ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 69 079
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте на всички...
Вече мога и аз да се запиша тук...
Тъй като ми дойде като гръм от ясно небе, моля, дайте ми някакъв съвет - какво да правя оттук нататък...
  Praynig

# 76
Джуличка, прочетох през какво сте преминали, много съжалявам за ужаса, който сте изживели всички.
Моят единствен съвет е никакви ваксини повече. Никакви реимунизации или допълнителни ваксини, особено при това положение.

Ето защо всички тук за това говорим, но 90% от хората ни изкарват луди, или ненормални, когато казваме, че ваксините могат да причинят сериозни увреждания и т.н.
Защо човек трябва да опре до това, за да помисли малко?

# 77
Момичета и момчета, иска ми се да направим тема за болестите, срещу които има ваксини (или поне задължителните такива)... Информативна тема, за хора, които не харесват ваксините, но се страхуват от болестите... Имаме достатъчно инфо, но е разхвърляно из темите...

# 78
Джуличка, прочетох през какво сте преминали, много съжалявам за ужаса, който сте изживели всички.
Моят единствен съвет е никакви ваксини повече. Никакви реимунизации или допълнителни ваксини, особено при това положение.

Ето защо всички тук за това говорим, но 90% от хората ни изкарват луди, или ненормални, когато казваме, че ваксините могат да причинят сериозни увреждания и т.н.
Защо човек трябва да опре до това, за да помисли малко?
Винаги съм казвала, че всеки има правото да се грижи за своето дете, както той прецени...
Не само, че не сте луди, а дори сте смели, за да направите едни от първите крачки..
Моите уважения...   bouquet
Но сега сама за себе си не мога да взема решение...
Ако не го ваксинирам повече, тогава за какво изобщо съм рискувала живота му досега ???
А доколкото знам, ако не му направя всички реимунизации, все едно, че изобщо не е имунизиран, нали ?
Или греша ?
Обаче, как пък да го имунизирам сега, след това, което преживяхме...
Честно ви казвам, никога и на никой не пожелавам да преживее това, което преживях аз и никога да не е след това на този кръстопът, на който съм аз в момента...

# 79
Здравейте на всички...
Вече мога и аз да се запиша тук...
Тъй като ми дойде като гръм от ясно небе, моля, дайте ми някакъв съвет - какво да правя оттук нататък...
  Praynig

Аз бих те посъветвала да се обърнеш към хомеопат, за да си сигурна, че това повече няма да се повтори, или да се появят други проблеми с детенце. Дано не се случва нищо повече де..  Praynig
Също - да използвате, докато случаят е пресен, ЛЛ да ви прати на комисия за пълно освобождаване от ваксини. Разбира се, изборът е твой.., нямам идея какво ти е отношението към тях. Все пак не е лошо да попрочетеш това-онова, за да прецениш как ще процедираш нататък.

Имам една молба, дано не те притеснявам много... в момент като този. Смятам, че е важна тази информация, особено за следващите, които ще се сблъскат с подобен проблем.
Би ли споделила всички подробности и резултати от изследванията, които се коментираха в Педиатрията  (за Инфекциозна - нямам думи! Close) Как се доказа, че това, което се е случило с детенцето ти, е постваксинална реакция? Особено след като ваксината е сложена преди няколко месеца..

# 80

Имам една молба, дано не те притеснявам много... в момент като този. Смятам, че е важна тази информация, особено за следващите, които ще се сблъскат с подобен проблем.
Би ли споделила всички подробности и резултати от изследванията, които се коментираха в Педиатрията  (за Инфекциозна - нямам думи! Close) Как се доказа, че това, което се е случило с детенцето ти, е постваксинална реакция? Особено след като ваксината е сложена преди няколко месеца..
Значи, пред мен не са коментирали кой знае колко резултатие от изследванията...
В смисъл - гледаха ги, мърмореха си нещо и започнаха да ме разпитват...
Може би най - важното (което всъщност ги насочи в тази посока), беше това, че аз им казах за реакцията, която бебето ми имаше около 2 месеца след имунизацията...
Ето за какво говорим: една вечер свалих бодито на бебето, за да го къпем...
Напипах някаква бучка на ръчичката му ( на мястото, където беше поставена ваксината)...
Когато го погледнах, се ужасих...  Shocked Shocked Shocked
Имаше голямо, кръгло, подуто гнойно топче, мястото около което беше зачервено...
Големината на топчето беше около....  Thinking
Не знам колко да кажа, но за да добиете представа, ще кажа, че беше голямо колкото една средно голяма джанка....
Уплаших се, естествено, повиках татко му и когато той го гушна и завъртя ръчичката му, за да види топчето, то взе, че се спука...
От него изтече голямо количество гной, а това, което представляваше мястото после, беше като един спукан, увиснал балон...
Като (много странно) си личеше къде е минала иглата и мястото стоеше като дупка, навлизаща чак навътре в плътта на детенцето...  ooooh!
Както и да е, не знам защо, но не отидохме на лекар...  Embarassed
Съжалявам сега, но и да бях отишла - какво ?
То вече е било в организма на детето ми...  Sad
И мястото на топчето зарастна (остана зачервено още известно време, но вече без гной) и ние решихме, че всичко е наред...
Не е имало Т детето, не е повръщало....
Нищо, разбирате ли ?
Та, когато разказах това на лекарите днес, сякаш само затвърдих това, което си мислеха, но все пак не ми казваха...
Пак казвам, че имам чувството, че ако не бях помолила професорът "неофициално" (точно така си му го казах) да ми каже какво е неговото мнение за късна реакция, той изобщо нямаше да ми го каже...
Така си мисля, не знам дали е така...
Важното, обаче е, че ми го каза, написа диагнозата за личната ни лекарка и това беше...
Надявам се поне малко да съм била полезна на някой...

# 81
Ако не го ваксинирам повече, тогава за какво изобщо съм рискувала живота му досега ???
А доколкото знам, ако не му направя всички реимунизации, все едно, че изобщо не е имунизиран, нали ?
Или греша ?
Рискувала си го, защото не си знаела. Не се обвинявай! Това не означава, че трябва да продължаваш.
Относно тези първи реимунизации, лекар е споделял с мен, че няма данни антителата да се качват след реимунизация. Поддържа ли се ooooh! Аз се чудя дали изобщо има данни за образуването на такива антитела...но това е друг въпрос.

Момичета и момчета, иска ми се да направим тема за болестите, срещу които има ваксини (или поне задължителните такива)... Информативна тема, за хора, които не харесват ваксините, но се страхуват от болестите... Имаме достатъчно инфо, но е разхвърляно из темите...
точно същото си мислех тази сутрин. дори феновете на ваксините могат да се замислят и поне да разредят приемите, ако не да ги откажат. ваксина против тетанус на бебе в нашите условия ми се струва малоумно, дори ако се приеме, че има смисъл от подобна!

# 82
Джуличка, ужасно е това, което сте преживяли.. Искрено ти съчувствам.  Hug

Виждам, че си объркана (и това е нормално), не се обвинявай за нищо, доверила си се на лекарското мнение..
Не си имала информация, по-различна от тази, която дават по принцип.., а тя е безкрайно малко.
Впрочем като нямаме право на избор...  Confused

Момичетата предлагат да съберем информация за болестите, с/у които се имунизира и съответните ваксини.
Сигурно ще го направим, но ще отнеме време, затова бих ти препоръчала да прочетеш някои неща и да изгледаш филма "Ваксините - скритата истина". Книгата на А. Коток - "Ваксините - въпроси и отговори за мислещи родители" е много полезна, както и главата за ваксините от "Световната конспирация срещу здравето" на д-р А. Гълъбов.
Това като за начало.., има страшно много информация в нета, стига да имаш желание да се запознаеш.

След като имаш достатъчно информация и можеш да си отговориш на въпроса какво печелиш и какво рискуваш, сама ще вземеш решение какво да правиш по-нататък.

# 83
Джуличка, добре дошла! Естествено, много съжалявам за повода да се запишеш тук...

Реакцията, която Енрико е имал два месеца след ваксината: понякога така изглежда изчистването на тялото от ваксина след прием на хомеопатично средство с тази цел. Тялото се чисти през кожата, чрез гнойта... Не го обяснявам добре, обаче... Все пак поне мога да ти дам координати на много добър класически хомеопат - ще ти помогне да преудолееш страха си от възможни болести в бъдеще.

Предложението на Стелт: Мисля си, че ще е полезно да съберем информация в две насоки - колко често се среща дадената болест, при какви обстоятелства, какви са последиците от нея, в къкъв процент от случаите има трайни неблагоприятни последици и пр...
- какви са методите и средствата за лечение.

И един въпрос: какво значи "човешки диплоидни клетки" - някои ваксини пише, че се култивират в такива...

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 17:49 от Meg1

# 84
И един въпрос: какво значи "човешки диплоидни клетки" - някои ваксини пише, че се култивират в такива...

"диплоидни клетки MRC5"

Много ми е мътно това, но не знам защо го свързвам с ембриони...

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 22:35 от stelt77

# 85
Стелт, момичета, аз бих искала да помогна, много, за информативната тема / още в предишната прочетох за предложението /, но нямам никакво време. Няма смисъл да обещавам и да не изпълнявам. Съжалявам, че не мога да бъда полезна.

# 86
Благодаря на всички, които се включиха...   bouquet
Да кажа и тук - сега се връщам от личната лекарка (много печена жена), която каза, че ще направи каквото аз реша, а и всичко, което зависи от нея, за да ни "освободят" от ВСИЧКИ останали ваксини....
Аз й казах, че дори и да не ни "освободят", най - вероятно детето ми никога повече няма да бъде ваксинирано...
Тя каза, че ако това е нашето решение, тя е съгласна с него...
Това е за сега....

# 87
Джуличка, нормално е да си объркана, за това можеш да прочетеш предишната тема, или поне началото. Да изгледаш 2те филмчета, които са пуснати там. Просто да се информираш.
От там нататък решавай как ще постъпите точно.
Относно реимунизациите - за мен те са още по-голяма глупост. Не може никой да ме убеди, че 1г след първото ваксиниране има някакъв смисъл да се прави допълнително такова за същата болест и едва ли не да се изкарва, че всичко е безсмислено ако я няма тази реимунизация.
Това трябва да е най-малкото което да те притеснява.

# 88
Джуличка, искрено се надявам да нямате повече проблеми.  Hug
Чела съм и за други случаи, в които майките описват за такива "топчета" след ваксина. Ако се разровиш из нета, има ги в изобилие. Точно това е един от проблемите, с които искаме да се преборим - майките са успокоявани, че каквато и реакция да има тя е нормална или видиш ли не може да е от ваксината.
Сега като чета наредбите и т.н. стигам до заключението, че дори и температура да има ЛЛ е длъжен да си попълни документите за реакция от ваксини и да си ги прати по каналния ред, а не да обяснява, че като се даде Панадолче и всичко е о'к.
За съжаление все още сме в началото на оформяне точно на тази информация и кога ще е готово не се знае.

Christian, благодаря ти за разясненията!   bouquet

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 20:01 от Passiflora

# 89
......Относно реимунизациите - за мен те са още по-голяма глупост. Не може никой да ме убеди, че 1г след първото ваксиниране има някакъв смисъл да се прави допълнително такова за същата болест и едва ли не да се изкарва, че всичко е безсмислено ако я няма тази реимунизация......
Това трябва ли да означава, че детето би трябвало да има вече "имунитет" ???  Thinking
Това, разбира се, ако следваме тяхната логика...

Общи условия

Активация на акаунт