Деца с очни проблеми

• 52 399
  • 431
  •   1
Отговори
# 90
Здравей HugДобре дошла при нас.Незнам дали има с какво да помогна на този етап,но ако имаш нужда,дори просто да споделиш,насреща съм Hug

добре дошла и от мен  Grinning
искам само да поправя дамата по горе, че сме насреща  Whistling
Joy Hug

# 91
Здравейте бяхме при д-р Константинов диоптрите си седят 6+ за една година имах малко надежда да са паднали но уви , но кривогледството каза че малко се е оправило и ако си носи редовно може да се разминем без операция. А не каза нищо за закриване на едното око , то ако имаше нужда щеше да каже нали. Имаме и ретинова пигментация ( тъй като е с много бяла кожа и светла коса) не може да си отвори очите на слънце , и с времето можело да се оправи.

# 92
 Здравейте момичета.

Не знам дали въпроса ми е за тук но видях,че темичката е за деца с очни увреждания та реших да споделя тук.

Моята комшийка има две дечица-момиченца.Едното обаче родено в 7ми месец и при дългото стоене в ковьоз с кислород му изгарят ретините до безбожие и на двете оченца.Искам много да и помогна но не знам как. Ходила е при всякакви лекари в България. Последно сега ходиха до Италия,при някакъв много добър специалист , човека на първо време е искал да направят операция за да запазят самите очи.Казал е ,че за момента няма вариант за връщане на някаква част от зрението..... no
Детенцето е на около 10 годинки,не знам с точност но горе долу.

Ще се радвам да обменя информация с Вас и ако мога да и дам и на нея искрица надежда......

# 93
  • София
Благодаря за топлото посрещане. Моят опит е по-скромен, но винаги има полза от споделяне със сродни души.

# 94
Здравейте момичета.

Не знам дали въпроса ми е за тук но видях,че темичката е за деца с очни увреждания та реших да споделя тук.

Моята комшийка има две дечица-момиченца.Едното обаче родено в 7ми месец и при дългото стоене в ковьоз с кислород му изгарят ретините до безбожие и на двете оченца.Искам много да и помогна но не знам как. Ходила е при всякакви лекари в България. Последно сега ходиха до Италия,при някакъв много добър специалист , човека на първо време е искал да направят операция за да запазят самите очи.Казал е ,че за момента няма вариант за връщане на някаква част от зрението..... no
Детенцето е на около 10 годинки,не знам с точност но горе долу.

Ще се радвам да обменя информация с Вас и ако мога да и дам и на нея искрица надежда......
Здравей Hug
Все се надявах да не се появи такъв въпрос,не защото е рядък,а защото е много късно да се направи каквото и да е CryДесет години без никаква намеса,за това заболяване са фатално много,сега дори да се направи нещо,то ще е просто козметика.Съжалявам ,че не мога да помогна,наистина е ужасно късно Confused
Успех и сили на майчето  Hug

# 95
Слепотата е установена почти веднага. Явно през всичките тези години са ходили по доктори? Не вярвам да са стояли със скръстени ръце?УЖасно е....

# 96
Слепотата е установена почти веднага. Явно през всичките тези години са ходили по доктори? Не вярвам да са стояли със скръстени ръце?УЖасно е....
Сигурно са ходили,но тук в БГ,а е трябвало веднага някъде-Италия,Германия,Русия......
Знаеш ли,аз бях на път да направя тази грешка,дори моето дете беше оперирано тук,но естествено не напълно,това което трябваше да бъде премахнато,така че да не пречи и да не дърпа ретината,беше оставено наполовина,което пък си свърши работата и ретините и на двете очи се отлепиха,вярно,малко по-късно от отлепването при ретинопатия на недоносеното,но слепотата и при нас,беше факт.Направихме операция в Германия на 5 годинки,като никой не ми гарантираше,че нещо ще се промени,но аз настоях да опитат.Е имахме късмет,но сега Вики е на почти 7 и продължава да се учи да вижда,а дали ще се науч,никой незнае.Та това е едно от нещата,които са изпуснати-зрителния нерв/ако не е засегнат/ и окото като цяло са отдавна развити,а зрителния център от своя страна не е развит,заради дългогодишната слепота,дори да оперира някой и ретините да проработят,което също е почти невероятно,защото вече са просто съединителна тъкан,пак ще има слепота,заради това което описах по-горе SadЖалко наистина,но едно е вярно,по добре да си роден сляп,отколкото да си виждал и да ослепееш впоследствие.Детето сигурно не се чувства нещастно,защото никога не е виждало,но ние зрящите не можем да разберем това и за нас е нещастие.  Peace

# 97
Ходя и често на гости , детето мисля,че се чувства нещастно...толкова мъчна картина,че  Tired Искаше ми се да помогна.Но явно няма да мога....Заради тъпите ни лекари.Заради смотаните ни ковьози.Детето се е родило с нормални очички, осакатяват го в последствие.А сега цял живот заради това....и то и майчето ще страдат....
Направо нямам думи.Тръпки ме побиват! Cry

# 98
Ходя и често на гости , детето мисля,че се чувства нещастно...толкова мъчна картина,че  Tired Направо нямам думи.Тръпки ме побиват! Cry
Моля те не мисли така Praynig
Смяташ ли че това дете изглежда нещастно:

Това е моето дете и те уверявам, че не е нещастно,нито пък аз Peace
Това че моето дете е било оперирано и са му дали някакъв шанс,не означава че тя вижда.Тя има възприятия но не вижда,учи в училище за слепи и със сигурност никога няма да мога да кажа- детето ми вижда . Още нещо ще те помоля:Ходи на гости на това семейство,но никога не показвай че мислиш така както си го описала по-горе,така ще помогнеш,разбираш ли ме,просто приеми детето такова каквото е и се опитай да повярваш ,че живота му е точно толкова стойностен,колкото и на всички останали деца.
От моя гледна точка,която е същата като на онази майка ще ти кажа,че най-много ме подтискат,хора които гледат на нас със съжаление,това ни съсипва и не ни помага,то затова и се чувстваме отхвърлени от обществото,за съжаление.........

# 99
здравей вики наистина твоето дете не изглежда нещастно,нито
пък моето,което с много голям диоптър далекогледство и кривогледство ,наистина лошото е ,че се гледа на нас със съжаление.кураж !
ние през март сме при Контрова,ще чуем ново мнение отново дано да се размине операцията .за мен най важното е да вижда нормално пък било то и с очила -стотици хора носят очила.
много е сладка вики ,да е жива и здрава и дано някой ден вижда поне отчасти

# 100
здравей вики наистина твоето дете не изглежда нещастно,нито
пък моето,което с много голям диоптър далекогледство и кривогледство ,наистина лошото е ,че се гледа на нас със съжаление.кураж !
ние през март сме при Контрова,ще чуем ново мнение отново дано да се размине операцията .за мен най важното е да вижда нормално пък било то и с очила -стотици хора носят очила.
много е сладка вики ,да е жива и здрава и дано някой ден вижда поне отчасти

Че какво им е на очилата,толкова хубави има в днешно време Hug
Пиши какво е казала Контрова през март Hug

Гледам че се вижда датата на снимката,само да ви кажа,не че нямам нова с такава голяма усмивка,имам купища,обаче сега сме без зъби Joy Joy Joy,една щърба е...... ooooh!

# 101

щърба ти еее..................
дай да видим твоя снимка  Mr. Green

аз смятам, че всяка майка е горда с детето си по някаква причина,
а, и аз специално винаги съм се възхищавала на такива хора, на такива родители, които не се предават,
не спират да търсят, не спират на вярват и са убедени в добрия край,
бъдете и вие от тях, като майката на Вики дет била щърба  Heart Eyes

# 102
Честит празник момичета!  Hug

Изумявам се че има хора, които мислят, че ние сме МАЙКИ на деца с увреждания и сме НЕЩАСТНИ по тази причина!.........  Shocked Извинявай AGAPH , но съжалението е най-ненужното на една майка на дете с каквото и да е увреждане!  Peace Опитай се да приемеш детето и такова каквото е!  Peace С всичките му увреждания!  Peace За нас това са най-прекрасните и лъчезарни деца!  Hug и последно ОФФФФФФФФФФ няма недоносено дете родено с нормални очи!  Wink

# 103
  • София
Здравейте момичета, първо честит празник, да ви е спътник любовта и да са щастливи дечицата ви, а и то няма как да не са, с родители като вас. Искам да попитам Здравчето, за това, което е написала, моя приятелка роди с мен детенце в 7 месец, седя повече от месец по болниците без нея, сега е на годинките на Лъчко, 2 и половина, понеже пишеш, че няма недоносено с нормални очички родено, моля те да ми обясниш какво имаш предвид, за да мога да и разкажа, ако има някакъв проблем, за който не предполагат. Виждала съм детето, за сега няма проблеми, по-лекичък е от Лъчко, но не много различен за възрастта им, не смятам коригираната. Стискам палци да ми пишеш хубави неща, че се притесних.

# 104
Мамо Иги честит празник и на теб!   bouquet

Извинявам се за притеснението!  Hug Имам впредвид че нещо, което е недоразвито неможе да е нормално!  Peace За очите е много важно  да се развият пълни 9 месеца! При недоносените това нормално развитие се прекъсва и започва изкуственото му поддържане! Как ще продължи процеса ........ само Господ знае!  Peace Явно при твоята приятелка всичко е минало ОК щом досега не са открити сериозни  проблеми, за което много се радвам!  Peace  Hug Мартин в 27гс беше 900гр, което за жалост се оказа доста фатално........... 

Общи условия

Активация на акаунт