32 майки в Канада

• 26 700
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря за съветите момичета!
Инстантните кашички не се ли правят също с вряла вода (защото аз няма къде да си я топля)? Познавам едно семейство българи, които са живели дълги години в Куба, ами докрая са си изварявали или загрявали във фурната всички съдове (нещо което едва ли в хотела някой ще прави), та затова май много съм се наплашила на тази тема.

# 181
Хората в Куба са наистина много сърдечни  (а като разберат, че сме българи още повече). Ако помолиш някого от персонала ще го свършат с удоволствие. А и машините за кафе имат приставка за вряла вода.

# 182
heureuse, готовите каши могат и със студена вода, те не се варят Peace
честно казано не виждам какво има толкова да се изварява, все пак чиниите ги сушът в миялната а и все пак няма да сте на палатка на плажа Laughing

# 183
  • Vaudreuil Canada
heureuse и ние ползвахме от кашите които спомена Гаргамелчо те се правят с неподгрята вода. Аз лично си носех и пюрета от тук защото нашия каприз не ядеше всичко. За всеки случай си вземи кутийка гастролайт - това са едни прахчета които се разтварят във вода и пият против обезводняване има ги на свободна продажба във фармациите със сигурност стават за деца над 4-5 месечна възраст.
Къде ще сте - хотел, курорт?

# 184
BukTopuq, честито!

Много хубави разкази за почивки Simple Smile Чудесно е със снега навън да четеш за слънце, море, палми и топли басеини Simple Smile

Невена, снимките са чудесни! Благодаря, че сподели!

# 185
shemet_neveroqten мерси за инфото но след като минесх 600 часа какво ти плащат някакви проценти от това което си взимал ?и друго : ако да кажем нямаш акива чесове какви са опциите ? и какво ти помагат по време на самата бременност ? мерсии извинявам се ,че така разпитвам но ..в момента работя ужасна работа при това кеш..и се чудя как да постъпя..Sad

# 186
  • Торонто
По мое мнение най-добро за семейство с деца е Доминикана, толкова забавления за възрастни и деца не съм виждала на други места ( в Доминикана бяхме миналия април -комплекса беше в Пуерто Плата. Храната беше превъзходна - по Карибите навсякъде е такава, басейните топли и чисти). Иначе що се отнася до топли минерални извори- имам поцещение в Коста Рика и в Канада. В Канада съм ходила на Радиум - басейн от социалистически тип, в който само се киснеш. А в Коста Рика, беше комплекс с 9 различни басейна ( с различна температура), беше божественно.

Titina, а дали нямаш линк за това божественото място в Коста Рика?

Много държа на топъл басейн, но да е и хубав, в смисъл не социалистически тип.

# 187
http://www.agenciadeviajesvirtualcostarica.com/baldi.html

Ето това е местото. Намира се във вулканичния район и е божественно красиво.

# 188
  • Vaudreuil Canada
Виктория за федерална Канада аз лично не знам за други опции - единствено че трябва да имаш 600 часа работа с осигуровка за безработица в рамките на предходната година - на база на дохода от последните 26 седмици се определя и сумата която ще взимаш докато си по майчинство - тя е 55% от брутния средноседмичен доход като на нея се удържат минимални данъци нещо от порядъка на 10%. Отделно от това според дохода ви ще имате право и на детски. Федералните изплащат и по 100 долара на месец за дете до 6 години ако единия от родителите поне работи.

# 189
  • Canada
Момичета, как съчетавате ходенето до България с другите ваканции- аз едвам успях да изпрося 3 седмици отпуска тази година от работата и ще си ходим с мъника в България, а ако искаме да пътуваме някъде другаде просто няма време кога  newsm78

TarikMom, ей сега ще те светна по въпроса Mr. Green. Разковничето се нарича раждане на деца. Mr. Green Като избереш по-дългия план на майчинство, имаш право на общо 50 седмици такова платено + към 5 месеца неплатено и хубавото е, че за всичкото това време ти тече полагаем платен годишен отпуск. Така, като се върнеш на работа, се оказваш с прилично количество неизползван отпуск и човек спокойно може да си помисли за 2 ваканции. Simple Smile Единственото, което е нужно да се знае, е броят дни неизползван отпуск, които са позволени за пренасяне в следващи години за съответната компания. При нас са 20 дни например.

Момичета, може ли някой да обобщи (Титина?) къде се ходи на ваканция без визови проблеми, в смисъл предварително изкарване на визи, едновременно от канадски и български граждани?

# 190
  • Vaudreuil Canada
November Rain за Куба няма проблем за визите стига бг-гражданина да има ПР карта или многократна входна виза за Канада.

В нашата фирма не е разрешено да се прехвърлят дни отпуска в следваща година така че аз трябваше да си използвам цялата отпуска през текущата година - не че Мартин не ми помогна с неговите боледувания де ... аз лично можех и по-добре да го направя. А иначе по време на майчинството също може да си пътуваш доволно. Само Квебек мисля че дава неплатено майчинство 20 седмици след 50-те платено такова. Всъщност схемата е независимо кой план ще избереш на платеното майчинство останалите седмици до 70 след раждането на детето могат да се вземат като неплатено.

# 191
Щом си с PR не ти искат виза ( с изключение на САЩ + Хавай), ако си канадски гражданин нямаш проблеми за виза.  Не забравяй да си показваш картата, че чуденето иначе започва още от канадското летище.

# 192
здравейте на всички !много се радвам ,че ви открих Grinning.kurta009 ние също мислим да пътуваме май-юни ,ама още не съм решила точно кога Embarassed.вие избрали ли сте точна дата?
моята дъщеричка е на 5.5 години.бихте ли ми казали какво мислите Ласал-училища ,транспорт и т.н.
Благодаря ви предварително! Hug

# 193
  • Торонто
Titina, благодаря.

Момичета,
имам спешна молба. Снощи на мъжа ми му се усука коляното по време на тренировка и сега едвам върви. Не може да ходи на работа, а е нов и изобщо не е желателно дълго отсъствие.
Какъв лекар да търсим? Натуропатите решават ли такива проблеми? Или стандартния тип лекар?

# 194
Хайде да обменим инфо за сайтове за сейлове на ваканции. Аз започвам с www.redtag.ca
За проверка на рейтинга на хотела www.tripadvisor.com

Sofi , освен да отидете в спешното не виждам какво друго може да направите в случая.

Общи условия

Активация на акаунт