Израел 20

• 22 511
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
  • На дивана, под юргана
Е, то е от вчера... ама забравих... ето: http://www.focus-news.net/?id=n1109788

# 151
  • София-България, Израел - където си поискам
Миши, честит имен ден! От все -сърце ти желая всичко най-хубаво, много здраве, усмивки и само положителни емоции!  bouquet
Боряна, да ти е жива и здрава племеничката, само радост да ви носи и много шестици  Hug
няколко пъти са ми давали фалшиви 10 шекела, но банкноти слава богу не са ми попадали Peace

# 152
Е, то е от вчера... ама забравих... ето: http://www.focus-news.net/?id=n1109788

Браво на тях! Хора, които мислят. Може би новините им са по-обективни от нашите в България.  newsm78

# 153
Mentha,благодаря за линковете  bouquet,но днес нета ми е много бавен,и нищо не ми отваря,довечера като се прибера в къщи ще ги разгледам.Книгата-Познание за жена,я има в сайта от който си поръчвам книги,така,че ще я имам.Да ти предложа аз нещо-Ловецът на хвърчила,страхотна книга!
jakinik,има много фалшиви шекели ли?Аз не мога да отворя линка,за да ги видя как изглеждат.
Boryana,пожелавам ти късмет!

# 154
  • Някъде там...
jakinik,има много фалшиви шекели ли?Аз не мога да отворя линка,за да ги видя как изглеждат.
Boryana,пожелавам ти късмет!

Благодаря за пожеланието  Hug Относно фалшивите пари предполагам,че не е масово защото тук предимно хората разполагат с кредитни карти и заплащат навсякъде с тях...Странно е как правят фалшива монета(10 шекела е монета)Аз на кораба за 3 месеца хванах 2 пъти и бяха все по 200 шекела.Много лошо изпълнение,кофти хартия...виж с фалшиви долари е пълно,беше ми писнало да пиша документ за тях защото трябваше да ги конфискувам...Скандали,хората се сърдят все пак за 100 $ ставаше въпрос...

Опс въпроса беше до Жаки ама на мен много ми се искаше да отговоря(да покажа,че и аз съм компетентна някъде) Simple Smile Simple Smile

# 155
  • T"A
За картите е така, но за разни дребни неща - напр. билет в автобус или за някакво лакомство, използваш в брой. Два пъти в университетските кафенета са ми ги връщали като ресто фалшиви и после на жп гарата искам да си купя геврек, който е точно 10 шекела, и ме погледнат там на криво, все едно умишлено се опитвам да ги мина...  Joy малко неудобно положение ...  Blush
За банкноти знам от телевизията, но никога не са ми попадали  Grinning
Борянче, документите бързо са ти ги пратили  Peace
---------------------
Значи така чехите...  Flutter  ми, те хората там нали и нежна революция имаха, явно им е духа да се противопоставят на мейнстрийма  Simple Smile но да се бяха събрали повечко  Whistling
---------------------
Гледахме в петък-събота един филм.... Ако помните и Ханд писа за него преди време: You Don't Mess With The Zohan Аз не харесах хумора в него, обаче имаше няколко сполучливи сцени (филмът изцяло се присмива на израело-палестинския конфликт... по най-брутален начин)... Едната сцена е, когато палестинци се обаждат на Хамас и тел. секретар отвръща "Ако се интересувате от оръжие, натиснете 1; ако сте самовзривяващ се, натиснете 2" и т.н. абсурдна ситуация... Но точна така ти отвръщат като набереш някоя институция тук  ooooh!
А другата сцена я намерих в youtube с набиране на телефонен номер, който е нереалистично дълъг  Mr. Green http://uk.youtube.com/watch?v=sm7jman3aQ4 специално тези актьори, които играят палестинците, бяха добри  Peace

# 156
Правя само едно уточнение-най-много евреи,живущи на европейския континет са в Чехия.Има едно прозвище за чехите -наричат ги е евреите в Европа,така че това е напълно нормално там да се защитава израелскта кауза.Нищо лично,да не вземе някой да се обиди.Казвам го защото и съм била в Прага,там има доста синагоги в различни стилове,почти цялата"златна Прага" е населена от евреи,да не говорим за златарските магазини и тези с прословутот чешко стъкло.

# 157
  • T"A
Криси,   bouquet
синагогите в Чехия са стари, не са от сега. Това е общност, засегната от Холокоста, и, прочетох, че в момента има около 3000 човека в еврейската общност. Но действително са съсредоточени в Прага. Напълно възможно е на тази демонстрация да са били евреи, но иначе общността им не е голяма  Peace

# 158
  • T"A
Израелски филм е спечелил наградата "Златен Глобус" за най-добър чуждоезичен филм  smile3501

"Валс с Башир" -> Waltz With Bashir: http://waltzwithbashir.com/
при мен сайтът се отваря трудно, на няколко пъти рифрешвам, за да не зацикля

Трейлерът на филма: http://uk.youtube.com/watch?v=ylzO9vbEpPg

Тук би трябвало да е обявяването на наградата: http://www.goldenglobes.org/videogallery/video/49807/

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 23:59 от Mentha

# 159
  • Някъде там...
Страхотно
 newsm10  smile3501

# 160
благодаря отново на всички за поздравите Peace няма снимки ,понеже нямаше и парти...сами си изядохме тортата Mr. Green

Тигре ..супер салата ! И аз често стържа моркови.. Laughing много обичаме салати и ние.

Мирна вечер!! ще се поразходя да ви прочета ../Петя май пак писала нещо смехотворно Simple Smile /

# 161
  Добро утро !

Тази сутрин трети инцидент по Израелските граници . На границата с Йордания ( северно от Ейлат ) малко преди 7 ч. йордански войник открива огън по  граничарите .Няма пострадали.Другите 2 предишни инцидента бяха  с ракетите от Ливан миналият четвъртък  и  сириецът  (смятан за цивилен) , който   стреля по цивилни и по войници сега в неделя.Няма пострадали.

Снощи гледах интервю с един палестинец - възрастен , живеещ от 12 г. в Израел  - дошъл от Газа.Сега има там 3 от децата си . Живее в един от градовете  в опасните зони до Газа. Искаше да изтегли децата си насам, а на къщата му се вееха  израелски знамена.Говореше с тях по телефона и му казват , че нямат храна , зле са и страдат .Тежко му стана на човека.  Съседите му са  евреи и той самият при всяка сирена бяга в бункера на къщата си. Питаха  го дали трябва да спрат  войниците  да навлизат в Газа  (сега и запасняци влязоха бая) , а той отговори - "Не , до край.Ако се върнат  още  дълго време ще  ядем тук гом*а ".Интересна позиция.Предавам я информативно и знам , че не е представителна извадка , но ми стана интересно.

Друго , което гледах е едни "молитвени  групи" да ги нарека. Религиозни жени -еврейки , които по телефона и по интернет събират имена на войници за молитва.След това в този като център  се обаждат желаещи да се молят  и получават имената.Според тях това е участието им и съпричастността им към тази война.Тяхното общество обаче  специфично от харедим не ходят в казарма.

Иначе децата както каза Тали приготвят кутии с подаръци за войниците.Има вътре дори чорапи и деодоранти ...Каквото искат децата .Слага се и писмо ...има и телфон на  изпращача.Моят мъж  си спомня , че войникът , на който е попаднала неговата кутия му се обадил  вкъщи и си говорили , благодарил му за  кутията с  лакомства .Малък бил моят.После след години пак се чули.

Бая тунели бяха разрушени в Газа , а последно един голям - около 300 метра  - предназначен за отвличане на хора и извеждащ към един от близките кибуци в Израел.Информативно при нас ракетите като брой намаляват с времето. В началото тук падаха около 65 на ден.После  около 30 на ден , а сега са около 20.

То излезе цяла информационна емисия  Simple Smile .

# 162
Добро да е !
Честито ! на всички които са имали повод да празнуват  Hug 

Миши  Hug Hug

Иначе за ситуацията - трагедия си е ... за съжаление не ми прилича ,че ще се спре , щом са тръгнали до край ще  е .
Момичета голям психически стрес е с тези сирени ... добре ,че дечицата са малки .. макар че всичко усещат те ..
Но ни оставя само да се молим  Praynig

Всъщност исках да попитам какъв е бил статута на територията Палестина преди Израел да основе държава там ... знам ,че палестинска държава няма и никога не е имало ..

# 163
Можеш да погледнеш в раздел "история" тук:   http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_territories#History

Още: http://en.wikipedia.org/wiki/Palestine - общо (българсият вариант  е малко беден на информация) .

# 164

Общи условия

Активация на акаунт