ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 69 112
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 150
  • в матрицата
Ivonska - благодаря за съчувствието Simple Smile, сега съм си супер, нищо , че според лекарите трябваше да съм една болна с още 100 болести, които ми измислиха.... да са живи и здрави  Wink. Та, аз нямам нищо против това, че мислиш така, твое право е, ако си убедена , че ваксината е превантивна мярка - действай!!!!  Аз мога само да стискам палци да нямате последици  Hug

# 151
Ивонска, не го приемай за нападка  Peace Ама ми стана много чудно как така ти и детето само с хомеопатия се лекувате, а досега си слагала ваксини  Shocked Какво ви посъветва хомеопата? И как се справя с пълната промяна в картината?

Защо не поискаш от хомеопата ви да порабати върху твоите страхове от болести? Това е съвсем постижимо с хомеопатия.

И аз нямам страх от болести и катастрофи; ама глудниците в квартала все още ми всяват страх  Mr. Green

# 152
Ивонска и Мьстейн,
Попитайте производителите на ваксини zа zа риск/полzа аналиzите и zа докаzателствата им,че дадена ваксина действа.
Може би тогава Ще раzберете на кого се доверявате беz да имате докаzателства............
Вzемете по една книга микробиология,имунология,някоя друга патология и от парадоксите в тях сами Ще потьрсите научни иzследвания zа твьрденията в теzи книги.И Ще ги откриете,но много Ще се учудите,че не са така както са описани в учебниците на студентите и на чиято основа ваксинирате децата си.

...............
Кристияне ти забрави ли ,че ме пратихте дружно миналата година да чета...чета в момента на Коток, когато имам време.Но ми е много обърка  и пак не ме навежда на отрицателна позиция Embarassed
По другият ти въпрос.Аз съм питала не производители, а лекари и то не един и двама.Даже приятел личен същото мнение имаше.
Искам още нещо да засегна.По въпроса защо няма ваксини за рак, спин и т.н. Има за определен вид рак-пример за рак на шийката на матката.За другите още търсят.Навярно ще намерят и за другите болести.
Аз искам да те попитам малко извън темата.За тази германска медицина.Неразбирам немски и много неразбрах същността на идеята.Би ли ми казал с две думи.Тя на всяка болест ли намира обяснение или тълкуване?Знам ,че не питам на правилното място, но там не ми се иска да се намесвам.само с две думи ще съм ти благодарна.  bouquet

# 153
Mustaine - не знам защо си решила, че ние трябва да те убеждаваме в каквото и да е????? Че ти малка ли си , сама да решиш  Laughing.  Ти защо не ни убедиш нас колко са полезни ваксините, като ние не можем да убедим в противното - малко няма логика в такива изказвания за мен, но както и да е, хората са казали " всеки си има глава на раменете за да му тежи:  #Crazy
Никъде не съм казала,че искам да ме убеждавате.Казах ,че не съм намерила задоволителен отговор на въпросите си  WinkМи не съм малка колкото и да ми се иска уви вече не съм  Mr. Green
И да добавя.Логика намерете във вашите изказвания, защото аз никъде не ви убеждавам за ваксините.Просто търся информация.Чета ви редовно , но като се включа веднатга се появяват подобни на вашето изказване, които меко казано ме обиждат.

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 22:24 от mustaine

# 154
Ивонска   bouquet

Надълго и нашироко са разисквани поставените от теб въпроси. За да не преразказвам си позволявам да ти пусна един линк, където разискваме подобно питане, от една дама, която се включи по-напред в дискусията. Има доста информация http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=324650.1245

Относно Тетануса- това пък е една от най-глупавите ваксини. Кристиан многократно е разяснявал кое и как, в момента нямам възможност да търся негови мнения по въпроса. Само 2 неща ще ти кажа- не е толкова лесно да хванещ Тетанус, защото не вирее в каква да е среда ( не е така както го представят ) и второ- каква е логиката да ти вкарват ваксина след като вече евентуални си заразен с тетанус  newsm78 ???

За мен лично въпросът стои така- нямам деца, но когато проимам за нищо на света не бих ги ваксинирала  Peace

# 155
  • София
Ивонска, не го приемай за нападка  Peace Ама ми стана много чудно как така ти и детето само с хомеопатия се лекувате, а досега си слагала ваксини  Shocked Какво ви посъветва хомеопата? И как се справя с пълната промяна в картината?
...

Правилно си разбрала - той е ваксиниран, но не е пил дори температуропонижаващи до момента - 2 г.!

Хомеопатът (съвсем честно и достойно) каза, че риск има и при ваксинирането, и при отказа от него. Аз да решавам (той, разбира се, е против). Така реших. Още сме си тандем, но рядко се налага да го виждаме.

# 156
mustaine само за твоя информация: ваксината срещу рак на шийката на матката, за която спомена, предизвикава стерилитет.
Чудесно е, че си говорила с лекари. Чудно ми е какво очакваш да ти кажат  newsm78 . Ако толкова държиш да чуеш от лекар, че ваксините са гадост, сигурна съм, че ще можеш да намериш и такъв лекар  Peace

# 157
Не знам дали гледахте, по новините на Нова Тв даваха за нов щам на грип и съответно как трябвало да се ваксинираме. )))) Честно казано умрях от смях и се чудя как може по този начин да лъжат и заблуждават хората, че една ваксина ще ги предпази от грип, още повече от съвсем нов щам.

mustaine, много лекари са За ваксините, но от всичките, с които съм разговаряла до сега никой не ми изтъкна сериозна и логична причина, повтарят ми някакви заучени реплики и т.н. В момента, в който им се зададе сериозен въпрос по същество и те клекват и не могат да отговорят.
За мен най-показателен беше отговора на неонатолога, който следи дъщеря ми. При разговор за ваксините аз казах, че досега не сме слагали. Въпросът му беше - за, или против ваксините съм. Отговорих, че съм против и попитах за неговото мнение.
Той ми отговори - не мога да кажа нищо конкретно. )))) Е, това за мен беше достатъчно - разбирам, че като лекар може би не иска да каже - ей, аз също смятам, че не са необходими, а понякога застрашават и живота. Но и не каза - да, трябва да се ваксинира.

В крайна сметка всеки преценява сам. Но зад тази преценка според мен трябва да стоят аргументи. Не да се бие в гърдите и да твърди - ваксините са супер, те ме предпазват, предпазват детето ми. Смятам, че когато човек взима решение трябва да се информира за и против. А родителите дори не взимат решение по този въпрос, те просто се съгласяват с мнението на други. Макар и да са лекари, тези хора в крайна сметка си вършат работата, но никой не може да ме убеди, че един лекар е загрижен за детето ми толкова, колкото аз.

# 158
  • София
Не знам дали гледахте, по новините на Нова Тв даваха за нов щам на грип и съответно как трябвало да се ваксинираме. )))) ...

Да, това е хипер тъпо...

# 159
Това гледалили сте го
За ваксините за грип май сдоста хора сме единодушни,че са излишни. Wink

# 160
Това гледалили сте го
За ваксините за грип май сдоста хора сме единодушни,че са излишни. Wink
Доста лекари също.
Най_смешно ми е когато гледам репортаж за нов вид грип,по4ва се една психоза,за да изпаднат хората в страх и паника и да хукнат към поликлиниките.

На въпроса дали не е страшно да не се ваксинира 4овек_не е.4етох много,правих наблюдение и статистика,говорила съм с лекари.Убедих се напълно,4е ако беше истина,4е здравната система е на наша страна,нямаше да сме толкова болни в сравнение с родителите ни,например.
Темата е обширна,не ми се пише наново това,което ве4е стотици пъти съм писала.Само ще напиша,4е винаги след ваксинации,моите наблюдения са 4е болниците се пълнят с пациенти.
Все пове4е болести,алергии,синдроми се изсипват върху главите на деца,родени здрави и в един момент вси4ко рухва.Мисля,4е прекалено много се атакуват родителите с картини за апокалипсиси едва ли не,ако не ваксинират,но вси4ки лекари после си измиват ръцете с разни глупави "синдроми на внезапна смърт" и т.п.нови болести.Единствената цел на които е да скрие истината и да обвини родителят,4е не си е гушкал достатъ4но детето.А и мисля,4е ни заразяват умишлено в определени периоди.
А важното за предпазване от заболявания е да се води разумен на4ин на живот,хигиена на ниво,спорт,достатъ4но сън и по_добра храна.И когато все пак се разболеем,да търсим,да 4етем,на едно мнение да не се осланяме,тъй като лекарите много 4есто недоглеждат или нямат интерес.
И по принцип за всяко заболяване в даден период от нашият живот си има логи4но обяснение и ле4ението може да е дори в смяна на климата,например.Но ако отидеш на лекар,ще ти забият някаква дг,ще те натъп4ат с лекарства,за да увредят и други органи,та да си клиент завинаги.

# 161
  • Виена
mustaine, аз не си спомням как сме те пращали да четеш, извинявай! По принцип го препоръчвам на всеки, способен да ползва интернет - преди да пита и да пише, да си потърси малко информация сам. Щом си се запознала досега с известно количество от представените материали, дали ти направи впечатление нещо много любопитно като това, че ваксинираните хора СЪЩО боледуват от болестите, срещу които имат поставена ваксина? Мен лично ме смущава този факт - хем котейл от отрови в организма, хем пак не си защитен 100%. Отгоре на всичкото след ваксина може организмът да отговори с разболяване.
ivonska, ако хомеопатът ти е така близък, че да можеш да си позволиш да му подариш книжка например, ще му направиш безценен подарък с "Прогностична хомеопатия" (в 2 части) на д-р Профул Виджейкър. Само един цитат: "И накрая, един съвет, скъпи приятели. Помнете нашето хомеопатично мото AUDE SAPERE - имайте смелост да бъдете мъдри и постъпвайте като такива... " Мен лично би ме смутило мнение на хомеопат, който твърди, че и без ваксини е опасно да се живее. Не го срещам за първи път обаче   Confused
За тетануса... Не вирее в кислородна среда повече от 5 (пет!) секунди.
И благодаря за постнатата статия. Отдавна се каня да го прочета и чак сега го направих  Peace

# 162
  • София
В повечето линкове се говори за живи ваксини.

Виждам, че не ви се повтаря по 100 пъти, но се подведох, защото все пак е отворена поредната тема за дискусия...

Явно целта на повечето от вас е назидателно да ни посочите, че нямаме времето да изчетем 200 страници нападки към невежите, които са ваксинирали децата си!

Между другото, на диагонален прочит, повечето постове съдържат предимно квалификации, а конкретното инфо съвсем не е толкова много. Или просто в морето от емоции, необръгналото око не се ориентира, а извинете, но нямам 5 дни да изчета всичко!

Довиждане и благодаря на тези от вас, които се опитаха да помогнат в съответствие с молбата ми! Все пак, аз помолих за помощ, а не за оценка на решението ми! (щом всичко вече е казано, защо е тази тема? Да се потенцирате в настървението си?)

# 163
ivonska не им се ядосвай .Аз също се бях впрегнала доста, но пък те от своя гледна точка са си прави.постоянно се сблъскват с подигравателен тон.Навярон затова са така мнителни и назидателни.Не им се обяснява, защото то не е едно нещо.Но пък като се зачетох ми стана интересно как са направили кардинални изводи, като всичко е една огромна теория.Ако си нагласен отрицателно ще имаш отрицателно виждане върху нещата, но ако си настроен като мен да се съмняваш във всяка една теория, ще намериш много недостатъци и много плюсове.Затова аз не съм нито на едното мнение нито на другото.
Спира  ме това, че все пак всичко е само в интернет.Защо няма публикации и книги, които не е нужно да се издирват от разни лица по интернет(тук искам да благодоря на добрата душа, която ми даде книжка да чета) ,а тези книги защо не са публично оповетени?Защо тази теория в световнат аконспирация е само в интернет пространството?
Както се замислях над тези въпроси изникнаха още сто такива...дали пък въпросната конспирация не е именно в това да се сплаши обществото от ваксините и те да спрат да ги слагат, с което да намалят популацията  Rolling EyesМного въпросителни има и затова исках и аз като теб да ДИСКУТИРАМ , но те са настроени войнствено и ми  е трудно да се обяснявам на всеки втори ,че нямам тайни подбуди  WinkЗатова почни като мен просто да си четеш и като има нещо пускай по един въпрос.тогава не са чак така строги и крайни-тогава коментират.
Аз ти желая успехи не се ядосвай така бързо.Прояви търпение .

п.п не се говори за живи ваксини, а за животински незнам си какви работи във ваксините.Много малко е вероятността вече да се срещне жива ваксина.Практиката е друга и ваксините са други. Wink

# 164
  • на плажа
 Мъстейн, разсмя ме, но наистина е така. Нахлува някой "знаещ" в темата и започва да обяснява колко сме заблудени и безотговорни и естествено ние започваме да се отбраняваме. А колкото до това, защо няма официална литература по въпроса - има, но не е достъпна за всички по простата причина, че си остават в лабораториите и, ако някой "лекар еретик" се осмели да сподели опита си, го обявяват за луд. Не само в медицината е така.

Общи условия

Активация на акаунт