Израел 20

• 21 808
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
  • T"A

Честит рожден ден, Ели!

Бъди все така нежна и добронамерена, но и умееща да отстоява себе си и мнението си,
здрава, щастлива и засмяна... до 120!
  Grinning  party023 Gift dazzler1 newsm59   bouquet  Hug Gift  Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower

Ели, а рождения ден днес вчера ли го празнува или днес? Май сме закъсняли с пожеланията  Blush

# 196
то4но това имах в предвид-но както и да е,когато влизам с друга инфо ме упреквате,4е мразя Израел и вси4ко свързано с него,и тъкмо реших да влезна и да покажа ,4е все пак съм забелязала нормално мислещи хора  и вие запо4нате ........................
Така при вас цензура няма-добре,но от статията ли4и ,4е именно този 4овек е бил дискриминиран именно заради изкаванията и възгледите си.А сега се сетих за атомният инжинер-само,4е му забравих името който престоя сума ти време в затвора ,и след това беше изгонен от Израел-само защото беше говорил за незаконната  израелска атомна центала-е ако и това е демокрация  Mr. Green

# 197
  • T"A
Dtii, този човек* е осъден за клевета. Ти познаваш ли престъпник, който да не казва, че е невинен? Виж някое интервю със затворници и се заслушай, че всички казват, че по погрешка са там или заради някаква несправедивост  Tired

Не става дума за дискриминация, други хора с неговите възгледи си живеят живота в Израел без някой да им пречи да разпространяват възгледите си. Потърси името Лев Гринберг например!

А за клевета и в България си има закони, предполагам знаеш как я дефинират юридически, нали това си учила  Rolling Eyes

*имам предвид Теди Кац

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 14:20 от Mentha

# 198
Как да не би да не мразиш Израел  Laughing?!
Казва се Мордехай Ваануну. С твое позволение ще перефразирам твое изказване- никъде не обичат предателете, нали така?! Тук поне стоят в затвор и биват освобождавани. На други места ги разтрелват без съд и присъда.

# 199
Хубавото Ели имало рожден ден Simple Smile Бог с теб и ти с Него.  bouquet

Мента вярно нищо не разбрах за този Теди от самата статия Crazy,  ...добре че каза общо взето за какво е. Blush

# 200
  • T"A
Аз пък да ви кажа, че вчера прочетох, че в Нигерия има 40 000 евреи и се смята, че са наследници основно на Коен. Представа си нямах за тези хора... Blush Никъде не пишеше какво е становището на тукашния Рабанут за тях  Sad

И, Хариет, щом си тук, да те попитам Grinning  - Соломоновите притчи в християнството в коя книга са? При нас са в Ктубим/или Кетубим - Writings на английски, а на български как се казва сборникът, в който се намират причтите и Песен на песните и т.н.?  Thinking Писания?

И за Петя имам въпрос, че тя ги знае тези неща  Peace - Кетубим призната книга ли е и в исляма?

# 201
Да ви занимая се един битовизъм. Тъй като сега сгъвам прането и в цялата стая се разнася опойващ аромат  Hug (трябва ми емотиконка с разперени ръце и вдишваща дълбоко). Тази седмица си взех на Сано омекотител за пране с аромат на син Люляк. Защото го обичам ли това ухание или просто защото е много сполучлива серията силно препоръчвам на тукашните момичета. На опаковката пише че е маадора меиухедет (специална партида)  Peace.

Мента, разкажи повече по въпроса. Не съм я видяла тази информация. Кой и как ги е открил тези хора. Те самите смятат ли се за такива?

# 202
Момичета най-съдречно ви благодаря за пожеланията,много сте мили Hug
Мента,днес е денят,вчера това беше за проба EmbarassedМного весело ми стана за тези евреи в Нигерия,гледай сега как ще се окажа омъжена за някой от тях hahahaистински ме развесели идеята.Мъжът ми ми е казвал,че там има евреи,на което аз много се зачудих,но нямам повече информация.
Тали-много харесвам продуктите на Сано,този омекотител обаче не съм го виждала при нас,може би защото е "специална партида".

# 203
Аз пък да ви кажа, че вчера прочетох, че в Нигерия има 40 000 евреи и се смята, че са наследници основно на Коен. Представа си нямах за тези хора... Blush Никъде не пишеше какво е становището на тукашния Рабанут за тях  Sad

И, Хариет, щом си тук, да те попитам Grinning  - Соломоновите притчи в християнството в коя книга са? При нас са в Ктубим/или Кетубим - Writings на английски, а на български как се казва сборникът, в който се намират причтите и Песен на песните и т.н.?  Thinking Писания?

И за Петя имам въпрос, че тя ги знае тези неща  Peace - Кетубим призната книга ли е и в исляма?

Здравейте сладурки! Поздрави на всички празнуващи! Много поводи за поздравления - Дал Бог  Hug Да са живи и здрави всички! 
  bouquet bouquet  bouquet

Мента, т.н. сборник е Старият завет - т.е. първата част на Библията. "Притчи Соломонови" се казват просто "Притчи", като всички знаем, че са Соломонови, а в някои Библии има пояснителни текстове преди самите писания. Притчите се намират в такава поредност:

Псалми; Притчи; Еклесиаст

А инак книгите в Стария завет са подредени така:
Битие; Изход; Левит; Числа; Второзаконие; Исус Навин; Съдии; Рут; 1 Царе; 2 Царе; 3 Царе; 4 Царе; 1 Летописи; 2 Летописи; Ездра; Неемия; Естир; Йов; Псалми; Притчи; Еклесиаст; Песен на песните; Исая; Еремия; Плачът на Еремия; Езекиил; Даниил; Осия; Йоил; Амос; Авдий; Йон; Михей; Наум; Авакум; Софония; Агей; Захария; Малахия

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 16:57 от karlota

# 204
  • На дивана, под юргана
не бийте и не плюйте...

Не плюя и не бия... (много са ми раздалечени зъбите отпред, а пък лапите - меки и с възглавнички...  Laughing) , но пък какъв език имам грапав! (или пък май беше повечко остър - не помня.)

Честит рожден ден на eli6eva! Жива и здрава до 120!

# 205
4естит Рожден Ден на Ели и от мен!
Нека радост топли твоите о4и;
нека щастие огрява Пътя ти с лъ4и;
здравето да ти е спътник всеки Божи ден
и с Любов да посрещаш всеки твой Рожден Ден!

Мента,мога ли да ти отговоря?  Книгите  на  Соломон -" Прит4и" и "Песен на песните"  са самостоятелни и се намират в Стария завет на Библията.Не ти го схващам много въпроса -защо  в сборник?

Днес една приятелка ми изпрати този линк.Давам ви го  да погледнете ако имате интерес .

http://feelfriendly.com/

# 206
Сара е отговорила на въпроса ти Ментичке. / не си представям Притчите / на Соломон/ в Новия Завет. Simple Smile/

Това за евреи в Нигерия съм го  чувала и друг път но без подробности.Ето ти кзаваш че са от Коен  предимно, и 40 000...доста бе  Simple Smile

# 207
Честит Рожден Ден на Ели!Да си жива и здрава,и много щастлива!
Tali Dan ,може ли линк на този омекотител?

# 208
  • T"A
karlota и Sarrah, (и Хариет Simple Smile )
дано не задавам глупави въпроси, но наистина по друг начин съм ги учила... Значи сред евреите Старият завет (т.е. Танах-а) е разделен на 3 книги - Тора (Петокнижието), Пророци (Невиим) и Писания (Ктубим)... Доколкота разбирам, в Библията няма подобно разделение, така ли? Минават като отделни глави, явно  Thinking Мерси за отговора! Това, което аз имам, са три отделни книги... има и Танах, събран в една книга, но все пак съществува такова разделение на ... един вид - три сборника  Peace

За нигерийските евреи и аз не знаех, а 40 000 е голяма бройка  Peace В Уикипедия пишеше, че там са едни от първите разселили се евреи, смята се, че населяват тези земи от 638 г. пр.н.е.  Голяма част от тях били месиански евреи, но за тях знам, че в Израел не се гледа с добро око (в смисъл, че май изобщо не ги признават, но не съм сигурна)

Ето го линка: http://en.wikipedia.org/wiki/Igbo_Jews
Попаднах на него след като търсих информация за изгубените племена, нали скоро ги обсъждахме в темата... И така достигнах до този пасаж:
Цитат
The Igbo Jews traditionally claim descent from three particular Israelite tribes: Gad, Zebulun, and Manasseh. Some hold that families amongst the community are descendants of Kohanim and Levites, the Jewish priests and their assistants who functioned in the Jerusalem Temple. The Nigerian Jewish community is said to be composed almost entirely of descendants of Kohanim.

Пише, че държавата не е обявила, че ги признава официално като едно от загубените колена, но за мен това изречение е малко лишено от смисъл, защото, ако са Левити, то не става дума за загубено племе  Thinking

Сара, в Клю-то имаше една тема - заповядайте на кафе пред НС, това в линка не е ли същата инициатива?

# 209
Хари,преди време си купих Нов Завет точно с "Притчи" Simple Smileт.е. съдържанието на целия НЗ+Псалми,Притчи и Еклесиаст -2004 година издание,явно е за удобство,че нали са едни от най-четените книги.Наистина е малко нестандартно.

Общи условия

Активация на акаунт