ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 69 093
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 105
multimodal, аз мога да говоря само за Плевенското неонатологично отделение, а и да не говорим, че по принцип изобщо не бива да се поставят. В епикризата на дъщеря ми изрично пише БЦЖ - биопродукт - НЕ! Но хепатит В бяха сложили. Аз сложих и втората доза когато направи 6месеца, все още не се бях отказала напълно от ваксинирането. След това обаче приключих и до сега няма нито една ваксина.

Еми много хубаво, че там поне спазват наредбата за имунизациите..
Аз съм раждала отдавна, но имам инфо от мами, раждали наскоро в Майчин дом (София) - същото е както по мое време. Имунизират недоносените в болницата, преди да са навършили коригирана възраст.
И какво, да започнем да завеждаме дела ли?!  #2gunfire

# 106
  • гр.Добрич
http://varna.dir.bg/2009/01/12/news3840191.html - раво на Общината

# 107
За мен е безмислено да се правят профилактични кръвни изсладвания на дете. Някой може ли да изтъкне доводи за обратното (става дума за здраво бебе, без каквито и да било съмнения за нещо си, без нужда от изследвания за ясла или подобни)?
е, как бе Мег, нали трябва да му видят хемоглобина, да кажат, че е нисък и веднага да престанеш с това кърмене и да почваш месото и жълтъка!

За недоносените бебета - подвърждавам! И двете ми деца са недоносени, родени в МД. Едното преди почти 5 години, другото преди 7 месеца. Сега  погледнах в епикризата на каката  - била е с данни за пневмония, на апаратна вентилация, след пневмоторакс, когато са и поставили хепатитната ваксина  #Cussing out Малкия го ваксинираха за хепатит въпреки изричната ми молба да не го правят и при започнала жълтеница! Това ако не е малоумие! #Cussing out

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 14:17 от agneshka

# 108
Е тези в община Варна са страшни!!!
Варненци в нов експеримент ли участват?  Crazy До сега ни убеждаваха да се ваксинираме против грип през есента... пък видиш ли за морските било хубаво и сега.... умът ми не го побира

# 109

Е тези в община Варна са страшни!!!
Варненци в нов експеримент ли участват?  Crazy До сега ни убеждаваха да се ваксинираме против грип през есента... пък видиш ли за морските било хубаво и сега.... умът ми не го побира

"Ваксините са пристигнали с необходимите сертификати. Те са годни до май 2009 г."

Защо да ги изхвърлят - пари са давани за тях...   Laughing   

"10 000 противогрипни ваксини ще бъдат раздадени на джипитата във Варна, като медикаментът ще е безплатен за всички желаещи да се имунизират."

За желаещите е на аванта...   Wink

# 110
multimodal, ами в пълното право си да заведеш дело. Има си закон и трябва да се спазва.

По повод противогрипните ваксини, съвсем прясна информация от майка ми в Германия. В момента казва, че там масово поне 60% от населението е болно от грип, но и масово са се имунизирали и продължават и в момента. )) Та това какво ви говори???. )))

# 111

"10 000 противогрипни ваксини ще бъдат раздадени на джипитата във Варна, като медикаментът ще е безплатен за всички желаещи да се имунизират."

За желаещите е на аванта...   Wink

Да де, за желаещите са аванта, ама държавата ги е купила пак от нашия джоб. Т.е. на производителя му е все тая от чий джоб, всъщност, са платени.

# 112
АгнеШка,как успяха да ти ваксинират второто дете????
Не zнам как бих реагирал,ако на мен ми се случи това...не нося отговорност zа постьпките си в такьв момент...

Мисля,че тема с всички zаболявания е ненужна и няма да доведе до истината.

Трябва поне 100 майки да пиШат до сьответните инстанции (МЗ,Риокоz и др.),отговорни zа епидедмиологичното сьстояние в страната.
Трябва да се иска емпиричното,научно докаzателство zа сьЩествуването на всеки един от вирусите,zа които има ваксини.ТРябва да се иска после емпиричното научно докаzателство zа кауzалното причиняване на дадена симптоматика от даденият вирус,който е иzолиран и докаzан (преди това пак научно,емпирично).
Такава информация трябва да е иzнесена в научно списание с достьп до всеки гражданин.Само тогава се счита zа zаконна.

След като се сьберат отговорите на теzи инстанции може да се убедите zа какво става дума.Сега е иzлиШно да го обяснявам.
В Германия,Австрия и Швейцария е направено оЩе преди 10 години и фактите (офиц.документи) са сьбрани в много книги.Но там не са писали 100 майки ,а хиляди граждани с всякакви искове zа информация относно вируси,риск/полzа на ваксините,докаzване не НЕВРЕДАТА ИМ...и мн. други неЩа,които тук дори не сме обсьждали zаЩото Щяхме да си имаме по един ве4ен бан. Mr. Green

Ако имате желание можете да го направите и да видите отговорите на инстанциите.Важно е да е на хартия. Peace

# 113
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.0

Това е връзка към темата за хомеопатията, няколко поста по-надолу на първа страница има описание на всички детски болести и след това как се лекуват (най-използваните хомеопатични средства). Поне за начало е добре...

# 114
Това в хомеопатичната тема е някакво начало, но според мен доста повърхностно.
Според мен информацията трябва да е малко по-точна и обширна. И мисля че е необходимо да бъдат включени само болестите с/у които в БГ е задължително ваксинирането.

Когато на дъщеря ми наближи 1-вия термин за имунизация (това около 6-тата седмица), чак тогава започнах да се притеснявам. Embarassed Да не реагира... каквото и да съм си мислела тогава под това...
Оставаха ми един, два дни... бях объркана... седмото ми чувство казваше да не я ваксинирам, но разумът... и страхът от толкова лошите болести беше голям. Embarassed Поразгледах здравния форум, този за родите с увредени деца и такива преживели загуба... Погледнах и из немските страници... Но всичко много повърхностно. Прочетох някои лични драми... И много се надявах такова нещо да не се случи на моето дете. Embarassed Беше ме страх от ваксините, но и от болестите. Нали винаги ми е било набивано в главата колко са страшни. #Cussing out А не се хванах да прочета какви са тези болести.
Ваксинирах малката. Има да съжалявам цял живот, но няма как да върна времето назад.
Но несигурността и страхът ми растяха. Не бях сигурна кое е по-малкото зло. Така мислех тогава. В един форум попаднах на една препоръка за една книга, която да помогне на родители да вземат информирано решение дали да ваксинират или не. "Impfen Pro&Contra" се казва. В нея авторът беше описал всяка болест за която се ваксинира. Как протича, до какви усложнения може да се стигне и каква е вероятността. С какво се имунизира против нея, какво съдържа ваксината и какви могат да са усложненията от нея... И така изведнъж болестите не ми се струваха толкова страшни. Wink И взех решение: дотук с ваксинирането. Stop
В последствие започнах да чета какво съдържат ваксините и т.н....
Та според мен такава тема би била от полза. Peace А когато един човек спре да се страхува от болестите, започва сам да си търси инфо защо тогава това активно, масивно пропагандиране на ваксините.

А сега да ви питам нещо. Четох в едно писание от хомеопат, че има значение от каква кръвна група е имунизираният относно поносимостта му към дадена ваксина. newsm78
Да знаете нещо повече по въпроса?

# 115
А това с кръвната група и поносимостта и на мен ще ми е интересно. Аз съм от най-рядко срещания тип и като реакция на ваксини имам три тежки бронхопневмонии (всичките с по седмица болничен престой на венозни антибиотици), парапареца плюс съмнения за менингит ooooh! Ама тогава бронхопневмония се е смятала за очаквана реакция към ваксина ooooh! - била кофти партидата  #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Долгосрочните последици още си ги нося ...

На детето още не знам каква е; не дадох да го бодат и пипат изобщо. Но то и няма голямо значение сега, ако се наложи накой ден да се знае - това да ни е проблема  Laughing

# 116
А сега да ви питам нещо. Четох в едно писание от хомеопат, че има значение от каква кръвна група е имунизираният относно поносимостта му към дадена ваксина. newsm78
Да знаете нещо повече по въпроса?
Не съм срещала обяснения. Струва ми се, че кръвната група казва твърде малко за състоянието на организма, за да се направи такъв извод. Но пък има цяла теория за хранене според кръвната група която аз не подкрепям, така че знам ли?! И на мен ще ми е интересно, ако някой знае повече да сподели.
Коток пише, че  деца с кръвна група Б показват по-голяма склонност да се разболеят от полиомиелит. Но също нямаше обяснение.

Кристиян, в България бебетата в кувьоз не са при майките.Майките ги пускат само в определени часове. Честно казано, не ми се разказва цялата история. А постфактум и да ги удуша, това няма да промени факта, че детето ми е поело отровата.

# 117
Тук намерих кратко инфо за алергиите, предизвикани от ваксините:
алергия към ваксините   http://www.zdrave.bg/?c=e&id=12&rid=99

# 118
Ама виж какво пише най-долу
"Всички деца с алергия трябва да бъдат ваксинирани само в специално оборудване кабинети, съдържащи необходимите противошокови лекарства."
 #Cussing out

# 119
Малко размисли на глас:
- Кой държи на задължителните ваксини? - Повечето лекари (но дали наистина е така или има други фактори, различни от професионалното обучение и опит Thinking)
- Кой има интерес от задължителните ваксини? - МЗ официално вярва, че така се предпазва населението от болести и се спестяват пари за лечение на бюджета (държавата). Единствената доказана полза обаче е за бюджета на фармацефтични компании, които "дообучават" лекари...
- Кой определя държавната политика относно ваксините? - Лекарите? Лекарския съюз? МЗ? На каква база (изследвания и пр.)? Или пак опирами до фармацевтичните гиганти и техните "изследвания" и "статистики"?!?

Тук често се споменава, за лекари, които не ваксинират децата си, за педиатри, които приемат решението на родителите да не слагат ваксини без особени проблеми. Същото чувам от приятели и познати. Има, разбира се и единт процен заклети поддръжници сред педиатрите, които много тормозят родителите. Мисълта ми е, че явно и самите лекари не са така масово убедени в ползата и нуждата от повсеместно ваксиниране. Да не говорим пък за имунизационния календар, където повечето ваксини се изстрелват до годинката.

Как изглеждат имунизационните паспорти на децата? Гледам в кабинета на нашия педиатър една огромна картотека с надписани папки - дата на раждане и трите имена на детето - за моят син няма папка.
А как изглежда епикризата, с която детето е изписано от родилното отделение? Прикрепена ли е по някъкв начин към личната здравна картна на детето? Или е отделен "хвърчащ лист"?

Общи условия

Активация на акаунт