Отговори
# 240
  • София
Lovi - татко.
Ще Ви цитирам извадки от проекта за регламент наречен:

"Версия 7 от 13.01.2009г.
ПРАВИЛНИК  ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА ПРЕЗ 2009 Г."

Имайте в предвид, че това е проекта преди да бъде подложен на обсъждане от работната група в СО на 13.01.2009 г.

1. Общи положения и обхват
.....
.....
1.7. Този правилник се прилага за деца, навършващи 3 години през 2009 г. и по-малки, които кандидатстват за яслена и 1-ва група с прием от м. септември 2009 г.

1.8. Децата, по-големи от 3 години през 2009 г., които кандидатстват за групи с текущ прием, се приемат според регламента от 2008 г до 15.09.2009 г. Съществуващите опашки от 2008 г. за групите с текущ прием се запазват. След 15.09.2009 г. всички деца се приемат по този правилник.

1.9. Ключовите дати за прием през 2009 г. са:
  * Обявяване на групите от м. септември и свободните места: 28.02.2009 г.
  * Първоначално класиране за групите от м. септември: 30.05.2009 г.
  * Постъпване (първи учебен ден): 15.09.2009 г.

Старая се да публикувам нещата които са сравнително сигурни, когато за някои има коментар ще го спомена изрично

# 241
2.  При кандидатстването за 2009г на 30 май се активират всички кандидатури на децата от набора за съответната градина..( при сегашните предложения на г-н Джонев да имат право да кандидатстват предварително децата, които вече са навършили 3г на текущи класирания, децата от края на годината ще са прецакани.. Г-н Джонев обеща да ми докаже, че няма да е така.. smile3505до тогава съм скептично настроена..Дано се отмени това..) Това,че е родено декември обаче, няма да попречи да кандидатстват (както се носеха слухове)

Това за активирането на кандидатурите на 30 май сигурно ли е? Нали от кг. публикуваха уточнение, че кандидатурите ще се активират при излизането на новия регламент. Ако класирането излиза в края на май, тогава активирането трябва да стане доста по-рано, за да можем да кандидатстваме.  newsm78

Именно..сигурно е,че децата родени след 31 май 2006 ще имат право да кандидатстват за прием през 2009 от септември. Преди 30 май няма да са им активни кандидатурите за да не могат да участват в текущите класирания, (защото нямат навършени 3г и...нямат превилегията на родените до 30 май да участват в класациите и за набор 2005)

# 242
  • София
В крайна сметка, това, което със сигурност ще остане като критерии, понеже към него нямаше никакви забелжки, го е резюмирал Лови - татко.
- адресна регистрация в София - 1т
- избор на 1 желание детска градина - 3т
- избор на 2 желание детска градина - 2т
- избор на 3 желание детска градина - 1т

Моля да уточните дали ще се "признава" само постоянен адрес или и временен и ако не се признава временния адрес - защо.

Благодаря предварително.

# 243
В крайна сметка, това, което със сигурност ще остане като критерии, понеже към него нямаше никакви забелжки, го е резюмирал Лови - татко.
- адресна регистрация в София - 1т
- избор на 1 желание детска градина - 3т
- избор на 2 желание детска градина - 2т
- избор на 3 желание детска градина - 1т

Моля да уточните дали ще се "признава" само постоянен адрес или и временен и ако не се признава временния адрес - защо.

Благодаря предварително.

За сега се обсъжда :

1. Постоянен адрес по лична карта на територията на Столична община на поне един родител - 1т

# 244
  • София
За сега се обсъжда :

1. Постоянен адрес по лична карта на територията на Столична община на поне един родител - 1т

Понеже имаше коментари относно това ОТКОГА е този постоянен адрес  Embarassed
По начина, по който го казвате, излиза, че може предния месец да си подам заявлението и ето я точката налична, което обезсмисля този критерий  newsm78

За протокола, не одобрявам признаването само на постоянен адрес, считам, че е редно да се признава и временният.

# 245
За сега се обсъжда :

Понеже имаше коментари относно това ОТКОГА е този постоянен адрес  Embarassed
По начина, по който го казвате, излиза, че може предния месец да си подам заявлението и ето я точката налична, което обезсмисля този критерий  newsm78

За протокола, не одобрявам признаването само на постоянен адрес, считам, че е редно да се признава и временният.

Да, така е...по принцип предполагам,че почти всички ще имат по една точка от този критерий...
Все пак, има някаква вероятност да нямат такава точка хора, които по някакви съображения си държат да си запазят постоянния адрес в провинцията.. newsm78
Както всички знаем..няма да са много..
Но пък..този критерий се прие ..
..
Може би трябва да се постави изискване ПОНЕ датата на регистрация да е от преди КАНДИДАТСВАНЕТО, а не при записването...(така поне ще се регистрират в София хората, които реално живеят тук и искат да ползват детска градина)..

# 246
  • София
Lovi - татко.
1.7. Този правилник се прилага за деца, навършващи 3 години през 2009 г. и по-малки, които кандидатстват за яслена и 1-ва група с прием от м. септември 2009 г. 
Това май означава, че всички до 3 годишна възраст ще кандидатстват по новия регламент. Т.е. 1-ва и 2-ра яслена група и 1-ва градинска. Добре ще ни го въведат плавно  #Cussing out. Честито на печелившите - набори 2006, 2007 и 2008г.

# 247
  • София
Lovi - татко.

Понеже доста се спряга адресната регистрация, а същевременно се търсят алтернативи при равен брой точки по какъв критерии да се класират децата, ето Ви едно предложение, което ми хрумва в момента:

Да се определя от датата на регистриране в София, независимо от това дали е постоянен или настоящ адрес.

В предишните теми обсъждахме, че службите в общините могат да издават такъв документ.

# 248
Lovi - татко.

Понеже доста се спряга адресната регистрация, а същевременно се търсят алтернативи при равен брой точки по какъв критерии да се класират децата, ето Ви едно предложение, което ми хрумва в момента:

Да се определя от датата на регистриране в София, независимо от това дали е постоянен или настоящ адрес.

В предишните теми обсъждахме, че службите в общините могат да издават такъв документ.

...и/или пък дали и двамата родители имат такава регистрация в Сф.

# 249
  • София
Lovi - татко.
Напълно съм съгласна  Peace. Това ми се струва доста по-разумно от жребия или семейния доход.

п.п. Наложи ми се да вадя такъв документ миналата година. Става за 1 седмица и струва около 10лв. Зависи от коя банка се прави превода на таксата (която е 7лв.)

# 250
Доколкото си спомням от предишни срещи, всички директорки бяха против приема на деца по социални критерии - в случая ще са с никакви или много ниски доходи...сега не възроптаха ли? А от комисията за дискриминацията?Странно ми е че ни предлагат такъв критерий, при положение че 1. Не съм длъжна да им давам такава информация (Лови, имаш ли право даже да дадеш такава информация, не е ли тайна?)
2. Директорките не желаят да се занимават с подобни документи и истории
3. Имаше предложение просто родителите да работят или да са осигурени, на което се дърпаха...
4. Всички са наясно че подобен критерии е толкова нереален, че е бил изключван винаги и от всички дискутиращи, вкл и във форума, единодушно...та май затова ни го пробутват, за да си напъхаме сами главата в торбата за да гласуваме за жребий...
5. Този критерий стимулира сивата икономика
6. Детските градини не са и никога не са били социални заведения!

# 251
Lovi - татко.

Абсолютно подкрепям предложението!

# 252
  • софия
Lovi - татко.

Подкрепям, но какво точно имаш предвид "от датата на регистриране в София"? Мисля, че ще възразят за алтернативата постоянен или настоящ адрес, защото ще стане голямо мазало.
Аз пак бих предложила, това което веднъж писах: някакъв диапазон на адресна регистрация спрямо годината на раждане на детето, което кандидатства, като и там по-голям брой точки имат тези, които са с такава над 10 години напр.

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 22:43 от zvanche

# 253
  • София
Да, така е...по принцип предполагам,че почти всички ще имат по една точка от този критерий...
Все пак, има някаква вероятност да нямат такава точка хора, които по някакви съображения си държат да си запазят постоянния адрес в провинцията.. newsm78
Както всички знаем..няма да са много..
Някои хора като нас с мъжа ми, които живеят на общежитие от в Студентски град, нямат право на постоянна адресна регистрация тук   Rolling Eyes. Не държа на постоянния си адрес, просто не мога да го сменя с настоящия, дори и да искам. И в тази връзка, подобен критерий, дискриминира детето ми и е недомислен.
Да не говорим, че това, че някой се води живеещ в София, не означава, че не плаща данъци върху фиктивните 220 лв. заплата, вместо върпу 800 и нагоре да речем  newsm78.

# 254
Много ви моля някой да ми помогне! Значи ако през ноември 2010 г. дъщеря ми навърши 3 години, кога ще може тя да кандидатства за градина? Ще изпусна ли класирането за септември 2010?
Ако отговора е ДА, значи родените втората половина на годината трябва да чакат да падне бомба в техния квартал, за да се освободят места в градината и те да бъдат приети на текущи класирания по-късно.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт