Гоблени-40

• 66 261
  • 448
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета,
имам въпрос към вас. Каква е разликата между аида 25 каунт и аида 28 каунт. Решила съм да си комплектовам гоблена Пипи дългото чорапче на Ланарте и като гледах  панамата необходима за него е 27 каунт, а такава не намерих по онлайн магазините. Може и аз нещо да бъркам. И дали ще мога да го ушия на аида 25 каунт. И последен въпрос: какво означава 10,5 threads per cm?
Благодаря ви предварително.
  bouquet

27 каунт всъщност отговаря на Аида14. Разликата е в тъкането на двете панами.
При Аидата има ярко изразени дупчици, а при тази , която ти трябва нишките са равномерно-преплитащи се.
10,5 threads per cm означава, че на 1см има 10,5 нишки или на 1 инч/ 2, 54см/ има 27 нишки.
На тази панама  се шие през нишка

venipuh,
шие се на доста едра панама -4 бода на см.Това е по едро и от Аида11- на нея отговаря българската ,а ко не се лъжа

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 20:02 от Хипатия

# 226
  • София /Абсурдистан
Честито на Къдравелка и от мен!  bouquet

И понеже все не успявам да се запиша с нещо готово, сега чак смогнах да се похваля. Готова е кривата мелница, която е част от комплекта криви къщички на Майкъл Пауъл. Показвам целият комплект, за да се добие предства.

Когато успея да ги рамкирам, ще ги покажа пак - вече напълно завършени.

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 22:56 от Unknown_lady

# 227
Хипатия,благодаря ти ,дали ще стане добре ако се ушие на "Аида"-14
Unknown_lady-много красива колекция,лесно ли се шият?

# 228
Ето и другото око на Криси се показа  Laughing

# 229
venipuh,
ако аз съм на твое място бих я шила даже на Аида16:)
Така по оригинал е прекалено груба и ми прилича на онези пана/ не знам как точно се казва/ дето се закачаха едно време, а може би и сега зад диваните.
Размазват се детайлите и трябва да се гледа отдалече:)

# 230
Unknown_lady страхотни са тези криви къщички  Peace
Може ли някакъв сайт където има техни безплатни схеми

mimi_mimi това твоето момченце ли е? Кой ти го направи като гоблен за да го ушиеш? Става красиво

# 231
Честито бебче на Къдравелка!  ylinfant Да ви е живо и здраво Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Най-най, най- прекрасното нещо на света!
Ехе, момичета още първата седмица на януари- 2 бебчета се появиха тук Hug Grinning Дай, Боже, цялата година да ни върви така на здрави, на новородени, и на новозаченати бебчета! Hug

Veni puh, и аз мисля като Хипатия:) Не мога да си представя гоблен, шит на панама, по-едра от 14-ка. Шила съм на бг (22 каунта), пробвала съм и на 25 ст- през нишка, и с 3, и с 2 ката конец, ужасно грубо ми изглежда Confused А на 14-ка- размерите ще са прибл. 21х29- много си е добре.
Хаха, Хипатия, на онова зад диваните, или по-точно- миндерите  Wink- не му ли викаха ковьорчета? Всъщност те на ръка ли са се правели (от детството си не съм виждала такова, домиля ми някак)?
Мими мими, с колко ръце шиеш ти?  Hug
Unknown lady, откога чакам да покажеш това Hug Само че аз виждам само мелницата. Embarassed Аз май съм другата вманиачена на тема Пауъли, Сега мисля да почвам гръцкото село 2- голямото. Иначе имам само 2 ушити. А как ме изкушава Тосканата; за Тайните градини2- да не говорим Flutter
Таша, има огромно количество схеми на Мichael Powell., кажи само- в ПМ, или в графичен вид ги предпочиташ Hug

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 11:50 от Прасчо

# 232
Прасчо благодаря ти  Hug
В графичен  Peace

# 233
Taша, на тази страница от Сударушка има един архив от 22 схеми на М. Пауъл. Само че преди да теглиш, трябва да се регистрираш. Потвърждението на акаунта (от админа) става малко бавно- при мен чак след 1 ден се получи, но... става:

http://forum.sudarushka.int.ru/index.php?topic=1745.75

Ако има някакъв проблем, все пак- казвай! Hug
А това е официалния сайт на Пауъл:
http://www.michaelpowellart.co.uk/Default.aspx
- там има някои дребосъчести схемички free- влизаш в Members- Downloadable charts, след регистрация.

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 21:53 от Прасчо

# 234
Tasha да това е сина ми. Схемата ми я направи тарзанка. За което много и благодаря!
Прасчо не го шия аз гобленчето. Почнах го ама малкия като види конците и пощурява да ги разхвърля и затова го дадох на майка ми да го шие. А тя милата такъв мерак има да го направи пък и по принцип си шие бързо, че няма и за две седмици го уши. Предполагам до края на тази седмица ще го свърши. А си е труден гоблен със 100 конци 1 към едно.

# 235
Прасчо ,благодаря за "кривите къщички"
Снимката на бебчо наистина става супер.БРАВО на Тарзанка-отличен резултат.
Марулка и Зори,много красиви стават орхидеите,дано и аз някога да си ги купя.

# 236
Прасчо благодаря ти  Hug

Регистирах се и ще чакам сега

# 237
  • в една мансарда точно под звездите ..........

27 каунт всъщност отговаря на Аида14. Разликата е в тъкането на двете панами.
При Аидата има ярко изразени дупчици, а при тази , която ти трябва нишките са равномерно-преплитащи се.
10,5 threads per cm означава, че на 1см има 10,5 нишки или на 1 инч/ 2, 54см/ има 27 нишки.
На тази панама  се шие през нишка

[/quote]

Благодаря ти Хипатия!   bouquet
Значи ще си взема Аида 14 и ще шия без да прескачам дупка, т.е. от дупка в дупка.
 Празно да няма  Joy  Joy. Това беше в кръга на майтапа.
За първи път ще шия на Аида 14 и не знам дали ще се справя, но ще се пробвам.

# 238
  • Бургас
ina221,   bouquet няма смисъл да ми пращаш нищо.
Показах иконата на зълва ми, така и така е за нея и тя реши да я оставя така, евентуално после да променя единия цвят. Сега поне ще спра да се чудя какво да правя. Laughing

did_ned страхотна колекция!

Къдравелка, честито!  bouquet
Да ти е здраво детенцето!

# 239
  • София /Абсурдистан
Кривите къщички не бих казала, че се шият съвсем лесно. Има твърде много цветове за такива малки размери гобленчета, много дребнички детайли и около всичко има контур. Повечето схеми, които се разпространяват в нет-а не са съвсем качествени и трябва да се внимава.
Моите схеми съм ги свалила  от Photofile.name но за съжаление по-късно албумите са махнати от там. Схемите съм ги запазила, който нещо си е харесал, да ми покаже картинката и мога да изпращам схемите.
Tasha сваляла съм от тези схеми и от тук http://loradom2.mylivepage.ru/image/137 можеш да си ги дръпнеш и ти, ако нещо конкретно търсиш и го няма, пиши ми кое е и ще ти изпратя схемата ако я имам.
Ако не се виждат и трите гобленчета от комплекта, качила съм ги тук http://www.album.bg/ninicol/

Общи условия

Активация на акаунт