Кой от студ не се бои?Януарчето.......и бърза да се появи.

• 16 780
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Ау, мацки, гледам пълнолуние ще е май днес - утре, така че стягайте багажа  Laughing
По време на пълнолуние бебетата се активизират за раждане , така че - да чакаме бебевалеж  Joy

# 211
Ау, мацки, гледам пълнолуние ще е май днес - утре, така че стягайте багажа  Laughing
По време на пълнолуние бебетата се активизират за раждане , така че - да чакаме бебевалеж  Joy
айде. От твоите уста в Божиите уши. Че нервички не ми останаха да чакам. Честито на новите мами. Силна прегръдка на всички.

# 212
  • Варна
Честито на Мини , Елена и Весито! Да са живи и здрави малките буболечки!То вече толкова много бебета станаха , че се забравят и току ще пропусна някое  Blush
Доня спокойно , билирубинът няма да се качва оттук нататък . Редно е все пак да го види лекар детето , но след като са я изследвали в родилния дом , най-вероятно се касае за физиологична жълтеница . Все пак , макар и голяма на килограми , Анна е родена 2 седмици преди ВТР - 2 седмици на тази възраст са си 2 седмици , достатъчно време да поозрее още малко и по-лесно да се справи черния дроб с метаболизирането на билирубина . Най-доброто , което се препоръчва , е честото кърмене , - 10 - 12 пъти на ден , което налага и събуждане , защото бебетата с жълтеница са си сънливи . И 213 не налага фототерапия на тази възраст вече ( голяма мома е - почти на 2 седмици ) . Това да се спре да се кърми детето и да се дава АМ е отхвърлено отдавна от педиатрите , това е най-сигурният начин да се отбие детето , а и високи стойности на билирубина от кърма не е нещо , което да е притеснително . Стискаме палци скоро да се оправи душичката малка  Hug

# 213
Ихааа, голям бебевалеж е настанал и днес като гледам!!!  Grinning  Grinning  Grinning ЧЕСТИТО на новите мами! (толкова сте много, че не можах да ви запомня!)

И сега и аз да съобщя:

Деница007 роди тази сутрин сина си Атанас с мерки 3940 гр. и 53 см.! (спешно секцио, Токуда)
Да е жив и здрав и да радва новоизлюпените мама и тате!!!

И да се похваля най-накрая - току-що с Калоян осъществихме първото си успешно кърмене!!!!! Много съм щастлива, нахрани се само от гърдите и си сука много добре  Grinning  Grinning  Grinning
Само дето май почна да има колики...  newsm78 дано лесно се разминем  Praynig

# 214
Честито ма Денито,много да радва мама и татко малкия Атанас,а на мама по бързо възстановяване!
Момичета да се похваля че раната ми вече се затвори!
Бърборанче,и така сме пробвали ама като се изцеждам едвам по 10мл и от 2-те гърди.

# 215
Любопитка радвам се че има поне още един човек, който мисли като мен...няма как кърмата да бъде вредна...естествено, че има изключения, но те са далеч от това, за което говорим...кърмата е най-естествения имуностимулатор...вчера прочетох и още няколко неща, които ще ви постна с риск пак да бъда оплютя, но пък ако бъда полезна дори и само на една мама и едно бебе ще ми е добре...

***Малките бебета не могат да дъвчат. Зъбите рядко се появяват преди 6-7 месец, което също е доказателство за това, че малките бебета трябва да сучат, а не да дъвчат***
***За да се храни детето трябва да може да седи. Поставянето на бебето в полулегнало положение с помощта на възглавници или в столче не се препоръчва и може да доведе до задавяне***
***Развиващата се храносмилателна система започва да секретира имуноглобулин А, който образува покритие от вътрешната страна на червата и не позволява на потенциалните алергени да проникнат в кръвоносната система на бебето и да предизвикат алергична реакция. Затова в ранните месеци вероятността от алергия е по-висока, макар организмът на бебето да секретира малки количества имуноглобулин А и да получава чрез кърмата. Затова е особено важно да се отложи захранването, ако някой друг от семейството има алергия, като допълнително се забави даването на храната или храните, към които други членове на семейството имат алергии***
***Няма причини да се дават плодови сокове на деца под шестмесечна възраст, тъй като те няма да бъдат добре усвоени и могат да нанесат вреди. Даването на сокове преди захранването с каши и пюрета може да доведе до заместване на кърмата със сок и в резултат от това - до намален прием на протеини, мазнини, витамини и минерали (желязо, калций и цинк). Недохранването, прехранването и ниският ръст се свързват с прекомерната употреба на сок***
***Избягвайте даването на вода. Само 2% от булирубина се изхвърля с урината, а 98% - с изхожданията. Коластрата и млякото съдържат мазнини, кото стимулират чревната перисталтика, а водата може да напълни стомаха и желанието на бебето за сукане да намалее***

# 216
Здравейте! Цял ден не съм влизала, че имахме проблеми с компютъра.
 Честити бебоци на Мини и Дени!
Момичета, не се отказвайте от кърменето. И при мен с първото дете беше много трудно в началото. Гърдите - камък, не наддаваше, дремеше на кърмата. Но постепенно се нормализираха нещата и всичко тръгна както трябва. Дерзайте, заради бебоците!

# 217
  • Пловдив
Пак си имаме много бебенцаааа.............
Да са живи и здравички,да радват щастливите мами и татковци,а мамите-бързо да се възстановяват!!!  bouquet/няма да изреждам,защото сигурно ще пропусна някого/
И аз взех да си мисля,че вече сме останали само 4-5 бр.необебили се   newsm78
Нещо май депресия ме гони.............пък и си имам контракции-неболезнени,но неприятни........а от тази сутрин имам и някаква пронизваща болка ниско в корема/все едно бебето ме драска с нокти/......може да ми се смеете,ама така го усещам Embarassed          добре че е на рядко.
Махам се.........като си оправя настроението ще пиша пак.

# 218
  • София
Хайде, честити ни бебоци - Насето, Марти, Преслава и Рая !!! Да са живи и здрави най-вече...
Абе момичета аз ли не съм на ред или да се върна да редактирам препратката от старата тема към тази?!? Два пъти я слагах и продължават да пишат нея !!!
Кали, а питаш ли ме мене-дето съм на края на опашката...Днес върших малко по-тежка работа, че да не съм съвсем последна... Rolling Eyes Embarassed И горе главата
Хайде да те развеселя - как се забавлява моя син - и двамата изперкваме вече затворени...Добре, че утре сме на "наборна "среща със септемврийчетата, та мама да поклюкарства, детенце да поиграе...

# 219
Дони, стискай зъби мила. При мен пълнолуние или не... контракция никаква  Joy Вече даже и страха ми отмина. Дано да не родя февруари само, че хич не го харесвам тоя месец. Пък и ако е на втори февруари ще откача  Confused  имам си един познат роден на тази дата и цял живот му викат "честит празник" вместо честит рожден ден...

# 220
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Лелееееееее..честито на Елена и Деница!Нека всичко е наред с тях и малките им съкровища! Grinning
Нашия годзилчо е 4 кила...и в понеделник трябва да ми насрочат дата за секцио,че нормално няма да се мъча Tired Дребна съм,а той голям,с големи бузи...очичките не му се виждат на милия Laughing Страх не страх тия дни,ще е ! Embarassed

# 221
Дони, стискай зъби мила. При мен пълнолуние или не... контракция никаква  Joy Вече даже и страха ми отмина. Дано да не родя февруари само, че хич не го харесвам тоя месец. Пък и ако е на втори февруари ще откача  Confused  имам си един познат роден на тази дата и цял живот му викат "честит празник" вместо честит рожден ден...

Алекс, ако тръгнеш да раждаш на 2 февруари ще стискаш, бе мила Joy

Честити нови бебчета! Да са живи и здрави и те, и родителите им!

Имам чувството, че накрая ще останем 2-3 мътещи в тоя форум. То има още време, ама започвам да се изнервям май....

За тези, които не са им се отпушили гърдите...При първото ми раждане на третия ден гърдите ми бяха като камък и даже температура има, но по съвет на личната си лекарка всичко се оправи като се напарих в банята и приоритетно обливах гърдите с максимално гореща вода. Веднага след банята кърмата потече.

# 222
  • София
Честити бебчета на Мини, Весито и Деница   bouquet  bouquet  bouquet
Кали- аз съм си тука Crazy
Имам чувството, че това моето бебе е решило да не излиза......
Като нищо може още една седмица след термина да си откарам Rolling Eyes
Накрая се страхувам да не си остана само аз в темата  Crazy

# 223
Честито на новите майчета!
Ели, и аз усещам нещо подобно. Странно е, но може би е признак, че бебчо е готов. Дано, защото на мен не ми остава много...
Любопитка, и аз се учудих на статиите за жълтеницата и АМ, но нали знаеш... колкото лекари, толкова и мнения. А пък наистина нивата падат в пъти по-бързо, та затова се обърках вече. Иначе и аз съм на мнение, че трябва да се кърми "до дупка"  Laughing
Ето филмчета за упражнения на топката:
http://www.youtube.com/watch?v=o0xK3D2Gx-w&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=f7WNmQzh-1E&feature=related
Тук се обяснява принципът, на който действа по време на раждане:
http://www.youtube.com/watch?v=6mbDFv9HQWI&feature=related

# 224
  • Варна
Lorini има кой да чете за кърменето  Wink , пък и все пак съм кърмачка с година и 10 мес опит , и ако не беше втората бременност , не се знае Митко до кога щеше да откара на цица

Общи условия

Активация на акаунт