Кой от студ не се бои?Януарчето.......и бърза да се появи.

• 16 680
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
Привет!
Включвам се набързо преди къпането.

Първо да честитя на Тони, Съни и Натали за бебоците!!!

Излязоха резултатите на Анна, много съм притеснена. Билирубинът и не е мръднал грам. Толкова е, колкото беше и когато ни изписаха. Не желае да пие вода сглюкоза, много трудно и я давам и днес е много сънлива, цял ден не мога да я събудя. Казват, че от жълтеницата е така, но аз не мога да се ориентирам дали се наяжда, дали спи защото и е пълен тумбака или от жълтеницата???
Иначе пълни памперса доволно, даже снощи ме оака цялата..
А педиатърката ни не си вдига телефона. Чудя се при стойности 213 на билирубина дали е нужна фототерапия, опасни ли са... newsm78
Много ми е криво!

Сис
, добре дошла миличка  Hug

# 166
ще си имам боти за 12евро...

който има време и желание да влезе в ла редут...има страшни намаления да знаете...

така е, като не ми се пише, не пиша, а после като се разпиша спирка нямам...

Копривка стискам палци Аничка да се оправи бързо, но ще ти споделя следното, пък ти сам си прецени:

За новородени (особено под 4-5 седмици) даването на вода може да е рисково

*   На бебета под 2 месеца не трябва да се дава вода допълнително
*   Водните добавки се асоциират с повишени нива на билирубина при новородени с жълтеница
*   Прекалено много вода може да доведе до сериозно състояние, наречено орална водна интоксикация
*   Водните добавки "запълват" бебето без да добавят калории и могат да доведат до загуба на тегло (или незадоволително наддаване) при бебето.
*   Бебетата, които получават допълнително вода показват по-слаб интерес към кърмене. Ако бебето не се кърми достатъчно често, както би трябвало, идването на млякото при майката ще отнеме повече време и ще се затрудни или предотврати установяването на производството на оптимално количество мляко

Какво можете да направите, за да оздравее бебето ви по-бързо?
•   Кърмете го често.
Билирубинът се изхвърля от организма с изпражненията и тъй като кърмата има разслабващ ефект, честото кърмене, денонощно, помага за оздравяването.
•   Понякога жълтеницата прави бебетата поспаливи. Тогава вие трябва да поемете инициативата и да го будите за кърмене.
•   Проучванията доказват, че даването на вода със захар не понижава нивото на билирубин. Това дори може да забави оздравяването, тъй като стомахчето на бебето ще е пълно с вода, то ще суче по-рядко, ще се изхожда по-рядко и билирубинът ще бъде изхвърлен от организма по-бавно.
Не забравяйте – ако бебето ви има физиологична жълтеница, тя ще премине и не трябва да спирате да кърмите. Ако причина за жълтеницата е несъвместимост на кръвните групи, лечението ще помогне на бебето ви, а вие можете да продължите да го кърмите и да бъдете сигурни, че няма да му навредите

# 167
  • софия
Честити бебета на Тони,Весито и muci79!

# 168
Лорини, съвсем се обърках мила. Изчетох сума ти материали по темата, явно има нови и стари виждания за отглеждане на бебета...Нашата педиатърка е от старата школа...Чудя се направо какво да правя. Как е възможно да има толкова противоположни мнения относно отглеждането на бебета?!? Shocked

# 169
ние също сме с жълтеница и баткото беше , но за пържи път чувам да изписват глюкоза.
Ние пием Леволоза, не знам да ли правилно написах

# 170
ДОНЯ тук си от доста време(в сайта) и трябва да си по информирана, според мен щом досега не се оправя с тая глюкоза, по-добре се обърни към кърмаческия и ЛЛЛ...мисля че ще ти дадат добри съвети...знам, че говоря от името на не раждала и не гледала дете, но толкова много четох, че ми стига само да се замисля...помисли за детето си като за малко коте, котката има само кърма, няма вода, няма храна, нито пък глюкоза...само кърма, когато малките поискат...и то през първите няколко месеца...аз поне съм гледала котка с малки котенца и знам какво правят...
много се надявам да се оправите бързо и да и спрат мъките на малката...знам, че в такъв момент е трудно да се вземе най-правилнотео решение, понеже такова няма... Hug Hug Hug

# 171
Абе така е, от доста време съм, но с Калоян такива проблеми никога не съм имала.
Навсякъде, където четох пише, че жълтеницата отшумява бавно, а при нас са минали едва 5 дена от началото на глюкозата, ако знам, че всичко ще отшуми няма да го мисля много, но ме е страх да не се вдигнат нивата и да направи някой гърч, затова съм се ошашкала...
Педито ми казва да не се притеснявам, но как да не се притеснявам като в моите ръце е това отпуснато дете..., а явно и на кърмата ми се отразява...нещо много намаля Sad

# 172
Ох, Лили, мила, не се тормози... Ще й мине на Анна... глюкозата трябва да помогне и наистина ставало по-бавно...  Hug А твоята педи е за  #2gunfire
(то аз не че знам моята каква ще излезе де... newsm78)

Между другото - за даването на вода... Аз последно май реших да давам... поне да си плакне устата (не че проявява афинитет, ама си цока..).  Не знам.. май ме убедиха...

Мацки, много ми е трудна тая работа кърменето.. Малкият хич не ще да засуче - зърното в устата му, пък той си върти главата и реве..  Sad  И като захапе накрая имам чувството, че не изсуква мляко, ами само дъвче зърното (така си мисля, щото усещам нещо като захапване и не го чувам да преглъща..) А и гърдите ми едни напрегнатииии - постоянно се цедя  Sad И доки все като влезеше - аз преди 2 минути съм спряла с цеденето и уж мека гърдата, пък тя като ме пипне и казва - има още, цеди.. И ми каза да не пипам извън зоната, която обхваща помпата за кърма, а пък там съм много подута и колкото и да цедя не спада.  Sad Сигурно е много рано, ама почвам да се отчайвам.. хич не знам какво да правя.. Уффф, утре ще пробвам със силиконовите зърна да го видя тоя бебок ще засуче ли като хората... ако ли не - сигурно ще звънна на Асенцето от лекцията по кърмене, че трябва някой като хората да ми обясни... Tired
В резултат на моите опити - дъвче ме известно време и после все му давам това, което съм си изцедила, ама така ме е страх, че съвсем ще свикне на шише и няма да иска да суче...  Tired

Айде, стига с моите неволи засега Wink (мен май ме хваща тая гадна депресия..)

Прегръдки на всички ви и лека нощ! (връщам се в кърмаческия, току-виж съм си изяснила някои неща..)

# 173
СИСЕ,и аз съм така,направо ми се плаче,като го гледам колко  е гладен,а аз имам 2 капки коластра,чак днес следобед ми дадоха АМ да се позасити малко горкото иначе добре засука,ама няма какво.Като му дам АМ и се успокоява,иначе църти постоянно,а едната ми гърда има раничка и ме боли.ТОВА МИ  Е ПО-ТРУДНО ОТ РАЖДАНЕТО,МОМИЧЕТА,плаче ми се,много  е лесно да мина на АМ,ама не искам,отивам и аз при кърмачките да чета.

# 174
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИчЕТА,ПИшА ВИ ОТ БОЛНИЦАТА, щЕ НИ ИЗПИшАТ В НЕДЛЯ ИЛИ ПОНЕДЕЛНИК,НИЕ СМЕ ДОБРЕ, ВЪПРЕКИ 12 чАСОВОТО МИ РЖДАНЕ, ЗАПОчНАХ С ИЗТИчАНЕ НА ВОДИТЕ КЪМ НОРМАЛНО РАЖДАНЕ И ЗАВЪРшИХ СЪС СЕКЦИО.щЕ ВИ РАЗКАЖА ПОДРОБНО КАТО СЕ ПРИБЕРА Hug Hug Hug Hug

# 175
  • Sofia, Bulgaria
Добро утро щастливи майки  Hug
Извинявайте че така нахлувам в темичката Ви , но ви четя по някога и много се радвам за Вас и вашето щастие . Аз съм от априлските майки и бих искала да ви попитам за съвети и мнения относно избора на акушерка . Реших да раждам в Св. София и ще се радвам ако ми препоръчате някоя акушерка която бих могла да избера . Благодаря ви предварително   bouquet
На всички вече станали майки пожелавам да отгледате здрави  , красиви и послушни дечица  Heart Eyes На тези който предстой дано да бъде по бързо и безпроблемно  Peace
Лек ден  и изпълнен с повече усмивки на пук на студеното време  newsm10

# 176
SUNY4,  newsm51 newsm51 newsm51  ВАЖНОТО Е ,ЧЕ СТЕ ДОБРЕ,ВЪПРЕКИ СЕКЦИОТО.

Май е малко рано,ама май съм първата депресирана сред вас,плаче ми  се от нищо,всеки ми говори за кърмене тук сестрите се сменят на няколко часа,опитни,неопитни, по на 20 години ,на 60 години и всеки си има мнение, и всеки чел от различен буквар за кърменето,е писна ми 'breastfeeding,breastfeeding' това по цял ден и цяла нощ,а бебето гладно ,аз нямам кърма,то реве и си тъпче каквото намери в устата,и те ме питат кърмили го,е ...с какво да го накърмя мама му стара,с две капки коластра ли.Ужаса е пълен.Дано това не е депресия,че лошо ми  се пише.
Сори ,че ви пълня главата с моите проблеми,ама май ми олекна, забравих да ви кажа 'Добро утро'

# 177
Добро утро  bouquet
Вижте ми линийката-вече съм 40 седмица ,а все още съм у дома.Въпреки че тук докторката ми писа термин 12 януари.Много се притеснявам нещо.
Ужасно много ме боли кръста и коремаа ниско долу като при мензис Rolling Eyes

# 178
  • Бургас
natali81 - ами нормално е още да не ти е слязла кърмата, тя нали слиза към 3-5 ден. Важното е ти да си спокойна и уверена, че правиш каквото трябва. Почти няма случаи, в които жената да няма кърма, всичко са легенди - от бързане, притеснение и т.н. Винаги си имай под ръка и една кутия АМ/така ме беше посъветвала педиатърката на каката/ - действа добре на психиката на родилката. Аз като си спомня колко бях шашната - рев, кърмене, цедене - гладна била, незнам си какво... Е, накрая е кърмих 1,1 година  Simple Smile
За жълтеницата  - и аз знам, че на кърмените по-бавно им минава. Мария си беше доста жълта поне 1 месец. Глюкоза не пожела да пие. Но не съм чувала пък фототерапията да вреди, незнам...
Smiling_Sisi - всякаква подкрепа в този момент ще ти е от полза ! Звънкай на Асинка, аз също съм ползвала нейните съвети в труден момент  Peace
Момичета, много е важна подкрепата , особено първите дни, когато всичко е тотално ново и различно   bouquet

# 179
Момичета аз пак минавам на бързо,че ще трябва да се кърмим.
Аз да питам за конците от долу кога ви отпуснаха?Моите и външни и вътрешни са от тези които се разграждат ама не са котешки така разбрах от доки.Каза,че били много добри ама ми каза само с вода и сапун да се мия,нито със смрадлика нито със спрейчета.А доста ме опъва и почети не сядам само права и легнала,даже ям права.

Имате ли идея какви могат да бъдат тези конци , че да намеря нещо за тях в нета?

Общи условия

Активация на акаунт