ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 68 930
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 870
Колко хора познавате, които имат желание да се откажат от вредните си навици, любимите храни и прочее?
Вече много.  Wink

# 871
ето това ми направи много голямо впечатление от листовката на Превенар:
Предклинични данни за безопасност

Едно изпитване за токсичност (13 седмици, 5 инжекции, по една на всеки три седмици) при многократно интрамускулно приложение на пневмококова конюгатна ваксина при зайци не дава никакви доказателства за някакви значими локални или системни токсични действия.

Проучвания за токсичност при многократно подкожно приложение на Prevenar (13 седмици, 7 инжекции от клиничната доза, по една през седмица, последвани от 4-седмичен възстановителен период) при плъхове и маймуни не дава никакви доказателства за някакви значими локални или системни токсични действия.

След подобни данни, ваксината се пуска за проба върху хора! Дали и ние не участваме в експеримента?

# 872
  • София и там където не се пуши
agneshka явно сме в експеримента.

# 873
а, мерси! аз не участвам Laughing Американците са преди нас този път!

# 874
Вие какво бихте попитали например представителите на МЗ, които предлагат тази промяна (освен за препоръчителността, разбира се, не мисля, че тук има спор някакъв, аз също съм за, не може да живеем в стари времена и подобни заповеди да се скускат отгоре).
Става въпрос за добавянето на менингитна ваксина и смяната на тази по ЗК с Пентаксим.

Ако наистина имаш възможност да го направиш, за мен по-важен аргумент от препоръчителността няма. Дори и само това да променят, пак е огромна крачка, а конкретните спорове дали да е тази ваксина или онази нямат такова значение при положение, че не са задължителни.

# 875
NBM, на мен ми се иска ваксините по ЗК да не са многокомпонентни (каквато е Пентаксим)...  По-добре да са повече на брой, но за по-малко заболявания накуп... Не знам, обаче как да се аргументираш за такова искане, след като в Германия се слага шествалентна ваксина...    Tired 

# 876
  • София и там където не се пуши
а, мерси! аз не участвам Laughing Американците са преди нас този път!

Аз имам предвид - българските деца и аз вече не съм.

# 877
Логиката зад многокомпонентните ваксини е, че за 5-6 ваксини се вкарват веднъж "помощни вещества"  като живак, алуминий и формалдехид. Иначе ще трябва 6 пъти по толкова да поеме организма. Не казвам, че одобрявам...но това е, което съм чувала от лекари, препоръчващи Пентаксим пред отделни ваксини.
За мен най-важният въпрос да отпадне задължителността.

Дороти, разбрах те от първия път Hug

# 878
agneshka, това за по-малкото тимеросал и формалдехид е шменти капели. Simple Smile

Логиката да се слагат отделно ваксините е, че всяка от тях предизвиква в организма ответна реакция, която според докторите води до имунен отговор. Да, но като се сложат 5 ваксини едновременно, какво ще стане с организма?? Каква ще е тая имунна система, за да издържи на тоя шок, и какви "отговори" ще даде на всички (свински, маймунски, пилешки и или от мъртви ембриони) заразени тъкани??
Да не споменавам ужасите, които могат да се очакват при взаимодействие между самите тях..  ooooh!

А пък ако се получат нежелателни реакции или алергии, как ще се разбере коя точно компонента е направила белята?

# 879
multimodal , абсолютно съм съгласна. Просто споделих логиката на поддръжниците на поливаксините. По никакъв начин не я подкрепям. Naughty

# 880
multimodal , абсолютно съм съгласна. Просто споделих логиката на поддръжниците на поливаксините. По никакъв начин не я подкрепям. Naughty

Абе може да се мисли доколко е достоверна тая логика, или е само за пред хората.., за да прикрие основната. Wink
Интересното е, че много хора се връзват на плитки обяснения от тоя сорт..  newsm78

# 881
С една поливалентна се спестяват милиарди,от друга страна се иzпьква раzвитие в медицината...Вижте как в едно сложихме 6.Браво на нас Mr. Green

# 882
  • в моя свят
С една поливалентна се спестяват милиарди
И според мен е така.Обаче е жалко,не стига,че фармацевтичните компании печелят нечувани суми от ваксините,ами и спестяват пари за сметка на здравето на децарта ни.

# 883

Абе може да се мисли доколко е достоверна тая логика, или е само за пред хората.., за да прикрие основната. Wink
Интересното е, че много хора се връзват на плитки обяснения от тоя сорт..  newsm78

Много високо качваш летвата...   Laughing  Почти всички доводи, които съм чула ЗА поливалентните ваксини (включително и от педиатри) е, че се спестява от боцканията...   Crazy 

# 884
  • Sofia
.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 16:45 от NBM

Общи условия

Активация на акаунт