ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 69 099
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 120
  • в матрицата
Здрасти Meg1, епикризата с която се изписват децата от родилното е просто един лист, на който е написано с какво тегло и ръст се е родило детето, с какво тегло е изписано, общ състояние, сложени ваксини. Нашата педиатърка само искаше да го види и ми го върна. Картоните, които гледаш при педиатъра са най вероятно тези, в които се записва теглото и ръста на детето при консултация, както и заболявания и лечението им, ако е имало, ваксините не съм сигурна дали се вписват там, някой от ваксиниращите майки може да каже  Laughing

# 121
Мег,ако 4овек попро4ете и си отговори на тези три въпроса със сигурност няма да се подложи на ваксинации.
Лекарите са само един инструмент на фармацевти4ните компании,4рез който продуктите им стигат до нас.Без да ни информират за действието им върху нашият организъм.
Много ми е болно,гледайки какво става,невинни и 4исти де4ица влизат в експерименти,лекарите водят някакви статистики,но те са за компаниите,в обществото не се допуска такава информация.
То и затова пове4ето лекари,които познавам не си блъскат децата с ваксини,нито с нови генерации медикаменти.

# 122
За систематизирането на линковете с информация за вредността на ваксините, връзката ваксини-аутизъм и пр. - започнах да събирам линковете от предната тема. Стигнах някъде до около 25 страница на темата, значи към 1/4 от работата съм свършила. Всъщност по-малко от работата е това, защото освен събирането им, предстои систематизиране по раздели, доколкото е възможно.
Аз си мисля, че ще бъде по-достоверно и убедително, ако пропуснем линковете към лични сайтове, блогове и пр. Все пак там всеки може да си пише, каквото сметне за добре, а нашата цел е да даваме доказани източници, които биха могли да накарат повече хора да се замислят за ваксините Peace
Евридик@, до къде стигна с линковете? Имаш ли нужда от помощ?

До момента съм нахвърлила някои основни неща, от които можем да започнем:

В резултат на зачестилите случаи на нежелани реакции след ваксиниране ви молим да се запознаете с основните изисквания, които трябва да се спазват преди ваксинация:
1. Ваксините се прилагат само след медицински преглед в деня на имунизацията, при напълно здраво дете. Ако имате някакви съмнения, в здравното състояние на детето ви или някой от членовете на семейството е болен, е желателно да отложите ваксинирането на детето.
2. Ваксините трябва да се съхраняват при хладилни условия;
3. Да бъдат прилагани само в срока им на годност;
4. Личният лекар е длъжен да проследява местните и общите реакции след приложението на ваксините;
5. Задължително съобщавайте на личния лекар за нежелани реакции след ваксинирането (колкото и незначителни да ви се струват) и настоявайте те да бъдат отбелязани по съответния ред. (Чл. 14. Наредба № 15 за имунизациите в Република България).
6. Информирайте се (от листовката) за евентуалните реакции при поставянето на даден вид ваксина;
7. Ако сте забелязали, че детето ви страда от алергия, преди ваксиниране обсъдете подробно този факт с лекар. Запознайте се детайлно със съставките на ваксината. Опасно е да се ваксинират деца с реакция към някои от съставките. В по-голямата си част случаите, в които след ваксиниране се развиват неврологични симптоми, са на алергични деца (особено към мляко), на деца с автоимунни заболявания (астма) или на деца, ваксинирани докато са боледували от вирусни или бактериални инфекции.
• при лекарствена алергия например към антибиотиците у детето може да се появи алергични реакция към ваксината срещу морбили, рубеола и паротит;
• при хранителна алергия към яйчния белтък – към ваксината срещу морбили, паротит, грип и жълта треска;
• при алергия към дрожди – към ваксината срещу хепатит В.
8. Във ваксините има наличието на тежки метали и токсини, които попадат в организма на дето. Помолете личният ви лекар да ви обясни съставките на ваксината. (Примерно в тройната ваксина срещу морбили, рубеола, паротит, стабилизаторът (консервант) е thimerosal - тимеросал, който съдържа метил живак - отровно вещество. Метил живакът афектира дейността на мозъчното развитие.)

Моля ви, да ги прегледате и ако трябва нещо да се коригира, също ще трябва и доста неща да се добавят, но поне да почнем от някъде.

# 123
# 124
  • в моя свят
Незнам дали сте пускали този линк,но някой неща ми се сториха интересни.........                            http://74.125.77.132/search?q=cache:oL1oeFzHr88J:wales.gov.uk/dp … ct=clnk&cd=22

# 125
  • София
Да попитам - не ви ли е страх, че все пак с отказа от ваксини се поема по-голям риск, отколкото при слагането на ваксини (все пак, малък процент са жертвите на ваксини. Или поне по-малък, може би)? Какво бихте предприели, ако неваксинираното дете развие... тетенус, да речем?

Питането ми е сериозно, темата ме вълнува, но моля без крайни коментари!Бих желала сама да стигна до определени изводи и не желая да ми се натрапват с нападателен тон.

# 126
Ivonska, страхът ти е съвсем разбираем. Но е изкуствено насаден. За съжаление съвременната медицина е изгубила много от простите, ефективни и безвредни методи на лечение, които могат да се използват и е заложила на "тежката артилерия". Ако човек има по-различно разбиране за това що е то болест и защо се случва, ще изгуби страха си от такива. Можеш да видиш темата за ГНМ, както и тази за хомеопатията.
Аз лично, ако детето ми се убоде или пореже дълбоко бих използвала хомеопатия.
Би могла да си направиш интервю с добър класически хомеопат - той/тя много по-добре от мен могат да обяснят как действат химическите лекарства и защо всъщност не помагат на организма.
Преудоляването на страховете ни от болести и разбирането ни за смисъла на всяка болест са много свързани.

Ако не познавах други и наистина ефективни методи за лечение, освен съвременната медицина, не бих се отказала от ваксините и най-вероятно щях да слагам и незадължителни такива. Просто в този случай не бих имала разумен избор, различен от общоприетия.

Зуза, благоря за разяснението   bouquet Нашият педиатър записва данните от мерките и теглилките само в личната здравна карта на детето  Thinking

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 09:05 от Meg1

# 127
  • София
Аз съм на хомеопатия от 8 г.
Детето - откакто е родено. Нищо не е ползвало извън това, но е ваксинирано.

Чистосърдечно ще споделя, че това, за което говориш, Мег1, не ми е чуждо, но... Питала съм се как ще си простя, ако някоя от страшните болести ни връхлети и ... хомеопатичното не подейства достатъчно бързо... Каквито и да са причините (според ГНМ), дали аз ще мога да ги приема и да не се обвинявам, че от мен е зависело - грешки стават, но не винаги има втори шанс?... (да не дава Господ, де!)

# 128
Момичета, позволявам си да пиша тук, защото близките на Джули са писали в нейната тема и в отчетната... Пак са в болница, Енрико е с 40 0 .... но за сега не знаем друго....  Praynig

# 129
  • в моя свят
На много места вече прочетох,че алергиите не са пречка на детето да бъде сложена ваксина,че ако детето има леко заболяване напр. настинка не е необходимо да се отлага имунизацията.Още,че не съществували други медицински причини(освен потвърдена анафилактична реакция на предишна ваксина),за да се откаже ваксина.Всичко това ми се с трува много неприемливо.             ivonska,всички ни е страх и не само относно имунизациите,всеки се страхува за децата си.И все пак според мен по-големият риск е от имунизирането,а не обратното.И жертвите на ваксини не са никак малък процент.Ако вярваш на официалната статистика добре,но ти сама казваш "може би?".Относно тетануса,моето дете е много буйно,4 пъти си е пукал главата и то сериозно,3-те пъти раните са лепени и 1 път шита.Всеки път слушах лекции в спешния кабинет при отказа ми да не му слагат тетанус ваксина.Не го подценявам и незнам какво бих направила ако се случи,но страхът ми от ваксинирането надделя и ми оставаше само да се моля детето ми да не развие тетанус.Та според мен винаги има страх щом се отнася за здравето на децата ни,но по същият начин и аз бих те попитала не се ли страхуваш и какво би направила ако ваксинирано дете получи нежелана реакция...?

# 130
  • Варна, морето и сините вълни!
ivonska, изобщо не ме е страх че не слагам ваксини на децата си!
Сина ми разви доста алергии от ваксина ДТК. Но естествено това не е написано официално  никъде!
Имах колебания дали да слагам ваксини на дъщеря ми. Слагах до първия прием Полиомиелит. Тогава детето ми почти умря...Добре че всичко беше само за три дни. Но след като се оправи разви много хубав атопичен дерматит!

Ваксини не слагам! Научила съм ги да не позволяват на никой да им дава хапчета, витамини и не на последно място да им слагат каквито и да било инжекции!
Последно сина ми (на 6 г) не е позволил на сестрата в градината да му сложи лепенка на дупето за да го изследват за глисти! Сестрата ми беше оставила лепенката аз да направя това!

Та не ме е страх от болестта да ни връхлети, защото за да ни връхлети тя първо ще мине през лигавиците и ще се задейства някакъв имунен отговор. Може да се помогне и с хомеопатия Peace Предпочитам болестта, отколкото екстрите на постваксиналната реакция Peace

# 131
Пасифлора, събрала съм доста инфо защо ваксините не са това, за което се промотират. Преполовила съм предишната тема. Имам обаче да систематизирам и подреждам линковете, че сега са много разхвърляни и не става ясно кой линк точно каква инфо съдържа.
Много ми е мъчно за Джуличка!

# 132
Да попитам - не ви ли е страх, че все пак с отказа от ваксини се поема по-голям риск, отколкото при слагането на ваксини (все пак, малък процент са жертвите на ваксини. Или поне по-малък, може би)? Какво бихте предприели, ако неваксинираното дете развие... тетенус, да речем?

Питането ми е сериозно, темата ме вълнува, но моля без крайни коментари!Бих желала сама да стигна до определени изводи и не желая да ми се натрапват с нападателен тон.
Интересно и аз питах това в предишната тема, но не ме взеха на сериозно и още не сам получила задоволяващ отговор.Дано ти получиш.Мен повече ме е страх от евентуалните болести и зарази, отколкото от евентуалната реакция на ваксината.Чета и още чета и немога да бъда крайна и така и иначе стои въпроса за мен.Аз все още не съм сложила последната ваксина, защото още не е оздравял малкият и затова още си чета.Но тъйкато имам страх от сериозните болести и зарази възнамерявам да я сложа,. Confused
me4ta22 аз чета друго-че дори и да има симптоми на някаква настинка ваксини не се прилагат Rolling EyesА по въпроса за алергиите зависи ккъм какво е алергията така си мисля аз поне.Нормално ако е към някоя от съставките на ваксината да не се приложи.Но за други алергии невиждам да има пречка.

# 133
но... Питала съм се как ще си простя, ако някоя от страшните болести ни връхлети и ... хомеопатичното не подейства достатъчно бързо... Каквито и да са причините (според ГНМ), дали аз ще мога да ги приема и да не се обвинявам, че от мен е зависело - грешки стават, но не винаги има втори шанс?... (да не дава Господ, де!)

Страшните болести не връхлитат, изобщо, която и да е болест, дори течащ нос, не връхлита, а е резултат от предходни действия/мисли. В този смисъл хомеопатията може да действа превантивно или при промяна на картината, да се смени лекарството. Старахът от болести е същият като от странични ефекти на ваксините, но ако болестите може никога да не ти се случат, то ефект от ваксините винаги има в малка или по-голяма степен. Ако ваксините действително предпазваха от болести, щеше да е много хубаво, но за съжаление не предпазват... Затова е въпрос на преценка на риска. А преценката в повечето случаи е лична оценка на всеки родител според 1 милион негови критерии и в това няма нищо лошо - напротив, това е най-нормалното.
Не мисля, че някой може да обяснява на друг как да живее; може най-много да изложи собствените си виждания и евентуално защо са тикива, но дотам. Всеки сам трябва да реши за себе си.

Грешки стават и с ваксините, и в съвременната медицина. Не искам да се ровя в статиски колко от смъртните случаи в болница се дължат на лекарска грешка. Между другото има една съдържателна книжка по тои и други въпроси "Признанията на един лекар-еретик", Менделсон - отскоро се намира в книжарниците.

# 134
Този въпрос "А не ви ли е страх..." за мен е безсмислен. Щом някой е решил да не ваксинира, очевидно е, че повече го е страх от реакция от ваксина, отколкото от болестта...ако изобщо говорим за страх.
Принципно гледам страхът да не управлява решенията ми:)

Общи условия

Активация на акаунт