32 майки в Канада

• 26 735
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, да ви питам още нещо. Колко месеца предварително купувате самолетни билети за България? Тази година ще си ходим до България (нямаме точна дата, но някъде около септември) и се чудя кога да почвам с търсенето на билети.

Досега все се е случвало да пътувам през май месец и билета си го купувам в средата на февруари. Според мен през март-април няма да е зле да започнеш с търсенето. Имай в предвид обаче, че като направиш резервация до 5-6 дни агенциите искат да си купиш билета.  Peace

# 91
Имай в предвид обаче, че като направиш резервация до 5-6 дни агенциите искат да си купиш билета.  Peace

То и в Бг отдавна е така. Няма го онова изчакване от 1-2-3 и повече месеца, както беше когато ние идвахме насам преди почти 4 години. Тогава аз резервирах билетите през септември, в края на ноември получихме визите, и доколкото си спомням отидохме да платим билетите в началото на март (пътувахме на 24-ти март). С една дума сме платили билетите около 6 месеца след самата резервация.

Момичета, да ви питам още нещо. Колко месеца предварително купувате самолетни билети за България? Тази година ще си ходим до България (нямаме точна дата, но някъде около септември) и се чудя кога да почвам с търсенето на билети.

Ние скоро взехме от тук двупосочен билет за свекърва ми с връщане към Бг в началото на август, и агентката ни каза, че вече почти всичко било пълно за него период. За септември може да е по-малко натоварено, не знам. Не пречи да се обадиш на някоя агенция и да питаш.

# 92
Каролина, знам че е резервираните билети трябва да се платят до 5-6 дни. Ние като идвахме за насам, направихме резервация и всяка седмица от агенцията ми я подновяваха. Накрая като купихме билетите, се оказа, че цената е по-скъпа  Grinning. Така че, сега ще трябва да ги платя, както казваш, за да не стане пак да плащам по-високата цена, защото колкото повече наближава полетът, естествено по-скъп става и билетът.
Пчеличка, искаш да кажеш че за август за към БГ местата вече са запълнени? Това не е добре! Аз за съжаление трябва да изчакам малко с резервациите, защото незнам кога точно ще е  Rolling Eyes.

# 93
За самолетни билети горещо препоръчвам:
www.expedia.ca

Вариантите, които предлагат, са много изгодни и на мен лично ми харесва възможността сама да разгледам всички възможни дати и комбинации от полети. Освен това спестявам таксите на агенти. През последните години за всеки билет проверявам офертите на сайта и сравнявам с офертите на поне 2ма агенти. Досега сайта бие с цени. И в повечето случаи с по-изгодни полети или по-реномирана авиокомпания макар и на същата цена, предложена ми от агент.
Например, майски билет за майка ми намерих за $810 с Луфтханза, когато агентите предлагаха $900 с чехите. Или коледни билети купих за $1200 с Еър Канада+Швейцарските линии, когато агентите предлагаха $1300 с Еър Франс с нощувка в Париж, която никак не ми е изгодна, понеже ваканцията не предвижда излишни нощувки тук и там.

Пък веднъж като ровех за билети на родителите ми, излезе оферта за 2 билета с бизнес класа с чехите на цената на обикновени билети. Явно си попълваха самолета. Само че докато се ослушвам, някой ги грабна. След 5 минути офертата беше невалидна  Confused

В крайна сметка нищо не пречи да се направи резервация с агент, пък ако сайта предложи по-изгодна оферта, да се купи от там. Аз самата проверявам и агентите, както споменах по-горе  Mr. Green

# 94
  • Vaudreuil Canada
Проверявайте и сайтовете на самите авиокомпании, а също и expedia.com те понякога дават различни комбинации от полети или авиокомпании от тези излизащи на канадския сайт.

# 95
  • Монреал
И мен ме вълнува този въпрос в момента, понеже търся билети за мен и мъника, но за Май месец.

# 96
отворих на шега да видя как са цените и вижте какво открих
www.cheapoair.com

даде ми цена с 300$ по ниска от експедиата!! (аз+2 деца март-април)

луфтханза - C$2,111.36
ер франс - $1,808.20

едит.. не мога да смятам

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 17:49 от Гаргамелчо

# 97
Гаргамелчо в този сайт цените са в американски долари и излизат с около 300-400 САД по - скъпи от сайта на съответната компания. Сравнението е правено за месец февруари за дестинация Калгари - Франкфурт- Калгари.
Относно агентите, много от тях имат допълнителни отстъпки и ако сте редовни клиенти идва много изгодно да се купува през агент.

# 98
уф, извинете ме.. не знам защо реших че щом е за полет от Торонто трябва да е в Канадски долари ooooh!

# 99
Споко, и аз си мислех така, че и се обадих на съпруга ми да купи билети от там.

# 100
Мерси за сайтовете, ще направя проучване като знам датата на пътуването.
Като споменахте сайта с цени в американски долари, някой пробвал ли е варианта да пътува през САЩ? Знам че през САЩ билетите излизат доста по-евтини, но каква виза трябва да имаш, за да можеш да кацнеш там? Обикновена туристическа виза ще свърши ли работа или трябва да се вади друг вид виза (транзитна)? Това не ми е ясно, въпреки че проучвах този въпрос като идвахме за Канада, но така и не разбрах туристическата виза дали става? Simple Smile

# 101
Туристическа виза мисля ще ти свърши работа, но имай предвид, че всеки път трябва да минаваш Хоум Секюрити пртоверка и след това да им връщаш прословутия документ в определениоя от тях срок( всеки път съпроводено с отпечатъци и прословутото им биометрично сканиране) - понякога отнема доста време и може и да изпуснеш полета. От 1 Януари за САЩ има изменения за граждани на ред държави в Европа ( преди това не се изискваха визи, но сега трябва да се кандидатства он-лайн и ако не те удобрят не те пускат в самолета). България не е от тези държави, за това при всички положения ти е нужна виза. Не бих разчитала на телефонен разговор за информация( понякога служителите не са в час).

# 102
Туристическа виза мисля ще ти свърши работа, но имай предвид, че всеки път трябва да минаваш Хоум Секюрити пртоверка и след това да им връщаш прословутия документ в определениоя от тях срок( всеки път съпроводено с отпечатъци и прословутото им биометрично сканиране) - понякога отнема доста време и може и да изпуснеш полета. От 1 Януари за САЩ има изменения за граждани на ред държави в Европа ( преди това не се изискваха визи, но сега трябва да се кандидатства он-лайн и ако не те удобрят не те пускат в самолета). България не е от тези държави, за това при всички положения ти е нужна виза. Не бих разчитала на телефонен разговор за информация( понякога служителите не са в час).

Ние имаме туристически визи. Добре, ако са ми дали картончето I-94 преди това, то в деня на полета не може ли просто да си покажа това картонче, за да не се налага да ни вземат отпечатъци (аман от тези отпечатъци, 100 пъти ни вземаха вече!!!)? Какво трябва да им върна в определения срок I-94 ли? Хич не ми е ясно, май не си заслужава толкова излишни неща и нерви, само за да спестиш 200 долара  Rolling Eyes

# 103
Купих билети за края на март с Бритиш - излизат ми по 920 на възрастен. Връшането ми е август, тоест повече от 3 месеца.
От този сайт - www.flightnetwork.com

# 104
Ние имаме туристически визи. Добре, ако са ми дали картончето I-94 преди това, то в деня на полета не може ли просто да си покажа това картонче, за да не се налага да ни вземат отпечатъци (аман от тези отпечатъци, 100 пъти ни вземаха вече!!!)? Какво трябва да им върна в определения срок I-94 ли? Хич не ми е ясно, май не си заслужава толкова излишни неща и нерви, само за да спестиш 200 долара  Rolling Eyes
Мисля, че срока за връщане на I-94 беше 6 месеца, ако имате такова пише го на гърба му. Ако се обаждаш да питаш имай предвид, че таксата е мисля около 2 долара на минута. И не им е ясно къде трябва да се върна, казват посолството, в посолството не са чували за това, пращат те на летището и така в омагьосан кръг. По принцип трябва да се върне на излизане от САЩ. Тук нашия емиграйшън ме съжалиха и го върнаха по служебен път до щатските служби.

Общи условия

Активация на акаунт