Раждане в къщи - 2

• 21 440
  • 378
  •   1
Отговори
# 195
Стиснати палци и положителни мисли и от мен  Hug

# 196
Рикк, направо ти завиждам. Това е толкова прекрасно чувство, очакването...тръптта, вълнението. Всичко най-хубаво!

Ей, какво стана с Зозима? Тя би трябвало да е родила досега. Дано да е добре.

# 197
  • ул. "Мечтание"
Ей, какво стана с Зозима? Тя би трябвало да е родила досега. Дано да е добре.

Днес се порових в отчетната й тема. Родила е на 22ри със секцио. Момченце, кръстили са го Борис.

# 198
Милата, дано да не и е много мъчно. Ама момченцето е с прекрасно име, да и е честито.

# 199
Контракциите си продължават в същия ритъм, но не се засилват. Следобед правих едни визуализации за таза и раждането, може по някакъв начин да съм си предизвикала контракции  newsm78 По едно време кожата на гърдите и корема ми стана огнено червена, като изгоряла, много интересно. Усещам бебчо, че си мърда много активно. Аз обаче отивам да си почивам  Hug

# 200
Със сигурност се подготвяш. Почини си ако можеш.

# 201
  • София
rikk, всичко най-хубаво и от мен Grinning!

# 202
rikk Успех и от мен!! Почивай си максимално, че не е ясно колко ще продължи самото раждане.
Аз при първите два часа с контракции се опитвах да спя между тях и горе-долу успявах.

Честито на Зозима! Да и е живо и здраво и много щастливо момченцето! Simple Smile
Ще чакаме да пише тук и да разкаже как е минало. Всички я чакахме с нетърпение да роди. Ще се радвам да се отбие да разкаже Wink

# 203
Lady Frost Виж каква история намерих за теб в един форум:
http://www.mothering.com/discussions/showthread.php?t=954761

Става дума за HBAC. Simple Smile

Между другото, в този форум има цял подфорум за VBAC. А целия форум е много алтернативно ориентиран. Приятно е да се чете.

# 204
  • ул. "Мечтание"
Благодаря!  Hug

# 205
  • WA, USA
rikk, желая ти леко и каквото си го представяш!
Форумът, който ескориал е дала е много полезен и има хиляди препратки към сайтове с полезна информация. Аз днес гледах The business of being born и съм сто процента решена да не се връщам в болница освен ако не е живото спасяващо. Не исках да обременявам семейството си с разходите по раждане в къщи, но не мога да си представя че ще родя естествено в болница. Просто не ми се връзват двете неща - болница и раждане без интервенции. Мъжът ми е малко паниран, но ще свикне с мисълта, има време..

# 206
Сипируми, ще свикне не се притеснявай  Hug . Щом аз моя хубостник успях да го обработя, а беше в шок като чу за акушерски център  Laughing. Сега е склонен на много по-"шантави" идеи  Peace
Скъпо ли е при вас домашното раждане? Аз не съм проучвала тук как е, дори не знам дали е законно, не че това би ми повлияло  Wink . Вероятно с времето и с четенето ще станеш още по-уверена и може да се спреш на неасистирано домашно раждане и така ще отпадне финансовата страна на проблема  Hug

# 207
  • WA, USA
Clairette, неасистирано раждане може да се случи само ако той не е около мен, иначе аз ще трябва да му асистирам да се свестява.  Laughing Скъпо е, около 4000, и уж казват че застраховките обикновено ти връщат около 80% ама ти трябва да платиш предварително и после да чакаш ако върнат нещо. Затова мислех да отида в болница с акушерки, но вече е извън въпрос този вариант. При нас е легално да се ражда в къщи, но не и след цезарово. Затова сега мога да наема само CPM, които не се покриват от застраховките, те обикновено имат CNM в мрежата си. Но хубавото е че повечето приемат кредитни карти през пейпал, ще платя с карта пък после ще изплащам по малко когато мога. Whistling

# 208
Контракциите не спряха цяла нощ, но към 10 сутринта се разредиха. Спах много хубаво, защото беше хладно, а днес се разходихме до океана, беше много хубаво. Явно ще почакаме още  Hug Благодаря ви на всички за хубавите мисли, ще си ги запазя за после  Hug  bouquet

# 209
  • Варна
rikk, стискам палци за успешно раждане! Ти знаеш как да го направиш!

Момичета, имам малко странен въпрос - някоя от вас да се казва Ради? Може да ми отговорите на лични. Снощи сънувах странен сън за домашно раждане и ми казаха, че на него са присъствали като помощнички Мег и Ради. Чела съм историята на Мег, любопитно ми е има ли тук жена на име Ради?

Общи условия

Активация на акаунт