Кипър топъл...БГ лед, всички тук на мохабет (19)

• 22 284
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро и от мен момичета. Желая ви хубава седмица и много усмивки. Аз се залавям да уча английски, че без него съм за никъде.
Вярно ли е, че като направиш три месеца в страната ти издават бележка с местожителството или нещо подобно беше?  Thinking

# 106
  • София
Добро утро слънчица!  bouquet

Права си Блондичке - добре ,че грейна слънчице Heart Eyes,
че да се стоплим! Обаче и газА ще дойде ...тия дни!

Maraidara, аз също съм в България, но си спомням коментари в темите за майчинството. Поради факта, че и двете държави са в ЕС, имаме право да изберем по-добрите условия и да се възползваме от тях. Трудов стаж в коя и да е държава в ЕС може да бъде причислен в другата, където майката пребивава постоянно и съответно плаща осигуровки и данъци. Ще потърся и ще ти пусна линк ако успея днес!

Деси, първо да поздравя мъжО ти ! Да е жив и здрав и много щастлив!

Ако говориш за това, което написах аз, не разбирам какво точно те обижда! newsm78
Не смятам, че е необходимо да доразяснявма смисъла на написаното.
То е преди всичко към постъпката на Гери спрямо ситуацията и няма нищо общо с теб.
Но все пак да обясня....Въпросът не е за едното бурканче, а за усилията които
направихме всички и за последващото дълго мълчание от страна на Гери(въпреки, че влизаше и пишеше
и че се виждаха с Кати лично)независимо колко и какво питахме.
Ао не си разбрала доста хора от различни градове
и квартали се включихме в тази организация за да доставим на някой,
който е далече от нас пък и на нас самите радост.
Е след всичко, поне някакъв отговор да бяхме получили!
Ако се върнеш назад в темите ще видиш колко пъти е ставало въпрос и никой,
ама никой не казва нищичко! Ей, така да ни замаже очите! Mr. Green
Това е което дразни. Кати, не е останала до бурканчето със сладко
(въпреки, че беше специален подарък от Жужка).
Не е хубаво да се постъпва така спрямо хората.
Днес е бурканче, утре друго. Blush
Постъпката наранява и обижда!

Няма нищо общо с писането ти в темата или пък с теб самата!
Тук всеки е по желание и сам решава дали ще пише или
не и дали ще сподели или не и дали ще се чувства комфортно или не!

Не смятам да продължавам коментарите по темата,
затова  забрави за сагата  и да продължаваме напред!
Всеки ще си направи изводите и ще извлече най-доброто за себе си! Hug Hug Peace

Извинявам се за дългия пост, но винаги мисля, че е по-добре да се
говори отколкото да се премълчава и да се разчита на това думите
ти да бъдат правилно възприети!

И така, весел ден на всички и до после!

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 10:07 от Муци

# 107
  Муци, Блонди-мама,благодаря ви! Ако някой има още инфо,нека сподели. Тя е решила да ражда в Кипър,но не се знае после къде ще е по-лесно да си гледа детето. Та затова,ако реши да дойде в България,ще получава ли майчинство и от къде,колко и т.н.

# 108
  • София
maraidara, дори и да може да приравни стажа си за да получава майчинството в България ще отнеме време.
А и в последно време има доста промени относно този закон.
Ето виж в тази тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363322.0
Мисля, че момичетата могат да ти помогнат с повече актуално инфо що се касае до Бългаиря и по принцип.
Успех!

Къде сте всички, бре!?
newsm78

# 109
  • Larnaca, Cyprus
Ей ме на и мен newsm08
чаках аз чаках да се включи повече народ обаче вече ме сърбят пръстите smile3508
та поред на номерата......
ЖУжи newsm51много се радвам отново че са ви поели толкова добри хора-лекари направо се учудвам като се има предвид в БГ какви ужаси съм чувала.....обаче нали е частна клиника еееее smile3501
Ванси знам ви къде сте smile3533....записахте ли детето на у-ще какво стана newsm78
Блондич голяпа съм п..... #Crazyпатка вчера си снимах вазичките от тук от там в профил в анфас и взех че отново забравих кабела на телефона в къщи уф Mr. Green
МиркатаНаистина е лошо да чакаш а не знаеш какво . newsm78....стискам палци .... Peace
Маридара стаж в кипър.....зачита се и в БГ като си поискаш от съответните служби извадка но ще имаш такава ако са ти плашали социалните осигуровки както трябва ако обаче не са съответно нищо няма да ти се зачете.... newsm09.......Майчинството в кипър не се плаща всеки месец а на края на годината попълват се съответните документи месец декември всяка година за да се има предвид за майчинството за следващата което за първо дете незнам но ще е някъде около 300евро които ще ви се изплатят съответно на края на следващата тъй че ако чакате на тях да се гледате определено няма да стане newsm11...
Фемме английски а я да те видим....how are you???....А сега де .....разбра ли ме newsm53
Деси не искам да повтарям едни и същи неща систър ги е обяснила много добре .....на мен лично всеки нов член във нашия форум ми доставя удоволствие   bouquet.....обичам много всички .  loveuuu....и смятам че сте разбрали колко съм контактна...... не се обиждам и не искам и никой по никакъв начин да се обижда .......Няма за какво пък и живота е толкова къс за да си косим нервите с такива незначителни неща..... smile3521.......
Ще се включа по късно имаме футбол днес Heart Eyes

# 110
Моля за помощ !
Търся лекарство което го няма в българия ,но ми казаха че го има в Гърция.Лекарството е Gynipral 0.5 mg Tablets
Гинипрал 0,5 mg таблетки
Аз съм бремена с близнаци в 6 месец ,но имам контракции за да задържим бебетата още малко ми трябва лекарството .
Всички който могат да ми помогнат нека ми пишат на лични .Благодаря предварително

# 111
Фемме английски а я да те видим....how are you???....А сега де .....разбра ли ме newsm53
Ах, Katy6, така ме радваш   bouquet
I'm fine, thanks. I eagerly waiting the time, when we will go to Cyprus. (чакам поправки  Embarassed)

# 112
  • София
Добър ден!

Ама къде сте всички! newsm78
Аз точа зъбки да почета малко, пък то .....

Ето нещо като за начало  Mr. Green

и чакам да се появите ..... wait atwork moresmile

# 113
Муци, "началото" е страхотно. Сега ако кажеш какво е и дадеш рецепта ще си златна.  Flutter

# 114
  • Larnaca, Cyprus
Неееещо става тез дни много ви мързи
Що така бе хора я се покажете
От Мусаката на Муци си похапнете .....  chef
Муце тов ана Мусака ми прилича ама може и баклавички да са я ни светни newsm78
Фемме Добре добре вървиш ако си го и написала без да гледаш ехеее чудесно.... Laughing Heart Eyes

# 115
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Неееещо става тез дни много ви мързи
Що така бе хора я се покажете
От Мусаката на Муци си похапнете .....  chef
Муце тов ана Мусака ми прилича ама може и баклавички да са я ни светни newsm78
Фемме Добре добре вървиш ако си го и написала без да гледаш ехеее чудесно.... Laughing Heart Eyes

Кати , баклавичка ееее.  Mr. Green
Малей и как съм диетна , не ми гАвари.  ooooh!
От 15 дена за сефте ми се дояде нещо , което е забранено в режима ми.  Rolling Eyes

# 116
Katy6, не знаех как е "С нетърпение" и го погледнах, но поне научих нова дума.  Grinning
Баклава е да, но какви са тези зелени работи вътре,много цветна ми се вижда.

# 117
  • София
Изчака ми се чакалото, да знаИте Mr. Green

Фем, баклава е! Домашна!Е, не съм я правила аз....
Иначе вчера правих домашна бисквитена торта с два вида крем, шоколадови парченца , орехи , сладко....мммммм...Толкова вкусна стана, че си развалих диетката  и сега пак отново! Heart Eyes
А за ИнглишЪ браво. Пропуснала си само на I -то `m щото waiting го иска.  Crazy

Кати от къде измисли тази мусака. #Crazy Joy
Ето ти мусакицата как изглежда

Жабче, ма до кога е тази твоя диета?
То цяла година ми се види вече... Grinning

# 118
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Муци , как бре от 15 дена съм диетна.  Peace
Виж , че и лентичка съм си турнала.  Laughing

# 119
  • София
Е, аз нещо съм се объркала тогава.... newsm78 Струва ми се от доста време...Да не е друга бабка на диетка от преди теб и затова????
Както и да е!
Важно е да удържиш фронта...Не кат` мен всяка седмица отново да я почвам заради разни торти, бисквите, шоколади...Пуфф!
Да взема и за едно ленет да сисложа, че да си напомням от време на време... hahaha

Общи условия

Активация на акаунт