100-тна юбилейна- керванът 100 години пропътува, но не желае с вас да се сбогува

• 31 801
  • 290
  •   1
Отговори
# 255

Момичета благодаря Ви много за поздравите към моето семейство. Много ме развълнувахте.

# 256
леле случи ми се случка:))) сега си правх самосиндикален купон в нас и бях издула музиката,но не чак убийствено силно и....дойде полиция. божееее е това не ми се беше случвало скоро. ма много люти моите съседи се оказаха бе:)) добре,че се местя:)) иначе полицаите като ме видиаха така трезва,любезна и лицеприятна ми простиха набързо:)))

# 257
Мария, не знам кой е по-опасен - ти или твоето хабиби! Joy

# 258
Мария, не знам кой е по-опасен - ти или твоето хабиби! Joy

ауууу,а ти на много хубаво място живуркаш:))

оф кво ми трябваше да гледам един филм за торбалан,та сега съм се сгърчила от страх. точно,като децата...страх ме е да си легна и да изгася лампата:( ....много сполучливо ги правят тези психопатий. май са искали точно този ефект да постигнат:(

# 259
Добро утро    bouquet

Отивам към университета, умирам си от студ и ми се спи безкрайно.  cold newsm46

Мислех си преди малко, каква е разликата в начина на носене на хиджаб в различните мюсюлмансли държави. Гледах снимките от Судан на един приятел, а имам и една позната изнодезийка, доста по-различни са както помежду су, така и от тези в Близкия Изток например. Ще е интересно да споделите вашите наблюдения.  Peace Кой, къде и как? И дали съответният начин отговаря на религиозната норма.

Оставям ви на размисъл, в това студено януарско утро, с един чай в ръка.

# 260
  • София
Цитат
Отивам към университета, умирам си от студ и ми се спи безкрайно.  
Вече пристигнах на работа, пътьом изкристализирах от студ, а за спането не ми се говори... Sad
Снощи си легнах относително рано с идеята да се наспя, ама не ми беше писано..Среднощ една от близначките се събуди и започна едно яко повръщане SickДокато оправя нея и мизерията наоколо , стана 5 часа..Направо съм разбита!Сигурно е някой вирус и сега като се предаде по веригата ooooh!
Латеа, мерси за чая,поне ще се стопля..
Желая на всички успешен и хубав ден! Heart Eyes

# 261
   Добро утро и от мен    bouquet
  След като правилата са такива- слагам следващата загадка (макар, че невярвам да ви затрудни изобщо, но друго не ми роди главата  Grinning  ).
 Ето ви един младеж (макар и не като вчерашните.....  hahaha  ), с голяма харизма, политик, журналист, общественик.

# 262
Добро утро-Латея,благодаря за чая Hug

хиджаба се поставя според няколко фактора-според традицията,според модата или просто по навик Wink-важното е,че според религията трябва да се покрие косата и шията-
как е свободен избор-но все пак трябва и да е лицеприятно-тук обаче пак има толкова очебиини разлики,че на мен ми става странно като виждам начина на забраждане на някои жени в далечни страни newsm78-
за тях навярно е нещо обичайно Wink

Тед-трябва да убедиш таткото и себе си,че това пътуване е важно за нея и съвсем не виждам причина да се притеснявате-тези дето ще я водят са отговорни хора,пък и тя не е толкоз малка-ще се чувате по телефона-все пак това е нещо толкова важно-небива да се подминава,а и ще е едно прекрасно преживяване за нея-кажи му ,че е важно и така-мисля,че ще можеж да го убедиш Winkи себе си-щото те разбирам за притесненията-но един ден се оказва,че децата ни стават големи ,пък на нас все ни се струва,че още са малки,че не могат да се справят- Confused-а иначе ,тя иска ли да отиде newsm78

Деси-ей,Даянка стана  хубава Peace
-веднъж една фризьорка ми правеше косата у дома,през това време Мохамед(тогава колкото Даяна),взел от чантата и ножицата и се направил на плашило в коридора-целият беше в дупки,та фризьорката го подстрига с машинката съвсем до край Tired,
а този ник Муталиб наистина си е арабски Peace

Ей,тази игра със снимките не изисква много време,ще се включа и аз... Peace

Иначе,Амал все още не е родила,чувства се добре,доколкото може с нейните ммини килограми и напредналата бременност Wink
В четвъртък(ако до тогава не е родила),ще ходи на лекар да решат какво ще правят с раждането Mr. Green

# 263
Добро утро, арабелки   bouquet
Латеа, мерси за чайчето  Hug Много интересен въпрос си задала за хиджаба. Преди около 3-4 години в емирствата имаше една много странна мода за носене на шейла - прави се огромен кок и на него се закача шейлата  Crazy.Ей, на извънземни ми приличаха тези момичета  Laughing
Нещо такова..:

А някои са овладели и изкуството да се изхлузне шейлата щом се приближи някой симпатяга  Mr. Green  Laughing

# 264
  • по пътеката
деси, дивиана е оправила линковете, за което съм и много признателна, аз съм по нагледните уроци или трошенето на време, ако бях сама щях да го правя поне един ден, докато открия на4ина!  bouquet  bouquet  bouquet
деске,диана е като мене ,4арът на късата коса! ако пусна ,както ме мъ4ат мъжете,приятели  на мъжо дълга, ще съм монстър4е! мъж ми нерядко ме тика да се  стрижа, но то фризьорки няма дето да имат  око за подстрижка и ръце да фъкат ка4ествено!
закрах сега линда на градина, със свито сърце съм, тя направо гледа като бик , две моми4ета стояха пред нея и говореха нещо за нея ,питам я защо се ядосва, ами вика казват лоши думи за нея! та се 4удя дистанционното обу4ение или нает у4ител дали няма да спести главоболията!оставих я с  шапката и якето ,като снежко ,4е нямат отопление! може би това е при4ината в + на вирусите! #Cussing out #2gunfire
мария григорова, детето как приема приятеля ти? съгласно ли е да живеете у тях, да мести у4илище, ако се налага? то все пак на 10 г си е доста самостоятелно създание, с оглед моите на 10! newsm78

# 265
момичета,ще ме излъчват на живо утре по канал1 в 19.00 ч. ето сега ми се обадиха и разпитах:) премерих се и установих,че каквото бях свалила преди празниците пак съм си го качила,а това е  3,5 кг и просто умирам от яд,че утре ще изглеждам,като бизон:(( (камерата хептен удебелява)

# 266
Тоя Муталиб е възможно да е един тунизиец,живеещ в Бг,женен за бг имат 2 деца
той е учител по арабски,поканих жена му във форума преди месец..

За хиджаба:най-нелицеприятен стил за мене имат индонезийските муслимки и някои от пакистанските.

Най-красив е на емиратските жени,кока се прави със щъркелче и придава красив обем
още си е на мода,ама много си показват косата тия локалки,хич не е ислямско,но те си знаят,все пак е по-добре мюсюлманка с небрежен хиджаб,от колкото без такъв.

в някои африкански страни хиджаба е едно голямо парче шарен плат,с което се увиват

http://img257.imageshack.us/img257/5858/africanqueens2sl2.jpg
харесва ми,при нас има магазини за афро-дрехи

инак религиозната норма е една и съща,с малки изключения.
ислямските учени са на различни мнения относно покривалото за жените,но както казва Дуа косата и гърдите да са покрити,това е минимума.
Преди пусках една картинка за стиловете,представени по смешен начин,ето я пак:
http://adiamondinsunlight.files.wordpress.com/2007/05/syrian_hijab.jpg

Марси-остави Линда,ще свикне.Защо искаш да я изолираш?
И в училището на Кари се разделят на легери:добър-лош,има драми,сплетни...подготвят се за живота децата Mr. Green

Шилан-Свеър прати ли ти сурите,какво стана newsm78

# 267
добро утро и от мен  Hug
и едно голямо благодаря на  Дивиана  за линковете   bouquet

марси навремето Муфида като тръгна на у4илище имаше проблеми с едно моми4е-беше няколко години по голяма от нея-не знам защо си беше наро4ила моята-може би защото като с майка 4ужденка беше център на внимание,та всеки ден я биеше,вси4ко опитахме,най накрая се събраха братов4ед4етата и ступаха другото момиче и нещата се уредиха,виж със Самара имах друг проблем-дори момчета са се оплаквали ,че ги бие Mr. Green

теди дано не се разпространи по линията,и да се оправи по бързо близначката Praynig Praynig Praynig
аз ще си свалям мелодията на унадиком ако някоя я иска да свирне

# 268
  • по пътеката
лили, защото тя де факто не ходи на градина, понеделник и вторник ве4е е болна! нямат  отопление, нямат дори свестни маси и зака4алки за раниците и дрехите! в едно фойе са, една преграда на 2 м висо4ина ги дели от външната портална  врата, която по подразбиране си е като нон стоп на реш?тките само, тоест вее си като навън!!не знам стискайте палци, ще имам разправии след малко като ида! аз нали затова я пуснах на градина, знам,4е нищо важно не у4ат там ,но поне адаптация с контингента деца,който после ще срещне в у4илище, за да им знае мурафетите! абе, боли ме сърцето като го гледам детето,4е не са му среда и само лоши неща докарва, ама като по4не да ни псува открито ще се емне семейството предполагам!

# 269
Цитат
все пак е по-добре мюсюлманка с небрежен хиджаб,от колкото без такъв
Не е ли по-добре обратното?  newsm78 Аз така съм прихванала от тукашните ни разговори. Те с тези бретони и прозрачни воали стават даже по-хубави  4470

За индонезийките съм съгласна, не знам защо ми напомнят на мравки. Не го казвам с лош умисъл, това ми е асоциацията.  Blush

Някой африканки и иранки също съм виждала с един шал препасан през главата, но отново с бретон навън и гола шия.  

Добавям няколко други интересни:

http://img207.imageshack.us/img207/7222/moroccomoroccanweddinglf7.jpg
http://thefashions.org/images/hijab2.jpg
http://www.pathsofdevotion.com/_wizardimages/hijab2.jpg
http://www.smh.com.au/ffximage/2007/08/06/tayyibahtaylor_wideweb__470x308,0.jpg

Каква е религиозната норма за ушите - покрити или не е задължително?

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 12:37 от Latea

Общи условия

Активация на акаунт