32 майки в Канада

• 26 665
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
tanyta, kurta, и ние мислим да пътуваме към средата на май, в момента чакаме визите. Нашите деца са по-малки. Информацията от мамите за кварталите е много полезна, и аз благодаря!

Виктория, честито! пожелавам ти лека бременност!

# 211
  • Vaudreuil Canada
Лично мнение! Ласал има всички изброени плюсове и един голям минус - отдалеченост от центъра, университетите и се води със статут на отделен град.
Ако смятате да карате Кофи в университет няма начин да ви разпределят в такъв ако живеете в Ласал. Ако искате да следвате нещо в университет също ще ви е доста неудобно или поне доста отдалечено, а с малки пък и с по-големи деца това си е сериозен проблем.

# 212
И ние сме в Ласал. Точно до спирката на метрото - между моловете и парка. Мястото според мен е чудесно. С метрото се стига за отрицателно време до която си искаш част на центъра. Ние имаме кола, но да ви кажа честно, като ми се налага да ходя до центъра предпочитам с метрото. Защото е толкова трудно паркирането в центъра!
Спирката на метрото пък е и начална спирка на един куп автобуси.
Сега като пиша, се сещам, че всъщност от другата страна на спирката има дуплекси баш пред самата спирка. Имам една позната българка, която живее там.
Спред мен в Ласал - около парка е супер: Моловете са близо, метрото ти е под носа, също и всчки автобуси, минаващи през Ласал.

# 213
...Ако смятате да карате Кофи в университет...
Шеmетна, а какво е предиmството да се кара КОФИ в университет?

...сега се сещам, че има чудни блокчета близо до метрото, мола, големия парк и т.н. Но там е друг клас

Вери, ако иmаШ предвид блокчетата срещу mетрото (иmа такива и около mола), те са за социалнослаби сеmейства (с наеmи субсидирани от д-та) от типа HLM и OBNL.

# 214
  • Vaudreuil Canada

Точно в такива спорове не исках да влизам но щом питаш - мнението ми е че нивото е по-адекватно в университетите - по сежепите в една група може да имаш хора от френска гимназия или сходно учебно заведение с начинаещи само защото първите искат да взимат пари а вторите по този начин не научават много. За начинаещ е много обезкуражаващо да се опитва да догони хора с почти перфектен френски които дърпат нивото напред. Доколкото знам дават или поне даваха възможност след последното ниво да се запишеш да следваш без да държиш изпит по езика. Техническата база е много добра също така и мисля, че са по-малко случаите, в които имаш заместници за преподаватели, които страшно развалят качеството.

# 215
...сега се сещам, че има чудни блокчета близо до метрото, мола, големия парк и т.н. Но там е друг клас
Вери, ако иmаШ предвид блокчетата срещу mетрото (иmа такива и около mола), те са за социалнослаби сеmейства (с наеmи субсидирани от д-та) от типа HLM и OBNL.
Ооо не, дори не се сещам за какво говориш. Става дума за друго място, където наемите са височки, но лично за мен се заслужава.
Кофи-то пък никога не ни е било цел. Учихме френски на друго място и сме много доволни от система, учители...Мъжът ми в момента учи в Dawson и трнаспорта отново не е пречка, нито пък се губи кой знае какво време в път.
Всъщност исках да кажа, че всичко е въпрос на настройка и организация. Така минусите на даден квартал остават на заден план. Simple Smile

# 216
  • Vaudreuil Canada
Всъщност исках да кажа, че всичко е въпрос на настройка и организация. Така минусите на даден квартал остават на заден план. Simple Smile
Погледнато от този ъгъл аз лично бих отишла да живея в Kirkland, Beaconsfeeld, Pointe Claire (там и живях 3 години) например, а не в Ласал.
Но за новодошъл не бих ги препоръчала.

# 217
Много хубаво, че попадам на дискусия за кварталите. Да ви попитам и аз - как се казват кварталите, които са ок за живеене с 2 деца, около МакГил - става въпрос за основното тяло - на University.  Защото лесно да се види на картата, но когато човек не е стъпвал в Монреал, като нищо може да се заблуди.
Много ви благодаря предварително, монреалки - бивши, настоящи и бъдещи  Hug

# 218
  • Vaudreuil Canada
Гад Чевръста не си уточнила за какви пари и какъв размер апартамент ще търсите но най-общо районите около метро Atwater, Sherbrookе, Edouard Montpetit (това е прословутия квартал Кот де неж но по-хубавата му част), Snowdon (квартали NDG или Кот Ст Люк) са най-близки и приемливи според мен - Ласал е малко по-далече, но ако си близо до метрото ще ти е също чудесен вариант.

# 219

Точно в такива спорове не исках да влизам но щом питаш - мнението ми е че нивото е по-адекватно в университетите - по сежепите в една група може да имаш хора от френска гимназия или сходно учебно заведение с начинаещи само защото първите искат да взимат пари а вторите по този начин не научават много. За начинаещ е много обезкуражаващо да се опитва да догони хора с почти перфектен френски които дърпат нивото напред. Доколкото знам дават или поне даваха възможност след последното ниво да се запишеш да следваш без да държиш изпит по езика. Техническата база е много добра също така и мисля, че са по-малко случаите, в които имаш заместници за преподаватели, които страшно развалят качеството.
Подкрепям напълно казаното от Шеметчето. От личен опит мога да обобщя, че има голяма разлика в нивото на Кофи в университет и в седжеп. Съпругът ми кара последното ниво към Universite de Montreal. Не можеше и дума да става да сравнявам начина на преподаване, изискванията, домашните и упражненията с тази парадония в седжепа, в който бях аз и заради която го напуснах преждевременно. Дадоха му студенска карта, с която ползваш намаление. Той си купи самолетен билет с намаление от агенцията срещу университета.

# 220
интересно се получи .понаучих доста нещица  и видях различни гледни точки .
Благодаря ви много  bouquet Hug
вери вие къде учихте френски?

# 221
Гад Чевръста, да те поздравяваме ли че са те приели?
Доколкото знам първата година студентите от МакГил предпочитат да живеят в "гетото", т.е. непосредствено до университета, ама това си е баш център и е доста скъпо. След това постепенно тръгвали да откриват кварталите по зеленото метро. Зависи какви наеми търсиш, така по-лесно можем да те ориентираме. Аз живея в Кот Сейнт-Люк, смята се че е сравнително дълъг транспорта (около 40-50 минути до центъра), ама съм свикнала, а и автобусът е редовен. Но дори когато автобусът е редовен, през уикендите може да бъде на половин час, ами не си е работа да пристигнеш на метрото в 10 и 2 минути например и да трябва да чакаш до 10 и половина, за да си вземеш автобуса до вкъщи. Така че според мен ако си близо до метро отдалечеността на спирката на метрото от центъра няма голямо значение.

Вери, ти ме заинтригува - да нямаш предвид онези два много високи блока до парка Ангриньон?

Понеже някой беше питал за количка, с която да се ходи по сняг, тия дни си купихме триколката на Инстеп и съм направо във възторг от проходимостта й. Поне в сървание с "Куатро тур" на Грако. Вчера съм карала с нея и по непочистен тротоар, не че е много лесно, но е  възможно. Много по-лесно отколкото със старата количка.

# 222
Вери, ти ме заинтригува - да нямаш предвид онези два много високи блока до парка Ангриньон?
Не, това е старчески дом доколкото знам. Simple Smile Става дума за едни кондо-та.  Wink

tanyta, в Комисион Сколер учихме. Но, разбира се, има недоволни и от там.  Wink На някои, например, не им се нравеше това, че има някакъв ред, че на учителите не им харесва да идваш и да си отиваш, когато ти скимне.

# 223
Хайде да се включа пак и аз. Подозирам, че за "нашите" кондо-та става дума.
И да не са те - пак нека да кажа за нашите Simple Smile
Та, ние живеем, както вече разбрахте точно между мола и парка в Ласал. И двете са ни буквално на 100 метра от апартамента.
Води се кондо - наоколо също се дават под наем подобни. Цялата част около нас е нова, даже улицата я няма на някои карти. Мисля, че всичко тук е строено преди около 5-6 години, та затова така.
Апартамента наистина изглежда много добре и е много просторен. 4 1/2 е. Което да поясня за тези, които тепърва ще идват, означава Хол, кухня, две спални и баня с тоалетна. За съжаление наоколо блокчетата са много еднакви, сторени от една и съща фирма и една по-стара съседка ми сподели, че няма по-големи апартаменти в тези блокчета изобщо. 4 и 1/2 е най-голямото.
Имаме вътрешен гараж, външен басейн, блока е много добре изолиран от студа и жегата и почти нищо не се чува от съседите. (което е проблем при дуплексите)
Наема ни е 1250$ на месец. Плащаме си отделно ток и газ.
И май това е...
Ето даже и снимки имаме, които правихме когато пристигнахме още тук:
http://family.webshots.com/album/556223238DTgUos

# 224
  • Торонто
Благодаря за съветите, записах мъжа ми току що да отива утре на физиотерапия.
Дано му помогне.

Понеже някой беше питал за количка, с която да се ходи по сняг, тия дни си купихме триколката на Инстеп и съм направо във възторг от проходимостта й. Поне в сървание с "Куатро тур" на Грако. Вчера съм карала с нея и по непочистен тротоар, не че е много лесно, но е  възможно. Много по-лесно отколкото със старата количка.

Аз питах за триколката. Колко струва тази марка, не я знам?
Ще свърши зимата докато се наканя, но някак си не ми се дават много пари за количка на тригодишно ...
Вашите до колко годишни са в колички?

Общи условия

Активация на акаунт