ГуГу имаше доста повече косми Mr. Green Laughing.

# 151
  • град-държава
Някой би ли ми препоръчал примерна схема за домашно приготвяне на храна(съотношение и видове меса),защото аз правя за семейството домашен пилешки пастет,а Фродо подивява за него.Давам му на котора, все пак е термично обработен,но бих могла да го поглезя миличкия с подобни изкушения само за него.
Много е капризен-яде само пилешки гърди,бяла риба.Това кожички,трътки-не.Явно си пази холестерола Wink.

Зависи за колко голяма котка става въпрос,но в едно примерно меню трябва да присъстват месо(телешко,пилешко или дреболии-сърце,дроб ),овесени ядки и ориз,зеленчуци(грах,моркови- са много важни и котките по принцип ги обичат,никакви картофи,лук и домати),млечни продукти(обезсолено сирене или обезсолена извара,кисело мляко,някои дават кашкавал),ако месото е постно минимално количество мазнина,рибено масло,зелени растения и костно брашно и се готвят изцяло варива...това като най-общо и най-на пръв поглед,след това по възраст са различни грамажи в различни пропорции между продуктите,но за точни такива в момента не се сещам и трябва да се поразровя,първосигнално това ми идва на ум...

Не казваш какво слагаш в този пастет,ако има подправки не го давай или приготвяй такъв,в който да липсват за котката...

# 152
  • София
ahasver -ти показва ли снимки на котак,някъде са ми убягнали newsm78

Аз пък разпознавам Зоро и Джеса по очите,но сега ще знам и за другите белези Mr. Green
Сега Филип е нощна и през деня с Пинко се гледат 2-та,от 2 дни само за Пинко говори и за него ме пита вечер,само да сме да ми каже,че постоянно го занимавам с котката  Mr. Green

Сиамка - радвам се ,че се появи и всичко при вас е наред Hug

# 153
  • ВАРНА
ahasver,много благодаря за инфото.Котарака е голям,на 6 години е,но искам да го поглезвам от време на време.Пастета ми е от пилешки гърди и пилешки дробчета 2:1.За него заделям преди да го овкуся.Ама така вие и се мята още щом усети,че го приготвям-просто няма,как да не го "уважа "поне с бурканче.

# 154
  • DE
Хи-хи, ето го наследничето, тазгодишната ми коледната картичка, направихме го на маймуна според майка ми, но сега поне не може да възразява, по-нататък надали ще ми се удаде подобна възможност Simple Smile

и още една:

А това е Томи, той е дългокосмест британец (или поне като такъв го продадоха на моите познати), чисто бял е, но заради 5 сиви косъма на върха на главичката им го продадоха за 300 или 400 евро, не помня, един вид дефектен бил. Но е голям сладур и стана огромен, с типичния масивен врат и лапки, а от козината изглежда направо дундьо, жесток е за мачкане направо!

# 155
Au, че красавец Hug  bouquet. Ама е поотраснал де. Като играчица е /наследникът! не котката/.

С тази рунтава опашка дали ще се обира ефективно праха по мебелите? Whistling

# 156
  • DE
Au, че красавец Hug  bouquet. Ама е поотраснал де. Като играчица е /наследникът! не котката/.

С тази рунтава опашка дали ще се обира ефективно праха по мебелите? Whistling

Благодаря, благодаря  Hug Ами той поотраснал си се роди - вече израства втори размер дрехи, та се чудим с баща му как ще му смогваме Simple Smile

А котето е разкошно, къпят го веднъж месечно, обаче винаги изглежда като току-що минал през банята - със снежнобяла пухкава козинка. Леко глуповат е, но пък е много лесен за гледане. Като се сетя моята Пусана с какъв характер беше, сега не знам ако ми се падне такова животно, което да ми дере децата и да им пука вени със зъби как бих го понесла. Горката ми майка, колко неща сме й спестили (включително плешивото ми петънце в косата, резултат от Пусаниния нокът...)

# 157
  • град-държава
Иланг-иланг-спокойно можеш да го предлагаш... Peace

Сиамка ,Томи е страхотен снежен пух и за първи път виждам представител в БГ  Hug,аз лично много харесвам дългокосместите БРИ
mausbeni пускала съм снимки на Арчи,но явно са потънали незабелязано...ще поста една от,които е избрала Тед кат за новия колаж и на мен лично ми е любима,а той на нея е на 8 месеца,скоро ще го понаснимам и ще пусна снимки...

п.с.
поправям се за възраста,защото сега видях,че снимката е правена август месец..

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 00:08 от ahasver

# 158
  • DE
Арчи е много типичен британец, но е финяга, аз доколкото познавам породата стават много масивни, така обче повече ме кефи, сладур! А Томи не  е в БГ, немче е Wink

# 159
  • град-държава
Е той на тази снимка е малък,сега сме се отюфлечили доста   и едни бузи е опънал само за щипане,а ние сме и с проблеми в храненето,но те оптималните 7-8 килограма ги достигат горе долу на 2 годишна възраст,та има време да качва и аз се надявам да се е метнал на баща си и да надмине тези килограми,за сега по експертно мнение е напълно в стандарта-все пак не е взет от случайно място Mr. Green...иначе всичко е до ген и по принцип при различните цветове аз лично съм забелязала,че най-масивни и мощни стават сините и като,че ли чинчилите,а повечето лилави са все едни елегантни и много рядко съм виждала наистина мощни представители на този цвят...

ето тук сме на 10 месеца...

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 00:16 от ahasver

# 160
  • София
Здравейте нещо стана на котката на баба ми от 2 дена не яде повръща какво може да и е? Мн. я обичаме и неискаме на умре. Моля пишете. Praynig

# 161
Сиамка, малкото сладурче е много хубаво и наистина изглежда вече голямо човече Simple Smile  да ви е живо и здраво детето и мн радост да носи вкъщи! И Томи е много красив. Обожавам бели котета, а и такива мекички...ммм...побъркващо - само за мачкане Crazy
ahasver, наистина ли обмисляте да вземете още един британец? браво на вас Simple Smile а всъщност от къде е хубавия Арчи? ( от коя държава) и към кой се прави запитване и кой провежда интервютата? доста сложно ми се вижда. Наши семейни приятели имат лилав британец от Русия. Много е хубав, но те не са минавали на интервю...

# 162
Сиамка, този бял Томи досущ прилича на Джими (по прякор "Едната точка" заради сивата точка на главата си), който наши приятели изгубиха, след като скочи от терасата (някой го свил моментално). Томи варненец ли е? Знам, че е малка вероятността да е той, ама... приликата е огромна!
-------------
Мисля, че току що си отговорих на въпроса... Сега се сетих, че въпросния Джими имаше две точки на главата, а не една. Котилото, от което произхожда, беше три бели котета, едното с една сива точка на главата (понастоящем го знаем къде се намира в момента), второто с две сиви точки (за което се съмнявах да не е Томи) и третото съответно с три точки на главата (него също са го откраднали, но в някакво село, ако не се лъжа...).

# 163
  • град-държава
ros4enka ,всичко зависи какво коте искаш да имаш(домашен любимец,изложбена кариера ли ще му градиш,с развъдна дейност ли ще се занимаваш).По принцип най-добрите котета от котилото остават в развъдника или се продават на други развъдници или на стопани,които са препоръчани от развъдник,клуб или организация...Ние тръгнахме да търсим Шартрьоз,но покрай тази порода е неизбежно да се запознаеш и с Бритишът и ние просто полудяхме по тях и започна едно лудо ровене в нета,като естествено загубихме 2-3 месеца срещайки се с БГ-действителността в котешкият свят,която можехме да избегнем ако бяхме малко по-информирани ,но всяко зло за добро,защото така се запознахме с една дама-развъдчик на хималайски котки и доста уважаван човек във фелиноложките среди,на която изцяло дължим превилегията да сме стопани на Арчи,тъй като тя е украинка и поддържа тесни връзки с клуб Роландос/Киев (и в частност развъдник за Британци член на този клуб от където е всъщност Арчи) предвижи цялата процедура,изцяло мъжът ми води преговорите тъй като той е полиглога в къщи  Mr. Green и така след месец и половина Арчи беше в къщи,жената го посрещна в София с всичките му документи ,а ние отидохме да си го вземем от нея,най-облечаващото в цялата история е че ни спестиха така натоварващите договори с които са всеизвестни Бг-развъдчиците-не сме задължени да го водим по изложби нито да го кастрираме,получихме инструкциии как да се грижим за него,как да го подготвяме за изложби ако решим да го водим по такива и желаеха да им пращаме снимки за да наблюдават развитието му, полагаме ли необходимите грижи за него и в каква обстановка живее...историята е много дълга затова,ще спестя подробностите,защото не всички неща по пътя бяха тъй положителни както надявам се звуча...
Така стоят нещата,че парите не са на първо място,това,че разполага даден човек с определена сума пари не означава,че ще получи добро коте или въобще ще получи такова,факторите са много,моят вет притежава невероятен Бритиш  взет от Москва и не е минавала нито интервюта нито нищо,по същата схема Бритиш си взе и братовчед ми ,който живее в Германия и котето му е от тамошен развъдник и веднага са му го дали,може човекът да те хареса от пръв поглед и просто да се съгласи,прекалено индивидуани са нещата също е и въпрос на политика на съответния развъдник,също така има хора,които чакат коте с години,други го получават кажи речи веднага,ние просто извадихме късмет...Иначе сериозно сме взели решение да вземем още един Бритиш и вече избираме развъдници,големият въпрос е какъв цвят да бъде и това е главния проблем за разрешаване също така умуваме дали ще има спокойният живот на Арчи или ще бъде показван по ринговете... Mr. Green

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 11:41 от ahasver

# 164
  • DE
rorrr, Томи е немско коте, белязан с това петънце и не става за изложби и за разплод, та затова нашите приятели го взеха не толкова скъпо, даже не искаха и документи. Ама е голям сладур, обаче тия косми...

ahasver, аз май пишех тук преди да се появиш, та накратко, моята голяма любов Пусана беше сиамче (тайска котка де, не истинска сиамка). Гледахме я 17 години и миналия юни си отиде след дълга борба с рак на млечните жлези и 4 операции. Та когато я загубихме си мислех, че никога няма да искам коте, което да напомня на нея външно, обаче все ме влече към подобна окраска - бирманска, рагдол (отказах се от тях, защото са много огромни). Покрай това поразрових местните немски развъдници, има доста възможности да се вземе породисто коте (не че държа) от малки фамилни развъдници без да се минава изтощителна процедура по одобряване, наистина е въпрос на взаимна симпатия, възможност за отглеждане на съответната порода и на финанси, разбира се. Като чета през какво сте минали, за да вземете Арчи направо ти се възхищавам на търпението!

Общи условия

Активация на акаунт