Деца с очни проблеми

• 52 444
  • 431
  •   1
Отговори
# 300

Тук това се случва често,не се чуди.На мен ми казаха:Изчакай година и си роди ново
Аз отговорих с въпрос:А това на боклука ли да оставя? Twisted Evil
Продължението не е за разказване Joy Peace

Viki i mama - Искам и аз 1во да ти честитя рождения ден и да ти пожелая всичките ти мечти и желания да се сбъднат много по-скоро отколкото очакваш. Да ти е жива и здрава Вики и да те радва много с тази страхотна усмивка! Да имаш сили и да караш все така здраво и смело напред и все прекрасни неща да са пред тебе!!!

Прочетох твоя профил и гледахме с мъжа ми клипчето на Вики и ревахме и двамата - това което си описала там че не е нито чудо нито изкуство, а много повече да усетиш щастието че детенцето ти е до теб и че те обича е нещо което и аз не мога да опиша.

Ти си прекрасна майка и Вики е щастливо специално детенце. Весел рожден ден и много късмет.

-----------------
А за коментара който са ти казали "Опитайте Пак" просто думи нямам .... Тези които са го казали изобщо хора ли са били??

# 301
maneto ,радвам се че си намерила къде си пишем майки на децича с очни проблеми,пък и да не са с проблеми,радвам се че си при нас.Аз също се боря с очилата,все още положението е безнадеждно ,но съм упорита,опитай и ти,знам че ще се справиш,пък ако не,ще го мислим заедно:hug:

# 302
  • София, "Младост 3"
мама на ВИки,  ЧРД на патерица! желая ти щастие и някой ден да нямаш притеснения за малката...надявам се зъболекаря да мине ок и безболезнено и за теб и за малката

# 303
христос воскреси честит великден на всички  пожелавам ви много здраве щастие и повече усмивки Praynig  bouquet

# 304
Христос Воскресе,честит великден и от мен здраве,щастие и много любов за всички! easter

# 305
Христос Воскресе!Нека здравето,добротата,топлината и божествената светлина и любов озарят всеки дом Praynig

# 306
  • варна
 Днес бяхме на преглед при д-р Николова.На бележката пише:
 Визия-не се изследва /по-трудно поема фиксация с дясно око/
 1-кръстосана фиксация, ограничена абд.
 Sci +2(2.5)          +2(2.5)
             +2(2.5)             +2(2.5)
 Очни дъна без изразени промени /бледавост?/
 За бледавостта, каза ,че вижда лека, защото я търси- преди бяха бледи папилите ,но всъщност сега били добре.
 Изписаха ни очила +1.75 на двете очи Д- 48
 Обиколихме оптиките и открихме най-малките очила на света .Трябва да се носят непрекъснато, това ще е доста трудно,той едвам 3 секунди стои с тях. Така че моля за мнение и съвет как ги учите да стоят с очилата.

# 307
orhid ,защо Николова е взела решение детето да носи очила newsm78
Тези диоптри в тази възраст са си почти нормалното.
И как така папилите от бледи,вече не са newsm78,те не могат просто ей така да изглеждат по-различно от преди.
Нещо ме озадъчава цялата история,а и Николова напоследък също Mr. Green
Въпрос:Каква беше причината да отидете на очен,само кривене ли и какъв беше неврологичния ви проблем?Забравила съм Blush

# 308
  • ГОре на черешата...
Хм, и на нас при прегледа ни казаха, че + 2-2,5 е нормално за тази възраст. И аз се чудя за очилата. Ние носим постоянно, но сме с +5.
Сложихме ги на 1г.2 мес. завързахме ги с ластик и ги прие добре. Вече само леко привързвам с панделка отзад, защото му се смъкват на нослето, а не защото ги маха.

Ей, не можахме да ги нагодим тези рамки - все се смъкват надолу...да не би да е нещо от формата на нослето, а newsm78?

# 309
  • варна
 Викина мама, ние сме недоносени с ИВК 3-4степен и хидроцефалия. Първо отидохме на 2мес.,защото лявата зеница е като капка и е много по-голяма от другата./това било колобома на ириса/ После ходихме още 3 пъти, защото така ни казаха ,през тези прегледи папилите все бяха бледи. Междувременно почна много да криви очите от 4-5мес.възраст.
 Папилите не били вече толкова бледи, защото окото се развива вероятно.
 Диоптрите били нормални за възрастта.
  Очила ни изписаха, за да можем да закриваме очите, като свикне с тях и някакви упражнения да правим. Иначе дясното око през повечето време седи събрано навътре и можело да стане мързеливо.

# 310
  • ГОре на черешата...
orhid , ако бъркам  Embarassed , нека Вики и мама ме поправи, но най-успешно се закрива с лепенка директно върху окото, а тогава очила не са нужни.

# 311
orhid , ако бъркам  Embarassed , нека Вики и мама ме поправи, но най-успешно се закрива с лепенка директно върху окото, а тогава очила не са нужни.
Това е вярно Peace,но вероятно е дала диоптер,въпреки че не е нужен,за да подпомогне зрението на очите,но лично аз не виждам засега причина да се слага 1,75.
Виж кво,слагай очилата,то детето ще си покаже дали може или не с тях,ако се изнерви и започне да се удря по главичката,това ще е ясен знак че го боли главата и очилата не са за него Peace
Другите неща не са болка за умирачка Wink Hug

# 312
  • варна
 Ами не знам, и в оптиката младата лекарка каза че по-добре лепенки, а възръстната  й каза, че не е хубаво с лепенки, с очила трябвало.
 Освен закриването може би и друго нещо ще правим, Николова каза някакви упражнения ще назначи, като свикнем с очилата - след 2-3 седмици. Дано да свикне Rolling Eyes
 Благодаря ви, Hug
 Аз днеска всъщност съм доволна от прегледа,защото се страхувах от по-големи диоптри.Малко се успокоих сега.

# 313
И аз да се включа. не че съм специалист по темата, а просто да споделя как са нещата при нас.
Охрид и Антон има изписани очила с горе-долу сходен на вашият диоптър. казаха ни постоянно да ги носи, защото едното оче е с астигматизъм и без тях има опясност да загуби зрение (за повече подробности не успях да питам).
Мариета  Hug Ако очилцата падат на нослето, то е защото дръжките им са по-дълги от необходимото. Видях че нашите дръжки ги затоплят в краищата, извиват ги максимално, за да прилепнат на ухото и режат останалата част, ако е много дълга. Иначе и ние сме с ластик, защото обаче тоя калпазанин постоянно ги сваля  Whistling
А, исках да питам вие как процедирате като слагате лепенки. Аз слагам на големият по 6 часа на ден и редувам очите (днес едното, утре-другото). Едновремено с това слагам и очилата  newsm78Ей за това не питах, но мися, че не греша, а ?

# 314
  • ГОре на черешата...
Тони и Тото, уж са добре отзад дръжките, три пъти ходихме вече да ги свиват...съмнява ме да не е от силиконовия наносник Thinking. Като излезем /че днес тук е гадост и вали/ пак ще отидем до оптиката.
А за закриването- ние закриваме само здравото око по 1 час на ден. Вие защо редувате двете Rolling Eyes? Слагам лепенката и очилата отгоре - той си е постоянно с очила де...

Общи условия

Активация на акаунт