Израел 20

• 21 809
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
  • Някъде там...
Добро утро  Joy
Ако разбирам правилно Ми6и днес е именичка Simple Smile Да и е живо и здраво името и с гордост да си го носи   bouquet
Обичам Гърция много обикаляхме там с гемийката Simple Smile любими Санторини,Родос и Агиос Николаус-препоръчвам ги на всички Simple Smile
Тали аз трябва да разпитам мъж ми тука нещо свързано с доброволци няма ли и без това по цял ден си стоя вкъщи ако мога да помогна ще си е добре а и за доброволец работна виза не ми трябва ....

bouquet

# 136
Цитат
Брех , каква сила били приказките от всякакъв  сорт ....Една  приказка може да те  събори, ама може и да те зареди като онези зайчета с батериите  Grinning ..
Да, ако не я забравяхме често тази истина нещата около нас щяха да бъдат доста по различни... Wink...добре, че човек докато е жив има възможността да се учи и да направи света с поне няколко усмивки повече. Heart Eyes 
Boryana, климатът там е като във вашия край, затова ми харесват.  Hug  

# 137
  • Някъде там...
Моята племеница днес има рожден ден и ми се иска да ви почерпя  Hug

# 138
Ехе , честитки на Миши и на Боряна за племеницата значи ...малееееееееееееей ...половин  форум честитки значи ! Нека , нека !  Hug

# 139
Добър ден,мацки!
Boryana,да ти е жива и здрава племеницата,и много да ви радва!
Честит имен ден на Миши,да жива и здрава!
   Добро утро!

Зетят ми подари синя шнола - щипка от 1 шекел  Mr. Green  и като се  завинтя с нея приличам баш на изрусена ромка! Много е мило детето - на майка си  харесало пък една лилава и тя като мене  малко на ромки бием . Да не обидим момъка се закичихме вкъщи  на затворени прозорци и без  снимане  hahaha Joy А той - горд , та се просълзява чак!  Mr. Green Тая шнола сега само в банята ще си я лепкам и то на заключена врата  hahaha Joy Големи са скици, голяяяяма любов. Казал на майка си, че  е дебела , а  аз  съм била хубава и тя трябвало да  стане като мене  Joy hahaha Майка му ще ражда  той за килограми  говори - мъжка работа!  ooooh! Whistling ..... Те  са така мъжовете ....само , че като поотраснат поне не казват какво мислят  hahaha ....

Тигре , ти пък  с тая салата ме отрепа - ми тя на  цвят баш тигърска и до нея  ако има пържолка (пилешка за нас) става идеално!

А , забравих да кажа , че на булката  зетят подари патица - 2 за шекел ...едната за него - 'ми как ! Няма да се охарчва прекалено още преди да е сигурна работата .... Joy После опита да си я вземе , но не успя , че и момата  бая  зла става на моменти и ха да развали работата ....  hahaha

Joy Joy Joy
Смях се с глас,обаче ме притеснява малко зетя,подарява шноли на тъщата Laughing,харесва тъщата повече от майка си Laughing,не е добре работата!

Вчера много рожденнички,а нито една снимка,хайде чакаме!

# 140
  • T"A
Мишимади, честит ти празник   bouquet Със здраве и с усмивка да си носиш името  Hug

И весело празнуване  Party

Тигър, още снощи мернах салатата ти... написана в тигърски стил  Mr. Green Бих се лишила от сиренето, ако майсторът позволява, но иначе е идейна  Grinning

basic, няколко неща си харесах от този Джим... Може би ще си подновя подписа скоро  Whistling

и към Наина - за литературата...  Hug

"Израелска проза и поезия" - сборно издание, което и преди съм споменавала  Peace
Освен това видях в нета, че е излизал "Съвременник", посветен на израелското изкуство  Grinning:
(дали е издаден е през 2000 год.?) -пише така "500 страници събраха културата на Израел"
"Земята и хората на Израел": http://paper.standartnews.com/archive/2000/04/07/art/story8.htm

+ ако четеш на руски, има публикувана доста израелска л-ра в превод на руски, напр. Авраам Б. Йеошуа на руски: http://heblit.org/author.php?ge=prose&ac=aby
Не зная дали е превеждан на български, но, ако някой намери, ще се радвам да сподели - Шмуел Йосеф Агнон е израелски автор, носител на Нобелова награда  Peace мисля, за книгата си "Сватбен балдахин" (еврейската хупа)...

И накрая нещо за душата  Flutter Статия, която много ме зарадва за израелския театър - статия в сп. Лик: http://www.bta.bg/site/lik/2008/03/02article.htm
 Започва така:    
Цитат
В края на 2007 израелският театър присъединява своя глас към официалното честване на 60-я юбилей от основаването на държавата, като събира театрали от цял свят, за да демонстрира ситуацията на израелската драма и сценично майсторство днес...
И завършва със суперлативи, които и аз напълно споделям  Hug

Ако на някой му е интересно да види с какви пари купуваме в тази страна, банкноти и монети в Израел: http://forum.numis.bg/viewtopic.php?p=640&sid=dd8d0c82029cd5 … a8c6cd12f29706bee
И един линк на руски, който може да е полезен - с превод на някои закони, като закона за наследството (някой се интересуваше преди време), за гражданството и разни пояснения...http://www.nurited.info/pages.php?pgid=11

Борянка, и твоята племенница да е жива и здрава и да се радва на добра леля  Grinning Колко е голяма?

Поздрави на всички!   bouquet

# 141
  • Някъде там...
Благодаря за пожеланията   bouquet Моето джудженце(племеницата) става на 10 и нали знаете нащ'то гардже най убаво  Joy Аз и честитя пък тя ми отговаря на англ Simple Smile все пак за всяка 6-ца по английски леля даваше по 5 евро после минахме на долари че и на леля заплатата мина в долари...абе стимул да има Simple Smile Събира си всичко камцанит е тя (стисната) вика аз имам вече пари да ти дойда на гости,кога да идвам?Много си я обичам джуджанката милинката Simple Smile
Ментичка аз дълго време имах проблеми с ползването на парите  Embarassed ама как може един шекел да е по малък от половин шекел и от агарота...Много си беше страшно че нали касиер работех последия контракт.А как хванах фалшиви 200 шекела и аз незнам пак че усещам хартията....
  bouquet

# 142
Борянка ,да ти е здрава племеничката!На гости да ти дойде и с братовчеди да играе ... Joy

# 143
  • Някъде там...
Аааааа Ми6и все тука за дечица ми намекваш я намеквай на Ментичка ,аз казах тук ред си има Мента е първа пък после живот и здраве аз....  bouquet
Ще има шамарки  Joy

# 144
Ааааааааа , чакайте и аз да се подредя - може да имам трето !

Прас - шок ! Лъжа!

Наина , омайвам ги , омайвам мъжовете от малки  Joy

# 145
  • T"A
ама как може един шекел да е по малък от половин шекел и от агарота...
Joy Как може, а? И ние в България като си нямаме половин лев и звучи малко смешно този половин шекел, така, де - що не е цял Simple Smile...
Борянче, има фалшива монета от 10 шекела - мисля, че това е най-разпространената фалшива монета.
Хората я усещат, аз не...  Blush Ти може би, защото си работила с пари, бързо ще схванеш разликата  Peace

За литературата да допълня - в руския сайт има доста произведения, видях, че има и "Познание за жена" на Амос Оз, която е преведена и на български...
Освен това в дясно видях и имена като Апелфелд, Шуламит Лапид и др. известни автори  Grinning

На български има и издадени книги на Ефраим Кишон  Peace
Обаче да предупредя, че неговата сатира е политическа, но това не пречи да е добър писател Wink, хуморът му е уникален  Hug

Тук пише за книгата му "Голяма пържолена сага": http://knigoteka.com/book/103554
Продават я и тук: http://www.knigopolis.com/index.jsp;jsessionid=D8965DF6E0691E792 … ?bid=2179&v=a

Има още една: “Черна неблагодарност е хорската отплата” - Издателски център “Шалом”, 1992
(и е в превод на един много близък мой човек; който намери книгата, ще разбере)

А като написах името му в google и попаднах на статия за пиеса по негово произведение, която е поставяна в Пловдив  Peace
http://www.duma.bg/2009/0109/090109/kultura/cul-1.html

# 146
  • Някъде там...
Момичета дойдоха ми документите от вътрешно министерство или както се привежда там на български  newsm44
Всичко е на иврит има само един документ на английски  Sad трябва да чакам мъж ми да се прибере за да разбера за какво става дума...
Събирайте сили от довечера или най-късно утре започват хилядите въпроси   bouquet
Пожелайте ми късмет ще имам нужда от него....Ох дано всичко мине лесно и бързо  Praynig

# 147
  • T"A
Аз не съм в час, какви документи си си поръчвала от Вътрешното?
Вътрешно си е министерството, но тук то няма нищо общо с полицията  Peace

# 148
  • На дивана, под юргана
Чехите са уникални! Направо ме кефят тези хора!  Laughing

# 149
  • Някъде там...
Айде сега пък чехите,я дай малко инфо за какво става въпрос....

Документи за смяна на визовата категория а другите на иврит предполагам че са за легализиране на брака ни  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт