Израел 20

• 21 804
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
  • T"A
Борянче, трябва да проучиш от къде можеш да вземеш директен влак... аз мисля, че с влак ще ти е по-лесно, а и жпгарите в Тел Авив са за предпочитане пред автогарите/автобусната станция...  Peace

Само от Хайфа ли можеш да се качиш на влак? Тук са със списък: http://www.rail.co.il/EN/Stations/Pages/israelrailways-station_index.aspx
(трябва да се натисне To Full List, иначе излизат само няколко от гарите  Confused)

А другият вариант е да се срещнем напр. в Хайфа някой път  Thinking Защо те е страх да пътуваш?

Мишимади, аз ще гледам дали мога да хвана предаването някак през Интернет, но, ако не успея, ще ми разказвате  Hug

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 21:12 от Mentha

# 181
[img]http://www.snimka.bg/album.php?album_id=329788[img]

# 182
извинете,опитвах нещо,което не се получи Embarassed

# 183
  • Някъде там...
Влак има само от Хайфа а автобус има и от мойто село директно до Тел Авив.С автобуса ми е едно нервно неориентирано...Досега все съм пътувала с автобус до Хайфа и някак си се притеснявах как един и същи номер може да отиде до пристанището а миже и до съвсем друго място ....на различни компании били а аз откъде да ги знам компаниите пък и да ги помня....Притеснявам се да не се загубя  Embarassed да си кажа най-големия ми проблем...Притеснявам се да не взема да свърша нещо което не е правилно-непознавам все пак нищо тук.....Пфууу добре признавам си страх ме е да не се загубя и да не ме спрат полицаи за проверка,аз сам си редовна ама като зная какъв съм карък ще ми се падне някой който не говори английски(оф много съм наплашена от тея полицаи)
 Embarassed Embarassed EmbarassedНяма да обяснявам повече,че станах за смях буквално на цял свят  Embarassed

# 184
  • На дивана, под юргана
извинете,опитвах нещо,което не се получи Embarassed

Видяхме я трапезата, видяхме я!  Simple Smile

# 185
не бийте и не плюйте идвам само да споделя  ,скоро гледах един филм израел отвътре  та в фила беше документален ,всеки факт оба4е беше интепретиран от 2 групи историци,политици и бивши военни.Та един историк ми направи страхотно впе4атление Теодор Катз-ето и статия за него,просто бях изумена
http://members.tripod.com/~Church-of-Rabin/katz.htm

# 186
  • T"A
Dtti, аз хич не съм изумена. Пост-ционизмът е движение на повече от 20-30 години, не е нещо ново. Това са хора, които оспорват, че идеалите на ционизма са валидни и релевантни тук и сега. В Израел има и по-умерени движения, които разследват постъпките на армията, работят за разгласяването на историята за  изгонването на палестиците, за това да се получи признание за страданията им и правата им, и пр. - а на мен лично крайностите не са ми по вкуса... Рабин си има последователи Wink, ако и да не наричат себе си с помпозното  "Църквата на Рабин"  Stop  Sick
Разбира се, има и още по-крайни - неторей карта са крайно религиозни, които отричат правото на съществуване на държавата Израел, даже Ахмениджад ги беше канил...

За Теди Кац ще си послужа с една поговорка, която научих тук - понякога мълчанието е по-красиво от думите, които могат да бъдат казани.
Между другото - пост-ционистичната литература се разпространява свободно в Израел  Peace И от линка ти се вижда, че филмът "1948" е прожектиран в Тел Авив, на възможно най-централното място в града...
Статията, към която води твоя линк, е малко... хм, объркано написана - ако не знаех за какво и за кого става дума, нямаше да разбера какво е съдържанието.

Бой и плюене в тази тема не е имало.

Ели, така създаваш коледна атмосфера!  Hug От кога чаках твои снимки  Grinning И една приказка видях  Flutter

За да поместиш снимка във форума, трябва да кликнеш веднъж върху снимката, след което да копираш адреса под снимката (за твоята снимка адресът е: http://media.snimka.bg/1864/009984193-big.jpg) и да го поставиш в поста в скобите за image  Peace Обаче във форума има ограничение за големината на снимките, т.е. трябва специално да се намаляват, за да се слагат тук...
(надявам се, че обяснението ще е полезно и за други, публикуването на снимки е най-голямата загадка)

Борянче, излишни са ти притесненията  Peace На мен полицаи много са ми помагали, когато съм се губила, и никога не са ми искали документите. А и случайни хора на улицата помагат много  Hug Ще ти пиша после  Peace

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 02:15 от Mentha

# 187
  • Някъде там...
На мен възпитанието не ми позволява да бия и плюя....незнам защо си решила ,че точно ще плюем  newsm78
И от какво си изумена,че в Израел има свободен достъп до информация,няма цензура и на хората им е позволено да мислят различно...???

Мацки добро утро Coffee

# 188
леле мале,извинявам се за нескопосаното си представяне,днес имам рожден ден и исках почерпката да е домашна ама гледайте как се смотах хаха,хайде да ви е усмихнат деня на всички!!!

# 189
  • Някъде там...
  party006Честит рожден ден Ели6ева  party006

# 190
   Честит рожден ден Ели6ева  Hug

Добро утро и от мене ! Тази сутрин водих Саги на консултация - преглед и ваксина. Лепнаха му лепенка слонче - сам си я избра и ще я показва сега в  градината горд .

Снощи правихме на свекър ми пък  парти изненада , че става на 17 (така , де - обърнете  цифрите). Много се зарадва човекът .... Саги му жеше изработил една ХАМСА от  гипс. Имаме формичка и баща му  му помогна да излечт гипса във  формичката .Чакахме да засъхне .После рисувахме отгор и залепихме снимка  даже. Сложихме и червена панделка са сакачане на стената , а отзад  моя милост написа каквото детето искаше за дядо си.

Чака ме бая подреждане из къщи мене сега.На всичкото отгоре трябва да изсипя  всичките играчки в центъра на хола и да  ги пооправя , защото са пръснати - пъзели на една страна , части на друга ... Ама  работа си намерих ако някой ме снима ще е смехотворно  - седнала в куп играчки  Crazy.

Миши, я пак да  кажете като наближи да не изпуснем предаването.

Боряна, не си станала за смях ...та ти си отскоро тука .И мене ми беше страшно да не се загубя .Едно странно усещане .При тебе е по-засилено, защото там на село/ мошав  е спокойно и няма къде толкова да ходиш и да свикваш да се  блъскаш из хората и да се налага да се оправяш. Всичко живо говори руски буквално , особено в магазините.....  На мене направо на руски започваха да ми говорят  Crazy . Но аз се оправях с  английски по-добре.

Тази сутрин ракети  бяха изстреляни  от Ливан (село Хасбая) към Израел - Кирият Шмона.В 8.30 имаше сирена, а след нея няколко експлозии .Няма  пострадали. Там беше относително тихо след Войната с Ливан 2006г.

Айде  заминавам да си оправям къщата докато няма деца и мъж наоколо .Само така се върши работа.

# 191
  • София-България, Израел - където си поискам
Ели6ева, честит рожден ден!Желая ти много здраве, щастие и успех във всяко едно начинание!    bouquet

# 192
Ели,честито,мила!

Честит рожден ден!
С пожелания за упоритост, за да следваш мечтите си; смелост - да ги осъществяваш; търпение, за да ги постигаш; и много любов, за да дава смисъл на всичко това!

# 193

Не си спомням някога да съм те плюла, ако и да имаме различни гледни точки, не мисля че това е нещо лично (поне не от моя страна)  Naughty.

Странно ли ти се струва, че има инакомислещи хора. На мен не. В Сирия всички, всички ли са напълно съгласни за всички политически решения и няма никаква опозиция?! Ако е така, то те са постройли комунизЪма  Laughing (правописната грешка е умишлена).

Озадачава ме  обаче фактът, че си мислиш че ни даваш някъква нова, непозната свръх секретна информация  Tired.

Ели6ева, Честит Рожден Ден!
Бъди здрава, щастлива и винаги усмихната! Множество успехи в личен и професионален план!

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 12:54 от Tali Dan

# 194
Цитат
Странно е  обаче, че мислиш че ни даваш някаква нова, непозната свръх секретна информация  
smile3521

Общи условия

Активация на акаунт