Отговори
# 900
  • София
Angel Dust, в градината на дъщеря ми е още по-зле (в същия квартал сме), в огромния двор сега има огромна кооперация, която носи гръмкото име Garden House, къде го видяха тоя гардън не знам, като отсякоха около 100-на дървета; поне да бяха построили още една градина, пак щеше да остане голям двора, а още 120 деца щяха да ходят на градина, ама кой ти мисли за децата

ами всъщност каза учителката нова сграда...та аз предположих, че е за градината....то пък остава и някаква си сграда просто да построят, направо не знам.....

# 901
  • Sofia

Направо съм възмутена от варианта "Средномесечен доход на член от семейство"

Ако с предимство ще са хората, които не си плащат данъци и се осигуряват на минимална заплата, пък карат джипове, МНООго социално ще бъде, няма що. Пък пъпешите като мен нека си плащат данъци и си карат таратайките...

# 902
  • София
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=618050
Без възражения срещу адресната регистрация за детска градина
СОС трябва да избере формулата как да се действа, когато няколко деца се окажат с равен брой точки

от Лъчезар Цветков | 20 януари, 18:37 office@zagrada.bg

До края на февруари точковата система за прием в детска градина ще влезе за одобрение в СОС. В сряда тя е финалната си права - тогава е последното й обсъждане преди сесията с експерти от Комисията за защита от дискриминация, Комисията за защита на потребителите, агенциите за закрила на детето и за социално подпомагане и регионалният инспекторат и дирекция "Образование" на кметството.
Варианта, който обсъждат експертите, е за дете с постоянен адрес в София от 2 и повече години да се дават 13 точки, за адресна регистрация в последните 2 години - 10 точки, а в последната година - 8. С най-голяма тежест в класирането са социалните критерии, които дават 20 точки на сираци и полусираци, от 6 до 8 точки за многодетните семейства с три и повече деца.
Никакви възражения досега не е срещнала идеята адресната регистрация в София да е предимство за кандидатстване в детска градина.
Очакваме институциите да ни представят своите окончателни становища, каза пред "Градски вестник" зам.-кметът по образование Йорданка Фандъкова. След това ще се изработи крайният вариант на точковата система.
Столичният парламент трябва да реши как ще се действа, ако се окаже, че няколко деца са събрали равен брой точки при кандидатстване. Ще предложим два варианта - жребий или допълнително класиране по социални критерии", обясни шефът на дирекция "Образование" в общината Мария Мирчева. Ако съветниците одобрят втория вариант, ще се подава декларация като тази, с която родителите кандидатстват за детски надбавки.
"Няма да бързаме с решението, тъй като темата е чувствителна, а ще направим няколко публични обсъждания с участието на експерти и журналисти", заяви и председателят на комисията по образование в СОС Малина Едрева.
Децата, отглеждани от приемни семейства, също ще имат предимство при кандидатстване в детска градина, е другата идея, по която не е имало възражения в работната група от представители на институциите. Тези деца най-вероятно ще получат допълнителни 3 точки при кандидатстване.
Ако се приеме, промяната ще действа от септември само за децата, които кандидатстват за първи път за място в първа група или в ясла. Целта е да се разпределят по-справедливо освободените места от тези, които през септември тръгват в първи клас. В София не достигат около 8000 места в яслите и детските градини.

акцент
13 точки се дават за адресна регистрация от 2 и повече години в София

# 903
  • София
Според мен акцентът е, че статията е показателна, колко се четат нашите писания и че едва ли не ще ни наложат нещо, което предварително са решили.  ooooh!

# 904
  • София
Lovi - татко.

Моля модератор да приключи анкетата. Просто от нея няма смисъл. Ще оставя на другите участници в днешната среща да се изкажат.

Днес за пореден път доказахме, че родителите не сме единни в исканията си.

Тази анкета за мен е показателна за настроенията на обикновенните родители, но не и на тези  който са членове на някое сдружение.

# 905
  • София
 ShockedТова не звучи добре. Едва ли съм единствената която иска да  разбере, защо е толкова голямо разочарованието от срещата.
 Направо страх ме хваща, какво ще прочета - жребии на 100 %

# 906
  • София
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=618050
Без възражения срещу адресната регистрация за детска градина
...
Никакви възражения досега не е срещнала идеята адресната регистрация в София да е предимство за кандидатстване в детска градина.
...

АХ, КАК ЛЪЖАТ  #Cussing out 

# 907
Lovi - татко кажи какво се случи днес, че си така разочарован?

Тази анкета за мен е показателна за настроенията на обикновенните родители, но не и на тези  който са членове на някое сдружение.
Не те разбирам, какво искаш да кажеш с това? Какво общо има анкетата, тя беше пусната само тук между майките във форума, не знам някой да е пускал по-широко обществено допитване, примерно?

# 908
Лови-татко, разбрах че няма да ходиш на срещата днес. newsm78 Дай малко инфо, плиийс.

# 909
Lovi - татко.

Моля модератор да приключи анкетата. Просто от нея няма смисъл. Ще оставя на другите участници в днешната среща да се изкажат.

Днес за пореден път доказахме, че родителите не сме единни в исканията си.

Не си го изкарвай на останалите присъствали на срещата. Не виждам нужда от лични нападки. Аз поне така го разбирам твоя пост.

Анкетата е показателна за подкрепата за адресната регистрация, но едва ли някой би се съгласил да се състезава по възраст, което ще се получи при хора с равен брой точки и родени и израснали в София.
И когато има спорен въпрос обикновено той се решава с консенсус, а не с налагане на мнение и изискване за безусловно съгласие.

# 910
  • София
Lovi - татко.

Всеки в този форум има право да си изказва свободно мнението.
Тъй като тази анкета беше създадена по моя инициатива, тя свърши своята работа, и е време да бъде приключена.

На печелившите честито, на останалите късмет в следващия тираж.

# 911
  • София
Може ли някой да обясни и на нас в някакъв вид какъв е резултата от срещата. Да разбирам, че жребия е 100%.

# 912
Лови, Ели, кажете какво стана днес, моля! Всички тук усещаме, че има напрежение между вас, но не знаем защо. Някой ще благоволи ли да ни просветли?

# 913
  • София
Демек остана жребият ли Simple Smile))

За мен Време на подаване на зявката беше най-коректното...ноо....

# 914
А дали е вярно това, което пише за критерия адресна регистрация в статията изнесена малко по-горе?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт