Нова година-нови задачки за нашата банда засмени ПЛЕТАчки

• 32 490
  • 303
  •   1
Отговори
# 255
[Колко дебели и какви купи?

Взех обръч 8-ми номер(цена 3.50) има и 7 и 10. А 5 куки имам за сега едни към 5- номер...за други ще се въздържа...че децата май ще си идват...ще пускат училищата в наше село...

# 256
Sunglaug,много благодаря за обясненията за плетенето отгоре на раглана.НЕ Плетеш ли  СКЪСЕНИ РЕДОВЕ НА ГЪРБА?
Как става-не" дърпа" ли предницата? Shocked           

# 257
Защо на лични? И нас ни вълнува полушапката?  Grinning

Ами мислех да е на лични,защото като нямам схема,нали знаете от обяснението с думи какво се получава...чак накрая аз не мога да си го разбера Simple Smile

А полу-шапката е лесна-плете се отгоре една права лента-за моята глава започнах с 90 бримки,като си ги разпределих за плетениците и зиг-заговете така: 3 оп.бр,*6 л.бр(за плетеницата),1 оп.бр,2 л.бр(за зиг-заг),3 оп.бр* и се повтаря това м/у звездичките.Плета до необходимата ширина на лентата,после свивам отпред в средата за челото и от двата края на лентата-но вече не помня колко бримки свих и продължих да плета "ушичките",като свивах на всеки втори ред по една бримка от края.Ох,едва ли се разбра нещо от това обяснение #Crazy

# 258
  • София
dani t ами аз горе долу разбрах това, което обясни, само не разбрах на обрач ли ги плете или на 2-3-5 куки, мене и това не ми е ясно; иначе ако успея да си я оплета ще я снимам и ще я покажа обезателно Simple Smile

# 259
Мимиту, тенкс за инфото. Обръчите ги имам всичките до 8 вкл. Сега съм се вманиачила да имам всички възможни номера игли,куки,шишове,обръчи  и т.н. и затова разпитвам. Куки си набавих благодарение на Фифундрела, обръчите ги имам от преди години от едно магазинче в София, чорапени игли с днешните покупки имам до 5-ти номер вкл....и съм готова да организирам
всенароден иглообмен в случай,че офертата на арт мама не удовлетворява някого.

По този повод да споделя,че в днешното магазинче имаше маркери по 1,50лв пакетчето(но не помня колко броя са вътре,май 20) , чорапените игли от 2 до 5 номер с половинките(2; 2,5;3;3,5 и т.н) по 2,50 лв, вилка 6 лв, обръчи всякакви,но скъпи - от 6 до 10лв, ужасно дебели шишове дървени,не проверих размери и цени,държачи три размера(тип огромна безопасна игла),както и сума ти други дреболийки,които също не разгледах детайлно,но ако някой има зор,ще направя усилие да проверя каквото го интересува. Peace

Самото магазинче се намира в Търговски дом срещу входа на Съдебната палата,като се влезе в безистена и се слезе по стълбите - вляво.Ако го няма в списъка магазини на първа страница,може да го добавим.Продават голямо разнообразие прежди на нормални цени+ плетачески и шевни пособия + пижами Grinning

# 260
Sherlok, Ябълка, заслугата е на Фифундрела. Аз само преразказах, защото не можах да намеря оригинал, за да цитирам  Peace
Sherlok, ами не дърпа...

# 261
  • Пловдив
Амели , поздравления!Полата ти е страхотна !Много ми харесват цветовете , които си съчетала.

Искам и аз плетена пола , представям си я на една кука черна с цветен хастар ,може би червен.
Ще съм благодарна ако ми дадете идейки .

Веднага в главата ми се ражда това, макар че не е задължително да е същата:
http://picasaweb.google.com/jola373.6/SpDnice03#5209241893024450226
Елементите са на следващата страница. Целият албум е за поли.
Благодаря!Ще ги имам предвид като стигна до полата Mr. GreenСега имам три започнати плетки + една прежда , която чака за идея+ поръчка от зълва ми за Снежно поло.
 В неделя започнах блуза с реглан от горе.Май не си изчислих добре бримките и ми идва широчка , но не ми се разплита. Малкия ме пита дали не си правя костюм на Пауър рейнджър Laughing Joy Joy

# 262
Амели, тия дебелите дървените....много ме уплашиха  Sickкато ги видях в продавалницата....И тук ги има де, ама не посмях да си взема.

# 263
Амели, благодаря, че сподели! Това магазинче го наричаме "в безистена на ул. Алабин". Мисля, че го има в списъка.

# 264
еее, това магазинче е златно, нали там продават и куки за туниско плетене. А изборът на прежди е много голям. Отдавна е намерило заслужено място в списъка Simple Smile

# 265
Здравейте майсторки неуморни,
надничам честичко при вас и ви се възхищавам!
Моето хоби в момента е друго,но от доста ранна възраст обичам и да плета...
та сега да си дойда на думата Grinning
много искам да си оплета пончо,рових,гледах,търсих в библиотеката,но не можах да се спра на нищо т.е не можах да си харесам от там,затова имам молба,ако някоя от вас има време и желание да ме насочи къде да потърся newsm78
Благодаря ви предварително!

# 266
Амели, благодаря, че сподели! Това магазинче го наричаме "в безистена на ул. Алабин". Мисля, че го има в списъка.

Да ме прощавате,ама в безистена на Алабин е друго магазинче. Малко след спирката на трамвай 5,10,12. А това,за което аз говоря, е на Витошка,в Търговския дом,срещу входа на Съдебната. И двете са страхотни откъм избор на прежди и ниво на цени,но в това на Алабин май не продават "инструменти"(не съм напълно сигурна).

# 267
Амели, има два входа, другият е откъм Алабин, до Бонжура има вход.

# 268
ААААААА, тенкс за уточнението, това не го знаех. Аз като ми кажат Алабин,се сещам за магазинчето точно там, и то също е в безистен.

# 269
Амели, а дали си забелязала има ли в това магазинче кука за туниско плетиво?
Имам предвид не просто 40 см кука, а от тези дето е обикновена на дължина кука с обръч от единия край и накрая да завършва с топче  newsm78 ама го обясних и аз  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт