ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 69 090
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 90
Може ли, живо и здраво новородено, да развие двустранна бронхопневмония, броени часове след първата хепатитна ваксина???

П.С.  Meg1...

Произход     Клетъчна     Тъканен                                   Коментар
/вид/           линия           произход

Човек            MRC5            ембрионален бял дроб            "Нормални" диплоидни клетки.

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 22:46 от stelt77

# 91
Може ли, живо и здраво новородено, да развие двустранна бронхопневмония, броени часове след първата хепатитна ваксина???
Ааааа, Стелтче, специално за пневмонията съм убедена, че може...
Това е една много коварна болест, която при новородените може да се развие за няколко часа...
Забележи - даже и без ваксини...

# 92
Това е причината да питам:

От в. Янтра - 11.01

"Бебе почина ден, след като се роди
Момченце почина само ден, след като се роди. Детето се появило на бял свят на 5 януари в родилното отделение на горнооряховската болница. Раждането протекло при нормални условия и без усложнения. Малкият Божидар, който е второ дете на родителите си, се появил на бял свят около 10,30 ч. на 5 януари след предварително планувано секцио, с помощта на лекарския екип, ръководен от д-р Димитър Сотиров. Раждането преминало без усложнения, детето се родило 3,5 кг, изплакало и дишането му било чисто. И бебето, и майката се чувствали добре, обясни директорът на лечебното заведение д-р Миролюб Кожухаров. 18 часа по-късно обаче дежурната акушерка забелязала, че новороденото диша тежко. Тя веднага сигнализирала лекарския екип, който повикал за консултация дежурен педиатър. На бебето били направени преглед и рентгенови снимки, които показали, че дробовете му са чисти. Въпреки това горнооряховските специалисти потърсили съдействие от неонатологичното отделение на МОБАЛ. Екип от специалисти прегледал бебето и го транспортирал до отделението на болницата във В. Търново. Въпреки усилията на медиците, то починало на 7 януари.
Трупът му бил изпратен за аутопсия. По първоначална информация резултатите от нея са показали, че смъртта е настъпила от двустранна бронхопневмония. Лекарите имали съмнения и за РН несъвместимост между родителите. Назначена е и хистологична експертиза, резултатите от която трябва да излязат до няколко дни.
По случая е образувано досъдебно производство в полицейското управление във В. Търново."

Много жалко за бебенцето и родителите му... Никой, обаче няма да каже дали е ваксинирано вече (първият хепатит Б се слага до 24 часа след раждането), а то може и да не е....

# 93
  • Burgas, Bulgaria
на 1г.4м, трябва да се повтори полиото нали  newsm78--аз ве4е неискам да си тровя детето.И без това има съмнение 4е метхемоглобина му е над норма
ох как да кажа-много ме е страх от тези имунизации-как да не ги направя .да сега го опазих от тази но много скоро 6те запо4нат да ми звънят  Sick

# 94
Ето, написаното от теб дори потвърждава моите думи...
На снимките се вижда, че дробовете са чисти, а бебето умира малко по - късно от двустранна пневмония...
Жалко за бебчето и родителите му, но наистина е възможно да се случи, дори и без да е ваксинирано с каквото и да било...

# 95
Доктори плащат на родители, за да чуят техните притеснения защо не искат да ваксинират децата си.
http://www.msnbc.msn.com/id/28581743/

# 96
Доктори плащат на родители, за да чуят техните притеснения защо не искат да ваксинират децата си.
http://www.msnbc.msn.com/id/28581743/

Леле, тия колко са задръстени... В България, родителите плащат глоби, след като си кажат притесненията...   Mr. Green

# 97
По повод бронхопневмонията при новородено, мога да кажа наблюденията си в продължение на 1месец в неонатологичното отделение, гр. Плевен.
Дъщеря ми се роди недоносена и беше близо месец в кувиоз. Съответно в залата имаше още 6-8бебета. В някакъв момент някой от тях развиваха бронхопневмония. При положение, че постоянно се дават антибиотици (за всеки случай, не винаги има основание да ги дават) и това донякъде би трябвало да предпазва от подобни състояния. Отделно и уж стерилната среда.
На недоносени БЦЖ не се поставя.

# 98
  • гр.Добрич
на 1г.4м, трябва да се повтори полиото нали  newsm78--аз ве4е неискам да си тровя детето.И без това има съмнение 4е метхемоглобина му е над норма
ох как да кажа-много ме е страх от тези имунизации-как да не ги направя .да сега го опазих от тази но много скоро 6те запо4нат да ми звънят  Sick

Кой ще ти звъни? Решението за детето ти е само твое.
След като с мъжа ми се осъмнихме, че заболяването на детето ни е свързано с ваксината против Заушка, категорично решихме, че няма да поставяме повече ваксини. Така и ни остана да сложим последното ДТК. Доктора няколко пъти ни пита и тъй като ние не отидохме, повече не ни е питал.

# 99
Ааааа, Стелтче, специално за пневмонията съм убедена, че може...
Това е една много коварна болест, която при новородените може да се развие за няколко часа...
Забележи - даже и без ваксини...

явно може....при нас незнам дали е от ваксина...тогава не бях информирана и ваксинирах до годинка...но вече..само през трупа ми... Laughing
родих преди 2 години и половина,лятото на 2006 година в 22 часа вечерта...нармално раждане..при раждането бебето беше прегледано и нямаше проблеми...след което на следващия или на 3-ия ден(това трябва да видя по документи)...забелязах че бебето повръща изпитото малко мляко и има температура...не висока...прегледаха го и му направиха снимка...имаше измемения на дробчетата и ни държаха 6 дни в болницата на антибиотик...
незнам как се получи това....питаха ме дали аз съм била болна ...а аз бях наистина 2 седмици с болно гърло..дори на антибиотик....казаха ,че било от това... newsm78

# 100

На недоносени БЦЖ не се поставя.

Поставя се и още как! Моята дъщеря се роди с асфикция в 33 г.с. , беше на апаратно дишане 10 дни, не ми даваха особени надежди за нея. Имала кръвоизливи в мозъчните стомахчета и пр. Но не пропуснаха да и сложат двете задължителни ваксини преди да навърши коригирана възраст. И никой не ме попита, нито ми съобщи за това!
На изписване видях в епикризата, че веднага след като е минала на самостоятелно дишане, са и ги поставили.  #Cussing out

# 101
Stelt, благодаря за инфото за диплоидните клетки.... Настръхнах направо... Не искам да знам как и от къде се взимат.... И това ми било хуманна медицина... #2gunfire

За мен е безмислено да се правят профилактични кръвни изсладвания на дете. Някой може ли да изтъкне доводи за обратното (става дума за здраво бебе, без каквито и да било съмнения за нещо си, без нужда от изследвания за ясла или подобни)?

# 102
Като коментирате идеята да се направи информативна тема за заболяванията, срещу които сме задължени да си ваксинираме децата и за самите ваксини... Си мисля: трябва да се опишат болестите, как се заразяваме, как протича заболяването и колко често се срещат случаи при които има тежки последствия (всичко това подкрепено със статистика, за да е коректно и неапокалиптично). Защото на майките най-големия ужас е, че ако не си ваксинират децата срещу заушка например, детето им веднага ще се разболее и ще настъпят усложнения от сорта на менингит, енцефалит или стерилитет... И след като се изясни какво представлява заболяването, да се посочи какъв е процента на заразили се ваксинирани и неваксинирани. И последно да се посочи какви са рисковете от поставянето на ваксината...
Спомням си, че когато слагахме на малката Пентаксим, докторката ми каза: "Не се стряскай от написанато в листовката.... изключително рядко се случва нещо подобно" Тук ще вметна, че ми се струва, че листовката, към която даде линк Стелт, не е съвсем пълна... та това ме навежда на мисълта, че и другите листовки на Изпълнителната агенция по лекарствата не са съвсем пълни... Имам и други притеснения относно листовки на разни медикаменти, но не е сега моментът...

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 12:09 от irchick

# 103
multimodal, аз мога да говоря само за Плевенското неонатологично отделение, а и да не говорим, че по принцип изобщо не бива да се поставят. В епикризата на дъщеря ми изрично пише БЦЖ - биопродукт - НЕ! Но хепатит В бяха сложили. Аз сложих и втората доза когато направи 6месеца, все още не се бях отказала напълно от ваксинирането. След това обаче приключих и до сега няма нито една ваксина.

# 104
4естит Рожден ден на Стелт!
Да си жива и здрава, и все така ревностна защитничка на антиваксинирането.

Общи условия

Активация на акаунт