ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 69 110
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 135
Честно казано мен лично не ме е страх. Едва ли ще ни "удари" чумата, или нещо друго. Да не говорим, че за всички тези болести, срещу които се ваксинира в крайна сметка има лечение.
По-добре ли е да си ваксиниран и въпреки всичко да се разболееш? Едва ли...

# 136
  • на плажа
 Страх ме е разбира се, но ме е страх от това, какво вливат в здравото ми дете и от " възможните нежелани реакции", за които има пресен пример . Защо трябва да се стига и до по-страшни реакции, за да се стреснат всички и да спрат да ваксинират на конвейр.

# 137
  • в моя свят
mustaine,какъв по-задоволителен отговор искаш щом си прочела и предната тема.Там има над 100 страници отговори на въпроса ти.Относно леките настинки и дали е опасно да се слага ваксина виж линка,който съм дала малко по-доло.Чела съм това и на други места,но сега не ми се рови.Прави впечатление,че има несъответствие,повечето лекари казват,че ваксина се слага на напълно здраво дете(което пък обаче не може да се твърди със сигурност от един най-общ преглед),а други твърдят,че примерно едно леко зачервено гърло не е проблем за поставяне на ваксина.     ivonska и mustaine по-същата логика вие също не отговорихте как би си простила една майка,която е чела и е запозната със съставките на ваксините и с най-страшните последствия,които имат,ако недай боже,не го пожелавам на никого,детенце получи нежелана реакция от ваксина?Аз лично още не мога да си простя това,че като програмирана машина водих детето си на имунизации,незнаех за никакви други реакции освен лека температура и дори не се замислях какво представляват тези болести от които уж предпазваме децата си чрез имунизирането,до момента когато детето ми получи усложнение,което официално казват,че се случва 1 на поне 1 000 000,едва ли...а ако се бях информирала по-рано и въпреки това заведа детето си на ваксина...?????

# 138
Аз съм се замисляла на следното - много малко са болестите за които има ваксини. Не се ли страхувате от Хепатит С, от спин...., а и стотици в пъти по-сташни болести, за които никой не е направил ваксини. Моето мнение, че този страх се управлява достатъчно успешно и е могъща сила. Влагат се много пари, /спрямо изкараните твърде малко/, за да се насочва този страх в желаните посоки. Когато човек се отърве от него живее по-спокойно.  Мен лично не ме е страх, че детето ми ще се разболее от болест за която има ваксина, а не му е сложена или поне ме е толкова страх, колкото и че ще се разболее от болест, за която няма ваксина. 

# 139
Да попитам - не ви ли е страх, че все пак с отказа от ваксини се поема по-голям риск, отколкото при слагането на ваксини (все пак, малък процент са жертвите на ваксини. Или поне по-малък, може би)? Какво бихте предприели, ако неваксинираното дете развие... тетенус, да речем?
Интересно и аз питах това в предишната тема, но не ме взеха на сериозно и още не сам получила задоволяващ отговор.Дано ти получиш.Мен повече ме е страх от евентуалните болести и зарази, отколкото от евентуалната реакция на ваксината.
Да ви попитам и аз нещо. А не ви ли е страх от евентуалните отрицателни последици, които може да окажат ваксините на детето ви? (Не го пожелавам на никого.) Но когато видите с очите си как едно здраво, жизнено, весело и контактно дете се превръща в дете, на което му лепят етикети от сорта на "хиперактивно", "аутист","синдром на занижено внимание" и чуете как една майка казва "Увредиха ми здравото детенце!"  Cry  и когато никой не може да каже как да се излекува това дете, и се започнат куп изследвания, ходене по различни специалисти, и всеки вдига рамене... И ако видите какви кризи правят тези деца...
Тогава със сигурност няма да задавате тези въпроси. Дано никога не ви се случи да видите такова нещо!  Cry Не се преживява, повярвайте ми!
Тогава вече не стои въпросът дали да сложим ваксина. Тогава отговорът е: "НИКОГА няма да сложа ваксина на следващото си дете!"
Четете и разсъждавайте, никой не може да вземе това решение за вашето дете вместо вас. Вие единствено можете да поемете тази отговорност.

Съжалявам ако съм била крайна или съм разстроила някого!

# 140
  • София
Добре, ама скоро гледах една майка по ТВ, която, пък не можеше да си прости, че не е сложила ваксина против менингит и като резултат - момиченцето и е глухо.  Thinking И тя плачеше...

# 141
Ваксината за менингит е по желание, а и да речем 50% от родителите разбират или им се казва, че имат такава ваксина, за да се замислят дали да сложат.
Вирусният менингит не прощава на никого, независимо дали си ваксиниран, или не си.
Той започва като настинка, прилича на грип и съответно се лекуват грипни симптоми ако изобщо се лекуват. Може да се пресече със силни антибиотици.
Ако обаче човек не обърне внимание се стига до менингит.
Ето и тук можеш да прочетеш по-научно нещата.
http://www.mamaibebe.com/?id=310

аз лично не смятам, че една ваксина срещу менингит изобщо има някакво действие. Той в същността си е възпаление което може да тръгне от различни области на тялото като накрая достигне мозъка. Е, още не съм чула да има ваксина против възпаление.

# 142
Ивонска и Мьстейн,
Попитайте производителите на ваксини zа zа риск/полzа аналиzите и zа докаzателствата им,че дадена ваксина действа.
Може би тогава Ще раzберете на кого се доверявате беz да имате докаzателства.ЗаЩото ваШите действия са на доверие,вие самите не сте си докаzали ниЩо,не сте се убедили в правотата на голите им твьрдения.
И това става на гьрба на децата ви.

Вzемете по една книга микробиология,имунология,някоя друга патология и от парадоксите в тях сами Ще потьрсите научни иzследвания zа твьрденията в теzи книги.И Ще ги откриете,но много Ще се учудите,че не са така както са описани в учебниците на студентите и на чиято основа ваксинирате децата си.

Всеки човек има страх от някоя болест.Неzависимо дали zнаем zа ГНМ или не.
Тук обаче не може да става сравнение с това дали ни е страх от болести повече отколкото от ваксини,zаЩото ваксините не предпаzват от болести поради недокаzана хипотеzа.
И не само недокаzана,а докаzана,че не е вярна.
Така,че страхьт от болести си остава винаги (малко или много) неzависимо дали има на тоzи свят ваксини или не. Peace

# 143
Много хора плачат след като са ваксинирали детето им.Аз също.

# 144
  • София
...
Ивонска и Мьстейн,
Може би тогава Ще раzберете на кого се доверявате беz да имате докаzателства.ЗаЩото ваШите действия са на доверие,вие самите не сте си докаzали ниЩо,не сте се убедили в правотата на голите им твьрдения.
...

Виж, аз НЕ подкрепям конвенционалната медицина - споменах го вече, но на въпроса за доказателствата: не е ли факт, че вече никой не умира от тетанус? Наистина си задавам въпроса, този факт дали не е в резултат на ваксината все пак?

ПП. Christian, както и да постъпваме ние, родителите, децата ни са потърпевши винаги. И предвид това, че никой не е съвършен, дискутираме тук...

# 145
Добре, ама скоро гледах една майка по ТВ, която, пък не можеше да си прости, че не е сложила ваксина против менингит и като резултат - момиченцето и е глухо.  Thinking И тя плачеше...
Няма по-голямо шубе от самия страх. Някои се страхуват, защото днес са кихнали..Simple Smile

Има много опасни болести, срещу които няма ваксини - рак, СПИН и пр. И традиционната медицина все още не е намерила начин за борба с тях. Още повече, че са бич за нашето съвремие..
Какво се случва, като няма ваксини?

От друга страна - има 'епидемични' болести с голяма давност, за които се знае много. Известни са причинителите и са разработени много мерки за превенция и лечение, а заболеваемостта е минимална в 21 век. Срещу тях именно се слагат ваксините!

От кое трябва да се страхуват хората? Rolling Eyes

Страхът идва от непознаването на етимологията, причината и механизма на заболяването!
Лично аз не се страхувам, откакто намерих информация и се запознах подробно.
А също - традиционната медицина не изчерпва възможностите.

# 146
ivonska , хайде да поговорим за инфекциозните болести - не изобщо, а конкретно.
Какво знаеш за Тетануса (него спомена)? Защо е толкова страшен за теб?

# 147
  • София
ivonska , хайде да поговорим за инфекциозните болести - не изобщо, а конкретно.
Какво знаеш за Тетануса (него спомена)? Защо е толкова страшен за теб?

Болестта причинява страшни гърчове, а заразеният остава в съзнание

На почти всеки се е случвало да потърси лекарска помощ заради рана от удар, порязване, охлузване. Първото нещо, което лекарят прави освен обработката на раната, е да предложи ТАП за тетанус. По принцип пациентът има право на избор, но е най-добре да не отказва инжекцията. Защо?
Тетанус е

една от най-тежките инфекциозни болести

Тя се причинява от бактерии - клостридиум тетани, които отделят силно токсично вещество (екзотоксин), увреждащо нервната система и червените кръвни телца.
Тетаничната бактерия и нейните спори са широко разпространени в природата. Те попадат в почвата чрез изпражненията на тревопасни животни - бактерионосители. При нараняване с нарушаване целостта на кожата бактериите проникват в човешкия организъм. Заболяването по-често се среща при децата. При около 1/3 от случаите пациентите не са потърсили веднага лекарска помощ, тъй като раната е била повърхностна.
Попадналият в организма причинител се размножава, като отделя силния екзотоксин, той достига до мозъка и нарушава предаването на импулсите до мускулите. Това предизвиква появата на мускулни гърчове. В някои случаи те могат да бъдат толкова тежки и продължителни, че да причинят скъсвания на мускули и сухожилия или счупване на кости. Освен това се засягат и сърдечният и дихателният мозъчен център. Постепенно дишането се затруднява, става повърхностно,

заболелите изпитват силен задух

Първите симптоми на болестта настъпват обикновено от 6 до 14 дни след инфектирането. Ако инкубационният период е по-кратък, значи болестта ще протече по-тежко. В началото се появява спазъм или гърч на дъвкателната мускулатура със силно стягане на челюстите. Говорът и дъвченето се затрудняват извънредно много. По-късно гърчовете обхващат и мимическата мускулатура на лицето и други мускулни групи - на краката, на ръцете, шията, гърба. Заради характерната мимика, която придобива болният, заразата е наречена "смееща се болест".
След това настъпват гърчове и на гръбначната мускулатура. По време на тетаничен гърч тялото е опънато дъговидно и само главата и петите служат за опора. Тетаничните гърчови пристъпи отначало са по-редки и по-краткотрайни, но постепенно се засилват и стават по-продължителни. Това вече е тетаничен статус. Болният е в пълно съзнание, което прави гърчовете още по-мъчителни.
Тетанус се лекува в инфекциозни болници или отделения. На пациента се инжектира противотетаничен серум, дават му се болкоуспокояващи и упойващи медикаменти - фенобарбитал, реланиум, противогърчови лекарства, релаксаторни препарати. Раната се обработва допълнително. Осигурява се пълен покой в тъмно помещение. При тежки случаи болните се включват на апаратно дишане.
Прогнозата е сериозна. Според медицинските данни болестта има

фатален край при 50% от възрастните

и 90% от новородените.

# 148
  • в матрицата
Ivonska, мен ме е страх от толкова много неща - земетресение, катастрофи и какво ли още не, неща за които никой няма застраховка, но най вече ме е страх някой учил не доучил лекар да тръгне да ме лекува. Благодарение на такъв попаднах в Пирогов с тежка алергия след предписан антибиотик( нещо което никога не сам имала в живота си - алергии) и след компетентната му намеса и моето сляпо доверие ми се отвориха очите - до тук с традиционната медицина, така че, и през ум не ми минава да се страхувам, че детето ми ще се зарази от " чумата на века" за която имало ваксина  Shocked Който иска да вярва в каквото пожелае.
Mustaine - не знам защо си решила, че ние трябва да те убеждаваме в каквото и да е????? Че ти малка ли си , сама да решиш  Laughing.  Ти защо не ни убедиш нас колко са полезни ваксините, като ние не можем да убедим в противното - малко няма логика в такива изказвания за мен, но както и да е, хората са казали " всеки си има глава на раменете за да му тежи:  #Crazy

# 149
  • София
Suzza, съчувствам ти - и аз не им вярвам като цяло...
Що касае катастрофите - аз бих избегнала една фатална, ако имаше вариант за това... Такава ми е логиката (не че не съм убедена в страничните възможни ефекти! За това съм в тази тема.)

Общи условия

Активация на акаунт