ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 68 904
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 810
  • Варна, морето и сините вълни!
Christian, интересно....
На кой му бяха прадложили еФтинко да си сложи ваксината в офиса? Дали няма тази партида да дойде специално за вас  Sick

На нас... Sick

# 811

И 1 милиард да умрат от ваксината Гардасил,Ще се препорьчва... Twisted Evil

Сигурно. ooooh!
Колко ли ще са пък онези,които ще останат без поколение след тази ваксина и с някаква инвалидност?Не ми се мисли за броят им. Close
Гледам в статията имаше за испанските слу4аи.По тоя повод за тези де4ица,които са с много тежка епилепсия след ваксинирането им с тая отрова,коментарът на педиатъра на моята дъщеря беше"Какво от това?Все пак тази ваксина ще се развие,а сега е нормално да има и такива слу4аи.Един ден вси4ки жени ще са благодарни." Shocked
Това по повод,4е пак ми прави пропаганда за ваксинирането.Хем знае много добре мнението ми и пак продължава.Един 4ас спорихме с него културно,като излезнах отвън имаше доста изнервени от 4акане май4ета. Rolling Eyes

Дъщеря ми има варицела в момента,затова отидох,за да освидетелства болестта.Казва ми"Ето на ако беше ваксинирала,когато ти настоявах,сега това нямаше да се слу4и". Joy
Питам го,а не е ли по_добре да прекара това на 5,отколкото на 25?Каза ми не,защото от варицелата можело и да се умре,ако се разпространи 4рез кръвтта инфекцията.Пак питам,4е нали за това детето трябва да е с лоша хигиена и по4ти никакви грижи?При добри грижи кой ще допусне такова нещо?Да оба4е,казва той ваксинираните боледували по_леко.Което не е вярно,дъщеря ми да има 20 пъпки,а ваксинираните й съу4еници са я прекарали по данни на родителите им доста по_тежко.

Изкара ми някакви смущаващи цифри за смъртни слу4аи по Англия...с две думи,много заплашват,за да стресират родителите,много убедително говорят и ако 4овек не е информиран,наистина ще  е цяло 4удо да се оттърве от поредната доза отрови4ка. Sick

# 812
Добре, де, четох Марица и се замислих: Самите педиатри каква полза имат толкова да славословят ваксините? Нещо в джоба им ли влиза от всяка поставена ваксина, що ли? Или пък тук в БГ от РИОКОЗ им правят чак такива проблеми при несложена ваксина, че докторите всячески се опитват да избегнат разправии и агитират за ваксини? Не разбирам.

# 813
Не всички агитират - моята въобще не ми е намеквала нищо, след като й казах, че няма да слагам ваксини... За някои ваксини педиатърка ми каза, че са безсмислени - Превенар например... Мисля, че голяма част от тях действат според собствената си убеденост...

# 814
Евридик@ ,при4ините са много.
Те по време на обу4ението тази 4аст с ваксините я изу4ават като профилактика.Като на4ин за подобряване живота на населението...И аз съм била у4ена така,впоследствие се убедих,4е няма нищо общо с действителността.
Други полу4ават доходи от сложени ваксини,изписване на то4но определени медикаменти...
В нашата поликлиника педиатрите се делят на 2 вида_такива,които пътуват много и такива,които не го правят.Пътуващите досаждат и стават банални с пропагандата ЗА,другите те оставят да си решиш сама.Под пътуващи имам предвид ходене по симпозиуми,конгреси,командировки,които се поемат от някоя си фирма,за да се рекламират след това продуктите им.
И  да,правят им проблеми за несложени ваксини и това от4итат и обясняват.

# 815
ПОТРЕСЕНА СЪМ от масираната атака, която започна тук за ваксината срещу менингококи!!! Миналата седмица се появи малко събщени във вестниците, че МЗ смята да я вкара заедно с още една от догодина в залължителните. Преди малко в новините на БТВ (една от най-гледаните) дадоха репортаж за починало детенце в ДГ от менигококов сепсис. Дадоха и педиатър, който обясни, че било от срив в имунната система и майки да други деца, колоко са притеснени, после пак педиатърът, който посъветна да се слага такава ваксина и пак майките, които заявиха, че е престъпления след като има ваксина, тя де не се ползва у нас  Sick
Поняко направо си мисля, че живея в Матрицата....

# 816
Точно снощи си мислех и аз колко време им трябва да започнат да пропагандират ваксината. Дори бях изненадана от това, че нищо не споменаха, а специалистът се изказа много умерено. Днес наваксаха обаче. Близък педиатър преди време ми каза, че за него лично няма ваксина, която да е ефективна срещу менингококите и децата му нямат такава (за други не си призна  Wink).

# 817
Явно нещо не разбирате... я вижте тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362219.0

# 818
Близък педиатър преди време ми каза, че за него лично няма ваксина, която да е ефективна срещу менингококите и децата му нямат такава (за други не си призна  Wink).

Ти го питай тоз как въобще се доказва ефективност! Това вече сме го изтъркали в темата..
Просто такива доказателства няма, ваксинират няколко поколения на базата на някакви измислени догадки.  ooooh!

# 819
  • Sofia

Извинявам се за спама, в момента чета темата и сигурно ще имам въпроси после, но Stelt77, мога ли да те помоля да си оправиш първия линк в подписа, понеже води към сайт, който се опитва да инсталира троянски кон и така или иначе не се отваря (програмата ми го блокира).

# 820
Извинявам се за спама, в момента чета темата и сигурно ще имам въпроси после, но Stelt77, мога ли да те помоля да си оправиш първия линк в подписа, понеже води към сайт, който се опитва да инсталира троянски кон и така или иначе не се отваря (програмата ми го блокира).

При мен няма никакъв проблем, отваря се от раз; да не е проблема в твоя компютър???

# 821
Самите педиатри каква полза имат толкова да славословят ваксините? Нещо в джоба им ли влиза от всяка поставена ваксина, що ли? Или пък тук в БГ от РИОКОЗ им правят чак такива проблеми при несложена ваксина, че докторите всячески се опитват да избегнат разправии и агитират за ваксини? Не разбирам.

Да, получават пари за всяка сложена ваксина и подлежат на санкции за несложени ваксини (като цяло доста ги тормозят и те искат за всичко да са изрядни):

Цитат
Здравната каса заплаща на общопрактикуващия лекар 1.60 лв. за всяка поставена имунизация и реимунизация (вкл. проба Манту), плюс 4.50 лв. (за дете от 0 до 7 год.) и 6.50 лв. (за дете от 7 до 18 год.) за съпътстващия профилактичен преглед. В големите градове общопрактикуващите лекари имат стотици пациенти и въпросните суми представляват значителна част от месечния им доход.
Отделно от това Здравната каса може да наложи санкции на лекаря за недостатъчно ваксинационно покритие, както и да изиска от него участие в допълни кампании за осигуряване на нужното покритие.
В светлината на тази информация, не е чудно, че повечето доктори избягват да отговарят на неудобни въпроси, измъквайки се с клиширани фрази.
* цените може и да са се променили, откакто го писах това

Отделно, едва ли би им се отразило много добре на реномето да говорят срещу ваксините. И на последно място, някои действат И по вътрешно убеждение, че ваксините носят полза на човечеството.

# 822
  • Sofia
И на последно място, някои действат И по вътрешно убеждение, че ваксините носят полза на човечеството.

По мои впечатления ПОВЕЧЕТО го правят именно заради вътрешното убеждение.

# 823
И на последно място, някои действат И по вътрешно убеждение, че ваксините носят полза на човечеството.

По мои впечатления ПОВЕЧЕТО го правят именно заради вътрешното убеждение.

Колко е вътрешно - не знам, по-скоро натрапено при промиването на мозъци в медицинските университети.
Няма мислещ човек, още повече добре информиран.., който да не е насяно, че това е един голям абсурд!  Peace

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 11:28 от multimodal

# 824
  • Sofia
Няма мислещ човек, още повече добре информиран.., който да не е насяно, че това е един голям абсурд!  Peace

Има разбира се. Има много добре информирани хора, които не са на вашето мнение. В медицината често срещаме подобен "абсурд", хората възприемат информацията по различен начин.
Много неприятно впечатление ми направи предната тема, която е изключително досадна за четене и още се боря с нея - и едните и другите се обвиняват, че са коне с капаци, а не приемат, че има хора, които не споделят тяхното виждане.
Да не говорим колко са досадни теориите за световната конспирация. Според мен те са подигравка със страховете на майките, които се опитват да намерят някаква ИСТИНСКА информация тук.

Общи условия

Активация на акаунт