32 майки в Канада

• 26 686
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Малко пак съм далече от темата за ваканций съжелявам за което  та..честото ходене до тоалетна по малка нужда е ясно ..но нормално ли е да има проблем със ходенето по голяма нужда ( малко неприятен въпрос) при менвече е към 3-4 дни а не бих казала ,че не си хапвам Simple Smile надявам се да е нормално ..и какво е решението без да навреди на бебчо ?

# 196
  • Vaudreuil Canada
http://www.tripcentral.ca
Не забравяйте да промените града от който ще тръгвате.

Виктория пробвай със сливи и круши на първо време.

# 197
shemet_neveroqten мерси отново Simple Smile

Младия татко ме обвини ,че не съм си задала правилно въпроса ..(възможно е да е прав) затова ще го задам по др. начин:

1во Ако не съм работила на чек (все едно ако изобщо не съм работила ) в Канада-  по време на бременността отпускат ли се някакви майчински или помощи ?
2ро Другия вариант който мислихме е да аплайвам за гавармънт като новодошла тук и да ходя на английски ( до колкото знам се отпускат към 600 $ на мес)
3то Да си потърся работа на чек и да изкарам 600те часа.. ( но малко се притеснявам да не навредя на бебчо а от др. страна сега малко трудно се намира работа )

та така...няма да ни е лесно мили мами ..но пак ще се оправим - нали сме Българи Simple Smile

# 198
Някой питаШе по-нагоре за Ласал...
Mи нищо mу няmа на квартала, аз лично mного го харесваm, паркове на всеки ъгъл, река, спокойствие (каквото и да значи това).
Основен недостатък е, че в по-голяmата си част не разполага с редовен транспорт, та за пазар  се налага ползването  на кола. Ако си в районите около mетрото или тези, обслужвани от автобус 106, проблеmът ти е реШен.

# 199
Младия татко ме обвини ,че не съм си задала правилно въпроса ..(възможно е да е прав) затова ще го задам по др. начин:
1во Ако не съм работила на чек (все едно ако изобщо не съм работила ) в Канада-  по време на бременността отпускат ли се някакви майчински или помощи ?
та така...няма да ни е лесно мили мами ..но пак ще се оправим - нали сме Българи Simple Smile
Както вече и другите ти казаха трябва задължително да си работила определен брой часове, за да можеш да получиш майчинство. Ако не си работила въобще, нямаш право на майчинство. Аз забременях няколко месеца след като пристигнахме в Монреал и не съм получавала майчинство, защото не бях работила. Тогава работеше само мъжът ми. По-късно той подаде документи за парентал и го ползва до навършване на една годинка на детето. Не знам дали има други парични помощи за хора с ниски доходи, защото това си е различно за всяка провинция. Попитай в кварталната поликлиника. Тук, в Монреал има една програма от която на семейства с ниски доходи дават купони за безплатни мляко, яйца и сок, докато майката е бременна. Има е една друга програма, от която отпускат до около 80 долара за ток на месец.
Въпреки че не си работила легално, имаш право на детски, за които се подават специални документи, когато се роди детето и сумите се изчисляват на базата на дохода. До колкото си спомням първите детски ни ги изплатиха с около три месеца закъснение, но пък наведнъж. Обърни внимание на това, че детските са провинциални и федерални, т.е. получаваш от две места+ едни допълнителни 100 долара на месец, ако поне единият работи официално.
Бих те посъветвала хубаво да прочетете линкове, които момичетата дадоха преди това, защото така ще имате най-точна и актуална информация, съобразена и с вашето индивидуално положение.
Запиши си час при генеколог, който ще следи бременността ти. Той също би могъл да ти отговори на много от въпросите или да те насочи къде да питаш. За сега се сещам за това.

# 200
  • Монреал
November Rain, страхотна стратегия  Mr. Green Ние и без това почваме да работим по въпроса, хехе!  Laughing
Виктория, държавата плаща детски помощи, но в никакъв случай не са достатъчно за да живееш. Ние имаме 1 дете и нямахме доход от Канада за 2007, така че 2008 година получавахме пълната сума - която е някъде към 500 на всеки 3 месеца. Също всеки месец се получават по 100, ако единият от родителите работи.
http://www.cra-arc.gc.ca/cctb/
http://www.cra-arc.gc.ca/bnfts/uccb-puge/menu-eng.html
Допълнително самата провинция също сигурно предлага някакви плащания - ние от Квебек получаваме към 200 на месец пак за детски. Но тази година тези суми ще се намалят доста, понеже и двамата работим - базират се на доходите, които декларираш за данъците за изминалата година.

# 201
TarikMom,мерси за линковете ..непремено ще се отбием до този магазин
tanyta,не нямаме дата все още понеже нямаме визи,на етап медицински сме от процедурата за Квебек и се очертава маи-юни ако всичко върви по план да имаме визите и тогава ще летим.Имаме роднини в Отава но засега сме се насочили към по "социалния" Монреал  Grinning

# 202
tanyta , аз живея вече втора година в Ласал и съм много доволна.Дори не го заменям за никой друг квартал.В началото нямахме кола ,но живеем до спирка на 106 ,който е адски редовен(на всеки 6 минути в пиковите часове и на всеки 8-10 мин. в останалите).Има всички възможни вериги магазини в квартала + един голям МОЛ.Училищата са добри(имам познати,които са дошли да живеят тук само заради това).Детски градини също има бол.Знам,че ще прозвучи расистки,но тук рядко се срещат от "странните физиономии и аромати''.
Недостатък може да бъде метрото(ако се ползва ,а живееш по-далеч от него) и отдалечеността от центъра(но там ако не работиш няма какво толкова да правиш).А, има и един блок с 20-тина български семейства-за мен това е без значение,но за някои това може да е плюс,а за други минус(ако разбира се попаднеш точно там).

# 203
kurta 009 пожелавам ви бързо приключване на процедурата .
маНЕВрата и mama Veni благодаря за мнението за Ласал.нещо съм си го харесала.... Grinning малко се притеснявах за транспорта ,ама вие ме ориентирахте ,за което много ви благодаря.

# 204

Момичета,
имам спешна молба. Снощи на мъжа ми му се усука коляното по време на тренировка и сега едвам върви. Не може да ходи на работа, а е нов и изобщо не е желателно дълго отсъствие.
Какъв лекар да търсим? Натуропатите решават ли такива проблеми? Или стандартния тип лекар?

Sofi, моят мъж също имаше подобен проблем (разкъсване на мускулно влъкно). Първо отиде при личния ни лекар, който го изпрати на физиотерапевт. При физиотерапевта ходи два пъти, но там се плаща, а после ако имаш бенефити, ти възстановяват сумата. Относно натуропатите, доколкото съм запозната, те се занимават със съвсем други проблеми (не усуквания).Не видях къде живееш, аз говоря за Ванкувър.
Успех!!!
 Grinning

Ние също сме далеч от момента за ваканция до някоя екзотична страна, но с удоволствие чета информацията, която пишете по темата! Мен също много ми се иска, но ще е по-нататък  Simple Smile.

# 205
И  при нас така ще стане (само мъжа ми да работи )макар ,че ми е малко х как ще се вместим само в неговата заплата и 3мата но..човек трябва да може и с 2 и с 200 ...

Сега е важно да си намеря добър гинеколог в мисисага ..моля ако някоя от вас е доволна от своя ..да сподели Smile Благодаря виииии мамии:)

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 01:22 от BukTopuq

# 206
Bиктория, ако само мъжа ти работи и ти не можеш да направиш 600 часа след като родиш ще получаваш 100$ (те се дават на всяко дете до 6 год. възраст)+ детски  (изчисляват се според дохода на семеиството ти)
За гинеколог аз лично имах направление от личния доктор, като казах предпочитанията си. Аз бях при Рохи Хаким- европеец. Минуса при него е че винаги се чака кам час, а понякога и пове4е отгоре.  Гледай да ти е наблизо винаги е в плюс.

# 207
Мовичета, благодаря за съветите!
Уебмама, ние намерихме най-добрите оферти за седмицата, която ни интересуваше, на www.gotraveldirect.com
Можеш да провериш и във voyagesbergeron.com и voyagearabais.com.

Хайде лека нощ от мен Heart Eyes

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 05:44 от heureuse

# 208
tanyta, аз също живея в Ласал, вече 2-ра година, и много си го харесвам квартала. От транспорта като цяло не мога да се оплача, спирката на рейс 113 е пред блока ни, редовен е, удобен е. Когато падне голям сняг, се случва да закъснее или въобще да не дойде. Но това е рядко. Отделно пеша и за кратко време мога да стигна до 4-5 големи магазина, болницата, библиотеката и не само. Специално за квартала кола не ни е нужна. Но това с колата е въпрос на гл.т. и приоритети.
Мама Вени не знам какво е имала предвид под "странните физиономии и аромати'' Simple Smile, но около нас има достатъчно и индийци и цветнокожи. На нас и това не ни пречи.
tanyta, сега се сещам, че има чудни блокчета близо до метрото, мола, големия парк и т.н. Но там е друг клас, на вас не знам какви ще са ви възможностите. Е, блокът с 20-ната бг семейства не се вписва в тази картинка.  Wink

Софи, според мен също случаят е за физиотерапевт.

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 08:46 от Вери

# 209
tanyta, аз също живея в Ласал, вече 2-ра година, и много си го харесвам квартала. От транспорта като цяло не мога да се оплача, спирката на рейс 113 е пред блока ни, редовен е, удобен е. Когато падне голям сняг, се случва да закъснее или въобще да не дойде. Но това е рядко. Отделно пеша и за кратко време мога да стигна до 4-5 големи магазина, болницата, библиотеката и не само. Специално за квартала кола не ни е нужна. Но това с колата е въпрос на гл.т. и приоритети.
Мама Вени не знам какво е имала предвид под "странните физиономии и аромати'' Simple Smile, но около нас има достатъчно и индийци и цветнокожи. На нас и това не ни пречи.
tanyta, сега се сещам, че има чудни блокчета близо до метрото, мола, големия парк и т.н. Но там е друг клас, на вас не знам какви ще са ви възможностите. Е, блокът с 20-ната бг семейства не се вписва в тази картинка.  Wink

благодаря ти ,Вери .всичко това ми е много полезно  Simple Smile.горе-долу добих представа къде да си търся квартира .е,със сигурност няма да е из чудните блокчета от високия клас Laughing

Общи условия

Активация на акаунт