Дайте ми съвет

• 59 315
  • 598
  •   3
Отговори
# 540
Спомням си вечерта,когато попаднах на поста ти Джули.Плаках много ,докъто четох .Такъв кошмар не бих пожелала на никой родител.
Самата мисъл,че можеш да загубиш детенце,дори и за части от секундата замъгляват съзнанието.Готов си на всичко,за да го видиш как пърха покрай теб.
Всъщност така започна цялата ти тирада.И заради липсата на лекарска компетентност  реши да се допиташ до този форум ,как да постъпиш и къде да потърсиш помощ.

Проследете само колко доктори са преглеждали Енрико без обективен отговор за състоянието му:Личната лекарка,Във Втора градска от двете смени по една лекарка с разговор за вирусен енцефалит или диабетна кома(как няма да се срине живота ти),В Инфекциозна болница при приемането един лекар с успокоението,че не е енцефалит , а Някаква инфекция.И после по един лекар от всяка една смяна до напускането им от заведението.Дали само Мангъров е виновният лекар тук?За Бога до кога ще ни лекуват без да знаят какво ни е?За нас как да е ,Но когато се касае за децата ни май мнението ни коренно се променя.

Нима никога не сте изпадали в ръцете на лекарите без да знаете и вие самите какво им е на децата Ви?Дали са им били назначавани необходимите изследвания преди да бъдат лекувани?Адекватно ли е било лечението?Отворете си очите!И се молете никога да не стигате до това положение на безизходица.
Аз лично искам да споделя за 2 груби грешки при лабораторни изследвания,които в рамките на 2 месеца бяха допуснати от безотговорни медицински лица.Едното беше за бактерии в урината ,а другото за високо число на кръвна захар.Помислете си само как се изживява такова нещо?

Джули,колкото повече дечица има в къщата толкова е по-весело ,но и отговорността пред децата става по-голяма.Моето мнение е ,че трябва да даваме пример на децата си .Да бъдем борбени и да отстояваме правата си.Нима това не е най-важното?

# 541
Наистина, да се помолим, Бог да пази децата ни, защото се намираме наистина в абсурда, наречен "пазарна" медицина. Това е грозно, но държавата ни е такава, че не е социална, а и аз не зная каква...

И моето детенце на 15 дни едно светило от Педиатрията (гастро-ентеролог) щеше без малко да го затрие, защото пък беше медийна звезда и явно не бяхме достойни за вниманието му... Аз нищо не направих (отделно, че трябваше един месец да стоя по спешност оперирано бебе, дето едвам оживя, при положение, че можеше просто да е рутинна операция и акълът ми го нямаше никакъв), затова сега ме е срам от мен си и се възхищавам на Джулс! Така че това със светилата просто да го забравим за момент, защото едно е да си в светлината на прожекторите, друго е да си лекар по призвание!
И че двете нямат нищо общо по същността си, е ясно и на нас дори, дето не сме явно с достатъчен коефициент на интелигентност, просто защото не е необходимо да си с такъв, за да го схванеш.

Защото е лесно да се хвали и да се защитава по принцип, но смелостта е в това да отстояваш правдата на момента в конкретната ситуация. Това, което Джуличка има смелостта да прави.  bouquet

# 542
  • Дива Индия
Гледах репортажа. Сагата ще продължи. Предстоят още проверки. Лекарят, който говори в репортажа направо си каза "Ние лъжем и пациента, че го лекуваме и Здравната каса -че работим, ние "пишем" епикризи чрез копи-пейст; ако сте постъпили с възпален апендисит ще ви извадим сливиците, защото нямаме клинична пътека за апендисит, а за сливици; влезте ни в положението - нямаме пари и за това сме некъдърни". Здравната каса контролира, но не може да сложи по един падар във всяка болница. За това всички които станат участници или свидетели на такива грозни игри не трябва да си траят и да стават СЪучастници (било то от страх, че видиш ли лекаря ще им се обиди, че няма да го погледнат ако отиде пак при същия лекар), да си плаща и да си трае, да е съгласен да плати за 5 дни болнично лечение по 4,80 на ден, а да не помиреше стаята, защото, видиш ли ти, му правят "услуга" и го пускат да си се лекува у дома, да плаща потребителска такса на лекаря, като ходи да изписват лекарства на баба му, която от 2 години е на легло, с придружител и е на 75г. Оплаквайте се, хора!!! Търсете си правата до дупка! Докато има хора да вярват, ще има и хора да лъжат. Докато има страх, ще има и страшилища!
Евалла на Джул, че нададе вой! Който има желание - намира и начин! И съмишленици! Като се има предвид, че аз не съм особено волева и лесно прощавам - случая не престава да ме вади от равновесие.
А мен ми е и работа да се ровя в подобни грозотии. Направо понякога ми идва да тресна някого, честно!

# 543
Джуманджи, вярвам в добрите ти намерения, показа много съпричастност, но защо не отиде никой от Касата в това предаване, длъжни бяха да дадат сигнал на обществото. Не виня теб, разбира се не си ти човекът, който трябва да отговори.
А виждали ли сте тази тема?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361740.0

# 544
  • София
В Инфекциозна само сестрите и санитарките заслужават някакво уважение!
Аз наскоро погледнах епикризите на Габи от 2007, когато бяхме 2 пъти там за 1 месец с чревна инфекция и видях, че на едната пише заболяване на гърлото!
Явно пак не е имало пътека!
И до ден днешен не знам дали втория път ни повтори същото заболяване от първия път или беше друго и защо стана така!!!

# 545
  • Дива Индия
Здравната каса ще направи проверка по случая и ще се произнесе след като бъде сключен договора между нея и болницата.

# 546
Здравната каса ще направи проверка по случая и ще се произнесе след като бъде сключен договора между нея и болницата.
Което ще се случи кога ?  Thinking
Имаш ли идея ?

# 547
  • Дива Индия
новите договори вече се подписват. по принцип, по закон до един месец от получаването на жалбата се прави проверка, излиза се с протокол, евентуално санкция и отговор на жалбоподателя. Зная, че не ти харесва отговора, Джул. Но е това. Повтарям се, но резултата ще е "заявена за заплащане но непроведено лечение по клинична пътека. налагане на санкция, възстановяване на средствата, платени за пътеката. Най-строгата санкция е прекратяване на договора по тая клинична пътека и пращане на сигнал до прокуратурата.

Днес е 19 февруари. Навън се чуват фанфари. За тая ли България умря Левски?

# 548
.... Зная, че не ти харесва отговора, Джул... 
Защо да не ми харесва ?
Напротив...
Нека да има някакво "движение"...
Нека поне нещо се направи...
Дано само да не замине в шеста глуха моя "сигнал"...

# 549
Днес е 19 февруари. Навън се чуват фанфари. За тая ли България умря Левски?

Малко оф-топик, ама за тая... Не зная дали знаете, но майката на Левски се е одавила в кладенеца, защото са умирали от глад и нищета, двама сина умрели преди освобождението, третият осакатен по време на освобождението, той единствен просел по улицата, а дъщеря й, овдовяла от освобождението, с 4 дечица при тея отишла и нямали какво да ядат. ЖИвият син постоянно пиян и майката се хвърлила в кладинеца един ден, вместо да всеме вода... Ей това е България, за която синът й умря. А сега същите нещастници, които са оставили семейството на Левски да умре в нищета, мизерия и глад, се кланят пред паметника му и си правят експерименти с нашите деца.

Ей това е!

Джуличка, сори за намесата, ама исках да покажа, че тези, които имат изгода, винаги са имали и никога не са се интересували от нас, нямащите власт. Не зная какво е решинето! Дано поне някаква санкция да има!

# 550
  • София
Прочетох всичко до тук, Джулс  Hug една голяма прегръдка от мен за теб и твоите слънца.
Надявам се от тук нататък всичко да е наред при вас и се надявам също за в бъдеще да няма повече такива случаи на лекарско безразличие особено към деца. Ама май ще си остана с надеждите за съжаление.

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 18:06 от densky

# 551
Нищо лично,ама нвече почнах да си мисля че всички си мият ръцете с другите  ooooh!

# 552
  • София
Нищо лично,ама нвече почнах да си мисля че всички си мият ръцете с другите  ooooh!
Ей това е истинската причина Бог да изгони Адам и Ева - прехвърляли са си вината един на друг. За това и попитах дали някой знае. Wink

# 553
Е,де,....е............Аз казах че зная  Wink

# 554
  • София
Мислете, когато гласувате, защото не докторите са виновни за това, че здравната система е калпава и те трябва да се обръщат на клоуни, за да намират начин да работят с нея!

Миналата седмица Д-р Мангъров беше до мен и детето ми в много труден момент и освен, че съм много благодарна, че го познавам (ех, Джуличка, де да ми беше и приятел....), той за пореден път доказа, че знае какво прави!   bouquet Поклон, докторе!

Не е нужно да се подигравате с говорния му дефект - грехота е, а и той не вреди на професионализма и желанието да работи в условия, каквито предлага българската здравна система. За поведението му пред камера мога да кажа, че не е важно - той не е шоумен.  Wink

Аз лично винаги се моля детето ми да е здраво, но знам, че дори да се разболее (както стана миналата седмица) има един виртуозен доктор, който ще ме подкрепи и ще ни помогне да излезем от ситуацията по най-добрия начин! Знаете за кого говоря...   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт