ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 68 894
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 840
Това за СПИН-а ми направи огромно впечатление и на мен, когато гледах филма "Ваксините - скритата истина". Толкова е очевадно, но никой не си задава този въпрос...аз също не бях.

# 841
  • Sofia
Ако позволите само нещо да допълня, виждам че е писано по въпроса.
В момента тече петиция за включване на менингитната ваксина към задължителните. Доколкото виждам доста майки подписват.
Колкото до МЗ и това какво ще включи към имунизационния календар - аз присъствах на заседанието на НС, където бе решено календара да бъде обновен и в него да се направят промени, съобразени със световните стандарти.
Желанието на самата комисия бе за децата да бъде направено най-доброто и лично за мен повечето от изказалите се бяха очевидно съвсем добронамерени. Членовете на комисията не се ангажират с това кое е най-доброто, бяха поканили националните консултанти да изготвят експертно становище, относно това какви точно промени е редно да се направят, така че на децата да се предложи най-доброто. Промяната и допълненията са предложени именно от експертите, но те далеч не са приети. Ще има специална работна група в МЗ, на която ще бъдат обсъдени тези предложения и тогава ще се вземе решение. Не виждам проблем представител на сдружението на дечица, пострадали от ваксини (или друг заинтересуван) да даде своето становище и зададе съответните въпроси.
Между другото на самото заседание една от доцентките (не помня името) изказа мнение, че следването на световните стандарти не е добра идея, защото е важно дали тези болести ги има в БГ и каква е смъртността/уврежданията от тях, та ние ще въвеждаме нови ваксини.
Така че както виждате дискусията по въпроса все още тече.

ПП. Бях на заседанието като зрител по почти случайно стечение на обстоятелствата, иначе нямам нищо общо с МЗ или НС Laughing

# 842
NBM ,4ета те и си мисля колко е вярна поговорката"Пътят към ада е осеян с добри намерения". Confused
Каквото и да си говорим тук,за въвеждането на тези ваксини,който е решил,4е ще направи добро на детето си като ги постави,ще го направи.Последствията от тях,а и неефективността им ще се установят едва след като се ваксинират доста деца.Както стана тук.
Специално за Превенар_а,ти го казвам,4е аз видях със собствените си о4и колко деца в нашата зона бяха ваксинирани и какъв бум на менингити настъпи след това.Отделно пък повтарящите се отити и ангини,за които педиатрите тук си измислиха оправдание"До 15 отита на година е нормално".Дори нямаш представа колко ми се е идвало да ги убия,4увайки това.Всеки УНГ ще ти каже какви са последствията от пове4е от 4 отита.

Мисля си,4е родителите биват ужасно манипулирани относно здравето на децата им 4рез педиатри,медии...Жалко,но е факт.Сметката я плащат децата.

# 843
NBM случайно да се спомена ваксините да станат препоръчителни или не?

# 844
NBM, споменаваш пострадалите, но малко от нас тук са пострадали, понеже повечето изобщо не сме слагали ваксини. Дали биха приели да изслушат стнавище за препоръчителност, вместо задължителност?

# 845
Дали биха приели да изслушат стнавище за препоръчителност, вместо задължителност?
Дори и такива да станат,пак няма да я има онази свобода на ли4ен избор,каквато би трябвало да имаме.
Едва ли можем да раз4итаме и на вярно поднесена информация относно ефектите на ваксините.

# 846
Марица, така е, но знаеш, че повечето хора не желят да мислят и да поемат отговорност - предпочитат някой да им каже какво е по-добро за тях, особено когато става дума за болести и лекари.
Но за мен е погазване на човешките ми права и свободи да има задължителни ваксини и неспазването на тази задължителност да води до глоби и други наказания (лишаване от ясла).

# 847
  • Пловдив
Повечето хора не желаят и инфо, не искат да им се говори, по- добре, според тях, е да не знаели какво точно би могло да се случи...
Това е същевременно и бягство от отговорност.

# 848
  • Sofia
Добре, тогава мога ли да ви помоля накратко да кажете вашите възражения срещу допълването на календара с тези 2 ваксини. Не обещавам, но е възможно да се отвори възможност да изкажа някои от аргументите ви. Вие какво бихте попитали например представителите на МЗ, които предлагат тази промяна (освен за препоръчителността, разбира се, не мисля, че тук има спор някакъв, аз също съм за, не може да живеем в стари времена и подобни заповеди да се скускат отгоре).
Става въпрос за добавянето на менингитна ваксина и смяната на тази по ЗК с Пентаксим.

# 849

Но за мен е погазване на човешките ми права и свободи да има задължителни ваксини и неспазването на тази задължителност да води до глоби и други наказания (лишаване от ясла).

Taka e,разбира се.Систематизирано,задължително и без оглед ваксиниране трябва да престане.
Въпросът оба4е с детските градини ще остане известно време.

NBM,моите възражения са:неефективност на тези ваксини,недостатъ4на или скрита наро4но информация относно страни4ните ефекти на съставките им.В дългосро4ен план няма никакви данни за о4акваният положителен ефект и също така бих поискала информация за пораженията върху НС след въвеждане на такива ваксини.
В момента се говори малко по-свободно за тази връзка и някои ваксини,излизат материали в сайтове,където не съм и о4аквала да публикуват подобни неща.
Така 4е е добре преди да се предприеме такава промяна,да се премисли добре.Мег го е казала прекрасно " повечето хора не желят да мислят и да поемат отговорност - предпочитат някой да им каже какво е по-добро за тях, особено когато става дума за болести и лекари",така 4е въвеждайки ги в календара много хора въобще няма да пожелаят да бъдат информирани за какво то4но става въпрос.
И ако главната цел на това занятие е "да даде най-доброто на децата" то е по-добре да не допукат тези ваксини въобще в употреба.

# 850

Става въпрос за добавянето на менингитна ваксина и смяната на тази по ЗК с Пентаксим.
Поливалентните ваксини крият много по-голям риск. Peace
Ваксините са с недоказана ефективност, поради обстоятелството, че са прилагани много други допълнителни мерки, едновременно. Мария.Ст ти го е написала. Освен това наличието и растежа на туберкулозно болни в последните 20 години, колкюш и пр. доказват точно обратната теза - не само че са неефективни, но и поддържат наличието на т.е. нар. епидемични болести. Всъщност теорията на стандартната медицина за епидемиите е на много грешна основа..  ooooh!
Ако почетеш малко повече в старите теми, ще ти се изясни. Peace

# 851
Цитат
.. ето тази информация и аз се опитвам да намеря в огромните теми за ваксините. Каква е вероятността детето да се разболее сериозно със сериозни последствия от болестта, ако не е ваксинирано, и каква е вероятността да получи усложнение от ваксина, ако реша да го ваксинирам.
За съжаление сред многото безполезни дебати е трудно да се намери тази информация
Аz например не си zадавам такива вьпроси zаЩото се баzирам на биология и микробиология.Там са отговорите.
Няма вируси,няма патогенни бактерии...какво има тогава вьв ваксините?

БГ е една от страните,в които се експериментират нови лекарства,ваксини и тн.
Очаква се таzи zа ХПВ да стане zадьлжителна.
След някакви опити с животни 25 000 крави са станали беzплодни.Днес го четох.
Паzете се. Peace

# 852
Здравейте момичета и момчета. )))
Скоро не съм ви чела, но влязох за да ви пусна тази статия, не знам дали е публикувана вече тук. ))))

http://www.dnes.bg/article.php?id=66487

# 853
  • Sofia
Здравейте момичета и момчета. )))
Скоро не съм ви чела, но влязох за да ви пусна тази статия, не знам дали е публикувана вече тук. ))))

http://www.dnes.bg/article.php?id=66487

Под статията има интересни коментари. Как ще коментирате посочените статистики и усложнения?

Между другото това е цялата статия:
http://www.puls.bg/health/mind/news_1802.html

# 854
Коментарите са платени както и самата статия.

Общи условия

Активация на акаунт