Раждане в къщи - 2

• 21 410
  • 378
  •   1
Отговори
# 90
Zozima, не съм погледнала линка, но от описаното дотук, май само секс липсва. Клер твърдеше (а и на други места съм го чела) че действа както класическия, така и оралния, но задължително с оргазъм (иначе няма много смисъл) Wink Ако си в София, най-много да те пратя при моя хомеопат. Той ми е разказвал за един случай с пациенка, чието детте упорито отказвало да се роди. Пациенката сънувала някъде 12 дни след термин, че душата на дето седи някъди и казва "е, не искам да се раждам!", обаче в хомепатията има и лекарства за такива души Simple Smile Та, й помогнали на тази душа да си припомни, че вече е тръгнала към живота така или иначе и да не се страхува да се роди Simple Smile А няма да сбъркаш и на Благовеста да се обадиш, ако не ви е много път дотам. Ако не друго, поне ще те успокои, а на теб това ти трябва сега.

# 91
  • София
Zozima, здравей Grinning! Много се радвам да те видя тук!
Казваш, че бебчо е още високо - това може да бъде също причина за "закъсняването". Сигурно си чела в спинингбейбис, че слизането в таза се предшества от прибиране на главичката към гърдите - за това конкретно помага въртенето на топката и белиданс - някъде по 10-20 мин на ден интензивно. А за това, че е отдясно - опитай сериозно с ребозо на кръста и на корема и инверсия, както и освобождаване на тазовото дъно.
Това, което Мег ти предлага с хомеопата, също Simple Smile.
Hug

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 12:25 от Iva_D

# 92
Изключително интересна тема! Поздравления за момичетата, които ще раждат у дома. Чакам още разкази и добри новини.

# 93
Zozima, определено е редно да поговориш с бебето за подготовка за излизане.
При мен двете последни раждания бяха предизвикани с простагландин заради преносване от 10 дни. Вероятно и двамата са били готови за раждането, защото в същия ден се родиха.
При мен секса въобще не помогна. Предизвика само подготвителни смъкващи контракции, нищо повече.

# 94
  • ул. "Мечтание"
Сега си припомня разни неща и се присещам, че ден-два преди да родя си правих акопресура... И все повече започвам да си мисля, че съм избързала с нея.  Rolling Eyes Явно синковеца не е бил готов и за това се е заинатил! Но аз вече бях много нетърпелива и като нищо да съм оплескала нещата!  ooooh!

Хомеопатията ми се струва много добър вариант!

Meg, ще ми пратиш ли на лични инфо за своя хомеопат? В момента съм в процес на търсене. Харесах си една дама, но търся още варианти.

# 95
  • WA, USA
Акупресурата определено помага за контракциите така 4е опитай, най-добре е някой друг да притиска точките. Аз пробвах на приятелка, която раждаше в болницата и така избегнахме системата с питоцин.
Дано всичко свърши благополучно и скоро за теб Hug Знам какво е да преносваш, моят юнак се роди 10 дни по-късно точно ден преди насрочената ми индукция, явно и той се стресна.
Намерих 2, а може би и три акушерки, които се съгласиха на раждането ми в къщи. Сега остава само да събера парите и да се преборя със застраховката да ми покрият част от сумата. Другият месец ще се срещна с две акушерки, които имат много добра репутация за раждания след секцио, но които засега отказват да ме изродят в къщи поради закона тук в щата. Ще говорим, дано си променят мнението.  

# 96
  • София
За индуцирането - има една скала на Бишъп, по която сравнително достоверно се определя дали едно индуциране ще провокира спонтанно раждане или ще се стигне до "failed to progress". Оценяването става сумарно по ориентиране на шийката на матката, по степента на изглаждане, по степента на начално разкритие, по това доколко е омекнала/твърда, както и по степента на навлизане на бебето в таза.
Всъщност ето за него по-подробно (таблицата е на 2-рата страница): http://parenting.ivillage.com/pregnancy/plabor/0,,p94g,00.html

За акупунктурта - Мишел Оден при едно пътуване до Китай научава, че традиционната китайска акупунктура не се използва рутинно по време на раждане заради традиционното и мъдро разбиране, че всякаква намеса може по-скоро да наруши този много сложен процес и че е по-добре жената да бъде оставена на себе си, като й се осигури нужната атмосфера.

# 97
Сега съм се мотивирала, второто детенце, живот и здраве, да направя всичко възможно да го родя нормално! Решили сме да изчакаме поне две, дори три години да минат, преди да подновим опитите. Разпитвах от сега още, какви са шансовете да намеря доктор, който, ако всичко е наред, би се съгласил да ме изроди нормално, въпреки секциото ми. И тук срещнах присмех и подигравки!

Lady Frost, ли4но познавам жена, която роди по естествен път след раждане със секцио. Децата й са само с 20 месеца разлика!!! Секциото се наложи първия път заради placenta previa, но втората бременност беше нормална и без усложнения и имаше съгласието на следящия лекар за нормално раждане. Но с единствено условие, 4е ако не роди спонтанно до датата на термина, в деня на термина правят секцио и няма да се правят опити за предизвикано раждане. Е, дъщери4ката й се роди нормално 2 дена преди термина. Wink
Освен вси4ко друго, говоря за жена, която тази година ще стане на 40 години.
А действието се развива в Лондон.

# 98
Ива  Hug Радвам се, че те виждам тук! Днес говорих с Оля, но направихме обиколка на София и не можах да пиша по-рано.
По обяд получих кървене и няма да се наложи индукция явно  Simple Smile Нямам болки, но ги чакам с нетърпение! Това е добрата новина, но пък лекарката ми каза, че бебето ми е твърде голямо (около 4 кг) за моя таз (20 см), високо е, с една дума "идвай да те режем", не яж, не пий и идвай на заколение. Е, няма да стане! Щом детето е готово, значи и аз съм. Хапнах порядъчно и смятам тази вечер да почина добре, все пак ще са ми нужни сили  Simple Smile Ще направя някои от упражненията и ще поговоря с бебчо.
Прегръщам ви всички!

# 99
Зозима, съвет не мога да ти дам, а i по-компетентните вече са го направили,  Grinning но пък искам да ти пожелая раждане, за което си мечтаеш.  Peace Дано всичко мине както искаш.  Hug
Стискам ти палци! fingerscrossed

# 100
zozima
Дано нещата са тръгнали.
Приятно раждане!!! Simple Smile

# 101
  • София
Зози, най-прекрасната среща с човечето и не се давай Simple Smile Hug!

# 102
Но с единствено условие, 4е ако не роди спонтанно до датата на термина, в деня на термина правят секцио и няма да се правят опити за предизвикано раждане.
Да, и при мен имаше такова условие, само дето ми отпуснаха 12-13 дни след термина. Simple Smile

zozima, Успех!  Hug

# 103
  • ул. "Мечтание"
England, знам, че е напълно възможно... но не точно в България! Мисля, че всички добре знаем, че тук щом веднъж си родила със секцио рутинно те режат и при второто... Малко са раждалите нормално след секцио, а аздори не можах тук, във форума да намеря такива. (за раждали в България става въпрос) Имаше само една моя позната, която уж щеше да ражда нормално, около две години след първото си секцио, но накрая доктора й я врътна и доколкото знам сега ще ражда с планово секцио.
Аз лично не смятам, че тази практика е правилна. Убедена съм, че мога да родя второто нормално и без да чакам толкова време... но... докторите са на друго мнение! Надявам се скоро време да намеря лекар, който да споделя моите идеи и философия. Още повече че си давам толкова време не само заради секциото! Здравето ми е поразклатено и не мога да си позволя да планувам бременност, ако не съм достатъчно здрава!

поправка: е, намерих ги мамите раждали нормално след секцио в БГ! Hug

zozima, успех! Чакаме добрите новини в най-скоро време!  Hug

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 23:30 от Lady Frost

# 104
zozima
 успех Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт