Раждане в къщи - 2

• 21 415
  • 378
  •   1
Отговори
# 105
Успех и от мен, Зозима! Hug

Може ли да ми напишете някои линкове, че да прочета нещо и аз. Явно има доста за четене, не е само да чакаш да почне раждането. Simple Smile Говорите за неща, които са ми малко непонятни Embarassed Embarassed

Сетих се и кога започнах да се интересувам от такова раждане - лятото в Часът на мама участва една мама, която е родила вкъщи. Имаше и един доктор в предаването, но той малко се поизложи, никак добре не отговаряше на въпросите. Нещо тогава ми подсказа, че активното раждане е много хубаво нещо, а това "болнично" препускане, скачане по корема, и т.н. направо ме влудява сега! Sad Още повече аз нищо не бях чела, нищо не знаех, можех да изчакам. Лично акушерката ми предлага 2 или 3 пъти - да слагаме ли система, за да стане по-бързо или да чакаме? И аз понеже си нямах и идея какво ме пита, казах че искам система  Confused

# 106
zozima , пожелания за леко и красиво раждане и от мен!  Hug Ако наистина са тръгнали нещата бих те посъветвала да отидеш в болница колкото се може по-късно и бъди спокойна, това е наистина много важно. Тялото ни е страшна работа, ако му се доверим  Simple Smile

При мен секса въобще не помогна.

И при мен за съжаление, въпреки че се постарахме, след като ми казаха, че ще ме индуцират  Blush Между другото в спермата на мъжа се съдържа простагландин, та природата и за това е помислила  Naughty

# 107
ЛУРДЕС Ако си чела първата тема, там има доста линкове с информация.
Аз лично съм пуснала много линкове.

За съжаление, не съм си играла да ги извадя и да ги публикувам всичките накуп някъде. Може би ще е добре един красив ден да го направя. Но те са толкова много, че ще си е играчка.

Все пак - предлагам ти да разлгедаш първата тема, от самото начало, и ще намериш много информация.
Ето линк към нея: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=315420.0

# 108
  • ул. "Мечтание"
Аз сега чета първата тема и си вадя полезното инфо! Амо то е тооооолкова много! А, не, не се оплаквам! Напротив!  Mr. Green

# 109
Малко са раждалите нормално след секцио, а аздори не можах тук, във форума да намеря такива. (за раждали в България става въпрос)
Има, как. Simple Smile На първо време се сещам за Емем. Имаше и доста теми, явно са в архива. Сега ще потърся. Имаше и конкурс-разказ за VBAC.

Някои теми, които са интересни и може да не ги знаеш:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=42488.msg791419#msg791419

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=147007.msg3263751#msg3263751

Да сега като й преглеждам постингите, някои неща ги няма. В архива са. Като тази тема например:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171195  Не е нормално раждане след секцио, но пак са хубави разказите. Simple Smile

Охо, нещо интересно за раждането вкъщи в БГ  Wink :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=208777.msg4914979#msg4914979

В сайта на Естествено мисля, че са сложени разказите, за които ти говоря.

http://www.estestveno.com/index.php?pageid=2&langid=0

Актуалната тема за активно естествено разждане в БГ:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338041.msg9326075#msg9326075

Сега ще потърся и в архива, дано намеря темите, за които си мисля. Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 00:39 от Вери

# 110
За съжаление, не съм си играла да ги извадя и да ги публикувам всичките накуп някъде. Може би ще е добре един красив ден да го направя. Но те са толкова много, че ще си е играчка.

Ескориал, само идея - имаш хубав блог и то по темата. Може там да събираш линковете в един постинг с кратко описание към тях. Аз правя така (по други теми) и съм доволна. А особено като се равихри дискусия, направо си пиша истински постинг с полезностите.
В началото ми беше трудно да прехвърля няколко теми с по много страници, за да отсея линкове и полезна информация, но веднъж като го направи това човек, после поддръжката е лесна, защото го правиш на момента.

# 111
escorial, мерси за линка, аз го знам Embarassed Embarassed Embarassed Ама сега да се оправдая хубаво, че ходя на работа и нямам грам време да ровя. Иначе имам 1-2 изпринтени статии да се образовам Blush. Ще се постарая да прочета първата тема, за мен все пак четенето на личния опит на мамите е не по-малко интересен от самите статии! Hug

# 112
  • ул. "Мечтание"
Вери, мерси много! Аз се присетих за тия неща и ги изрових! Даже писах на Емем!
Благодаря все пак!  Wink

# 113
Вери, мерси много! Аз се присетих за тия неща и ги изрових! Даже писах на Емем!
А, ти си писала, докато аз ровя. Simple Smile Нищо, де. Може и на друг да са му полезни темите. Simple Smile
Търсенето в архива в момента не работи.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 00:48 от Вери

# 114
Който иска да чете, на този сайт има интересни и полезни статии (извинявам се, ако е бил даден по-рано и се повтарям):
http://www.womenofspirit.asn.au/ArticlesText.htm

# 115
Планът ми за болницата си стоеше непогледнат на шкафчето до мен.

Скъса ми се сърцето за теб. Недопустимо е такова отношение към човешко същество. Най-ужасното е че те го правят когато жената е най-уязвима.

Зозима, още стискаме палци.

Рикк, как си? Кога ти е термина? Има ли 2 седмици сега? Не че има значение де Wink

# 116
А? Аз съм добре. Тия дни бях малко разцентрована, ама това е щото в понеделник бях на лекар, а миналата седмица три дни в болницата - един път да ми вземат кръв, един път да си търся безуспешно резултатите (резултатите от моите кръвни изследвания, покрити с парите от моята застраховка, били собственост на болницата ooooh! WTF? Thinking) и още един път да се виждам с акушерка, която да ми съобщи резултатите от въпросните изследвания  #Cussing out А на мен посещенията в медицински заведения, особено с такава честота, ми се отразяват зле на психиката, а оттам и на физиката... Но вече го минахме това...

Та иначе съм добре, като се изключи, че съм вече малко трудно подвижна. Нощем като спя, с голямо усилие си премятам корема от едната на другата страна, а за лежане по гръб не може и дума да става - задушавам се. Това всичкото няма голямо значение, разбира се, тъй като така или иначе по-голямата част от нощта прекарвам в тоалетната  Laughing Mr. Green

Терминът е на 6/02, тоест след малко повече от две седмици. Бебо си ръчка чат пат надолу, ама не е "паднал" съвсем още. Стои отдясно, но съм решила да не се притеснявам за това.  Simple Smile

Вече не ходя на работа и ми остава да си довърша разни неща вкъщи и да се настройвам психически и физически Simple Smile Днес ме "изпращаха" на работа, и за моя изненада, няколко човека ме попитаха дали няма да раждам вкъщи  Laughing Това е малко учудващо, защото не съм споделяла плановете си с никого, макар че имам много млади колеги с наскоро родили жени, които се надпреварваха да ми дават съвети, даже днес единият (който ми се пада май шеф  newsm78) ми донесе техния birth plan  Simple Smile Та явно изглеждам като човек, който ще ражда вкъщи  Laughing

Zozima, и аз те мисля и чакам новини  Heart Eyes

# 117
rikk Hug
да не те притеснява дясното хич! Моят син си прекара деветия месец отляво, но малко преди раждането (1 ден!) се премести отдясно и там си застана непоклатимо. Пък проблеми не съм имала, като изключим дискомфорта в долната част на гърба, но това толкова лесно се преудоля с топли душове, че не мога да го отчета за проблем Grinning Предполагам в басей шич и не бих до усетила...

# 118
Рикк, болниците и на мен така ми действат. Какви изследвания си прави?
Аз открих че колкото повече се движа, толкова по добре ми минават бременостите. Даже и в последните седмици се чувствам прекрасно. Ако можеш се движи, някаква йога, също действа чудесно. Или други леки разтягания.
(Ти следваш ли Weston Price?)

# 119
  • ул. "Мечтание"
rikk, то не останало!  Wink Стискам палци! Всичко ще мине прекрасно, убедена съм!

Zozima
 fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover В случая съм убедена просто, че no news - good news!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт