Деца с очни проблеми

• 52 478
  • 431
  •   1
Отговори
# 150
Здравей , ами и аз много се уплаших за това с диабетната ретинопатия , но бяхме при д-р Константинов и той каза , че фонова ретинопатия са писали защото детето ми е много светъл с руса коса бяла кожа и сини очи и имало пигмент на ретината което не е било болест на слънце не може да си отвори очите  и каза , че не притеснително .Вие къде бяхте в коя болница прегледаха сина ви. Опитах се да ти пиша на лични но си запълнила лимита , изтрий си писмата.
Здравеи,и нашия е светъл с руса коса и сини очи,диагнозата му определиха в очна клиника visus доктор симеонова,не сме ходили при друг лекар още,диагнозата му е от 2 дни,ние отидохме там защото ни прати личния лекар,че на малкия леко му бяга очето на вън,а се оказа и че не вижда добре с него ,но още не са определили колко не вижда.Бихте ли ми препоръчли някои лекар,доктор Константинов в коя клиника е,доволни ли сте от него.На нас ни каза докторката че има недоразвит нерв на окото на малкия  и че неможе да се оправи дори и с операция затова искаме да го заведем и на друг доктор.Ще оправя пощата.

# 151
imam dete na 3g s petinopatia na nedonosinite kade moga da e lekuvame

# 152
imam dete na 3g s petinopatia na nedonosinite kade moga da e lekuvame
Ами на две-три места може,но нищо не казваш,защото много зависи от състоянието,от степента и от ред други неща,и въпреки това шансовете са минимални,защо толкова късно? Sad
Опиши състоянието все пак и ще помислим заедно Peace

п.п. пиши на кирилица з,ащото не е редно тук да се пише на латиница

# 153
 :roll:IZVINIAVAM CE HO YHDOLSA MI E CTAP .DIDI E 4CTEPEN  HO IMAME ZPEHIE C LABOTO OKO  DACHOTO E ZLE ,XODIXME B SOFIA  I BAPHA KAZAXA 4E HEMOGE DA HAPRABAT OPERIRAT   HAC HI OBAPKAXA OT CTAPA ZAGOPA MOGO KACHO HI KAZAXA DIAGHOZATA DIDI BE6E HA 3MEC. ZATOVA TAPCA IHFOPMASFIA KAKBO MOGA DA HAPRABA   

# 154
  • ГОре на черешата...
Здравейте!

Дойде време да ви се представим...
Бях си обещала /сама на себе си Crazy/, че ако имаме макар и малко подобрение, ще се престраша да пиша и тук, макар че ви чета постоянно.

Казвам се Мариета и имам два юнака.
След годинката забелязахме, че малкият леко криви лявото оченце.
Заведох го веднага при две офталмоложки в града ни, които казаха, че това било бебешки проблем, имал по-широка основа на нослето и до 3 години ще отшуми Close.
Добре, че ви има, че има този подфорум. Четох, четох и реших да не оставям нещата така.
На 17 ноември бяхме на преглед при д-р Светла Николова във Варна. Диагнозата - Езотропия, хиперметропия /+5 диоптъра/ и амблиопия /не ми се мисли какво щеше да стане до 3-тата година ако бяхме чакали ooooh!.../.
Лечението - оклузия с лепенки по 1,5 часа дневно, очила за постоянно носене +3 диоптъра.

Детето прие добре и очилата, и лепенките. Единствения проблем, че станахме постоянни клиенти на оптиките  Wink, но здраве да е.

Тук е мястото да изкажа огромната си благодарност на Вики и мама, която беше до мен от самото начало и която тормозех с какви ли не глупави въпроси Embarassed! Благодаря, мамо на Вики! Бог да ви благослови  bouquet!
Благодарности и на Гудзи  bouquet, за същия тормоз на лични...

Вчера беше първият ни контролен преглед след 3,5 мес. Резултатът според д-р Николова е много добър - лявото око вече фиксира и задържа фиксацията./а ноември не фиксираше/.
Вече намаляваме оклузията на 1 ч. дневно и преминаваме към корекция на кривенето посредством разлика в диоптрите на двете очи.
Диоптрите не сме намалили, пак са +5, но се надявам и това да стане скоро Praynig...

Извинете ме за дългия пост, но целта му е ако има майки, които се колебаят какво да предприемат - да сторят като мен - да потърсят 10 мнения ако трябва, но в никакъв случай да не чакат - колкото по-навреме, толкова по-добре!

Радвам се за добрите новини при всички дечица тук и се моля с всеки изминал ден те да са много по-добри Praynig!

Последна редакция: пн, 02 мар 2009, 15:54 от mari_eta

# 155
  • GYM
Здравейте момичета, за пръв път пиша при вас и причината е дъщеря ми. Тя е на 1,3 год., с хидроцефалия, която е коригирана оперативно. Наскоро и се появи едно трептене на очите, (по-силно изразено е в дясното око), мисля, че терминът е нистагъм. Бяхме на очен лекар, който ни каза, че детето вижда много добре, че няма място за притеснение и да го следим. Въпроса ми е : има ли някой от вас подобен проблем и какво бихте ме посъветвали? Благодаря ви предварително
  bouquet

# 156
 Зравейте, donatella и mari_eta, честита баба Марта и целувки за вас и за дечицата ви. Със съвети не мога да помогна, ще поизчакате да се включат по-компетентните мами. На вас желая много пролетни усмивки!
 Flowers Sunflower

# 157
Здравейте,Честита Баба Марта на всички дечица и техните майки,много радост и щастие във всички семейства. Heart Eyes

# 158
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ МАЛЧУГАНИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА!!!!!

# 159
МариетаHug
Много сте хубави тримата, аз ви виждам за пръв път (ние май сме наборки  Blush).  Heart Eyes
Аз се моля в следващите месеци да се включваш само с добри новини и в душата ти да светне слънце.
Момичета, ако се появи някой с нистагъм, нека ми се обади. Би ми било интересно да разговарям с други родтели за еволюцията на болестта и интеграцията на дечицата в училище ( за момета най-голямата ми тревога).
Лека нощ.

# 160
Здравейте,Честита Баба Марта на всички дечица.
Аз се надявах,че като сложим очилата ще ни минат и проблемите с ечимиците,но ето че сега пак се появи,но този път на другото оченце,вече незнам какво да правя ,защо се появяват,а още даже не се е изчистил напълно предния ечемик.След празниците пак ще отидем при доцент Контрова.Възможно ли е сега от очилата да се е появил втория ечемик.
На компютъра резултате бяха -
                 C
R  +3.87   +0.0
L  +3.62   -0.50
очилата и на двете очички са +2 диоптъра,носим ги постоянно.

# 161
честита баба марта Hugизвинявам се за писането на латиница но сьм новак с компютрите   bouquetчакам сьвети за моя проблем

# 162
Здравейте Hug
Гледам много сте писали и съм ви поизпуснала Mr. Green
Мариета също вече е тук и се радвам ,че се престраши Hug
Крис-пис,проблема с ечемиците вероятно е от диоптрите,явно не са точните,говори с друг лекар а newsm78
На другите които пропуснах,добре дошли  Hug

Диди-коко,имаш два варианта-Германия и Русия,но и за двата трябва да действаш много,много бързо,защото и без това си ужасно закъсняла,аз лично препоръчвам Германия,защото моето дете там е оперирано,но ако искаш Русия,също няма проблем,ще съдействаме PeaceСамо кажи къде и веднага ти пращам на ЛС координати и подробно инфо Peace

Честита баба Марта на всички,дано ни донесе само здраве на децата,друго на мен специално не ми трябва Hug

# 163
здравей вики мама ще пробвам и на двети места   Tiredкогато ходиме последния пьт вьв Варна доц.Митов каза че може и тук да я оперира но много малка , Tiredно свепак имали други лекари тук  освен доц и д-р Чернодринска

# 164
здравей вики мама ще пробвам и на двети места   Tiredкогато ходиме последния пьт вьв Варна доц.Митов каза че може и тук да я оперира но много малка , Tiredно свепак имали други лекари тук  освен доц и д-р Чернодринска

Много интересно newsm78,за пръв път чувам някой в БГ да се навие да оперира ретинопатия на недоносеното и то 4-та степен,обикновенно стигат само до криотерапията и после пращат навън.Митов е добър лекар и аз го познавам лично,но дори на мен той отказа,чак не ми се вярва че ти е казал това,все пак може и да са се престрашили вече Wink
За Чернодринска и майка и доц.Алексиева отсега ти казвам да забравиш,никога не води детето си при тия двете Peace
Иначе решението си е твое,но съвсем откровенно казано,при този проблем вече отказват лечение на много места,просто защото е нелечимо заболяването,каквото и да си говорим Sad,какво остава тук тепърва да започват,но ако ти трябва мнение,аз винаги съм казвала че не трябва да се отказваме,въпреки всичко,но за ретинопатия съвсем отговорно ти казвам:Не тук Peace

Общи условия

Активация на акаунт