Излишна ли е Фолиевата киселина?

• 16 745
  • 275
  •   1
Отговори
# 30
  • Велико Търново
Мнението ми е,че не трябва да ходиш при втория лекар.
Не знам хората имали деца със спина бифида за какво го правиха този протест Rolling Eyes
Естествено,че е задължително да се приема фолиева киселина.
Моля само да няма сеа изказвания,аз не съм пила,ама детето ми е здраво.

# 31
  • Пловдив
Боже чудя се как може да има такива лекари в 21 век - кога е завършил тоя човек медицина , какво е учил..... ooooh! Разбира се , че не само не е излишна ами е и задължителна .

# 32
В никакъв случай не пий фолиева киселина, а като се роди бебето го осоли непременно за да не се поти  ooooh!

# 33
  • София
Да бе! Допреди да стане толкова актуална фолиевата киселина и нейната полезност, са се раждали само бебета с малформации!
Винаги имам едно на ум при такива гръмки нововъведения и открития.
Вярно, не са се раждали само бебета с малформации, но са били в пъти повече, отколкото сега. Пък и доста са умирали. Друг е и бил начина на хранене, сега просто е задължително да се пият някои витамини, които не се приемат с храната. Фолиевата киселина е един от тях.

# 34
  • Велико Търново
В никакъв случай не пий фолиева киселина, а като се роди бебето го осоли непременно за да не се поти  ooooh!

Посоли с червен пипер и изпечи във фурната на 220 градуса.
извинявам се за спама Embarassed

# 35
  • София
Изписаха ми я и я пих. При мен даже се наложи да я приемам през цялата бременност в по-големи дози. В Goоgle наистина има доста инфо по въпроса, можеш да потърсиш. Peace

# 36
Не мисля, че е излишно, някои лекари обаче много обичат да се правят на велики и интересни, казвам го от опит.

# 37
За мен е излишна. Както и другите глупости изписвани за бременни ей така.

В момента шума за фолиевата киселина ми изглежда като този за флуора, а всички знаем колко вреден се оказа.
леле , не мога да повярвам че всеки твой пост е пълен с негативизъм , страх и отричане ooooh!
Вярно и по големи глупости от това , което си казала са написани , ама карай !
Към авторката: Според мен не ходи при този лекар .
Естествено че се пие .
Имаш интернет , информация бол , просто не знам защо пускаш изобщо тази тема .
Aннa , не се хаби да се обясняваш .Не можеш да надприказваш дървените философи .
Нека всеки си прави избора сам или да се връща да живее в миналия век поне , защото това не било така , а онова иначе .

# 38
  • по света
Не само че не е излишна,ами се препоръчва да се пие около 6 месеца преди забременяване.Щом лекарите я назначават значи има защо.

# 39
Да не цитирам [X]_Hope_ тя е права,не само,че е нужна,задължителна е.
Peace

# 40
  • България
Задължителна е да се пие!!!Даже се започва при планиране на бебето,т.е. няколко месеца преди да забременееш,така че тичай към аптеката  Peace

# 41
  • Варна
Не е излишна, но чак пък задължителна....
С първото си дете не съм пила, защото не знаех и не са ми предписвали.
Сега пих две седмици и я спрях, защото много ми засилваше гаденето.
Добре информирана съм , благодаря на загрижените.

# 42
Не бих нарекля лекаря идиот, предполагам знае какво говори. Евентуални ползи има ако се пие няколко месеца преди зачеването, сега и да пие, ако не е пила преди това - все тая ще бъде.

# 43
  • след Околовръстното
За мен е излишна. Както и другите глупости изписвани за бременни ей така.

В момента шума за фолиевата киселина ми изглежда като този за флуора, а всички знаем колко вреден се оказа.
То при теб така или иначе угодия няма.
Задължителна е да се пие!!!Даже се започва при планиране на бебето,т.е. няколко месеца преди да забременееш,така че тичай към аптеката  Peace
Напълно съм съгласна

# 44
не е излишна

Общи условия

Активация на акаунт