32 майки в Канада

• 26 197
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Маневрата, писах ти ЛС с молба за повечко информация.

Mаmа Д, отговорих ти на лични, но не mога да се въздържа, ще пусна и повечко инфорmация ако иmа други интересуващи се. После спираm да досаждаm, обещаваm.

Канада ще се представя в раmките на две посещения на два етапа (теоретичен и интерактивно - креативен) като начало в два от доmовете на ДБM-Видин (около 100-на деца). Иmаmе аmбицията след това да продължиm с представянето във всички доmове на ДБM.
На първо вреmе децата иmат за задача да потърсят предварително основна инфорmация за страната, а на6ата роля е да я обогатиm и направиm интересна и запоmняща се. Mисля да пратя на девойките от ДБM и презантация на диск (в доmа иmа коmп и интернет), Снежи предвижда албуmче със сниmки от Торонто и Нагара. Следва второ представяне, което ще иmа по-интерактивен вид. Засега сmе на етап уточнаване на теmите, които mогат да се представят (за около час), а иmенно-
-Празникът на лалетата в Отава
-Нещо свързано с индианците
-Ниагара и СН-кулата (Снежи)
-Празникът на mарmота (идея на mаmа Десислава)
-Леденото вино  newsm78 (пак mаmа Десислава)
-Mонреалски забележителности
-Гледки от Ванкувър (Mилена)
-Приготване на кленов сироп
-Сафари парковете
-Хокеят като национален спорт
-Типични аниmационни герои
-Характерна кухня

Ако иmате идеи, допълвайте Hug, ако някоя теmа ви е присърце, ваШа е  Mr. Green!

# 136
Аз ще говоря с учителите в българското училище в Калгари, да видим дали самите ученици няма да се включат в това представяне.

# 137
  • Vaudreuil Canada
Снимков материал от Ниагара и Отава - лалетата имам доста ако искаш дай адрес ще ги запиша на диск и ще ти пратя диска. Имам и доста снимки от музея на цивилизацията аз съм от лудите дето снимат сгради и пейзажи а мен ме няма по снимките - стават за картички демек.

# 138
Аз ще говоря с учителите в българското училище в Калгари, да видим дали самите ученици няма да се включат в това представяне.

Чудесно  Peace,
дори едно писmо,
няколко картички, русунки,
или видео с поздравление, или
всякакъв друг жест на вниmание
би доставил страхотно удоволствие на децата.

Mоже да mи пи6е6, ако предпочита6 на лични, а mоже и тук, за да са всички в течение.

Снимков материал от Ниагара и Отава - лалетата имам доста ако искаш дай адрес ще ги запиша на диск и ще ти пратя диска. Имам и доста снимки от музея на цивилизацията аз съм от лудите дето снимат сгради и пейзажи а мен ме няма по снимките - стават за картички демек.

От Ниагара и при mен, дал господ  Mr. Green, но виж от другите забележителности mоже да принтне6 и да прати6 няколко по пощата, ще направиm албуmче и ще допълваmе постепенно. 

# 139
  • Vaudreuil Canada
За кога се предвиждат представянията? Адрес ще пратиш ли на лични? Снимките какъв размер да са?

Сещам се и за риболова в леда по реките ама нямам хубави снимки или нещо друго като материал по темата.

# 140
За кога се предвиждат представянията? Адрес ще пратиш ли на лични? Снимките какъв размер да са?
Сещам се и за риболова в леда по реките ама нямам хубави снимки или нещо друго като материал по темата.

Mойте хора пътуват за Бг на 15-mарт, а в доmа представянето е април mесец.
Това за риболова е идея, ще поразровя в нета.

Лека!

# 141
Привет и от мен Simple SmileВиждам ,че темата за пътувания до България ни вълнува и нас  и за това да попитам относно декларацията от единия родител .За Канада ми е ясно ,но при положение ,че бебето ми е само канадски гражданин ,трябва ли ми такава и за излизане от България?Относно билетите ползвах услугите на Зара ,тя ми даде най-добри цени .

# 142
Moже ли всички, които биха помогнали с картички да ми пишат на лични, за да се организираме кой колко да вземе. Благодаря  Hug

# 143
Моми4ета страхотни идеи имате.

аз да добавя 4е билетите през Лондон са с преспиване и то не  е вклу4ено в цената на билета...  newsm78 това поне ми каза агентката и разглеждайки по внимателно разписанието на полета за навръщане нещо 4асовете се не връзват.

bouquet

# 144
Здравейте момичета,
преди време писах тук за информация за живота в Канада и ми отговорихте за което брагодаря. Нашето пристигане малко ще се проточи тъй като април месец очакваме раждането на 2 рото си дете. Това което ме притеснява сега е ваксините, може ли да ми кажете на колко месеца и какви ваксини се слагат в Канада за да преценим кога да пътуваме.  Благодаря ви предварително отново Simple Smile
Поздравления за инициативате аз събиране на средстав за децата в домовете  bouquet

# 145
Моми4ета страхотни идеи имате.

аз да добавя 4е билетите през Лондон са с преспиване и то не  е вклу4ено в цената на билета...  newsm78 това поне ми каза агентката и разглеждайки по внимателно разписанието на полета за навръщане нещо 4асовете се не връзват.

bouquet

Ако полета навръщане е в неделя, няма преспиване в Лондон.
Иначе през седмицата нощувката е отворена, часовете си се връзват идеално, просто полета не е толкова дълъг.

Ani F, ето:

# 146
Здравейте мамчета! Дойде и нашия ред да стягаме куфарите за Канада! Ще летим на 20март. Моля за помощ, за да не пропуснем нещо! С малко дете сме на почти 4 годинки! Ще летим до Едмънтън, но първото ни кацане на канадска земя ще е в Торонто, което доста ме притеснява, защото имаме само един час и половина за да минем през имигрейшън офисъра и да си чекираме багажа за Едмънтън! Всяка информация ще ми е от полза! Та конкретно да задам въпрос за малкия - достатъчно ли е като информация само попълнен лист за имунизациите на детето, този лист който го пращат от Букурещ, или трябва да превеждаме и имунизационния му паспорт? Толкова съм объркана имам сто списъка с неща, които да не забравя  newsm78!
Ще се радвам на помощта ви!
Благодаря   bouquet

# 147
В Калгари искат имунизационния паспорт прежеден. ( за сведение в Едмънтън има българска лекарка, но не е педиатър). И защо сте избрали тази дестинация през Торонто? Калгари е много по-малко летище и емигрейшън се минава за минути. Сравни адреса посочен в белия лист(който сте получили от Букурещ) дали е правилен, много често имат грешки в пощенския код, ако има грешка искай емигрейшън офицера да я корегира (на този адрес ще си получиш PR картата).

# 148
Здравейте,
пиша за първи път тук и то благодарение на една приятелка, която ме насочи към този форум. В Канада/ Монреал/ сме малко повече от месец и се сблъсках със следния проблем. Имаме дъщеричка на 5г и не успявам да и намеря забавления в града. Ходихме в Комисион сколер с надеждата да започне учлище, но я оставиха за септември. Търся детски градини, но още на входовете ме отрязват, че места НЯМА и не ми позволяват даже да се запишем в листа на чакащите. Та се получи един затворен кръг.
А детето си иска своето. Вчера минахме случайно покрай едно училище и децата бяха в междучасие на двора. Опитахме се да се присламчим към тях, но дворът беше изцяло заграден - учлището беше частно, както разбрах впоследствие... Дъщеря ми се натъжи и се разплака, ама едно такова кротко, без звук, само сълзичките и течаха.....че и аз ревнах.. #Puppy dog

Та молбата ми е следната. Живеем на спирка SNOWDON, бихте ли ми предложили някакво развлечение или може ли да си направя среща с някоя от вас из парковете за да поиграе детето с други деца....

Зная, че сега в събота и неделя има FETE DES NEIGES и ще се възползваме да посетим острова, но въпроса със многото свободно време през седмицата остава. Както и депресията, която наляга мен и детето....

П.С. Видях, че търсите книги за четене. Аз лично чета от тук: http://www.chitanka.info/lib/title
Чета всичко на Шелдън, О'Хенри и Уудхаус

Благодаря ви предварително на всички!

# 149
  • Vaudreuil Canada
hoyden благодаря за линка. Нямам много идеи но се сещам че сте близо и до бг-училището. Може да подготвят някаква програма за 3-март така че да може да се включите с детенце. Проверете и частните детски градини - минава ми през акъла за парт-тайм ходене на такава градина - 1-2-3 дни в седмицата поне да се вижда с други дечица.
Клубовете също са вариант - погледни назад в тази тема или в предната - съвсем наскоро писахме за тях.
Посещение в биодома също ще е разнообразие има и някои музеи - вземете си карти аксе монреал така посещенията на разни интересни места излизат малко по-евтини. Като се затопли ще има повече интересни места за посещение.

Общи условия

Активация на акаунт