ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 69 146
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 165
Спира  ме това, че все пак всичко е само в интернет.Защо няма публикации и книги, които не е нужно да се издирват от разни лица по интернет(тук искам да благодоря на добрата душа, която ми даде книжка да чета) ,а тези книги защо не са публично оповетени?Защо тази теория в световнат аконспирация е само в интернет пространството?
Има книги и то много. Просто не са преведени на БГ. Защо? По простата причина, че ваксините в България са задължителни, съответно няма какво да им се обсъжда. Ето от тук можеш да си поръчаш, която си харесаш:
http://import.book.store.bg/search?srchstr=vaccine&p=s&sin=101

Както вие нямате време да четете и искате някой да ви каже, така пък ние нямаме време да повтаряме едно и също на всеки новодошъл. Така че не се сърдете Peace

# 166
  • София
agneshka, не желая да си губя времето със също толкова недоказани предположения, че всяко починало от пневмония бебе, всъщност е жертва на първите ваксинации в живота си... Следва линк за трагедията.

Къде тук е доказаното, полезно за четене твърдение???

ПП. Заглавието ви е неточно и не отговаря на истината! Би следвало да е: Ваксини: да се подкрепим и окуражим за решението си да не ги слагаме на децата си

# 167

Цитат
Както вие нямате време да четете и искате някой да ви каже, така пък ние нямаме време да повтаряме едно и също на всеки новодошъл. Така че не се сърдете Peace
А не е точно така.За да привличате нови хора и за да има яснота на обърканите можете накратко да изложите теорията.Аз да те пратя ли да четеш за Сфуматото само защото си чула какво е и искаш да разбириш за какво става въпрос, но не ти е цел да се запознават из основи с него.Ще си загубиш ли месеци да ровиш и четеш само от обща култура...не ще се откажеш и ще си четеш това, което теб те вълнува.Затова е хубаво да обръщате внимание на "заблудените души" и да им помагате с повечко разбиране.Повярвай много е обидно начинът по който реагирате. Peace
По същата логика защо се ходи на училище и закщо има учители, които излагат учебният материал-да пратят учениците да четат ида не им губят времето на заетите учители   Wink

# 168

Болестта причинява страшни гърчове, а заразеният остава в съзнание

......................
фатален край при 50% от възрастните

и 90% от новородените.

Никой не отрича колко опасен е тетануса, въпросът ми беше свързан с превенцията и лечението. Т.е. - в какви условия може да възникне заболяването и как да се предпазим. Ако, въпреки всичко, вече сме рискови - какво да направим, за да го предотвратим..

Тук съм написала по-важното, което трябва да се знае: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=336961.195
А за новородените - единствения начин да се инфектират, е при отрязването на пъпната връв с не-стерилни инструменти. Това се случва в страините, където се ражда при домашни условия..

Цитат
agneshka, не желая да си губя времето със също толкова недоказани предположения, че всяко починало от пневмония бебе, всъщност е жертва на първите ваксинации в живота си... Следва линк за трагедията.

Къде тук е доказаното, полезно за четене твърдение???

Аз бих задала въпроса обратно - как се доказва ефективността на ваксинините?
В исторически аспект - при възникването на епидемии са се прилагали всякакви други мерки за превенция, едновременно с ваксините. Кое доказва, че точно те са ефективните?

# 169
  • София
Това е смешно - сега ще си прехвърляме топката кое е по, по, най-доказаното?!

Не знам дали ваксините са решението, но знам, че е повърхностно да се твърди, че всяко починало след раждането си бебе, е напуснало този свят благодарение на ваксините...

# 170

Искам още нещо да засегна.По въпроса защо няма ваксини за рак, спин и т.н. Има за определен вид рак-пример за рак на шийката на матката.За другите още търсят.Навярно ще намерят и за другите болести.

Тази ваксина е пълна глупост.
И не е срещу рак, а срещу човешкия папилома вирус. По-точно - едната от 2-те "измислени" ваксини е за 2 щама, а другата - за 4 (от всички открити до момента над 60 щама,  колко ли още неоткрити има...)
Ваксината е опасна, защото повишава многократно опасността от рак при жени, които преди имунизацията са били заразени. Често това заболяване протича безсимптомно, а у нас няма практика да се правят тестове за ЧПВ.
Направо си е страшно у нас..  ooooh!

# 171

Не знам дали ваксините са решението, но знам, че е повърхностно да се твърди, че всяко починало след раждането си бебе, е напуснало този свят благодарение на ваксините...

Може би не всяко!
Но дете, родено без усложнения, доносено. Здраво, на кърма.
След поставяне на БЦЖ - умира. Без никакви данни за заболяване.
Ти какво ще си помислиш?

Чела съм история на повечето болести, срещу които се имунизира. Вземани са достатъчно други ЕФЕКТИВНИ мерки, които наистина са спирали епидемиите. Успоредно с ваксината се превентира и по други начини. Няма как да се докаже, че ваксините са, които работят, повярвай!

П.П. Ако ще дискутираме - моля, спазвай добрия тон.
Аз съм готова да ти отделя време.

# 172
  • София

Може би не всяко!
Но дете, родено без усложнения, доносено. Здраво, на кърма.
След поставяне на БЦЖ - умира. Без никакви данни за заболяване.
Ти какво ще си помислиш?

...

Ще си помисля, че "здраво" е относително понятие, което (уви) подлежи на промяна.

# 173
Ивонска, в момента ти се караш и назидаваш.
Каквото и да ти кажем, винаги можеш да отговориш, че за теб няма доказателства за това и е загуба на време да го четеш. "Последната трагедия", за която имаше линк е доказана реакция от ваксина - призната от лекар. Ако отидеш в темата за аутизма в Децата с увреждания, ще видиш, че повечето майки споделят, че детето е "дръпнало назад" след ваксина. Но лекарите упорито твърдят, че  "няма данни за връзка между аутизма и ваксините". Аз избирам да вярвам на майките, ти - на лекарите. Няма как да се разберем.
 За мен няма доказателства, че ваксините са ефективни. И така се въртим в кръг... Но ти си обидена. Аз пък не съм. Всеки има право да се чувства обиден, назидан и неразбран. Това не е задължително да има нещо общо с намерението на срещуположната страна в разговора Peace

mustaine, опитваме се да обръщаме внимание на "заблудените" души. Може би не винаги и не на всички ни се получава. затова обсъждахме да пуснем тема за "страшните болести" срещу които има ваксина. За да реши всеки за себе си толкова ли са страшни и кое е по-голям риск.

# 174

Ще си помисля, че "здраво" е относително понятие, което (уви) подлежи на промяна.

Не искам да изнасям информация, получена на ЛС. Но ако държиш, мога да ти препратя отговори на Бърди относно БЦЖ-то. В неговата тема съвсем скоро зададох доста въпроси, част от отговорите на които получих на ЛС. Прочети поне тези, които официално е написал.

Цитат
Чела съм история на повечето болести, срещу които се имунизира. Вземани са достатъчно други ЕФЕКТИВНИ мерки, които наистина са спирали епидемиите. Успоредно с ваксината се превентира и по други начини. Няма как да се докаже, че ваксините са, които работят, повярвай!
И да се допълня - болести, срещу които няма ваксини, и са далече по-опасни, не са се превърнали в епидемия заради превенциите.

# 175
  • София
Добре, де, вие търсите доказателства, което приветствам, но не предлагате такива в отговор! Майките казват, но ако детето ми се разболее, болката ще ме тласне към какви ли не размишления, но това не е доказателство!

Аз се лутам, но и тук не намирам причините, които търся, за да взема категоричното решение и да не допусна повече ваксинации!

# 176
Добре, де, вие търсите доказателства, което приветствам, но не предлагате такива в отговор! Майките казват, но ако детето ми се разболее, болката ще ме тласне към какви ли не размишления, но това не е доказателство!

Аз се лутам, но и тук не намирам причините, които търся, за да взема категоричното решение и да не допусна повече ваксинации!

Заедно сме писали. Аз допълних последното изречение по-късно.

Кажи кое точно те притеснява, а не така общо.
Трудно е да се обобщава, болестите са различни.

# 177
  • София и там където не се пуши
Моята племеница, след ваксина срещу заушка, на 21 ден се разболя от заушка. И щеше да умре.
Другата ми племеница получи на 10 год възраст от реваксинация увреждане за цял живот.

Мои близки, медицински лица си уредиха и 30 год им син няма нито една ваксина. Никога не е боледувал.

Въпрос на късмет. Но и аз не искам вече да ваксинирам.

# 178

Другата ми племеница получи на 10 год възраст от реваксинация увреждане за цял живот.

На 10г. няма реваксинации, или е слагано нещо отложено?
За каква ваксина става върпос?

# 179

Тук съм написала по-важното, което трябва да се знае: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=336961.195
А за новородените - единствения начин да се инфектират, е при отрязването на пъпната връв с не-стерилни инструменти. Това се случва в страините, където се ражда при домашни условия..

А, не така генерално, моля  Wink Случва в страните, където прасето и кокошките влизат вкъщи по няколко пъти на ден  Wink

За тези, които още си задават въпроси, ето тема за размисъл: първата ваксина, която се поставя у нас веднага след раждането е срещу хепатит Б. Това е заболяване, което се предава само по кръвен и полов път. Защо се тогава се ваксинират бебета Shocked  Ако отговърт е "защото могат да ги заразят при манипулации в болницата" - мерси, аз се отказвам от това "здравеопазване"...

Ивонска, най-добре говори с хомеопата си и поискай да ти обясни (и да ти даде литература) защо той е против ваксините. Трябва ти авторитет, а ние тук не сме такива (за теб). Правилно ти е казал човекът, че винаги има риск. Аз знам само за един случай, в който животът не е завършил със смърт, та в този смисъл, животът е пълен с рискове и практически в 100% от случаите завършва със смърт - няма ваксина срещу това...

Общи условия

Активация на акаунт