Излишна ли е Фолиевата киселина?

• 16 730
  • 275
  •   1
Отговори
# 45
Мисля,че не само не е излишна,а е и задьлжителна Peace
Сьс всичко което бях изчела по вьпроса,ако някой лекар ми беше казал,че е излишна сьс сигурност щях да го сменя.

# 46
ЗАДЪЛЖИТЕЛНА Е!/СПОРЕД МЕН/
НЕ Е "НОВА ИЗМИСЛИЦА", А КАДЪРНИТЕ ЛЕКАРИ СА Я ИЗПИСВАЛИ ОЩЕ НАВРЕМЕТО, КОГАТО МАЙКИТЕ НИ СА  РАЖДАЛИ.
АЗ ЛИЧНО ВЗЕМАХ ЦЕНТРУМ МАТЕРНА, ДОВОЛНА СЪМ.
БЕЗ БРЕМЕННОСТ ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА СИ ДОСТАВИ НУЖНИТЕ ВИТАМИНИ, А КАКВО ОСТАВА В ТОВА СЪСТОЯНИЕ.
ЦЕНТРУМ МАТЕРНА ПИЕХ И ДОКАТО КЪРМЕХ. Stop

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 14:41 от YANA S

# 47
По абсолютно всичко, което четох във форума и по дебелите книги изглежда, че е полезна  Grinning Не е и вредна по никакъв начин и излишъка не се натрупва в организма, така че не можеш да навредиш, само можеш да помогнеш на себе си и на бебето. Полезна е за развитието на червени кръвни телца при майката и за правилно развитие на главния и гръбначния мозък при плода. След края на третия месец положителния и ефект отслабвал и си "свършвала работата", но аз продължавам да си я пия - подпомага образуването на кърмата Peace

# 48
На мен ми я бяха препоръчали 2 различни, сравнително млади лекарки- ако е излищна дали биха я изписвали???

# 49
Със сигурност не е излишна, но най-добре е да се набавя от храната, по естествен път. Но тъй като в повечето случаи не се храним както трябва, е добре да я вземаме допълнително. Не знам доколко помага, но е по-добре да се застраховаш като я вземаш. А другото е Божа работа.

# 50
  • Плевен
Има толкова много изписано за фолиевата киселина,че чак се учудвам на въпроса ти. newsm78
Пусни търсачката и чети внимателно. Naughty

# 51
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да се пие до 3 месец.

# 52
Задължителна е.
Дори се препоръчва приема й да е 6мес ПРЕДИ забременяване /това при планирана бременност/, а при непланирана  такава-от момента в копйто жената разбере за нея Peace
Прочети листовката.

# 53
  • София
Разбира се, че не е излишно. И не само в началото, ами и до края и не вреди да си я пиеш.

# 54
  • Пловдив
Фолиевата киселина е задължителна!!!! Peace
Дори, ако се планира бебчето се почва и по-рано  Peace
Не само е задължителна,а наистина е хубаво да се почне с приема и още преди забременяването.

# 55
Фолиева киселина трябва да се пие, бях челя някъде че приема на противозачатъчни таблетки изчерпва запасите на фолиева киселина, и жената която е пила такива хапчета, като реши да прави бебе трябва да приема повече от нужните 400 мг на ден.
Фолиева киселина може да се набави също и от бобовите храни
Но все пак щом си бременна е добре да си пиеш и по една таблетка на ден, това е един от витамините които няма как да се предозират, защото не се натрупва в организма

# 56
  • София
Здравейте, мами и бъдещи мами? Искам да попитам според вас нужно ли е да се приема фолиева киселина в първите месеци от бременността или е излишно? Аз днес установих, че съм бременна и още съм в еуфория от тази новина. Ходих на ехограф при една лекарка, която ми го потвърди, и ми изписа Фолиева киселина. Но ще ходя на консултации при друг лекар /,който израждаше първото ми дете/, който казва, че е излишно - да пия фолиева киселина било все едно да ям кисело мляко. И ми каза да не пия такива таблетки. Какво е вашето мнение, помогнете ми да преценя кое е правилно и кое не.
Предполагам се шегуваш ooooh!

П.п.Желая ти лека и прекрасна бременност Peace

# 57
И според мен фолиевата киселина е задължителна, аз започнах да я пия няколко месеца преди да забременея.

# 58
И аз така, на пренатални витамини съм 9 месеца преди да почнем с опитите. А по принцип е важна както за бебетата така и за възрастни, така че не е страшно. И не е като да си я взимаш всичката от диетата, защото за да има и за теб и за бебо трябва да ядете по камион марули.

# 59
  • Sofia
1. Фолиева киселина не е лекарство, както беше писал някой, а витамин. Все едно да питаш- да пия ли витамин С като съм настинала. Само дето тук става въпрос рискуваш ли да имаш болно дете. На който му се рискува  - моля, да не пие.

2. Смешно е да се говори- "ами едно време като не е имало еди какво си, все едно болни деца са се раждали."
Ами откъде знаете, че не е имало???? Откъде едно време изобщо е имало информация колко са болните деца? От интернет, от тв, от радио?? Инфо най-много от комшийски клюки....

Пускам цитат от опаковката на един от видовете ФК:
Превръщането на фолиевата киселина в L-метилфолат е сложен и многостепенен процес, който при 12% от бременните жени не може да се осъществи поради генетичен ензимен дефект. Ето защо при тези жени съществува риск от раждане на дете със spina bifida въпреки приема на фолиева киселина, докато при прием на NЕOPHOLIC META този риск се елиминира.

С други думи го разбирам така - САМО 12% от жените имат нужда да пият ДОПЪЛНИТЕЛНО ФК, при останалите няма риск.
Но тъй като никоя не знае има ли генетичен дефект, просто си купува витаминчето и го пие. Какъв е проблемът се питам???

Общи условия

Активация на акаунт