Деца с очни проблеми

• 52 451
  • 431
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте , дъщеря ми е на 4г и преди няколко дни започна силно да криви очичките. Поставиха ни диагноза кривогледство и след месец пак на преглед, но почти е сигурно че ще я оперират, защото иначе няма диоптри и астигматизъм. Много съм притеснена. Моля ако някой е чувал за подобен случай да сподели. Тревожи ме мисълта дали няма нещо друго което да е предизвикало това състояние.
Здравей Hug
Причините,които водят до това състояние могат да са много ,но те не са опасни,за да се притесняваш прекалено,но тези причини само лекар може да открие и да лекува,така че намерете подходящия и желая успех Hug

# 136
............... Тревожи ме мисълта дали няма нещо друго което да е предизвикало това състояние.

понеже аз също задавах такива въпроси като теб,
и бях също много объркана....
в МА ми бяха казали, че даже една по висока температура може да изкриви окото  Confused

# 137
Здравей,prekrasna благодаря ти за съвета закриваме окото с нещо като калъвче над стаклото.Детето не наднича с око над закритото стакло,а наднича с другото с което трябва да гледа за да го натоварва.Незнам каква може да е причината защото го прави само с лявото...може би вече е марзеливо. ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ВСИЧКИ МАМИ ЗНАЯТ ЛИ НЕЩО ЗА КЛИНИКАТА ФЪОДОРОВ,МНЕНИЕТО ВИ ЗА ТЯХ КАТО СПЕЦИАЛИСТИ?КЛИНИКАТА СЕ НАМИРА В РУСИЯ. Rolling Eyes

# 138

в МА ми бяха казали, че даже една по висока температура може да изкриви окото  Confused

Да, така е, това и аз го знам. Парадокса при нас е, че заболяването което предизвика проблема с очите, беше предизвикано от лекарска немарливост. И пак заради такава се сдобихме и с мързеливо око. Знам още, че децата родени секцио са по-предразположени към проблеми с очите след една висока температура например, от колкото децата родени нормално.

# 139
Не знаех,че децата родени секцио са по застрашени от очни проблеми,моето момиченце е родено така.

# 140
Здравей,prekrasna благодаря ти за съвета закриваме окото с нещо като калъвче над стаклото.Детето не наднича с око над закритото стакло,а наднича с другото с което трябва да гледа за да го натоварва.Незнам каква може да е причината защото го прави само с лявото...може би вече е марзеливо. ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ВСИЧКИ МАМИ ЗНАЯТ ЛИ НЕЩО ЗА КЛИНИКАТА ФЪОДОРОВ,МНЕНИЕТО ВИ ЗА ТЯХ КАТО СПЕЦИАЛИСТИ?КЛИНИКАТА СЕ НАМИРА В РУСИЯ. Rolling Eyes
Ами аз знам,Здравка79 също,моето дете е преглеждано от специалистите им от калужкия филиал,а също и от клиниката в Москва,на Здравчето детето пък е оперирано в Калуга,но нашите проблеми са ужасно тежки и незнам дали ще сме ти от полза,като информация.За мързеливо око незнам как лекуват там,а и не виждам смисъл да ходите там за подобен проблем,разбира се ти решаваш как и къде да си харчиш парите,но това е проблем ,който и тук се лекува успешно,затова и си мисля че си се стреснала прекалено HugВсе пак ако решиш,ще ти дадем връзка за преглед Peace

# 141
Какво да кажа наистина много се притеснчвам знам че със всички е така, относно прегледа разбрах че ще идват в България,просто исках да разбера дали са добри, а пък разбрах че прилагат някакво лечение със пиявици за намаляне на диоптрите. Peace

# 142
а пък разбрах че прилагат някакво лечение със пиявици за намаляне на диоптрите. Peace
Сериозно... Shocked
Я разкажи,това за пръв път го чувам,честно казано не мога и да си го обясня как би станало и по каква логика newsm78
Иначе са добри,спор няма Peace

# 143
Да ти кажа не знам много другата седмица имам среща с една майка  която е водила детето си при тях в Русия,казва че детето и е било с диоптри +10 и сега е+4 а не е носило очила като разбера всичко ще пиша. Peace

# 144
Добре дошли  Hug

старите ни теми са тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=285810.0

желая успех и много късмет на малките сладури и техните семейства  newsm10
здравеите нещо не мога да се справя със саита не знам как да напиша нова тема затова ще попитам тук,някои може ли да каже нещо за фонова ретинопатия-диагнозата на сина ми,става въпрос за едното око което му бяга навън,тои е на година и осем месеца,лекарката каза че е недоразвит нерв на окото и че неможе да се оправи ,може да оправи само бягането на окото оперативно а зрението не може да се оправи,така и не разбрах каква е тази диагноза ,да ми препоръчате някои добър лекар,благодаря предварително

# 145
здравеите нещо не мога да се справя със саита не знам как да напиша нова тема затова ще попитам тук,някои може ли да каже нещо за фонова ретинопатия-диагнозата на сина ми,става въпрос за едното око което му бяга навън,тои е на година и осем месеца,лекарката каза че е недоразвит нерв на окото и че неможе да се оправи ,може да оправи само бягането на окото оперативно а зрението не може да се оправи,така и не разбрах каква е тази диагноза ,да ми препоръчате някои добър лекар,благодаря предварително
И коя е тази лекарка Shocked
Аз лично за пръв път чувам фонова ретинопатия при дете на годинка и малко,абсурд.Отиди на още поне две места и пак ще обсъдим въпроса Peace

# 146
Здравей , ами и аз много се уплаших за това с диабетната ретинопатия , но бяхме при д-р Константинов и той каза , че фонова ретинопатия са писали защото детето ми е много светъл с руса коса бяла кожа и сини очи и имало пигмент на ретината което не е било болест на слънце не може да си отвори очите  и каза , че не притеснително .Вие къде бяхте в коя болница прегледаха сина ви. Опитах се да ти пиша на лични но си запълнила лимита , изтрий си писмата.

# 147
Момичета исках да питам нещо държавата за хората с очни проблеми, давали някакви средства за очила или рамки изобщо , нещо в полза за очите . Освен парите от ТЕЛК а.

# 148
Момичета исках да питам нещо държавата за хората с очни проблеми, давали някакви средства за очила или рамки изобщо , нещо в полза за очите . Освен парите от ТЕЛК а.
Не Sad ,само белия бастун

# 149
И коя е тази лекарка Shocked
Аз лично за пръв път чувам фонова ретинопатия при дете на годинка и малко,абсурд.Отиди на още поне две места и пак ще обсъдим въпроса Peace
казва се доктор симеонова от очна клиника visus,задължително ще отидем и на друг лекар,бихте ли ми препоръчали някои,благодаря

Общи условия

Активация на акаунт