(*)(*)~Кърмачки Обличам Всякакви! Темата за записване~(*)(*)

• 47 663
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 510
Шаманката,подвърждавам ,че си искам Л-ката.Писах ти н аЛС.Извини ме ,че чак сега успях да дам отговор.

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 13:29 от Татянка-бърборанка (mi6imadi)

# 511
и а3 я имам - даже 2, едната е 3алепена на колата
Вижда ли се Rolling Eyes
Моята не се виждаше изобщо и я лепнах обратно на хартията й Confused

# 512
  • в шоки-land
и а3 я имам - даже 2, едната е 3алепена на колата
Вижда ли се Rolling Eyes
Моята не се виждаше изобщо и я лепнах обратно на хартията й Confused

виждат се и двете, не 3нам при теб 3ащо не се е получило Rolling Eyes...

# 513
И аз ще помоля да се направят лепенки, на колата задължително ще поставя, на задното стъкло или до стоповете.
Наистина е много нежна.

# 514
Благодаря, Дуци! И аз я имам тази  Hug добре, че ме подсети, ще я потърся, и нашата беше лепната и после свалена, че не се виждаше въобще и си я прибрах някъде, но къде  newsm78

# 515
Искам и лепенки, и чанти...и всичко Crazy
Всичко ми харесва, нали е за каузата Peace

# 516
да, за каузата трябва много мат'риал!
Аз сега работя сестра ми, язък че е по-голяма, че и голямо дЯтИ има... сега я обработвам за второто, как трябва да се кърми безспирно и безусловно  Joy но тя е вече обработена, и зълва й й дава същия пример като мен, вече година и половина, и кака сега се е надъхала, ще я зареждам с тениски, чанти, каквото има... бреее как съм загубена! Че тя е редактро на цял местен вестник, в Козлодуй, ще пуска безплатни реклами и като дойде ССК ще пуска репортажи  Mr. Green Я, каква идея, дайте някое лого или емблема, веднагически ще й ги пратя, да запълва някое каренце с тях по страниците (това сериозно  Peace)

# 517
Ти ако искаш и със статии ще те заредим.  Wink

# 518
Напълно подкрепям идеята, че трябва да се рекламира кърменето навсякъде, където е възможно, а защо не и там, където е "невъзможно"!
Нали знаете, че рекламата прави чудеса и с най - калпавите стоки!
За да се разчупи порочното мислене е нужна яка пропаганда!

# 519
  • Бургас
Напълно подкрепям идеята, че трябва да се рекламира кърменето навсякъде, където е възможно, а защо не и там, където е "невъзможно"!
Абсолютно вярно Peace
И ако може в Бургас да има повечко информация,че в родилно почти нищо не показват.
И разчитаме на вътрешно усещане.
Доста от мамите имащи желание да кърмят не успяват,защото няма към кой да се обърнат.

# 520
  • у нас
Абсолютно вярно Peace
И ако може в Бургас да има повечко информация,че в родилно почти нищо не показват.
Доста от мамите имащи желание да кърмят не успяват,защото няма към кой да се обърнат.

Вярно е това, че не показват.
Ама има и много майки,които не слушат и разбират какво им казват и си карат по съветите на майки и свекърви да дохранват, при положение, че може да са по-настоятелни и да се помъчат да кърмят  Peace

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 14:13 от Sinara

# 521
  • До хладилника, който обичам

Ами, тя тази информация трябва да дойде все отнякъде Grinning
Няма откъде да се вземе, ако няма и инициатива "отвътре".
Засега една мама от Поморие/Бургас има желание да се обучи за ЛЛЛ, ако бъдат повече желаещите да помагат на други майки, да дават информация и подкрепа - то разбира се, това ще се разпострани много по-лесно и бързо и вероятно ще бъде от помощ на много майки, които искат да кърмят.

# 522
  • Бургас
Синара адски си права Hug
Малко стадна поведение се получава.
А ако има информация,която да набляга колко е добре и важно кърменето,
повече мамйки ще кърмят и ще полагат усилия.
Аз лично Мери съм питала няколко пъти ,но доста от майките не ползват форуми
и няма от къде да вземат информация.
Лично 3 мой познати които родиха и имаха кърма кърмиха по няма и месец и минаха на АМ.
По съвет на педита,майки,свекърви и т.н.
Аз кърмих с дохранване да 4-тия месец на Никол и вече за съжаление нямам,
но живот и здраве за второ детенце ще си имам обичка на ухото.
Най-важно е и татковците да са информирани,
защото при мен се объркаха нещата от постоянно спорене с таткото
дали е гладна или не.

# 523
 Първо сори за о-фа!
Бургас наистина крещящо се нуждае от не един ами няколко консултанта по кърмене!Не веднъж съм го казвала,че ако не се бях подковала с инфо от Библиотеката тука ,както и една приятелка ми изпрати блога на Xedra,щях като нищо да се поддам на натиска  на педитата и тяхните"съвети" #2gunfireСлава Богу се кърмим още изключително и това е!
Затова пропаганда и то яка трябва за кърменето!

# 524
Не знам дали е много по темата, но като сте почнали да го обсъждате да кажа, че на мен личната лекарка на децата ми помогна да кърмя успешно. Бях си приготвила кутия АМ за дохранване, защото не можех да усетя дали бебето е гладно или не, та да се застраховам, че не го моря от глад, но тя ми забрани да го използвам преди да сме разбрали дали моето мляко му стига. Правихме 3-4 пъти пробни кърмения, на които изсукваше по 40 мл и заспиваше, но пак изчакахме, за да видим колко наддава за седмица. Оказа се, че за 1 седмица е наддал 260 гр и се разбрахме, че няма никаква нужда от дохранване, това ме окуражи и повече не си помислих за АМ. За второто дете същата лекарка ми даде електронна везничка за бебе да си направим в къщи 2 пробни кърмения и пак се разбрахме, че няма нужда от дохранване. Затова си мисля, че голяма роля в случая може да има педиатъра, който следи развитието на бебето, който най-често го вижда и може да даде правилен съвет. Но пак зависи от уменията и нагласата на педиатрите, май.

Общи условия

Активация на акаунт