ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 68 913
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 885
От колко хиляди години сьЩествува човечеството? Или може би милиони?
От колко години има ваксини?От около 100.
Преz теzи милиони или хиляди години,човеците са иzмирали от полио,морбили,тетанус,коклюШ?
Заради теzи ли болести продьлжителността на живота е била преди хиляди години 25 години?
Или има други фактори?
За 100 години с ваксини и благодарение на тях ли живеем днес до 80 или до 1920 беz ваксини пак сме живяли до толкова?
Уважавам мнението на всеки.Но когато става дума zа очевадни неЩа сьм доста раzочарован от хората.
И zа това,че имаме моzьк има раzли4ни мнения,макар,4е пове4ето се сьгласяват с нали4ието му.
При ваксините е подобно и в сьЩото време тотално обратно.Повечето са ЗА ваксините zаЩото пове4ето са на това мнение.А не,4е някой го е докаzал zа истина.Стаден принцип.

# 886
  • Sofia
.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 17:40 от NBM

# 887
  • на плажа
NBM, няма друг отбор. Всички сме в един отбор. Радвам се, че все повече започва да се говори по въпроса за задължителността на ваксините и премахването и.
 Сега видях, че си се редактирала. Не се засягай. Тук наистина някои съфорумци се изразяват по-остро, но повечето сме свикнали и сме го приели като част от виртуалния облик на човека отсреща.
 Не искам да крещя, но ще помоля настойчиво:
 Моля ви, спазвайте добрия тон и не бъдете крайни и нападателни! Много хора, които искат да се информират или споделят мнение, макар и различно от нашето, се отказват да четат темата и ние си оставаме затворено общество, което отблъсква всички, с различно от нашето виждане по въпроса с ваксините. Не е необходимо да се замеряме с лозунги. Всички искаме най-доброто за децата си. Нека не ги превръщаме в аутсайдери, а да вложим усилията си в това, да популяризираме нашата теза, да докажем правото си на свободен избор, а не да се борим с вятърни мелници. Мен ме интересува въпросът ваксините да станат препоръчителни, а не задължителни и всеки да решава какъв риск иска да поеме за собственото си дете.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 17:18 от ИраМира

# 888
.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 17:46 от Christian

# 889
  • Sofia
.

# 890
.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 17:46 от Christian

# 891
  • на плажа
NBM, изчисти си кутията, ако обичаш  Wink. Извинявам се за ОФФа.

# 892
  • Sofia
Извинявайте момичета, наистина мислех, че ще съм полезна.

# 893
.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 17:47 от Christian

# 894
Хора, моля ви спрете се!
Истината е, че никой не познава другия, не е наясно какво е преживял и защо реагира така. И не е длъжен да бъде.
Нека бъдем по-конструктивни и малко по-търпеливи Praynig 

NBM, как реагираха от МЗ на искането за препоръчителност на ваксините? Мислиш ли, че има шанс? Има ли нещо, с което бихме могли да ти помогнем за тази кауза?

# 895

Много високо качваш летвата...   Laughing  Почти всички доводи, които съм чула ЗА поливалентните ваксини (включително и от педиатри) е, че се спестява от боцканията...   Crazy 

"О, да! Печелите! Шест в едно, при това спестявате боцканията!
И ние пестим също - от живака, формалдехида и пр..
От това печелим всички - по-малко харчене на природни ресурси и екологично замърсяване."
  Outta Joint  Laughing

За печалбите естествено няма да кажат..Crossing Arms

Хора, моля ви спрете се!
Какво пак изпуснах? Laughing

Агнешка, всички тук сме изчели много и по собствено желание. Много услия сме хвърлили за да достигнем, всеки по своя си път, до това колко вредни могат да бъдат ваксните. Аз смятам, че точно това е ценното. Задаване на излишни и подвеждащи въпроси, и особено констатции с противоположен смисъл, не са от полза за никоя от двете страни.

Моля ви, спазвайте добрия тон и не бъдете крайни и нападателни! Много хора, които искат да се информират или споделят мнение, макар и различно от нашето, се отказват да четат темата и ние си оставаме затворено общество, което отблъсква всички, с различно от нашето виждане по въпроса с ваксините.

Не мислиш ли, че тук влизат и много хора от чисто любопитство?
Такива, които изобщо не са в състояние да разберат и няма значение какво им се пише. Те пак си знаят тяхното.
След няколко техни постинга картинката много бързо се избистря..
Аз лично не намирам никакъв смисъл да се опитваме да им наливаме нещо в главите, просто защото ефекта ще е 0.
Така че подкрепям Christian.  Peace

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 19:53 от multimodal

# 896
Тази вечер по новините и тук съобщиха за починало чернокожо момиченце от менингит.Няколко дни било с грипоподобни симпоми и днес починало.Докторите са категорични -менингит.Все още не се е заговорило за ваксини.Превенара е пропоръчитлен ,поне за сега

# 897
  • Sofia
Не мислиш ли, че тук влизат и много хора от чисто любопитство?
Такива, които изобщо не са в състояние да разберат и няма значение какво им се пише. Те пак си знаят тяхното.
След няколко техни постинга картинката много бързо се избистря..
Аз лично не намирам никакъв смисъл да се опитваме да им наливаме нещо в главите, просто защото ефекта ще е 0.
Така че подкрепям Christian.  Peace

Значи влизам днес да споделя за срещата с МЗ, за поставения въпрос за това ваксините да са препоръчителни, за това какво неофициално са ми отговорили по въпроса с глобите с най-наивното желание да успокоя тези, дето се притесняват от тях и какво получавам- обиди и желание да ми се налива нещо в главата ooooh!

Е как да ми пука за вас, да му се невиди занапред?! Съвсем наивно явно съм решила, че можем толератно да се опитаме да постигнем някакви общи цели, които всички желаем. Явно няма да стане. Няма да ви притеснявам повече, спокойно, спестете си реакциите!

# 898
Аз пък мисля, че често твърде бързо лепваме етиката "ти си тук тенденциозно" и "всъщност не се интересуваш истински". На мен лично ми трябваше доста време да приема идеята за безсмислието на ваксините. Ако някой току-що е попаднал на такава информация, съвсем естествено ми се струва да не я приеме с отворени обятия. Отношение тип "начукване на канчето" не помага на никого. Просто, ако 30 години си живял с една истина, не е достатъчно някакви много чели в един форум да ти кажат, че нещата не са точно такива.
Да, има хора, които влизат да се заяждат - не отричам. Но има и такива, които наистина са объркани. И са добронамерени.

# 899
уупс, грешка  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт