"Готини сме ний мадами, а през МАРТ ще бъдем горди мами!"

• 15 692
  • 340
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен! Ч.Р.Д. на рожденничките ни! Да са ни живи и здрави!
Та кърма или по-скоро коластра имах от първият ден и беше много страшно! Гърдите ми горяха и бяха твърди и болезнени,мислех,че ще умра! По зле ми беше от самата операция-от нея се възстанових супер бързо за 2 дни! Чувала съм,че в частните клиники изписват след 3 дни,моя позната раждаше в Пазарджик в няква частна там и след 3 дни си беше в къщи(става въпрос за секцио)
За биберон-аз бях взела,аз исках да я науча с биберон,за да не си смуче пръстите и се радвам,че успях,сега я търси само като ляга да спи!
За килограмите-първият път качих 10 и се надявах и сега да е така,но уви вече съм 15 отгоре

# 196
Честито на двете ни рожденнички!Да сте здрави и да родите здравички бебчета през март!  Hug  bouquet

За помпата аз хич не се чудя,друго може да забравя но нея-не. Naughty Като знам как щях да направя мастит буквално за няколко часа,гърдите ми щяха да се пръснат и никакви топли компреси не ми помогнаха.Имаше и някаква електрическа помпа в ТК-пълна скръб,тогава първо мъжа ми донесе като за 3лв.тип спринцовка,и в първите дни ми вършеше чудна работа,после взех друга с вакуум. Гърдите ми бяха толкова огромни и надути,че бебката дори не можеше да захапе зърното. Tired А колко коластра отиде в мивката,да не ви разправям,още ми е мъка като се сетя. Sad Затова сега живот и здраве ако пак съм толкова млекодойна,задължително бебчето ще искам да е при мен-хем няма да се хАби мат'риал,хем и бебо е най-добрата помпа. Wink

Намислила съм вместо да изхвърлям коластра,да я съхранявам в стерилни пликчета,вижда ми се удобно-само пиша датата и ги давам на мъжа ми да ги слага във фризера. За това става въпрос:
http://smehurko.com/catalog/product_info.php?cPath=2_23&products_id=2171

В същия сайт има и въпросните еднократни гащи,както и евтин сутиен за кърмачки. Peace

В ТК тогава искаха лигнин,и аз се бях заредила с един топ,от който между контракцийте си режех парчета. Crazy Лохии имах към 10-ина дни.После кърмих два месеца, и на третия веднага ми дойде.Пак си ми беше на 28 ден,но от както родих вече изчезнаха болките,преди много тежко го карах-с повръщане,разтройство-абе от всякъде теч! Mr. Green
Моето секцио беше цяла сага,крака и ръката ме боляха повече в интерес на истината.Глава пък хич не ме е боляла-може би защото се наливах с течности/тогава освен вода позволяваха само сок от ябълка/.Тези които ще са секцио-пригответе си 3-4 таблетки разтворим Солпадейн! Това препоръчваха в ТК /освен ако някоя не вие съвсем,та да и боднат в абоката обезболяващо/. Аз съм доволна от таблетките,също действат бързо!

Залъгалки в ТК не са ми искали,то бебчо ппредимно спи,а като реве е обикновенно от глад,тъй че не върви да му буташ баш тогава бибата. Mr. Green И аз не мисля ако кърмя да ползвам залъгалка,ще падне голямо цокане,ама на цица. Whistling

red girl браво за палеца!Мойта щерка посмука биба до към 6-ия м.,после си намери палеца и по никакъв начин не можах да я отуча от този навик...та досега. Tired Blush Лапа си го като заспива,иначе повтаря колко е голяма и как ще става кака. Mr. Green А майка и си лапаше палеца до първи клас,та има на кой да се метне.. Mr. Green

Чай за кърмачки съм пила какъв ли не,Хип,Бебезан и каквото имаше в аптеката-не помагат. Дори си купувах отделно семена копър и анасон и си варях отвари-нъцки.

Относно коликите исках да ви споделя,/най-вече на първескините/ ако кърмите си трябва диета,а за увеличавне на лактацията освен вода,много помагат и сурови ядки,предимно орехи и бадеми.Фъстъците са силен алерген! Жито също е много добре да се хапва за кърма.
Щерката имаше колики само месец и половина,не помогнаха нитио едни от българските капки,и тогава по съвет от форума се оправиха нещата със сешоар! Аз не ползвам и съответно нямахме,та мъжа ми скорострелно отиде тогава и купи. Simple Smile От топлата струя и шума много се успокояваше и заспиваше. Peace
Сега това ми е краен вариант,защото вече и в БГ има Infacol /макар и на доста завишена цена/ в Англия и Гърция примерно са 3-4-5 Е. А и четох за едни капки Оvol/канадски/ били много добри,дори питах канадските мами за тях и те казаха че са супер.Тях обаче ще ги поръчаме на един приятел,който живее там.

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 13:43 от БОДЛИВКА

# 197
Е, чета, чета...ама вие нямате смогване, дами....Simple Smile

Какво беше сега?!?!! А, да първо добре дошли на новите мами - дано всичко е наред до март. Praynig

Разбрах, че си имаме вече малка прекрасна подранила госпожица. Стискам палци всичко да е наред вече.

Честито и на рожденниците днес. Дъбете здрави и усмихнато щастливи.  bouquet

tedsan, ама вие вече ходите?!?! ЧЕСТИТО!!! Щом и толкоз енергия има малката Яни, значи хич не ти е скучно в къщи. Laughing

За Danielka ми е много тъжно. Cry

И сега карам кавото се сещам:
rossykv, трудно ми е да наваксам...ама много... Та ще ви питам нещо и се извинявам предварително, ако вече сте обсъждали този въпрос в предишните теми, дето така и не успях да прочета... Embarassed

Какво мислите за бебешкото парти преди да се роди бебето? - нали се сещате дето се събират приятелки и носят подаръци за бебока още досато майката си е в къщи? Смятате ли да правите нещо подобно И КОГА, ако отговорът е ДА? Мен ме подкокоросва една приятелка да направим нещо подобно - тя щяла да го организира след освещаването на новото ни жилище. Ама аз не знам дали е необходимо изобщо... как мислите? А и все пак предварителни подаръци за нероден Петко? Thinking

dobro_nastroenie, май ти питаше да кръвните изследвания? /Сори, ако някой вече ти е отговорил, не успях да прочета част от средните страници в темата Embarassed/ Единственото място на официални такива, ако така може да се каже, и Националния кръвен център, който се намира до Централна гара, на бул. Ботев. Аз лично ги правих в лаборатория в Ст.град, която изпраща кръвните проби там и няма проблем за сега. Дано да съм помогнала.

Сега ви оставям, че пак тичаме по задачи. Целувки и прегръдки от нас. Sunglasses

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 14:14 от Tony_st

# 198
Чая за кърмачки - Може и аз съм си внушавала, но много добре ми действаше чая за кърмачки. Пиех по 2 чаши на ден и като наближеше часа за кърмене, млякото само потичаше Peace

Превръзките - в Тина Киркова с Елена не ни разрешаваха да си слагаме превръзки, а използвахме само техния стерилизирам лигнин. Предполагам, че някои мами са си ползвали и превръзки, но аз специално си карах с лигнина и ластични гащи и бях ок Peace
Лохиите ми спряха точно на 45-тия ден и на 47 ми дойде цикъла ooooh!...все едно 2 месеца си бях с цикъл, а кърмех изключително, но явно това при мен двете неща нямаха връзка.

Бибите
- не съм носила биба, а и Елена също не я искаше. Заобича я чак към 7, 8 месец.

Килограмите - до сега съм с 10кг отгоре Peace

Секциото
- аааа недейте така дееее.....аз съм се настройла сега да е по-безболезнено от първото Praynig Praynig Praynig, поне като знам каква болка ме очаква. Дано да не е вярно, че боли повече от първия път Praynig

Аз пак да питам, има ли мами, записали се на лекцията на 16.01?

bouquet

# 199
  • София
Кажете нещо повече за лекцията на 16ти, че нещо не съм разбрала newsm78
На БОДЛИВКА и veselina_s_p, много мерси за съветите!!! А коластрата, защото е много полезна, затова ле ще си я съхраняваш, Бодливка? Много добра идея! А бебето после ще иска ли да я пие или тя не е много по-различна от кърмата....? Аз мисля в болницата да си взема от по-простите помпи, а после като със сигурнаст имам кърма- съм се насочила към Playtex.
Tony_st , мисля , че идеята за бебшко парти е страхотна Laughing А и щом имаш кой да ти го организира!!! Аз също вече се замислям дали да не си направя едно женско парти "На добър час, Мария(Така ще се казва бебката)". И без това като родя ще се организират целодневни напивания от страна на таткото  Embarassed, нека и аз си направя някакво купонче, докато мога!!!

# 200
  • София
Сложих едно зайче да се пече във фурната (мъжа ми ме е заврънкал от 2 месеца та реших днес да направя) и сядам да ви прочета.

И аз носих само лигнин в болницата - това искаха и не разрешаваха друго, а и във ІІ-ра градска не разрешаваха да се носи бельо и с превръзки не е удобно. Иначе в къщи бях с нощни.
Помпа също нямах, но бебето беше при мен в стаята и я слагах често често на гърдата да суче - няма по-добро от това. Даже ми се скараха, че не съм спазвала режима от 3 часа  #Crazy . Сега мисля пак така да процедирам, но ще я приготвя и ако се наложи мъжа ми ще я донесе.
Както повечето са казали - от залъгалка няма нужда в болницата. Бебето основно спи, а ако плаче значи е гладно и по добре да му се даде да суче, или шише. Мисля да предложа залъгалка само чак като се появят коликите (въпреки че може и да няма - Дара нямаше колики)  - защото така се успокояват. Ако е като кака си обаче, която така и не хареса бибата и я плюеше, мисля че ще е най-добре.

За кърмата - мисля че е по-скоро индивидуално. Не знам дали помагат чайчетата, не съм ги пила, но определено повече течности помагат. Според мен най-важното е да сме спокойни, това което аз забелязах е, че когато бях напрегната или нервна кърмата ми намаляваше. Също оставях Дара да суче по около 20 мин на всяко хранене, нищо че изпразваше гърдата за 5-6 мин.

Лохиите ми спряха на 35-40 ден, а ми дойде на 5 месец и беше мноооого продължителен - около 20-25 дни. Ужас просо.

Дидето - аз се записах за лекцията на 16, и на 23 и на 30.  Peace

За бебешкото парти - добра идея, но не толкова популярна в БГ. Ако ти се чувстваш добре с това, защо не - тъкмо ще посъбереш някои неща за бебето. Аз лични ще процедирам по традиционния за БГ начин - на погачата 40 ден ще е "партито"  Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 14:13 от rosita_ta

# 201
  • варна
Това с купончето много ми хареса и аз ще помисля за такова
честит рожден ден и на rosita_ta Hug newsm59  ura

# 202
[size=14pt]Baby_Moni и Rosita_ta, честит рожден ден! Желая ви много любов и щастие в семействата![/size]

За превръзките- на пакета не пише, че са за след раждане. Само казах на аптекарката какви искам и тя ми даде подходящи. Приличат на обикновени превръзки, които по време на цикъл никога не бих предпочела, но ще видите, че за тази цел са по-удобни.

Ако някоя от вас ползва монитор или бебефон би ли споделила впачатления? Ще видя в На пазар и на други места, но все пак си мисля, че може и някой друг да се интересува.

# 203
  • София
Здравейте и от мен,
Първо, ЧРД на двете ни рожденнички - Baby_moni и Rosita_ta - да са ни живи и здрави и да гушкат здрави и усмихнати бебчета през март!
zori_tv, да се опитам да ти отговоря на въпроса, защото и аз съм се ориентирала към ТК и с присъствие на таткото. Първо, за да имаш опцията да родиш с него, задължително трябва да си платиш за избор на екип - така пише на сайта на болница - http://www.1agb.com/qa.php - цитирам " - Услугите „Самостоятелна зала за раждане”, „Раждане в присъствието на мъжа” и „Раждане във вода” се предоставят при условие, че пациентките са осъществили „Избор на лекар”." Избор на доктор е 500 лв., присъствие на таткото е 100 лв, и самостоятелната зала е 100 лв. Значи, дотук - 700 лв. със сигурност. Иначе, от поста ти не ми стана ясно, защото уж първо казваш "исля да раждам там с моя лекар който ми води ЖК", а после казваш, че "ще съм без избор на екип"? Как тогава мислиш, че ще родиш при твоя док и кой ти води ЖК там?
slancetoo, браво бе  Joy тоя лаф не го бях чувала...
Хубав петъчен ден, ама нали и утре е работен...

# 204
  • варна
за килограмите като забременях бях 53 отслабнах с 3 а сега съм 59 но много ми тежи коремчето и ме боли гърба но той по принцип ми е слабо място два пъти съм го размествала и съм прищипвала нерви и сега ме боли точно на разместеното място Cry
Е колко добре се осведомих какво ще ми трябва за болницата докато ви чета.
Не бях чувала за еднократни гащи но ще си взема такива

# 205
Здравейте и от мен,
Първо, ЧРД на двете ни рожденнички - Baby_moni и Rosita_ta - да са ни живи и здрави и да гушкат здрави и усмихнати бебчета през март!
zori_tv, да се опитам да ти отговоря на въпроса, защото и аз съм се ориентирала към ТК и с присъствие на таткото. Първо, за да имаш опцията да родиш с него, задължително трябва да си платиш за избор на екип - така пише на сайта на болница - http://www.1agb.com/qa.php - цитирам " - Услугите „Самостоятелна зала за раждане”, „Раждане в присъствието на мъжа” и „Раждане във вода” се предоставят при условие, че пациентките са осъществили „Избор на лекар”." Избор на доктор е 500 лв., присъствие на таткото е 100 лв, и самостоятелната зала е 100 лв. Значи, дотук - 700 лв. със сигурност. Иначе, от поста ти не ми стана ясно, защото уж първо казваш "исля да раждам там с моя лекар който ми води ЖК", а после казваш, че "ще съм без избор на екип"? Как тогава мислиш, че ще родиш при твоя док и кой ти води ЖК там?
slancetoo, браво бе  Joy тоя лаф не го бях чувала...
Хубав петъчен ден, ама нали и утре е работен...

ами за това питам,че хич не съм на ясно!!! ooooh!Ходя на ЖК  в 27-ма поликлиника-д-рът се казва Макуси!Той изражда в ТК! Мислех че ако раждам с него ще мина по здравна каса и ще платя само стая,родилно и присъствие на бащата но явно изобщо не съм в час!!!значи пак трябва да платя към 700 лв така ли??без значение с кой лекар ще раждам!????
Защото има мами които казват че нищо не са плащали и затова се чудех newsm78

извинявайте за глупавите въпроси

# 206
Цитат на: Dez

[quote
Ако някоя от вас ползва монитор или бебефон би ли споделила впачатления? Ще видя в На пазар и на други места, но все пак си мисля, че може и някой друг да се интересува.
Аз съм си харесала ето това - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2874
кумата ще ми го купи.Незнам дали  върши работа,но изглежда хубаво.
120 метра обхват

# 207
  • София
Дес - аз ползвах бебефон - не си спомням марката, беше ми подарък от приятели от Англия. Това е нещо което задължително ще си купя още от самото начало  Peace . Не мисля да взимам с някакви специални екстри, може би само с лампичка. Иначе за марка не мога да дам съвет - аз лично ще искам да е с голям обхват - да може да се чува от първия етаж на къщата и на двора. Може да се поразровя из форума и да видя за мнения  newsm78

# 208
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДВЕТЕ РОЖДЕННИЧКИ -БЪДЕТЕ ЖИВИ ,ЗДРАВИ И НАЙ ЩАСТЛИВИТЕ МАМИ ПРЕЗ МАРТ!!!   bouquet    bouquet   bouquet

Сега за килограмите -аз от 50 сега съм 68 но нищо тъкмо малко да вържа мръвка де  Laughing

Момичета да ви питам и аз в първите дни след раждането веднага ли  започва да суче бебето ,защото пишете ,че кърмата тръгва на третия ден  ooooh!Направо ми е толкова объркано и неориентирано ,че страх ме хваща..
Много се притеснявам като ми го донесат какво трябва да го правя и дале ще има кой да ми покаже   ooooh!
Не се смейте много но доста почнах да се паникьосвам  newsm78

# 209
лелеееее,докато ви изчета!!!!!!

Първо- ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! на двете майчета,които празнуват днес   bouquet

Като гледам за болници говорите и се чудя-никоя от вас ли няма да ражда в Майчин дом? Ако има-при кой лекар?

ух, Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 2 нови отговора.

Общи условия

Активация на акаунт