Нова година-нови задачки за нашата банда засмени ПЛЕТАчки

• 32 500
  • 303
  •   1
Отговори
# 135
  • в баира
За ентрелака не знам. Ven4i го разучи, тя може да каже.

# 136
хммм, елементарно , но кой да помисли. Скъсени редове съм плела на 1 кука, даже не съм се замисляла да ги наричам така. Значи ще опитам това...като му дойде времето  Mr. Green благодаря, фифу   bouquet

павлетутка дали наднича тук, или няма време за плетки, празнувайки рождения си ден  Hug

# 137
Ven4i, а ти само един мотив ли пробва - т.е. само върху 4 бримки?

# 138
павлетутка дали наднича тук, или няма време за плетки, празнувайки рождения си ден  Hug

Поздравих я вече, но и тук не  е излишно... Peace

# 139
Фуфундрела,това със скъсените редове нещо не го разбрах newsm78.Като не изплиташ реда до край,какво става с останалите бримки?Нещо не мога да си го представя,как се използва за вталяване?

Машинното завършване и аз ще го пробвам тази вечер,като заспи дребоса,че само ми дърпа куките и преждата и почти не мога да плета през деня!

Честит рожден ден на Павлетутка!

# 140
Дано шефа да не е регистиран в този форум smile3515 Сама съм в стаята, та зотава пробвах под бюрото и точна така се плете както си го представях. намятка; лицева свивка на лява;лицева свика на дясно;намятка. Опъковата страна се плете опъково, намятка се изплита опъкова и се намята още една до нея.
Следващия ред е същия като първия.
Приятно плетене Hug Може и с по тънка прежда Simple Smile
Венчи, не съм го пробвала това още, но на пръв поглед имам въпрос  newsm78 защо откъм опаката страна след като се изплете наметката е необходимо да се наметне още веднъж до нея  Rolling Eyes
доколкто разбирам откъм лицето се намята и след това се свива, което компенсира броя на бримките  Rolling Eyes ако откъм опакото се прави по една наметка след изплитането на наметката, няма ли количеството бримки да се увеличи необосновано  Rolling Eyes
ужас  Crazy ако някой разбере какво съм написала  Laughing аз вече си изгубих нишката на мисълта

# 141
е предавам се  doh вече около час време плета и разплитам и нищо на лице (или е нищо, или съм измислила поне 3 вида нови плетки  Laughing ) пробвах сто варианта и нито един не прилича на тая жилетка  Sad отказвам се  ooooh!
ако някой е по-упорит и го разгадае, да се обади  Peace

# 142
УРААААААА!!!!!!!!!!!!!!
Разгадах го - даже и заплетох.

Както вече споделих - не ми се виждаха никак добре две наметки една до друга, а и наметките май се разминават.

Така че пробвах следното: общият брой бримки се дели на 4; от лицевата страна: наметка, две лицеви наляво, лицева, лицева; мотивчето се повтаря; от опъковата страна: наметка, две бримки се свиват опъково, опъкова, опъкова; мотивчето отново се повтаря

Вижте какво се получи: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297016&pid=9907353      http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297016&pid=9907357

# 143
   Момичета,може ли някоя от вас   да обясни как се плете жилетка за възрастен започната отгоре с ръглан ръкав.
Майка ми плетеше и ставаха много сполучливи.Тогава не проявявах интерес,а сега няма кой да попитам... 

# 144
ta_4e,страхотна си,браво!Наистина е същото като модела!Копирах си обяснението,може някой ден да ми дойде музата да изплета нещо.Само ако не те затруднява да обясниш за двете лицеви наляво как точно се свиват?Ven4i го беше обяснила по-нагоре,ама не разбрах-как точно разменят двете бримки-втората минава пред или зад първата?И пак ли се взимат лицево с конеца зад иглата...или как точно?

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 20:42 от dani t

# 145
Вижте полата, която си изплетох преди и по време на празниците

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=175687&pid=9908089

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=175687&pid=9908822

Полата стана чудна, влюбена съм в нея, имам вече 4 блузи,с които да я нося + 2 гердана, гривна,обеци и колана, с който съм на снимката Laughing

# 146
здравейте на всички! страхотни сте!
dani t за свивката, за която питаш- първата я вземаш на дясната кука без да я изплиташ,втората изплиташ лицево ,вземаш неизплетената с лявата кука и я прехвърляш в/у изплетената.дано си ме разбрала.

# 147
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вижте полата, която си изплетох преди и по време на празниците

супер пола  Hug

и аз искам да си изплета една, но на мен бързо ми минава мерака и рискувам да я почна и да я зарежа  ooooh!

сега съм решила да си дооплета една блуза и евентуално ще започна да мисля за пола или за рокля...

колко прежда ти отиде, каква и на кой номер куки плете?
аз май пак на 1 кука ще я правя, ама да попитам информативно...
как я направи да се свива надолу?

# 148
Моят вариант на лицева свивка наляво: разменям местата на бримките, кръстосвам ги един вид, като втората бримка минава зад първата, след което ги изплитам заедно лицево.
Дано сте ме разбрали - писах обяснението с плетката в ръце, за да не го объркам, и въпреки това като го чета ми се струва неразбираемо за мен самата.

# 149
колко прежда ти отиде, каква и на кой номер куки плете?
аз май пак на 1 кука ще я правя, ама да попитам информативно...
как я направи да се свива надолу?

На обръч 5-ти номер, това е един абсолютен правоъгълник. Не съм я свивала надолу,само така изглежда,защото горе,под талията е леко разпъната.Това го съобразих при плетенето да я оставя малко "тясна", всъщност разчитам на присъщата разтегливост на плетивото. Мисля,че на същия принцип е й жилетката,за която Тити пита ка се свива в талията.Не видях снимка на предницата,но ако двете части не са плътно една до друга,а "разтворени", 100% жилетката е едно право парче.
За полата ми е влязла към 400 -450 грама прежда. Не засякох точно.Бях си купила 10 разноцветни кълбета от втората употреба по 50 гр, мисля,че ми остана едно цяло и някакви части от три други цвята.

asyalein , тази специално пола стана доста бързо,така че не се отказвай лесно.Мен ме забави това,че няма много време за плетене  и отделям едва по час вечер,и то не всяка вечер,но съм сигурна,че ако имах един свободен уикенд,щя да ми стигне да я изплета и да сложа хастара.

Общи условия

Активация на акаунт